Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a moziról, házimoziról

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11293
Kapcsolat:

Re: Általában a moziról, házimoziról

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Az AVX fórumot (és általában a fórumozást) 6-8-10 éve folyamatosan temetik. Tehát nincs ebben újdonság, de valamiért még tartja magát, míg más felületek már a feledés homályába süllyedtek. Ha az AVX tulajdonosa nem lenne rendkívül konok és kitartó, már az AVX sem létezne. Persze az elvándorlás itt is folyamatos, a súlypont átkerül a FB zárt csoportjaiba, de azok nem ilyen jellegű kommunikációra lettek kitalálva, így sejthető egy újabb kanyar, mert ugye beszélgetni évezredek óta szeretünk.

A "szakértők" egymásnak feszülése mögött néha (vélt vagy valós) személyes ügy áll és az egyik írhat bármit, a másik garantáltan bele fog kötni. Ezzel nincs mit kezdeni, egyszerűen nincs itt helye ilyen játszmáknak. A másik konfrontációs eset, mikor valaki önjelölt hozzáértőként butaságot ír, amit egy "szakértő" nem akar úgy hagyni. Sok szakmai kérdésben nincsenek fekete/fehér, igen/nem válaszok, de azért vannak alapvetések, amiket nem szokás megkérdőjelezni. Aki ezekkel nincs tisztában, az egyszerűen nem ért a témához, ami nem hiba, de ok a visszafogottságra. Egy szép világban mindenki rendelkezik annyi önmérséklettel, hogy csak olyan kérdésekben foglal álláspontot, ad tanácsot, amihez érdemben ért, más esetben csendben marad, vagy kérdez. Attól, hogy valaki már élete második erősítőjét használja, talán meg nem elég alap ahhoz, hogy az erősítők elvi működéséről a téma mélységében nyilatkozzon. Persze nem tilos, de elég magas labda az áldatlan vitához. Egy fórum színvonalát nem a hozzászólások száma, hanem minősége határozza meg, szóval a kérdező vegyen erőt magán és várja ki, míg valaki érdemben válaszol neki.

Néhányan nyersen, érzékenyebb lelkek számára karcosan fogalmazunk, de én ilyenkor mindig arra gondolok, hogy a mondandóra tessék koncentrálni, ne a fogalmazáson rugózni. Hogy valaki személyes szimpátia alapján értékeli hozzászólások valós tartalmát, azzal ismét nincs mit kezdeni, simán gyerekes hozzáállás. A "kioktatás", "meghurcolás", "nagyképűsködés", "trollkodás" szavak olyan gyakran kerülnek elő indokolatlanul, mint a sértődés egy kisiskolás lánycsoportban.

Külföldi fórumokon sem ritka az éles vita, amik néha ott is lemennek alpáriba, szóval ott sem csak szentek írogatnak. Bár általában kiderül a problémásabb egyedekről, hogy valamelyik kelet-európai országból származnak és csak hozzák az itteni harcos módit. :D

Nem mernek kérdezni... A "Megéri-e..." kezdetű kérdésekre tapasztalt hobbitárs tutira nem fog válaszolni. Márpedig ahogy a HiFi és a házimozi egyre inkább vásárlási sporttá alakult, úgy váltak e kérdések is egyre gyakoribbá. Ezeket én is csípőből ignorálom.

Kereskedelmi érdekek... rendszeresen megkapjuk néhányan ezt a vádat. Biztosan van is benne néha igazság, de abban biztos vagyok, itt mindannyian elsősorban fórumtársak vagyunk, de néhányunk főfoglalkozásban űz valami ide köthető dolgot. Szerintem ebben inkább az előnyöket, nem a hátrányt kellene látni.

Ja és persze mindez szerintem (!) van így, bár ez szerintem (!) evidencia, tehát nem is kellene külön odaírni egy fórumos hozzászólás végére.

