Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Re: Heed Audio termékek
köszönöm, nézem majd.
Ha lenne Line Out vagy Tape Out, akkor az lenne jobb, mert annak a kimenete fix jelerősségű.
- fenyő
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Az Obelisk Si Pre Out kimenetét csatlakoztasd a Canamp Line In bemenetre. Az Si-n és a Canampon is aktív lesz a hangerő szabályozó. Azt nem tudom, hogyan kell összehangolni, biztos lesz, aki tudja.ruczek írta: ↑2021.05.11., kedd 21:15sziasztok, egy újabb kérdés a quasar után. a canampot, hogyan kössem a rendszerbe? obelisk si, dactilus, quasar, roksan cd, systemdek lp meg egy deck. mindig csak azzal tudom hallgatni amihez csatlakoztatom? vagy létezik, hogy amelyik kimenet van választva az erősítőn az szólhat a fejhallgató erősítőn is? bocs, ha láma a kérdés és köszi a választ
Ha lenne Line Out vagy Tape Out, akkor az lenne jobb, mert annak a kimenete fix jelerősségű.
sziasztok, egy újabb kérdés a quasar után. a canampot, hogyan kössem a rendszerbe? obelisk si, dactilus, quasar, roksan cd, systemdek lp meg egy deck. mindig csak azzal tudom hallgatni amihez csatlakoztatom? vagy létezik, hogy amelyik kimenet van választva az erősítőn az szólhat a fejhallgató erősítőn is? bocs, ha láma a kérdés és köszi a választ
- kopaszbarack
- Nincs visszaút
- Értékelés: 68
Üdv mindenkinek! Hamarosan felteszek az adás-vétel topikba egy Heed rendszert. Gondoltam jelzem itt a gyártói topikban, hogy elöbséget élvezzenek az itt fórumozók.
A szett tartalma a következő lesz: "cipős doboz méretű" Obelisk si2, X2, Da, ezek fehér előlaposak, továbbá egy első generációs Envoy ami tán egy éve lett részben felújítva. Minden átalakítást, szervizelést Zsolték végeztek. Privátban érdeklődj, jelenleg még be se áraztam a rendszert. Üdv! Sándor
A szett tartalma a következő lesz: "cipős doboz méretű" Obelisk si2, X2, Da, ezek fehér előlaposak, továbbá egy első generációs Envoy ami tán egy éve lett részben felújítva. Minden átalakítást, szervizelést Zsolték végeztek. Privátban érdeklődj, jelenleg még be se áraztam a rendszert. Üdv! Sándor
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.
Igen, köszi, tervben van: tavaly a Thesis előfoknál elég markáns különbséget hallottam a tápjával megtámogatva.
Kb őszre meglesz hozzá a büdzsé és szaladok Zsolthoz (vagy esetleg felbukkan egy PX jó áron a fórumon addig).
Erőben lehet nem leszel előrébb,de egy px-el érdemes lenne megtámogatni az előfokot ha az magában is tetszik,mert nem véletlenül van ez az opció,tehát előrelépés lenne minden más téren,szerintem.Egy próbát megérne ha még nem volt.Csak egy ötlet,javaslat.

Az előfok után jelenleg egy Naim NAP250 klón van (ami egész egyszerűen hihetetlenül jó - egy kis plusz erőt azonban elbírnának a dobozaim).
- vkz
- Fórumlakó
- Értékelés: 254
A Thesis láncot hallottam sztereo végfokkal és monoblokkokkal is. (Gamma - Omega) Mindkettő meggyőző volt, az Omegával volt az az érzés hogy bármivel elbír (“elhúz bármit amit mögé kötnek” érzés). Szerintem az Obelisk után egyenes vonalú előrelépés. Nekem a Lagrange is ilyen, a kettő között van (nem titkoltan a neve is erre utal). Szerintem ha valaki Obelisk sorozat után lépne tovább, lehet hogy a Thesis-ben jobban megtalálja amit keres. Viszont ha először találkozik a Heed-al, akkor nagyon-nagyon jó a Lagrange. Nekem tetszett, talán kevésbé hagyományos (nem “cipősdoboz”) meg bluetooth, DSD képes dac kártya, phono, szóval kb minden. A Thesis pedig a moduláris felépítés (és méret) miatt közelebb áll a szívemhez. De azért a Grand Enigmával bármelyiket elfogadnám, ha egy-az-egyben cserélné valaki egy Obelisk Si3 Enigma 5 láncraSkipper írta: ↑2021.05.03., hétf. 21:44Érdekes, amit írsz. Novemberben voltam Zsoltnál hallgatózni, s a Lagrange-zsal kezdtünk. Nagyon jó kis integrált, sok részlettel, jó sávszélekkel - de olyan nagyon nem indított be. Aztán jött a Thesis lánc és... helyre került minden. Valahogy heedesebb volt: kevésbé volt fényes, viszont nagyon jó ritmussal rendelkezik, s bevon a zenébe.
