Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2118

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Shimano »

mishow írta:
2025.03.29., szomb. 21:45
Klaca írta:
2025.03.29., szomb. 20:10
Tudja valaki, hogy mi hozta ránk ezt az újabb menhírt, dolment vagy mi a szerelemgyereket (mármint az Si 30-at), és mi a lényeges újdonság benne?
A leglényegesebb különbég, hogy csak a külső táppal együtt használható (azaz valójában egydobozos készülék két dobozban), és hogy Mundorf kondikkal készül.
A limitált széria olyan gyorsan elfogyott, hogy a - tudtommal francia - forgalmazó rábeszélte Zsoltot, legyen termék belőle.
Lehet nem teljesen pontos a sztori, de kb ennyi a lényege.
Az obelisk erősítő még heed a heed mindig is lesz a kínálatban,ezt nem fogja Zsolt elengedni,és érthető is hogy miért.
Classic néven fog tovább a kínálatban lenni,és ha jól vettem ki,akkor a most futó limitált si 30 lesz így,azaz heed obelisk classic-nak elnevezve.
De ha nem így van,és valamit félreértettem,majd Zsolt kijavít.
Az si3 nem tudom meddig lesz még,de addig biztosan még van rá olyan mértékben kereslet,hogy kell hogy legyen.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2510

Hozzászólás Szerző: mishow »

Klaca írta:
Tudja valaki, hogy mi hozta ránk ezt az újabb menhírt, dolment vagy mi a szerelemgyereket (mármint az Si 30-at), és mi a lényeges újdonság benne?
A leglényegesebb különbég, hogy csak a külső táppal együtt használható (azaz valójában egydobozos készülék két dobozban), és hogy Mundorf kondikkal készül.
A limitált széria olyan gyorsan elfogyott, hogy a - tudtommal francia - forgalmazó rábeszélte Zsoltot, legyen termék belőle.
Lehet nem teljesen pontos a sztori, de kb ennyi a lényege.

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 212

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

Klaca írta:
merida írta:
2025.03.29., szomb. 13:31
Off! Ki festette a képet?
Az egyik egy Schiele plakát, a másik X (esetleg valakinek pl. egy Chagall kiállítás utáni rémálma ihlethette).
Egyébként én meg voltam győződve róla, hogy az Si III után már nem lesznek újabb variációk az obelisk témára (mintha Zsolt is azt mondta volna anno, hogy ez a projekt már teljesen kiforrta magát, max egy távkapcsolót kap majd valamikor). Tudja valaki, hogy mi hozta ránk ezt az újabb menhírt, dolment vagy mi a szerelemgyereket (mármint az Si 30-at), és mi a lényeges újdonság benne?
Engem Munch képre emlékeztet a bal oldali egyébként.

Tudtommal az ihlette, hogy jubileumi év volt. Elvileg ebből is csak 30 készült volna, csak nagyon elkezdett menni, így lett 3x30.
De úgy néz ki, hogy állandó lesz végül más néven.
Azt, hogy miben más, azt nem tudom, nem kerdeztem sosem Zsoltot. (Annyi biztos, hogy a tápegysége is más, mert másik csati meg kábel van hozzá, nehogy összekeverhető legyen.)
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Hozzászólás Szerző: Klaca »

merida írta:
2025.03.29., szomb. 13:31
Az egyik egy Schiele plakát, a másik X (esetleg valakinek pl. egy Chagall kiállítás utáni rémálma ihlethette).
Egyébként én meg voltam győződve róla, hogy az Si III után már nem lesznek újabb variációk az obelisk témára (mintha Zsolt is azt mondta volna anno, hogy ez a projekt már teljesen kiforrta magát, max egy távkapcsolót kap majd valamikor). Tudja valaki, hogy mi hozta ránk ezt az újabb menhírt, dolment vagy mi a szerelemgyereket (mármint az Si 30-at), és mi a lényeges újdonság benne?

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: konok »

merida írta:
2025.03.29., szomb. 13:29
konok írta:
2025.03.29., szomb. 13:03
henricusm írta:
2025.03.26., szer. 21:35

Kicsit csalódott vagyok, ha a bankszámlámra gondolok. akkor el kell adnom a festményt ;)
Hátha Zsolt beszámítaná, jó kezekbe kerülne az is.. :smile29:
Lehet, de a sátánt csókoló hölgy, hogy illeszthető a Heed filozófiájához?
forget painting, remember music

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

vazze írta:
2025.03.25., kedd 22:37
henricusm írta:
2025.03.25., kedd 19:08
Hello mindenkinek!