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

-KP- írta:
2018.10.17., szer. 17:17
nadtom írta:
2018.10.17., szer. 14:00
-KP- írta:
2018.10.17., szer. 13:08
Lehetne ok, de nem az.
Látod, pont ez az egyik probléma, hogy nem írtad oda, szerintem.
Engem ez nem zavar, de vannak akik erre már felkapnák a vizet, hogy nyíltan megcáfolod, kétségbe vonod a másik ember állítását.
A másik probléma, mikor (elvileg) felnőtt férfiak, hisztis kislányként viselkednek egy fórumon. Szerintem. Az emberek nagy része akkor se jönni fórumozni a facebook helyett, ha az avx a világ legjobb helye lenne. Egy kis részük megszólítható, de a kényelem nagy úr. Szerintem.
Valóban sokszor túlreagálják a hozzászólók a válaszokat, az eltérő véleményt egyenesen támadásként értelmezik.
S ebből aztán beindul a csatározás.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

nadtom írta:
-KP- írta:
Lehetne ok, de nem az.
Engem ez nem zavar, de vannak akik erre már felkapnák a vizet, hogy nyíltan megcáfolod, kétségbe vonod a másik ember állítását.
A másik probléma, mikor (elvileg) felnőtt férfiak, hisztis kislányként viselkednek egy fórumon. Szerintem. Az emberek nagy része akkor se jönni fórumozni a facebook helyett, ha az avx a világ legjobb helye lenne. Egy kis részük megszólítható, de a kényelem nagy úr. Szerintem.

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

-KP- írta:
nadtom írta:
2018.10.17., szer. 12:31
ZolaBA írta:
2018.10.17., szer. 06:04
Én azt vettem észre, hogy tagok/látogatók alig tesznek fel már kérdéseket az avx-en. Régebben szerintem sokkal több volt. Pedig kérdés biztosan van, ha csak a saját példámból indulok ki nekem is van 3-4 kérdésem, amit nincs lelkierőm feltenni, majd kikeresgetem külföldi fórumokról gondolkodik.gif és most nem panaszkodni akarok :D ... de valahogy túl sok a negatív energia egy-egy kérdés kapcsán, túl hangsúlyos a kivagyiság.
Több Sztereo/HM Facebook-os csoportban is negatív példaként emelegetik az AVX-et, hogy itt nagyképű, lekezelő stílusban folyik a sznobok között a beszélgetés. Ez is lehet egy oka, hogy sokan nem jönnek ide kérdezni, beszélgetni.
Lehetne ok, de nem az. Facebook regje kb. mindenkinek van. Ha meg már van, akkor nem fognak még azzal tökölni, hogy fórumra regeljenek.
.........hát nekem nincs, nem is volt és amíg nem hátulról gombolom a mellényemet, nem is lesz faszbukk oldalam.

Lehet, hogy így lecsúszok hasznos információkról is, de ennyit megér hogy ebből kimaradjak.
Számomra a faszbukk irreleváns, úgy ahogy van teljes egészében.
Az AVX, azzal együtt, hogy nem mindig értek egyet néhány ember stílusával, a 3 éves regisztráció alatt hozzásegített egy rakás információhoz, jó néhány készülék megvásárlásához.
A moziszoba, amit építettem -még akkor is ha nem éri el mindenki igényszintjét- abszolút az itteni információ segítségével történt. Számomra nem a jelen fórum hasznossága a kérdés, hanem az itt zajló kommunikáció jobbá tétele.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1437

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

nadtom írta:
2018.10.17., szer. 16:10
A fórumozás közben nem látod a másik gesztusait, arcát, nem hallod a hanglejtését, ami mind-mind fontos infó a személyes kommunikáció során, ezért kell sokkal körültekintőbben fogalmazni, véleményt nyilvánítani szerintem 😉.
Mennyire igaz. :tutiok:

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1437

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Quetz írta:
2018.10.17., szer. 13:15
-KP- írta:
2018.10.17., szer. 12:16
Ezt be tudnád linkelni?
Ezek vannak listázva jelenleg amazon.de-n: https://www.amazon.de/Artnovion-Acousti ... +Acoustics

Jut eszembe, a GIK egy másik pozitív vonása, hogy van ingyenes tanácsadás... persze saját terméket fognak ajánlani, de akkor is.
Mint az Artnovion itthoni képviselete mondom, ennél még az MSRP árak is alacsonyabbak. :rolleyes:

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

scaurus írta:
2018.10.17., szer. 15:55
nadtom írta:
...
Mondjuk, azok a széplelkek is megérnek egy misét, akik minden mondat után elvárják, hogy "szerintem".
Mégis, szerintük én kinek a véleményét, mondókáját közvetítem?
Médium volnék, vagy mi?
Ki másé lenne a leírt vélemény, ha nem az enyém?
SZERINTEM