Aztán vettem egy Obelisk PRE előfokot, amit nagyon megszerettem :)

Az Obelisket egyébként Pre-PX-PS és Si3-X2 is jónak tartom. Kicsit mások, de egyértelműen rokonok. Talán a Si3 közelebb áll a Lagrange-hoz, a Pre-PS (és valószínűleg a SI2 is) pedig a Thesis-hez - szerintem. Mivel mindkettőt hallgattam, és tudom nagyon nem egyszerű dönteni közöttük. Az Enigma 5-el végül a Si3 lett a befutó (vissza gondolva a Pre-PS-re nagyon kedves emlékek maradtak), de talán itt mishow tapasztalata is olvasható ugyanerről.
Egyébként mi van az előfok után?
Érdekes, amit írsz. Novemberben voltam Zsoltnál hallgatózni, s a Lagrange-zsal kezdtünk. Nagyon jó kis integrált, sok részlettel, jó sávszélekkel - de olyan nagyon nem indított be. Aztán jött a Thesis lánc és... helyre került minden. Valahogy heedesebb volt: kevésbé volt fényes, viszont nagyon jó ritmussal rendelkezik, s bevon a zenébe.
Akkor hát következzék néhány szó az elmúlt hétről amikoris a Heed Lagrange segített megtáncoltatni a 40.2-t.
Nyílván nem fogok egy "Gedeon" stílusú tesztet írni (mert sem a node 2i sem a Hegel H190 sem a Fyne Audio F500 nem érdekel) de azért mégis néhány gondolat.
A korábbi Heed erősítőim (Si2,Canopus,SI3, Thesis Alpha+Obelisk PM, Elixir) után az az érzésem támadt már az elején . hogy ez valami egészen más mint az eddigiek.
Van a hangjában valami kőkemény és stabil kontroll. Nagyon mélyre megy és már kis hangerőn is erős , telt , széles és részletes. Remekül hajtotta a dobozaimat , egy pillanatra sem éreztem , hogy elfogyna az ereje. Amit az akusztikus hangszerekkel művel azt tanítani kellene . Xylofon hangja csak úgy sziporkázott a szobában. Malia/Boris Blank-Convergence albumán eddig sosem vettem észre az énekesnő hangjában az ércességet. Most igen. Minden részlet sebészi aprólékossággal de mégsem tolakodóan tárul fel. Csak ültem ott első nap kb éjfélig és a végén csak ennyit tudtam mondani : EZ AZ , VÉGRE!
Nagyon tetszett és bevallom nem volt őszinte a mosolyom amikor ma össze kellett csomagolni és visszaadni.
Régen hallottam ennyire jó integrált erősítőt !
Az ára itt nálunk nem túl attraktív de talán majd beszélek Zsolt-al , hátha...
Nyílván nem fogok egy "Gedeon" stílusú tesztet írni (mert sem a node 2i sem a Hegel H190 sem a Fyne Audio F500 nem érdekel) de azért mégis néhány gondolat.
A korábbi Heed erősítőim (Si2,Canopus,SI3, Thesis Alpha+Obelisk PM, Elixir) után az az érzésem támadt már az elején . hogy ez valami egészen más mint az eddigiek.
Van a hangjában valami kőkemény és stabil kontroll. Nagyon mélyre megy és már kis hangerőn is erős , telt , széles és részletes. Remekül hajtotta a dobozaimat , egy pillanatra sem éreztem , hogy elfogyna az ereje. Amit az akusztikus hangszerekkel művel azt tanítani kellene . Xylofon hangja csak úgy sziporkázott a szobában. Malia/Boris Blank-Convergence albumán eddig sosem vettem észre az énekesnő hangjában az ércességet. Most igen. Minden részlet sebészi aprólékossággal de mégsem tolakodóan tárul fel. Csak ültem ott első nap kb éjfélig és a végén csak ennyit tudtam mondani : EZ AZ , VÉGRE!
Nagyon tetszett és bevallom nem volt őszinte a mosolyom amikor ma össze kellett csomagolni és visszaadni.
Régen hallottam ennyire jó integrált erősítőt !
