A Thesis láncot hallottam sztereo végfokkal és monoblokkokkal is. (Gamma - Omega) Mindkettő meggyőző volt, az Omegával volt az az érzés hogy bármivel elbír (“elhúz bármit amit mögé kötnek” érzés). Szerintem az Obelisk után egyenes vonalú előrelépés. Nekem a Lagrange is ilyen, a kettő között van (nem titkoltan a neve is erre utal). Szerintem ha valaki Obelisk sorozat után lépne tovább, lehet hogy a Thesis-ben jobban megtalálja amit keres. Viszont ha először találkozik a Heed-al, akkor nagyon-nagyon jó a Lagrange. Nekem tetszett, talán kevésbé hagyományos (nem “cipősdoboz”) meg bluetooth, DSD képes dac kártya, phono, szóval kb minden. A Thesis pedig a moduláris felépítés (és méret) miatt közelebb áll a szívemhez. De azért a Grand Enigmával bármelyiket elfogadnám, ha egy-az-egyben cserélné valaki egy Obelisk Si3 Enigma 5 láncraSkipper írta: ↑2021.05.03., hétf. 21:44Érdekes, amit írsz. Novemberben voltam Zsoltnál hallgatózni, s a Lagrange-zsal kezdtünk. Nagyon jó kis integrált, sok részlettel, jó sávszélekkel - de olyan nagyon nem indított be. Aztán jött a Thesis lánc és... helyre került minden. Valahogy heedesebb volt: kevésbé volt fényes, viszont nagyon jó ritmussal rendelkezik, s bevon a zenébe.
Aztán vettem egy Obelisk PRE előfokot, amit nagyon megszerettem :)

Az Obelisket egyébként Pre-PX-PS és Si3-X2 is jónak tartom. Kicsit mások, de egyértelműen rokonok. Talán a Si3 közelebb áll a Lagrange-hoz, a Pre-PS (és valószínűleg a SI2 is) pedig a Thesis-hez - szerintem. Mivel mindkettőt hallgattam, és tudom nagyon nem egyszerű dönteni közöttük. Az Enigma 5-el végül a Si3 lett a befutó (vissza gondolva a Pre-PS-re nagyon kedves emlékek maradtak), de talán itt mishow tapasztalata is olvasható ugyanerről.
Egyébként mi van az előfok után?