A Facebook meg kérdezz-felelekre jó, tartalom visszakeresésre alkalmatlan.
De mindegy, ahogy pár hozzászólással lentebb írtam, a fórumozás műfaja szép lassan kihal.
Tegyem hozzá, hogy szerintem?
A fórumozás közben nem látod a másik gesztusait, arcát, nem hallod a hanglejtését, ami mind-mind fontos infó a személyes kommunikáció során, ezért kell sokkal körültekintőbben fogalmazni, véleményt nyilvánítani szerintem 😉.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

A fórumnak éppen az a lényege hogy mindenki leírhatja a saját véleményét, álláspontját. Ezzel nem kell senkinek egyetértenie viszont illik elfogadni azt mint egy vélemény még ha az akár hülyeség is. Fel lehet világosítani a másikat róla vagy meg(próbálni)győzni a mi véleményünkről illetve a helyesről ha van abban a kérdésben olyan és nem egy szubjektív dolog ( izlés).
Ha ez calakinek nem fér bele nem kell fórumozni sehol...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

nadtom írta:
...
Mondjuk, azok a széplelkek is megérnek egy misét, akik minden mondat után elvárják, hogy "szerintem".
Mégis, szerintük én kinek a véleményét, mondókáját közvetítem?
Médium volnék, vagy mi?
Ki másé lenne a leírt vélemény, ha nem az enyém?
SZERINTEM

A Facebook meg kérdezz-felelekre jó, tartalom visszakeresésre alkalmatlan.
De mindegy, ahogy pár hozzászólással lentebb írtam, a fórumozás műfaja szép lassan kihal.
Tegyem hozzá, hogy szerintem?
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

-KP- írta:
Lehetne ok, de nem az.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

-KP- írta:
2018.10.17., szer. 12:16
Ezt be tudnád linkelni?
Ezek vannak listázva jelenleg amazon.de-n: https://www.amazon.de/Artnovion-Acousti ... +Acoustics

Jut eszembe, a GIK egy másik pozitív vonása, hogy van ingyenes tanácsadás... persze saját terméket fognak ajánlani, de akkor is.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

nadtom írta:
2018.10.17., szer. 12:31
ZolaBA írta:
Én azt vettem észre, hogy tagok/látogatók alig tesznek fel már kérdéseket az avx-en. Régebben szerintem sokkal több volt. Pedig kérdés biztosan van, ha csak a saját példámból indulok ki nekem is van 3-4 kérdésem, amit nincs lelkierőm feltenni, majd kikeresgetem külföldi fórumokról gondolkodik.gif és most nem panaszkodni akarok :D ... de valahogy túl sok a negatív energia egy-egy kérdés kapcsán, túl hangsúlyos a kivagyiság.
Több Sztereo/HM Facebook-os csoportban is negatív példaként emelegetik az AVX-et, hogy itt nagyképű, lekezelő stílusban folyik a sznobok között a beszélgetés. Ez is lehet egy oka, hogy sokan nem jönnek ide kérdezni, beszélgetni.
Lehetne ok, de nem az. Facebook regje kb. mindenkinek van. Ha meg már van, akkor nem fognak még azzal tökölni, hogy fórumra regeljenek.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

ZolaBA írta:

Kicsit több, mint két éve regisztráltam ide, napi szinten olvasom a fórumot. Én nagyon sok hasznos infóhoz jutottam itt, valamint jó árú beszerzéseket, és itt eladott eszközöket is köszönhetek az AVX-nek.
Gondolnunk kell a pozitívumokra is, és nem csak mindig károgni (jó Magyar módra :rolleyes: ) persze abban egyetértek a korábban leírtakkal, hogy türelmesebbnek, elfogadóbbnak kell/kellene lennünk egymással.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Quetz írta:
2018.10.17., szer. 11:21

Megnéztem, az Artnovion/Vicoustic panelek 60x60 méretben 50-60 euro körül mennek az amazonon, 6-12 darabos csomagban. Nem hiszem, hogy kifizethetetlen lenne, még itthoni fizetések mellett sem. A DIY út pedig még ennél is sokkal olcsóbb, bár saját példámon látom, hogy az első batchek... hát.... nem lesznek olyan minőségűek.
"Megnéztem, az Artnovion/Vicoustic panelek 60x60 méretben 50-60 euro körül mennek az amazonon, 6-12 darabos
csomagban." Ezt be tudnád linkelni?