Az ára itt nálunk nem túl attraktív de talán majd beszélek Zsolt-al , hátha...
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Elnézést az OFFért, de elég messzire el lehet tolni a Pi-t is.Klaca írta: ↑2021.05.03., hétf. 13:46Nekem azokból, amiket írsz, úgy tűnik, mintha valamit nem értenél, vagy legalábbis másként, mint én: vagy a RPI lényegét, vagy az "árelőny" szót.Ear írta: ↑2021.05.02., vas. 11:41Azért nem csak Lumin van a streamer piacon. A Node 2i ereje meg szerintem, hogy is mondjam, nem a hangjában van. A Pi-re épülés ok, de a körítés legalább annyit számít, mint a processzor maga, és a gyári Berryken ebben nem nagyon tudsz belenyúlni. Illetve igen, vehetsz extra tápot, ilyen-olyan kártyát hozzá, de akkor már oda az árelőny jó része.vazze írta: ↑2021.05.02., vas. 08:25
Ezt azért tisztelettel vitatnám. Nem hájend de elég jó hangot lehet kihozni belőle. Lumin D2 jobb hang 800.000.-ért...
Csak egy érdekesség :Bryston BDP-π Raspberry és HifiBerry-ből.
https://www.akkelisaudio.com/mediaspela ... layer.html
Annyira nem lehet gáz...
Node 2i és társai hangját simán hozza és fillérekből felépíthető házilag.
A Human lejátszója is Pi-re épül.
Senki, aki Pí-vel hifizik, nem használja "körítés nélkül" a gépet, hiszen ennek, mezítlábas verzióban, éppen az a lényege, hogy az ember specifikálja a dolgot a saját igényeinek megfelelően, hogy az ne legyen se (sokkal) több, se kevesebb, mint ami neki kell (egy Pí vel ezt meg tudod csinálni, szemben mondjuk egy i-bookkal). Tehát, amikor azt mondja valaki, hogy milyen jó egy Pí az alternatívákhoz képest, akkor ezt legalább valami hifis digit kimenettel és egy jobb táppal érti.
- Azt mondod jó, de így elvész az "árelőny". Hát, ha úgy érted, hogy így mondjuk egy 4-500000 ezres apple géphez vagy streamerhez képest már nem 10e Ft a dolog, mint egy mezítlábas Pí, hanem már lehet akár 80e Ft is, akkor persze igazad van, de nekem pl. egy ilyen 80e-s, setup, ami hozza a 3-4-500000-es bármilyen gép (almás pc vagy streamer) minőségét, ami ugye már 4-5x-ös szorzó, elég jelentés árelőny. Persze értem én, kinek mennyi pénze van, úgy alakul neki az "árelőny" szó jelentése is....
Egyszer megmérettetném szívesen a DIY digit forrásomat valami drágább streamer / audioPC-vel, a kíváncsiság kedvéért.
Jelenleg így néz ki...
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
Nekem azokból, amiket írsz, úgy tűnik, mintha valamit nem értenél, vagy legalábbis másként, mint én: vagy a RPI lényegét, vagy az "árelőny" szót.Ear írta: ↑2021.05.02., vas. 11:41Azért nem csak Lumin van a streamer piacon. A Node 2i ereje meg szerintem, hogy is mondjam, nem a hangjában van. A Pi-re épülés ok, de a körítés legalább annyit számít, mint a processzor maga, és a gyári Berryken ebben nem nagyon tudsz belenyúlni. Illetve igen, vehetsz extra tápot, ilyen-olyan kártyát hozzá, de akkor már oda az árelőny jó része.vazze írta: ↑2021.05.02., vas. 08:25
Ezt azért tisztelettel vitatnám. Nem hájend de elég jó hangot lehet kihozni belőle. Lumin D2 jobb hang 800.000.-ért...
Annyira nem lehet gáz...
Senki, aki Pí-vel hifizik, nem használja "körítés nélkül" a gépet, hiszen ennek, mezítlábas verzióban, éppen az a lényege, hogy az ember specifikálja a dolgot a saját igényeinek megfelelően, hogy az ne legyen se (sokkal) több, se kevesebb, mint ami neki kell (egy Pí vel ezt meg tudod csinálni, szemben mondjuk egy i-bookkal). Tehát, amikor azt mondja valaki, hogy milyen jó egy Pí az alternatívákhoz képest, akkor ezt legalább valami hifis digit kimenettel és egy jobb táppal érti.