Néhány éve van egy Heed Obelisk SI2/X2/DA 2.1 szettem és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nemrég vásároltam Duevel Venus hangszórókat, és azon gondolkodom, hogy „upgrade” a Heed termékcsaládra. Nekem úgy tűnik, hogy ezen a fórumon van a legtöbb tapasztalat Heeddel kapcsolatban. Szeretném kikérni a véleményét arról, hogy mi lenne a jó frissítés. Obelisk Pre-n gondolkodom PM-el vagy Pre Ps-sel, vagy esetleg a Lagrange nagyobb előrelépés? Elnézést a tetves magyaromért ;).

Zenés üdvözlet Belgiumból!

Kép

Szervusz!
Ûdvözöllek a fórumon!

Először is gratulálok a rendszeredhez, már csak azért is mert fehér mindhárom Heed komponens! Nagyon szépek együtt!
Az si2 és x2 technikailag a pre-ps-nek felel meg azt hiszem. Tehát a pre + pm lenne esetedben a következő lépés. Ebben az esetben meg tudod tartani a da-t.
Azonban én a helyedben meghallgatnám a Lagrange-ot is. Az egy sokkal újabb, erősebb készülék teljes távirányítással, új dac-al, nagyon jó fejhallgató erősítővel , mm phono-val és bluetooth-al. Ez mind egy dobozban és csak egy tápkábel kell hozzá.

Ps.: tetszik a kép a falon :tutiok:

George from Sweden
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

merida
V.I.P.
V.I.P.

konok írta:
2025.03.29., szomb. 13:03
henricusm írta:
merida írta:
2025.03.26., szer. 18:37

Én a Helikon Pre - monoblokk triót javaslom! Csalódás kizárva!
Heedhelikon.jpg
Kicsit csalódott vagyok, ha a bankszámlámra gondolok. akkor el kell adnom a festményt ;)
Lehet, de a sátánt csókoló hölgy, hogy illeszthető a Heed filozófiájához?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: konok »

henricusm írta:
merida írta:

Heedhelikon.jpg

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

Mathias írta:
2025.03.29., szomb. 12:38

Szerintem nagyon egyéni preferencia, felhasználás és hangfal függő, hogy az Obelisk Si30/(Obelisk Classic?) vagy a Lagrange hozza a jobb eredményt az adott egyén számára.
Sajnos ezt csak próbával lehet kideríteni. Nálam Grand Enigma SE-hez a Lagrange a nyerő az Si30 ellenében. De nagyon könnyen megértem, hogy ha valaki az Si30-at választja a saját rendszerébe. Az Si30/(Classic?) inkább célszerszám. Egy adott hangfallal és felhasználói hangi preferenciával simán végállomás lehet, ahonnan nem kell továbblépni soha. Annak, aki tudja, hogy ezt akarja és semmi mást. A Lagrange inkább svájci bicska, inkább mindenevőbb és szélesebb hangi preferenciákat képes kiszolgálni. És arra is rájöttem, hogy jobban szeretem az egybe dobozt, mint a korábbi Si mkiii, obelisk DA, Questar, Canalot féle sok dobozos, sok kábeles megoldást. Praktikusabb. Gyakorlatilag a Q-flt-vel lehet kiegészíteni. Persze aki nem használja ki a phono-t és a fejhallgató erősítő részét, annak még ott a Thesis is, mint lehetőség. Én azt egyébként szellemiségében közelebb érzem az Obeliskhez, aki nagyon, nagyon szereti az Obelisket lehet az a tovább lépés.
Teljesen egyetértek.
Korábban pont ki is fejtettem ezt, hogy nálam ugye az volt a kiindulási pont, hogy StandArt JSE és semmi más. Ez nekem szerelem, ha úgy tetszik egy referencia pont. Ehhez igazodva hallgattam meg az erősítőket is, és jutottam erre a konklúzióra. Ha más hangfal lenne, vagy későbbi hangfal fejlesztés is a terv része lenne, könnyen lehet, hogy más lett volna a végeredmény.

