Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 373

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Igaza van alto-nak.

Horror árakon látok Heed termékeket még használtan is. Aztán meg franc se tudja, mit kapsz a dobozban.

Nincs mese: hifi-rakó hitel kell a fészekrakó mellé.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3207
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

hukkle írta:
2022.02.09., szer. 21:31
Reálisan legfeljebb külföldről tudsz majd beszerezni használtan. Ez nem farhát
Viszont külföldön drágábbak a Heed Audio termékek, így a hasznát ár is ehhez igazodik.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: dgab »

Kár. Akkor érvényes lenne rá a hatósági árstop.
hukkle írta:
2022.02.09., szer. 21:31

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hamár Thesis Delta, ha esetleg valaki hallgatott egyszerre DT-t és Deltát, hol fedezhető fel különbség? Van lényeges előrelépés?
Ill. a Delta-ba bele tudja vajon tenni a tisztelt hallgató a DAC-kártyát saját kezűleg, ha alapból futóműként vásárolta?

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

Nemrég emlegettetek Luna 1-et, hogy az milyen jó és azt beszerezni mennyire lehetetlen küldetés. Most úgy látom lesz egy eladó.

Ha ez csak így megy, akkor jelzem, hogy jó lenne egy Thesis Delta cd lejátszó használtan, de szinte lehetetlen beszerezni... ;) 31_1_21.gif
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

peppe79
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: peppe79 »

Shimano írta:
2022.02.07., hétf. 22:20
peppe79 írta:
2022.02.07., hétf. 21:04
Sziasztok!

Tudnátok ajánlani olyan topicot, ahol Heed audio termékek beárazásával kapcsolatban tudnak segíteni? Vagy ide is írhatok?
Bár nagyon kíváncsi vagyok arra hogy mit kínálnál, :D de ide inkább ne.Az adás vétel részen (ott a legfelsőre katt) talász egy árazással kapcsolatos topikot,ott kérdezhetsz nyugodtan.
Köszi!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Shimano »

peppe79 írta:
2022.02.07., hétf. 21:04
Sziasztok!

Tudnátok ajánlani olyan topicot, ahol Heed audio termékek beárazásával kapcsolatban tudnak segíteni? Vagy ide is írhatok?
Bár nagyon kíváncsi vagyok arra hogy mit kínálnál, :D de ide inkább ne.Az adás vétel részen (ott a legfelsőre katt) talász egy árazással kapcsolatos topikot,ott kérdezhetsz nyugodtan.

peppe79
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: peppe79 »

Sziasztok!

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

Szervusz Dgab, Igen, jól fogalmaztad meg, pontosítottad, amit gondoltam. :smile32: :smile53:

A lemezjátszó + kar + hangszedő téma relációjában szerintem a használt árakat is alapul lehet venni.
Új árokon tényleg komoly összeg a kezdőtét futómű + hangkar kapcsán.

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ezt fordítva gondoltad, igaz? Azaz amíg el nem költöd az Elixir árát lemezjátszóra, nem lesz szűk keresztmetszet az Elixir phonoja. Simán ráértem, gondolom mindenki màs is, de nem ez van leírva.

Nem tudom mennyi most egy Elixir, de azért valljuk be, kevés lemezjátszó marad ez alatt, ha új árakban gondolkodunk. Egy éppen belépôszint feletti Pro-Ject, egy Rega Planar 3, vagy egy Edwards TT 4-5 egy 50-60 ezres MM-mel kb. eléri ezt az árszintet.

Azt hiszem, teljesen szubjektív, hogy kinek mi a kellemes. Én egy Pro-Ject Debut/Xpression klónnal ugráltam végig a Questar + s-psu/Questar+ Q-Psu/Quasar + Q-Psu/Quasar + PX létrát, és bár minden egyes lépcsőfok határozottan jobb volt, mint az előző (MM-mel), visszagondolva a legelső verzióval is élvezetesen szólt a zene. Nekem fontos volt, amit a Quasar és amit a PX táp hozzàad zenéhez az előző szintek után, de igazából lehet ezek nélkül élni.

Egyetlen kérdést érdemes feltenni: amikor hallgatod, mi az, ami zavar? Aztán kitalálni, hogy ezt a zavaró tényezőt mi tudja kiiktatni. Ha semmi sem zavar, hallgasd, és ne törődj a hifivel ;peace;
hukkle írta:
2022.01.25., kedd 18:36

Az Elixir áránál többet kell elkölteni kar+futómű+pickup fornton ahhoz, hogy ne legyen palacknyak annak a phono fokozata.

csjoco írta:
2022.01.23., vas. 16:12
Sziasztok!

