Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mechanikus órák
-
Vendég
Mechanikus Órák
Nekem pl. tetszik ez a Seiko automata, de azt talán Ön jobban tudja, hogy ez milyen alapra épül (SPB003J1, 6R20-as kaliber):
Ez egy nagyon, nagyon jó óra. (Bélának van ilyen, tehát felhasználói szinten is kaphat róla információkat, ha Béla használja egyáltalán .) Kb. háromszor drágább Longines-okkal, és Tag Heuer-ekkal, és kb. ötször drágább Omegákkal van pariban. (Pedig engem nagyon régi, és nagyon nagy szerelem köt az Omegákhoz, de el kell ismerni, mára erősen túlárazottak lettek.)
A benne lévő szerkezethez, állítólag (több módosítással, a Grande Seiko-ból szerzett tapasztalatok alapján történő fejlesztéssel, és természetesen plusz komplikációk ráépítésével), szintén a Seiko5-öt vették alapul. De vagy nagyon szét kell hozzá szedni, hogy az ember lássa, vagy nagyon nagy fantázia kell hozzá, hogy bele tudja képzelni az ős Seiko5-öt. Ez egy minden porcikájában komolyabb darab annál, igaz, soha nem is fog annyi készülni belőle, mint abból.
(Ha automata órában gondolkodnék, egy ilyet biztosan vennék magamnak.)
.
Mechanikus Órák
És talán az sem véletlen, hogy a Seiko sokkal drágább kaliberei is a Seiko 5-ös alapjaira épülnek.
Nekem pl. tetszik ez a Seiko automata, de azt talán Ön jobban tudja, hogy ez milyen alapra épül (SPB003J1, 6R20-as kaliber):
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
-
Vendég
Mechanikus Órák
.
Tisztelt, órák iránt érdeklődő, fórumozótársaim!
Engedjék meg, hogy figyelmeztessem önöket a topik alcímére, mely szerint ez itt a "A mechanikus órák szerelmeseinek.." fenntartott rész, és "villanyórákról" való értekezések, eszmecserék, azok mutogatása OFF-nak számít.
.
-
Vendég
Mechanikus Órák
Nekem is van pár darab,igaz egyik sem önálló kaliber, ..............
Ez vajon mit jelenthet, mert én képtelen vagyok értelmezni?
.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6540
Mechanikus Órák
Elnézést a képek minőségéért,nem vagyok egy fotó mágus.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Mechanikus Órák
Meg ezt is.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Mechanikus Órák
Ezt pedig általában bicajozáshoz használom.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Mechanikus Órák
Japán, de mégis jó.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Mechanikus Órák
Azzal viszont egyet tudok érteni,hogy az óra a férfi egyetlen ékszere.Sztem bőven elég,ha van egy alkalomhoz illő szép óra az ember kezén.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Mechanikus Órák
Nekem is van pár darab,igaz egyik sem önálló kaliber,de nekem megteszi.Alkalom,kedv és ruházat kérdése melyiket használom.(Persze azért van közte két "svejci" is,csak az enyhe sznobizmus kedvéért).
Mechanikus Órák
Engem ő szokott felhúzni
Jobb helyeken ez fordítva történik.
Tényleg ne hari, de....
Mechanikus Órák
hátulról
Mechanikus Órák
Én is kaptam az asszonykámtól születésnapomra.
-
Vendég
Mechanikus Órák
Itt az új pontos időm...Sajnos most nem futotta Patekre:-)
Nagyon szép ez az óra...
Mechanikus Órák
Azért nem csak a Tourbillonok hordoznak minőségi szerkezetet
Ez a szépség senkit sem juttat az adósok börtönébe, mégis klasszikus, mérnöki remekmű. Hogy mi a hibája? Zenith felirattal még jobban tetszik...
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Mechanikus Órák
Itt az új pontos időm...Sajnos most nem futotta Patekre:-)
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Mechanikus Órák
.. moondjuk egy Patek megtenné ha lenne pénzmag és sznobizmus hozzá, mert ugye: ''Sosem birtokolsz igazán egy Pateket. Mindössze csak megőrzöd a következő generációnak''
Ebben van valami.
Pont ezért vettem egyet kb 15 éve.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Mechanikus Órák
Egy 15 éves Festina quartz chrono-t cseréltem a Certinára, nem sznobizmus vezérelt, és az sem érdekel meddig képvisel "értéket" mivel azokat az órákat nem tudom megfizetni... moondjuk egy Patek megtenné ha lenne pénzmag és sznobizmus hozzá, mert ugye: ''Sosem birtokolsz igazán egy Pateket. Mindössze csak megőrzöd a következő generációnak''
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Mechanikus Órák
OFF:engem az asszony ébreszt. Engem ő szokott felhúzni is.