Egyébként a kevés dobozos dolgot is abszolút megértem, de nekem lévén, hogy külön helyiség van csak erre a célra, nem volt szempont a kis helyigény, vagy a kevés kábel. Ráadásul emiatt nekem totál felesleges a beépített fejhallgató, fonó és dac lehetősége is.
De ezek nyilván nem zavartak volna, ha a Lagrange lett volna hangban számomra a legmegfelelőbb.

Egyébként meg örülhetünk, hogy ennyi remek alternatíva közül lehet válogatni! leborulok.gif
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

DeProtector írta:
2025.03.26., szer. 08:53
Én saját rendszerben meghallgattam a Lagrange-t is és a Thesis-t is, de végül az SI30 mellett döntöttem és nem bántam meg. :)
Szerintem nagyon egyéni preferencia, felhasználás és hangfal függő, hogy az Obelisk Si30/(Obelisk Classic?) vagy a Lagrange hozza a jobb eredményt az adott egyén számára.
Sajnos ezt csak próbával lehet kideríteni. Nálam Grand Enigma SE-hez a Lagrange a nyerő az Si30 ellenében. De nagyon könnyen megértem, hogy ha valaki az Si30-at választja a saját rendszerébe. Az Si30/(Classic?) inkább célszerszám. Egy adott hangfallal és felhasználói hangi preferenciával simán végállomás lehet, ahonnan nem kell továbblépni soha. Annak, aki tudja, hogy ezt akarja és semmi mást. A Lagrange inkább svájci bicska, inkább mindenevőbb és szélesebb hangi preferenciákat képes kiszolgálni. És arra is rájöttem, hogy jobban szeretem az egybe dobozt, mint a korábbi Si mkiii, obelisk DA, Questar, Canalot féle sok dobozos, sok kábeles megoldást. Praktikusabb. Gyakorlatilag a Q-flt-vel lehet kiegészíteni. Persze aki nem használja ki a phono-t és a fejhallgató erősítő részét, annak még ott a Thesis is, mint lehetőség. Én azt egyébként szellemiségében közelebb érzem az Obeliskhez, aki nagyon, nagyon szereti az Obelisket lehet az a tovább lépés.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

henricusm írta:
merida írta:
Én a Helikon Pre - monoblokk triót javaslom
A Helikon trió egy csodálatos lánc, ami a Heed belépője az ultra high end világába - és igen, az ára is ennek megfelelő. Nagyszerű készülékek, de nem hinném, hogy neked ilyen nagy ugrásra lenne szükséged.
A Langange éppen elég nagy váltás az Si2/X2/DA2.1 rendszer után, szerintem megkapod tőle, amit vársz, és a festmény is megmarad ;)

henricusm
Isten Hozott! :)
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: henricusm »

merida írta:

Heedhelikon.jpg

mishow
V.I.P.
V.I.P.

henricusm írta:
2025.03.26., szer. 18:10
A Venus esetében összekapcsoltam a Duevel bolygóit a Heed készlettel. Nagyszerű hangszórók. Elolvastam a hifinews laborjelentését is. A Duevel Venus azonban gyakran Audiomat és Leben erősítőkkel párosítják. De gyanítom, hogy a Lagrange-i tulajdonságokkal rendelkező Venus még jobban bejönne.
A válaszaid alapján egyre inkább úgy tűnik, hogy a Lagrange a jó választás neked. Tud adni annyi zeneiséget, mint egy csöves elektronika, de adja mellé azt az erőt, amire a hangszóróidnak szüksége van. Imádom az Obelisk családot, de azt mondom, ha lépni szeretnél, lépj nagyot ;)
Mivel remek a Lagrange beépített dacja, így a Node 2i streamer üzemmódban egyelőre elegendő lehet hozzá, később abban is léphetsz feljebb, ha szeretnél.

merida
V.I.P.
V.I.P.