Egy Elixír elégedett tulajdonosa vagyok, lemezjátszót szeretnék hallgatni - belépő szinten - és érdekel hogy jelent-e érezhető minőség javulást az Elíxir phono bemenete helyett egy Questar ?
Köszönöm, a tapasztalataitok megosztását!
Üdv
Jocó

csjoco
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: csjoco »

Köszönöm a részleteket , egyelőre elővettem a régi NAD 5120 -at egy Shure hangszedővel… ez volt 27 éve a hifim:)
Most jutottam oda hogy megint van időm zenét hallgatni. Törekszem az egyszerűségre, TIDAL Rpi3b+ Dactilus 3 + Elixír + ATC scm7 mk2 . az analóg vonalat most akarom kialakítani ezért érdekel az Elixír korlátai.
Köszönöm a javaslatokat lemezjátszó és hangszedő kérdésben !
Pc/TIDAL - Questyle CMA400i - AKG 812
Wiim Ultra - Heed Obelisk X2 - Heed Obelisk Si2 - Gotham wire - Acustic Energy AE1 Mk3 + Elac Debut 2.0 Sub3030

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

PgSpa írta:
2022.01.25., kedd 20:13
alto írta:
2022.01.25., kedd 19:59
PgSpa írta:
2022.01.25., kedd 19:07
Én is Elixírt használok lemezjátszóhoz (Edwards TT6, AT VM740ML + PSU). Előtte használtam Quasart is. Ehhez a rendszerhez nem éreztem visszalépésnek a beépített phono használatát. Azt is olvastam valahol, hogy a Quasar MC-re a legjobb, MM vonalon kb. ua., mint a bővítőkártyák vagy az Elixír phonoja. Még egy gondolat: ezzel a megoldással egyel kevesebb kábel kell... kevesebb lehetőség a buherára, a hang színezésére...
A Quasar MM vonalon is jobb mint a Questar, főleg azért mert itt már eleve egy Q-PSU a táp, míg Questar esetén alapból a gyengébb X-PSU táppal érkezik.
Ezért írtam ide rendszeremet, hogy a véleményem értelmezni lehessen. Ezen a szinten nem tűnt igazából visszalépésnek az Elixír phonoja, és ez őt dícséri, nem a Quasart kárhoztatja.
Én erre a mondatra reagáltam: "A Quasar MC-re a legjobb, MM vonalon kb. ua., mint a bővítőkártyák vagy az Elixír phonoja"
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

alto írta:
2022.01.25., kedd 19:59
PgSpa írta:
Én is Elixírt használok lemezjátszóhoz (Edwards TT6, AT VM740ML + PSU). Előtte használtam Quasart is. Ehhez a rendszerhez nem éreztem visszalépésnek a beépített phono használatát. Azt is olvastam valahol, hogy a Quasar MC-re a legjobb, MM vonalon kb. ua., mint a bővítőkártyák vagy az Elixír phonoja. Még egy gondolat: ezzel a megoldással egyel kevesebb kábel kell... kevesebb lehetőség a buherára, a hang színezésére...
A Quasar MM vonalon is jobb mint a Questar, főleg azért mert itt már eleve egy Q-PSU a táp, míg Questar esetén alapból a gyengébb X-PSU táppal érkezik.
Ezért írtam ide rendszeremet, hogy a véleményem értelmezni lehessen. Ezen a szinten nem tűnt igazából visszalépésnek az Elixír phonoja, és ez őt dícséri, nem a Quasart kárhoztatja.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

PgSpa írta:
BARTIMEX AUDIO Honlap

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

Hello!

Volt Questar-om, majd párhuzamosan Elixir és Quasar III + QPSU III. A végén az Elixir ment és jött az SI 3. Az SI III. + phono modul szerintem szárazabb analóg hang. Ehhez képest egy sima Elixir játékosabb és egységesebb analóg megszólalás.

Ha a részletek, sávszélek, alacsonyabb lemezzaj-szint (mélyebb csöndek) a preferencia akkor a Quasar III + QPSU III az irány, és e téren ez a kombó nagyon fasza sokáig jó megoldás és társ, csakhát annak a kombó ára is más. Nálam a Quasar III után lett Thesis phono. Az megint egy komoly ugrás volt e téren és funkcionálisan is, hisz két kar, vagy két lemezjátszó is ráköthető.