Mechanikus Órák
Erre szoktam felébredni. Csak nyolcnaponta kell felhúzni.
.
OFF:engem az asszony ébreszt. Engem ő szokott felhúzni is.
Webáruház:
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5305
Mechanikus Órák
Erre szoktam felébredni. Csak nyolcnaponta kell felhúzni.
Jaeger Recital8 1965-ből.
Mechanikus Órák
egy olcsó óra, de legalább ki van fizetve.
szeretem.
és igen itt van a kezemen
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Mechanikus Órák
Természetesen Longines, kellő tisztelettel mindenki véleménye, ízlése, és lehetősége szabta aktuális választása előtt.
Több esetben elég drága (férfias) játékszerek az órák, legyen az karóra, vagy zsebóra, és a női ékszerláz mintájára, számottevő pénzmagot szanaszét lehet gurítani, ha az embert elkapja a technicista, vagy valljuk be, sznob kényszer. Ebből több-kevesebb sikerrel kilábalva, én a korábban leírt korlátokat szabtam vásárlásnál, és úgy vettem észre, hogy többször értékálló(bb) tárgy birtokába jutottam így, mint nem. Persze ez sem igaz mindegyik presztízsmárkára. De az is igaz, hogy számos úm. tokozó óragyártó FUNKCIONÁLISAN JÓ ÁR/ÉRTÉKŰ terméket kínál a piacon, amelyekkel valóban együtt lehet élni a mindennapokban, akár elegánsabb magán -és közéleti megnyilvánulások alkalmával. Értsd., Hamilton, Carl F. Bucherer, Dubey & Scahldenbrand, Maurice Lacroix, Baume et Mercier, Eberhard & Co., Nomos, Jörg Hysek, Sinn, stb., és igen, el kell ismerni, bizony a saját kaliberrel rendelkező Seiko!
A teljesség igénye nélkül, az említett óramárkákon kívül (Vacheron Constantin, Glashütte, Seiko… Citizen…(micsoda kontraszt, talán bocsánatos bűn, de nem tudom ’komolyan venni’ a Citizen teljesítményét), azért hosszabb a saját kaliberrel rendelkező manufaktúrák listája, lásd. IWC Schaffhausen, A.Lange & Söhne, Breguet, Roger Dubuis, Patek Philippe, Chronoswiss, Franck Müller, Blancpain, Jaeger-LeCoultre, Ademars Piguet, Panerai, Rolex, Cartier, Zenith, stb.… és ha jól tudom** az Omega, a TAG Heuer és a Breitling is csatlakozott a saját kaliberrel rendelkező manufaktúrák közé.
Nem beszélve a Független Órások Szövetsége tagjainak számos exkluzivitásáról!
**ha valóban jól tudom…
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Mechanikus Órák
Nekem pedig ez az óra, és itt van a kezem, ugyan ilyen mint a képen, ETA 25 köves 2824-2 aut. szerkezet . Aki szereti a hetekig hajszálpontos órákat inkább a quartz szerkezeteket keresse
-
Vendég
Mechanikus Órák
Hol húzza meg az ember a határt, hogy melyiket hova sorolja, és mi elé vagy mögé? ................
Választóvonalra vagy kíváncsi? Mondok például EGY választóvonalat, az én értékrendem szerint:
Legyen a tisztelt gyártónak SAJÁT KALIBERE! Onnantól „beszélgethetünk”…
Ez persze, tudom, így eléggé diszkriminatív, de az én véleményem. És máris „elválik az ocsú a szemtől”… Nem marad se D&G, se Fendi, se Versace… se Longiness… de még Doxa sem!
De marad pl. a Citizen, mert ők saját szerkezeteket építenek az óráikba. Hmmmmm.
Egyébként, néha azzal áltatom magam, hogy értek valamicskét az órákhoz, és egy szerkezetet sem csak pusztán a látványa alapján tudok megítélni. Ezért igen jókat szoktam mosolyogni magamban azokon, akiknek csak a svájci óra az óra, éppúgy, mint azokon, akik többre tartanak egy olcsó, de szép svájci szerkezetet, csak azért, mert ritkább, vagy mert szebb a csapágylemezén lévő genfi csíkozással, mint egy nyers csapágylemezzel, milliós példányszámban legyártott Raketa, vagy Seiko 5-ös. Mely utóbbi pl. még ma is a világ legjobb, nagy sorozatban gyártott, automata kalibere. És talán az sem véletlen, hogy a Seiko sokkal drágább kaliberei is a Seiko 5-ös alapjaira épülnek.
.