henricusm írta:
2025.03.26., szer. 18:10
A Venus esetében összekapcsoltam a Duevel bolygóit a Heed készlettel. Nagyszerű hangszórók. Elolvastam a hifinews laborjelentését is. A Duevel Venus azonban gyakran Audiomat és Leben erősítőkkel párosítják. De gyanítom, hogy a Lagrange-i tulajdonságokkal rendelkező Venus még jobban bejönne.
Heedhelikon.jpg
Heedhelikon.jpg (47.9 KiB) Megtekintve 4486 alkalommal

henricusm

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3141
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

henricusm írta:
2025.03.26., szer. 14:49
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az ajánlásokat, nagyon hálás vagyok érte!
Az igaz, hogy szerintem az obeliszkek gyönyörűen hangzanak és jól is néznek ki. De most, hogy megvan a Duevel Venus, kíváncsi vagyok, mit kínálnak még a többi Heed modell. A Duevels alacsony érzékenységű, miközben a mono obeliszkek vagy a Lagrange(k) kipróbálásán is gondolkodom. Egy áttekintés azonban azt állítja, hogy a Duevelnek magasabbnak kell lennie a gyakorlatban. És sok Venus tulajdonos használ csöves erősítőket.

Review PF:
“The claimed sensitivity is 88dB and impedance is 4 Ohms. According to Duevel, real in-room sensitivity should be higher as the normal measuring procedure only captures a fraction of the acoustic output of an omnidirectional speaker as the Venus. Indeed, my 30-watt Audiomat Opera Reference amplifier had little difficulty driving the Venus to whatever volume I wanted. Of course this combo is not what I'd recommend for those who desire Metallica played at concert volume levels.”

A beállításaimat csak streamelésre használom. Egy Node 2i-t és egy Dspeaker antimode-ot használok a basszusállomások vezérlésére a négyzet alakú nappalimban. A streamerek lehetőségeit is szeretném megvizsgálni. Milyen a streamelési élmény a Lagrange S-vel?

Még egyszer köszönünk minden visszajelzést!

Legjobb, Henricus
A Hifinews jóval alacsonyabb érzékenységet mért a gyári adatnál: https://www.hifinews.com/content/duevel ... lab-report
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

kopaszbarack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: kopaszbarack »

henricusm írta:
2025.03.26., szer. 14:49
Milyen a streamelési élmény a Lagrange S-vel?
Hello!
Nincs benne stream opció még most! Tervbe van véve, hogy lesz.
Milyen hangsugárzók voltak a Duevel elött és mi az ami miatt váltanál az Obeliskekről? Nem szeretik egymást?
(egy Duevel fan :D )
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.

henricusm

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az ajánlásokat, nagyon hálás vagyok érte!
Az igaz, hogy szerintem az obeliszkek gyönyörűen hangzanak és jól is néznek ki. De most, hogy megvan a Duevel Venus, kíváncsi vagyok, mit kínálnak még a többi Heed modell. A Duevels alacsony érzékenységű, miközben a mono obeliszkek vagy a Lagrange(k) kipróbálásán is gondolkodom. Egy áttekintés azonban azt állítja, hogy a Duevelnek magasabbnak kell lennie a gyakorlatban. És sok Venus tulajdonos használ csöves erősítőket.

Review PF:
“The claimed sensitivity is 88dB and impedance is 4 Ohms. According to Duevel, real in-room sensitivity should be higher as the normal measuring procedure only captures a fraction of the acoustic output of an omnidirectional speaker as the Venus. Indeed, my 30-watt Audiomat Opera Reference amplifier had little difficulty driving the Venus to whatever volume I wanted. Of course this combo is not what I'd recommend for those who desire Metallica played at concert volume levels.”

A beállításaimat csak streamelésre használom. Egy Node 2i-t és egy Dspeaker antimode-ot használok a basszusállomások vezérlésére a négyzet alakú nappalimban. A streamerek lehetőségeit is szeretném megvizsgálni. Milyen a streamelési élmény a Lagrange S-vel?

Még egyszer köszönünk minden visszajelzést!

Legjobb, Henricus

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3141
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

henricusm írta:
Hello mindenkinek!

Néhány éve van egy Heed Obelisk SI2/X2/DA 2.1 szettem és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nemrég vásároltam Duevel Venus hangszórókat, és azon gondolkodom, hogy „upgrade” a Heed termékcsaládra. Nekem úgy tűnik, hogy ezen a fórumon van a legtöbb tapasztalat Heeddel kapcsolatban. Szeretném kikérni a véleményét arról, hogy mi lenne a jó frissítés. Obelisk Pre-n gondolkodom PM-el vagy Pre Ps-sel, vagy esetleg a Lagrange nagyobb előrelépés? Elnézést a tetves magyaromért ;).