- Azt mondod jó, de így elvész az "árelőny". Hát, ha úgy érted, hogy így mondjuk egy 4-500000 ezres apple géphez vagy streamerhez képest már nem 10e Ft a dolog, mint egy mezítlábas Pí, hanem már lehet akár 80e Ft is, akkor persze igazad van, de nekem pl. egy ilyen 80e-s, setup, ami hozza a 3-4-500000-es bármilyen gép (almás pc vagy streamer) minőségét, ami ugye már 4-5x-ös szorzó, elég jelentés árelőny. Persze értem én, kinek mennyi pénze van, úgy alakul neki az "árelőny" szó jelentése is....
Annyira nem lehet gáz...
Az LV-t egyértelműen csövesekhez ajánlják, de úgy rémlik, a heed-ről egy időben az volt a vélemény, hogy a legcsövesebb nem-csöves hang.
Ernie írta: ↑2021.05.01., szomb. 13:49ezen biztosan fogunk össze veszni, én is egy CJ csövessel hajtottam.
ezen biztosan fogunk össze veszni, én is egy CJ csövessel hajtottam.
Eghbor írta: ↑2021.05.01., szomb. 13:18Nekem lv obx-r2-m van, és van egy obeliskem x2 táppal. Nincs probléma a hanggal, ha együtt zenélnek, de lényegesen jobban szól a lv egy csöves erősítővel, de úgy tudom, eleve ahhoz is tervezték. Én jelenleg egy 845 csövessel használom inkább a lv-t.
Nekem lv obx-r2-m van, és van egy obeliskem x2 táppal. Nincs probléma a hanggal, ha együtt zenélnek, de lényegesen jobban szól a lv egy csöves erősítővel, de úgy tudom, eleve ahhoz is tervezték. Én jelenleg egy 845 csövessel használom inkább a lv-t.
Bocs.. látom a forgalmazói oldalon, hogy igen, az.
Nálam már a raspeberry Pi megvan
Igyekszem zárkózni...
Viccet félretéve... megnyugtató, hogy nincs túltolva a digit rész. és teljesen elég egy roon endpoint is egy ekkora kaliberű rendszerbe.
A digit kártya feláras amúgy hozzá?

Igyekszem zárkózni...
Viccet félretéve... megnyugtató, hogy nincs túltolva a digit rész. és teljesen elég egy roon endpoint is egy ekkora kaliberű rendszerbe.
A digit kártya feláras amúgy hozzá?
DeProtector írta: ↑2021.04.25., vas. 14:44A forrás mi a rendszerben? Mert az nem látszik. (Vagy a csöves óra az?)
Tesztelni amúgy a legjobb helyre került, a Harbeth-ek mindent megmutatnak.
Egyébként ez a díszkő hátfal mennyiben befolyásolja az akusztikát? Ront/javít/nem észrevehető? Csak azért kérdezem, mert hamarosan készülni fog a zeneszobám, ahol klinger tégla minden oldalon a falburkolat. Az elég hasonló lehet szerintem ehhez. Kíváncsi vagyok, mire számíthatok.
Raspberry pi a forrás. Usb-n van összekötve és roon-t használok.
A falburkolat jelentősen csillapítja a visszhangot.
[/quote]
Tehát az első benyomásaim:
van valami maszkulin megnyílvánulása a készüléknek ami szembejön rögtön a kicsomagolásnál. Vastag lemez a tető , vastag alumínium előlap , hatalmas tekerők. Olyan egy tömb fémből kimunkáltnak tünik.
Egy gondoloat fogalmazódott meg bennem ami csak erősödött a bekapcsolás után is : ez már nem az Obelisk SI kategória.
Olyan mintha a Heed feljebb szerette volna pozícionálni a terméket és az elsődleges benyomásaim alapján ez sikerült.
Hangjáról még írok a későbbiekben.
)
Egyébként ez a díszkő hátfal mennyiben befolyásolja az akusztikát? Ront/javít/nem észrevehető? Csak azért kérdezem, mert hamarosan készülni fog a zeneszobám, ahol klinger tégla minden oldalon a falburkolat. Az elég hasonló lehet szerintem ehhez. Kíváncsi vagyok, mire számíthatok.
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 243
A forrás mi a rendszerben? Mert az nem látszik. (Vagy a csöves óra az?

LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
De az is lehet, hogy most írja: a bevezetés, egy erősítő teszt vázlataiba című 1000 oldalas esszéjét!
:)
:)
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Vagy nagyon jó ez az erősítő, vagy nem. De ez biztos!
Úgy érzem, hogy vazze fórumtársat elvesztettük!
Vagy nagyon jó ez az erősítő, vagy nem. De ez biztos!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2