180 euró áfásan 4 darab GIK Versifusor.

https://gikacoustics.co.uk/product/gik- ... ersifusor/

De a 242-es panel ára sem horror, 60*120-as méretben:

https://gikacoustics.co.uk/product/gik- ... tic-panel/

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Dorian írta:
2018.10.17., szer. 10:53
Semmiféle keresztre feszítés nem történt. Én pl. ezt írtam:
Olyan elvárásaid vannak, amelyek nem egyeznek azzal a realitással, hogy az emberek túlnyomó többségének mik a lehetőségei a házimozi kialakítására. Én pedig tizenéves korom után kinőttem az álmodozásból, szóval olyan dolgokkal szeretek foglalkozni, aminek a megvalósítására reális lehetőségem van maximum a közeljövőben. Minden bizonnyal a fórumozók nagy többsége is pont így van vele, ezért esik kevés szó a külön moziszobákról.
Én sem éreztem keresztre feszítésnek. De azért azon csodálkozom, hogy pár moziszoba példának felhozása kiverte az embereknél a biztosítékot, míg az egészet elindító millás kábelezés meg nem. Én sokkal inkább vártam azt a kérdést, hogy ez nem fér bele, de tudsz példát nappalis kombi kivitelezésre?

Nagyon leegyszerűsítve ennyi a moziszoba, és ez a valós helyzet:
- Akusztikai panelek: nem törődnek vele, pedig nem kivitelezhetetlen
- Nagy vászon, vetítő: sokaknak van, de nem AT
- Hangrendszer: van mindenkinek
- Kábelezés: ez annyira fontos sokaknak, hogy külön kategóriát igényel

Megnéztem, az Artnovion/Vicoustic panelek 60x60 méretben 50-60 euro körül mennek az amazonon, 6-12 darabos csomagban. Nem hiszem, hogy kifizethetetlen lenne, még itthoni fizetések mellett sem. A DIY út pedig még ennél is sokkal olcsóbb, bár saját példámon látom, hogy az első batchek... hát.... nem lesznek olyan minőségűek.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Semmiféle keresztrefeszítés nem történt. Én pl. ezt írtam:
"Ez a téma a moziszoba építés. Ha ilyesmiről lehetne csak itt beszélgetni, akkor maradnának kb. ketten az egész topikban, így ennek semmi értelme. A magyar realitás az, hogy a "házimozi = nappaliban kialakított, mozizásra, zenehallhatásra alkalmas rendszer"
Olyan elvárásaid vannak, amelyek nem egyeznek azzal a realitással, hogy az emberek túlnyomó többségének mik a lehetőségei a házimozi kialakítására. Én pedig tizenéves korom után kinőttem az álmodozásból, szóval olyan dolgokkal szeretek foglalkozni, aminek a megvalósítására reális lehetőségem van maximum a közeljövőben. Minden bizonnyal a fórumozók nagy többsége is pont így van vele, ezért esik kevés szó a külön moziszobákról.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Amíg mindenkinek nem lesz egyforma a hallása,addig nem lehet objektivítást várni.Talán el sem tudjuk képzelni mekkora szakadék lehet két ember hallása között és akkor ott van még az egyéni ízlés.Tovább binyolítja a dolgot,hogy jelenleg nincsenek megfelelő mérési módszereink sem.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

A legtöbb problémát az okozza, hogy az emberek hit kérdést csinálnak belőle. Illetve a saját tapasztalatukat tévedhetetlennek gondolják. Ez azért alakulhat ki, mert amíg gyerekkorban megtanuljuk, hogy létezik az optikai illúzió (rengeteg könyv és újság oldalain találkozhatni velük, illetve a levezetésükkel), addig a hangi illúziókkal nem találkozhatunk ilyen oktató formában, hangos könyveket, nem szokás kiadni. Az előbb említett hit és magabiztosság pedig háttérbe szorítja a józan gondolkodást, és fel sem merül sokakban, ha a szememet be tudják csapni, akkor a fülemet nem?
Ezzel máris megtörténik a kettő vagy több táborra szakadás és indul a vita...
Szerintem ezért lenne jó, ha a szubjektív tapasztalás mellett nagyobb szerepet kapna az objektív tudományos, mérésen alapuló rész is, mert ekkor például meg lehetne ismételni kísérleteket. Ha tudnám, hogy mondjuk ugyanúgy van kalibrálva a rendszerem, mint X fórumtársnak és ő azt mondja, hogy a hangzás olyan mint X, akkor tudok vonatkoztatni, vajon hozzá képest mit hallok. Hallok-e egyáltalán változást vagy javulást... és persze kevesebb vitára számítanék.