Érdemes tudni a Duevel Venusról, hogy bár a gyári adatok szerint 88 dB az érzékenysége, mérve ez valójában csak 82-83 dB (nem tudom az okát ennek az elég jelentős különbségnek), ez azt jelenti, hogy a nehezebben hajtható hangfalak közé tartozik. Én a Lagrange S-t tudnám javasolni elsősorban, nagyobb a teljesítmény tartaléka az Obelisknél, kicsit modernebb hangzású is ami szerintem jobban illik az omnidirekcionális sugárzási karakterisztikához, és nem utolssorban az opcionális DAC kártyája egy kategóriát ver az DA 2.1-re.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2118

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Remek,és jól megfogalmazott ajánlások. :smile32:
Még azt kellene tudni hogy mi a forrás,és ezen belül a streaming mint egy lehetőséggel akar,szeretne e élni a közeljövőben a fórumtárs,mert ezek ismeretében még tisztább és konkrétabb ajánlások is lehetnének.
Ha csak erősítő,akkor az si2-ről egyértelmű előrelépés egy pre-pm szett ha elérhető még.Ez hasonlóan kellemes,de mindenben jobb mint az si2.A pre-ps szettre én nem váltanék,mint ahogy az si3-ra sem.
Szóba jöhet az említett limitált kiadású si30 is,és persze a teljesen más lagrange is a maga egyszerű de nagyszerűségével,értem ez alatt az egy dobozban lévő minden jót.
De még egyszer,ha kell a streaming is,akkor még inkább átgondolásra érdemes az,hogy merre is legyen az arra. gondolkodik.gif
De annyira jól néznek ki ezek a fehér obeliskek hogy öröm már rájuk nézni is,és ha még tettszik is amit nyújtanak,hát nem is tudom hogy kell e ezekről váltani akármire is.És ez is kérdés,hogy mi az inspiráció oka.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

henricusm írta:
Néhány éve van egy Heed Obelisk SI2/X2/DA 2.1 szettem és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nemrég vásároltam Duevel Venus hangszórókat, és azon gondolkodom, hogy „upgrade” a Heed termékcsaládra.
Régóta hallgatok Heed elektronikákat, az általad írott Si2/X2/DA 2.1 felállás volt talán az, amit legtovább használtam.
Az a véleményem, hogy ez a lánc, ebben a formában az egyik legjobban összeillő, egységes felállás. Hifis szempontból talán vannak ennél többet nyújtó készülékek (több részlet, nagyobb sávszélek, "dögösebb" megszólalás) viszont az a sokáig hallgatható, szerethető "kerekség", amit ez a lánc nyújt, az nehezen és főleg sok pénzért írható felül.
A legnagyobb csapda, hogy nem csinál semmit olyan nagyon látványosan, "csak" egyszerűen teszi a dolgát - ezért indul meg a hifi-bogár sok Heed Obelisk használónál.
Tehát a legfontosabb, amit meg kellene magadban fogalmaznod, hogy mit vársz el a váltástól? Kérdezhetném úgy is: mit szeretnél javítani a hangzásban?
Írod, hogy nagyon elégedett vagy a hanggal, ezt ki is emeltem az idézetben. Tehát űgy tűnik, a kiváncsiság hajt, ami persze egy hifistánál nem baj, sőt természetes - csak én magam például már ebből a kíváncsiságból kiindulva sok remek hangot tettem tönkre itthon :smile51:
Ha az Obelisk hangot szereted, akkor a PRE/PS vonal inkább csak kicsit más lesz, arra nem biztos, hogy érdemes költeni.
Az előbb említett Si30 - X30 már más történet, az foltatja a klasszikus Obelisk hangzásbeli vonalat, csak minden kifinomultabban csinál. Ez a felállás még pont nem volt itthon nálam, csak Zsoltnál hallottam, de ott tetszett - úgy fogalmaznék, hogy az Si3 jobb hifis paramétereit és az Si2 szerethetőségét kombinálja. Nem véletlen, hogy a kiadott limitált széria nagy siker volt az Obelisk rajongók körében, és szerintem már nem titok, hogy elérhető lesz valamikor Classic néven. Többet Zsolt tud mondani, keresd bátran az előttem már megjelölt elérhetőségein, nagyon segítőkész!
A Lagrange, a Thesis család, vagy az Abacus/Elixír már másabb vonal. Frissebb, a mai hifis igényeknek jobban megfelelő hangzás, és hifis értelemben minden kétséget kizáróan többet nyújtanak az Obelisknél - de nagy kérdés, hogy te ezt várod-e el?
A fura az, hogy elvileg minden Heed erősítő ugyanarra a "Transcap" elvre épül, mégis mindegyik széria hangjában van valami egyedi. Ezért tehát egyszerre tudnak nagyon hasonlítani és nagyon különbözni, és ezért írták előttem többen is, hogy ezt csak hallgatózással tudod eldönteni.
Jó hosszú postomat összefoglalva, és az előttem szólókkal tényszerűen egyetértve: vagy leütném a bogarat :D és maradnék a meglévőnél (főleg, mert gyönyörű az a fehér lánc így egyben), vagy tennék egy próbát a 30-as széria (Classic) irányába, vagy nagy levegő és Lagrange!