Nem írtál lemezjátszót, hangkart, és pickup-ot, így ez is fontos lenne a tanács/vélemény kapcsán.
Szerintem, kár egy külön phono-t venni egy nagyon alap karban lévő alsó polcos pickup mellé.

Az Elixir áránál többet kell elkölteni kar+futómű+pickup fornton ahhoz, hogy ne legyen palacknyak annak a phono fokozata.

csjoco írta:
Sziasztok!

Egy Elixír elégedett tulajdonosa vagyok, lemezjátszót szeretnék hallgatni - belépő szinten - és érdekel hogy jelent-e érezhető minőség javulást az Elíxir phono bemenete helyett egy Questar ?
Üdv
Jocó

csjoco
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Köszönöm a választ!
Wiim Ultra - Heed Obelisk X2 - Heed Obelisk Si2 - Gotham wire - Acustic Energy AE1 Mk3 + Elac Debut 2.0 Sub3030

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 254

Hozzászólás Szerző: vkz »

csjoco írta:
Sziasztok!

Üdv
Jocó
Bővebben: az Elixirben Questar szintű phono van a leírás, és elmondás szerint. Ugyanúgy a phono kártya az Obelisk esetében is hasonló szint (legyen az SI vagy Pre).
Előre lépést egy Quasar + Qpsu már jelentene, esetleg PX-el még nagyobbat. Ha nagyobb a pénztárca, akkor Thesis sorozat phonója a következő szint, de az nem belépő szint.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1391

Hozzászólás Szerző: akvapark »

csjoco írta:
Sziasztok!

Üdv
Jocó
Nem.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

csjoco
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

Üdv
Jocó

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

:tutiok:
SoXxX írta:
2022.01.22., szomb. 18:18
dgab írta:
2022.01.22., szomb. 16:01
SoXxX írta:
2022.01.22., szomb. 09:22
A Luna 1 könnyen felismerhető (aktív, ahogy írták), ugyanis két dobozos, a másik a saját tápja. Csak ugye a kevés bemenet..
Szvsz a legjobb hangú Heed előfok, egyetlen dolog ami miatt szomorú vagyok, hogy eladtam. (Ha lenne valakinek eladó, jelezze:)
Ebbe a jelenleg 1m forint feletti Thesis Lambdát is beleérted? És az Obelisk Pre-t? Milyen paraméterek alapján?

Nekem két bemenetre van szükségem, ha tényleg a Luna a legjobb, tessék nekem is szólni! leborulok.gif
Teljesen szubjektív nyilvàn, de beleértem. Meghallgatás alapján. Anno a bemenetek miatt Pre-re cseréltem amúgy, így azzal kapcsolatban elèg jó az összehasonlítási alapom. De az egész simán lehetett amiatt is, hogy a végfokommal esetleg jobban kijöttek.
De mindegy is, mivel kb semmi esély luna 1-et szerezni.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

dgab írta:
2022.01.22., szomb. 16:01
SoXxX írta:
A Luna 1 könnyen felismerhető (aktív, ahogy írták), ugyanis két dobozos, a másik a saját tápja. Csak ugye a kevés bemenet..
Szvsz a legjobb hangú Heed előfok, egyetlen dolog ami miatt szomorú vagyok, hogy eladtam. (Ha lenne valakinek eladó, jelezze:)
Ebbe a jelenleg 1m forint feletti Thesis Lambdát is beleérted? És az Obelisk Pre-t? Milyen paraméterek alapján?

Nekem két bemenetre van szükségem, ha tényleg a Luna a legjobb, tessék nekem is szólni! leborulok.gif
Teljesen szubjektív nyilvàn, de beleértem. Meghallgatás alapján. Anno a bemenetek miatt Pre-re cseréltem amúgy, így azzal kapcsolatban elèg jó az összehasonlítási alapom. De az egész simán lehetett amiatt is, hogy a végfokommal esetleg jobban kijöttek.
De mindegy is, mivel kb semmi esély luna 1-et szerezni.

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SoXxX írta:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Hozzászólás Szerző: Shimano »

tibi62 írta:
2022.01.22., szomb. 11:08
Heed Obelisk Si III erősítőbe melyik dac panel rakható? 2.1, vagy esetleg a 2.3 is?
Köszönöm a válaszokat! :)
Mindkettő jó bele,sőt a kiskártyák is.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”