Mivel engem "feszítettek keresztre" a bizonyos másik fórumon, furcsa volt azt látni, hogy a zsigeri reakció az, hogy miért nem lehet olyan moziszobám amiket linkeltem. Ez számomra érthetetlen, igaz, az én munkám az, hogy old meg a problémát, ergo a miért nem lehet megcsinálni az az utolsó utáni opció. Nekem sincs még olyan szobám, nem is tegnap kezdtem a projektet, de haladok, és lassan majd célba érek. (ez egy kb 10 éves projekt, ami most talán kicsit felgyorsulni látszik :napsut: )

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

TSanyi írta:
2018.10.17., szer. 06:22
Kérdezz bátran, és ami nem tetszik kukázod. Azért senki sem fog a házad elött megvárni hogy elababugyáljon a kérdésed miatt.
Köszi :) Átfogalmazva ... arra próbálok rávilágítani, hogy ha a hozzám hasonló rinocéroszbőrűek is inkább kitérnek kérdezés helyett, akkor az érzékenyebbeknél súlyos lehet a visszatartó érzés.
Persze az egyértelmű, hogy nem a ház előtt megvárás a félsz, szerencsére nem itt tartunk :) kicsit eltúlozva ...pl. gyakran van/volt olyan, hogy X kérdez, A-B-C-D hozzáértő nem reagál, Y hobbista reagál, próbál segíteni, erre A-B-C-D lehurrogja Y-t, sokszor a kérdéstől függetlenül. Eredmény X meg Y csak hüledezik, Z pedig ezt látva eldönti, hogy ő inkább nem is kérdez :D :D Persze itt is alapvető baj, hogy a hülyék holtbiztosak mindenben (pl én), az okosak meg tele vannak kételyekkel.
Néha elő kell venni a "szerintem" szót és szinonímiáit és egyből kevesebb a vita. Szerintem :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Szerintem, a fórumozás kihalóban lévő műfaj.
(Ahogy az emailozás is, néhány éve még rengeteg emailt küldtem és kaptam, most meg kizárólag netes rendelések visszaigazoló emailjai jönnek csak, meg, persze, spam.)

Tapasztalataim szerint a kommunikáció áttevődik a Facebookra és különböző csevegő app-okba.

Aztán, mivel kevesebben vannak a fórumozók, a fórumok egyre belterjesebbé válnak.
Ahová egyre kevésbé érdemes írni, mert már pontosan tudod, hogy ki milyen gittet rág, milyen fixa ideáját ismételgeti.

Én évekig kb.5-6 fórumot látogattam napi szinten (az avx nem volt köztük), van ami úgy megszünt, hogy törölték, van, amit bezártak és csak olvasgatni lehet, több pedig kb. 4-5 ember csetfórumává vált.
Az avx még nem tart itt, de elindult ezen az úton, számos téma van, ami halottnak tekinthető.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Te kis naiv! :D Engem hivtak mar fel es fenyegettek meg, mert rakerdeztem valamire valamelyik eladasi topicban. :D
Kopni ,nyelni nem tudtam a meglepetestol,na nem azert mert megijedtem ,hanem ,hogy ezert kepes volt nyonozni a szamom utan es felhivni. Nagy az isten allatkertje.... :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

ZolaBA írta:

Pedig kérdés biztosan van, ha csak a saját példámból indulok ki nekem is van 3-4 kérdésem, amit nincs lelkierőm feltenni, majd kikeresgetem külföldi fórumokról gondolkodik.

de valahogy túl sok a negatív energia egy-egy kérdés kapcsán, túl hangsúlyos a kivagyiság.
Na ez a gond! Ha már kérdezni sem mer az ember.

Ha feltennéd akkor mi történne???? Legfeljebb szelektálsz, és lehet hogy 1-2 jó hozzászólásból megkapod a kívánt információt, a többit meg fogyelmen kívül hagyod.

Mindenki megelégedésére amúgy sem lehet tenni.

Ott van pl. Pali aki megosztja tapasztalatait, és sokon szerintem el sem olvassák, pedig nem is hülyeségeket ír. De ezzel sincsen semmi probléma, elolvassa akit érdekel.
Attól Ő nem lesz hülyébb mint amennyivel mi okosodunk....

Kérdezz bátran, és ami nem tetszik kukázod. Azért senki sem fog a házad elött megvárni hogy elababugyáljon a kérdésed miatt.

Jó hogy leírrad a gondolatodat, aggályodat!