Ps: Nem hifi, de tényleg elegáns a zeneszobád, jók a képek, és a fekete cica is remekül mutat a sárga kanapén. Üdv köztünk, és remélem sikerült összezavarnunk! gondolkodik.gif :smile53: :rolleyes: ;)

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

henricusm írta:
Hello mindenkinek!

Szia!

Én is sokáig hansználtam az SI2-X2 kombinációt, nagyon szerettem.
Ha ezt a hangkaraktert nagyon szereted, és lépnél egy nagyot előre, én az SI³⁰ + X2³⁰-at, tehát a jubileumi modellt javasolnám (ebbe passzol a DAC kártya is.). Én saját rendszerben meghallgattam a Lagrange-t is és a Thesis-t is, de végül az SI30 mellett döntöttem és nem bántam meg. :)
Ez áll legközelebb az SI2 karakteréhez, de annál sokkal-sokkal jobb. ( de persze az a legjobb, ha mindegyiket ami érdekel meg tudod hallgatni otthon, mert nem biztos, hogy ugyan az tetszik neked, mint nekem!)

Hogy a jubileumi kiadást miként tudod beszerezni, arról viszont tényleg Zsoltot (a tulajdonost) kellene megkérdezned. A Heed honlapján van e-mail cím és telefon is, azok valamelyikén eléred őt. (Vagy a lent betett linkeken)

Majd számolj be a végeredményről! ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2025.03.26., szer. 14:13-kor.
Ok: kép kiszedése

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

henricusm írta:
Hello mindenkinek!

Hello!

Üdv a fórumon! :napsut: Klassz a rendszered.
Röviden: szerintem ki kell próbálni neked melyik hang tetszik, melyiket kényelmes használni a funkciók szempontjából.
PRE+PM+PM vagy Lagrange vagy Obelisk Si3+X2, Obelisk Si30+X2 30 is remek választás lehet.
Itt egy klassz video Lagrange témában: https://youtu.be/koKmfT1I2H4?si=f9k1jAPTABLDMRKX
Próbálj meg beszélni Huszti Zsolttal. Őt eléred itt a fórumon memberlist.php?mode=viewprofile&u=21880 vagy FB-on: https://www.facebook.com/zsoltaudio
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2025.03.26., szer. 14:12-kor.
Ok: kép kiszedése

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1374

Hozzászólás Szerző: vazze »

henricusm írta:
Hello mindenkinek!

Kép

Szervusz!
Ûdvözöllek a fórumon!

Először is gratulálok a rendszeredhez, már csak azért is mert fehér mindhárom Heed komponens! Nagyon szépek együtt!
Az si2 és x2 technikailag a pre-ps-nek felel meg azt hiszem. Tehát a pre + pm lenne esetedben a következő lépés. Ebben az esetben meg tudod tartani a da-t.
Azonban én a helyedben meghallgatnám a Lagrange-ot is. Az egy sokkal újabb, erősebb készülék teljes távirányítással, új dac-al, nagyon jó fejhallgató erősítővel , mm phono-val és bluetooth-al. Ez mind egy dobozban és csak egy tápkábel kell hozzá.

Ps.: tetszik a kép a falon :tutiok:

George from Sweden
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

henricusm

Hello mindenkinek!

Kép

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”