Vinkler írta: ↑2019.11.05., kedd 21:19
trane írta: ↑2019.11.05., kedd 21:12
Vinkler írta: ↑2019.11.05., kedd 20:49
Uuuuuuu, vagy csak nekem uuuu?!
...
hááát ha má' kérdezted, szerintem egyszerűen randa
Ez nem valasz!
Mi a bajod vele?
Nem engem kérdeztél, de hadd mondjam el, mi a bajom vele, ami messze túlmutat a dizájnon.
Na akkor kezdjük, szép sorban:
1. dizájn. A nagy ötlet a megfordítható óra,, és az ezt biztosító tok-szerkezet. Ez tényleg zseniális. De ezzel végetért a dizájn nagyszerűsége. A negativumok:
- az óra nagyon vastag. Ezt még a belinkelt -minden bizonnyal fizetett x marketing-cikk is taglalja, persze aztán hosszasan tompítja mindenféle magyarázattal, hogy elhidd, ez így jó. De képzeld csak el a karodon, viselés közben, inget ráhúzni nagyjábol lehetetlen, és mindenbe bele fog akadni
- az analóg oldala egy tisztességes minimalista dizájn, de az árkategóriájában ennél sokkal jobbak is vannak, és persze a négyzetes tok... maradjunk annyiban, ez ízlés kérdése, nekem nem tetszik, rossz az aránya a tok és a számlap méretének
- viszont a digitális oldal, na az bizony ronda. Ez megint szubjektív, de a nagy csupasz acélfelületek, és a nagy invertált hétszegmenses számok... hát lehet, hogy van, aki erre bukik, én tuti nem. Számomra nagyon ronda. De erre a marketing cikk is csak ennyit képes mondani: The Monaco 69 is a wonderful piece of design, with both sides of the watch looking “right”. érted, looking “right”, idézőjelben
- ahhoz képest, hogy a Tag Heuereket zömmel sportrendezvényeken reklámozzák, ez az óra számomra minden, csak nem sportos. Csöppet sem sportos. Ráadásul sportolásra is alkalmatlan,a dizájn miatt. Szerintem
2. kaliberek, illetve a velük megcélzott felhasználói réteg. Na itt jön be a tény, hogy a Tag Heuer szerintem a legnagyobb marketin-költségű márka. Lényegében alig akad nagynézettségű sportesemény, amin a Tag Heuer reklámok ne lennének nagyon látható helyen óriásplakátokon, plusz még a közvetítésekben a reklámblokkok. Ez elképesztő mennyiségű pénzbe kerül. Hogy miért fontos ez? Mert ha mondjuk ezt az órát a Casio csinálja, akkor tuti van hozzá egyetlen kalibere, vagy ha nem, fejleszt egyet hozzá... kiindulásként akár az Edifice-ek, akár a Protrekek kaliberei láthatóan alkalmasak, kis módosítással, hogy a hátsó lapra legyen szerelhető a digitális kijelző. De a Tag Heuernek nincs alkalmas saját kalibere, és a fejlesztési költséget is inkább marketingre költi. Tehát neki két kalibert kell összetokoznia. Kérdés, minek egy mechanikus kaliber egy elektromos mellé? A válasz egyszerű: két elektromos kalibert egy elemről hajtani megfelezi az elem lemerülési idejét, két külön elem pedig már nem fér el. Így marad egy tök prosztó mechanikus ETA szerkezet az analóg oldalnak - de az nem lehet automata, mert a lengősúlynak nincs helye, tehát mit tezsnek bele: egy kézzel húzós szerkezetet!!! Namost, képzeld el egy elektromos órát használó, abban hívő embert, aki naponta fel kell húzza az óráját - habár az elvileg elektromos. Fordítva, aki a mechanikus órakat szereti, az miért viselne egy bumszli, méreteiből adódóan cseppet sem elegáns órát egy ronda elektromos oldal kedvéért? Ennek az órának két célcsoportja van: akik dicsekedni akarnak a karukon hordott óra különlegességével, illetve a különleges órák gyűjtői. Valódi használatra viszont alkalmatlan. Ettől még nagyon jól fog mutatni 20 év múlva egy különleges óragyűjteményben, lám lám, ilyen torzszülötteket is gyártottak valamikor. Akár nagyon értékes is lehet

egy ilyen gyűjtemény részeként - de személy szerint én az órákat nem ezért szeretem, viselni szeretném, hozzám kell nőjön...
No, hirtelen ennyi, indoklásnak.