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 975

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

R.G. írta:
2018.10.16., kedd 21:15
A mi kis orszagunk nem tul nagy, ezert a forumon elkezdett vitat akar szemelyesen is lehetne folytatni. Persze ez ne is a kioktatasrol es lenezesrol szoljon, hanem a tapasztalatcsererol. A legtobb troll nem is jelenne meg egy ilyen talalkan... Kivancsi lennek, hogy a Rezső rendezvenyen mennyi forumos fog elmenni egymas mellett. Eleg nagy a valoszinusege, hogy innen sokan kilatogatnak. A regi forumosoknak azert is van a kis beltenyeszetuk, mert valoszinu mar talalkoztak legalabb valami keszulek csere bere miatt es megtalaltak a hangot, vagy csak ninimalisan segitoen alltak a masikhoz. Es itt kanyarodnek vissza a tapasztalat cserehez. Wittaot is paran kioktathatjak stb. De megis olvassak az irasait. O csak a sajat tapasztalatat irja le es nem azt mondja, hogy marpedig minden ugy van es kesz. Nem kell egyetertenunk, de jo ha van vita, mert abbol lehet ujabb es ujabb dolkokat kiprobalni. Lehet, hogy a te rendszeredben nem jon be, de legalabb tettel valami azert, hogy jo legyen. Par eve ki foglalkozott otthoni szobaakusztikaval??? Most meg az egyik legfontosabbnak tartjuk. Ezert is jok a vitak, de nem azokkak akik sajat bevallasuk szerint erre szulettek. Van itt par forgalmazo is akik, ahogy olvasom segitenek, es nemcsak a sjat dolgaikat akarjak reklamozni. Ezert nagy koszonet nekik!!! Valoszunu ok rendelkeznek az egyik legnagyibb tapasztalattal, tudassal es egyeb hatterinformacioval
Nagyon jól megfogalmaztad a lényeget, mert ha az ember esetleg akar segíteni és nem úgy van ahogy elgondolják abban a pillanatban nem jó esetleg eltulzó amit leírtál rögtön trollkodik az ember. Pedig csak a saját tapasztalatomat osztom meg nem azt mondom, hogy követni kell csak megosztom és ki ki eldöntheti mennyit akar abból megvalósitani. Megvitatni a dolgot kulturált módon azt sajnos nem mindig sikerül -:(
Csak halkan jegyzem meg hogy nálam már 6 éve járt szobaakusztikához értő szaki aki nagyon sokat segített a mozinappali akusztikában. De irhatnék még egy pár dolgot amit kipróbáltam az évek alatt amit csak mostanában kezdenek felfedezni a forumosok és amire azt mondják nem igaz... Csak vudu...Pedig nagyon is beválik.. :D
Ennyi röviden - :D
.
"Az igazi barát szemből támad."

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 296

Hozzászólás Szerző: R.G. »

A mi kis orszagunk nem tul nagy, ezert a forumon elkezdett vitat akar szemelyesen is lehetne folytatni. Persze ez ne is a kioktatasrol es lenezesrol szoljon, hanem a tapasztalatcsererol. A legtobb troll nem is jelenne meg egy ilyen talalkan... Kivancsi lennek, hogy a Rezső rendezvenyen mennyi forumos fog elmenni egymas mellett. Eleg nagy a valoszinusege, hogy innen sokan kilatogatnak. A regi forumosoknak azert is van a kis beltenyeszetuk, mert valoszinu mar talalkoztak legalabb valami keszulek csere bere miatt es megtalaltak a hangot, vagy csak ninimalisan segitoen alltak a masikhoz. Es itt kanyarodnek vissza a tapasztalat cserehez. Wittaot is paran kioktathatjak stb. De megis olvassak az irasait. O csak a sajat tapasztalatat irja le es nem azt mondja, hogy marpedig minden ugy van es kesz. Nem kell egyetertenunk, de jo ha van vita, mert abbol lehet ujabb es ujabb dolkokat kiprobalni. Lehet, hogy a te rendszeredben nem jon be, de legalabb tettel valami azert, hogy jo legyen. Par eve ki foglalkozott otthoni szobaakusztikaval??? Most meg az egyik legfontosabbnak tartjuk. Ezert is jok a vitak, de nem azokkak akik sajat bevallasuk szerint erre szulettek. Van itt par forgalmazo is akik, ahogy olvasom segitenek, es nemcsak a sjat dolgaikat akarjak reklamozni. Ezert nagy koszonet nekik!!! Valoszunu ok rendelkeznek az egyik legnagyibb tapasztalattal, tudassal es egyeb hatterinformacioval
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”