Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 827

Hozzászólás Szerző: lacy »

megyünk majd moziba mi is

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Meglepő módon mostanában egyre több pozitív kritikát írsz  Várjuk a hasonló ajánlásokat!  Remélem jövőre annyi jó film lesz, hogy végre csapágyasra hajthatod az Epsont 
Ami jó azt nem fogom szidni. Úgy legyen (ezt is tv-n néztük)! 

bibababa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Hozzászólás Szerző: bibababa »

Nézte valaki a Dark című  német sorozatot ?

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 508

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Kedveljük a megtörtént eseményeket feldolgozó sport filmeket. Kikapcsolódásra szerintem pont jó:

Meglepő módon mostanában egyre több pozitív kritikát írsz  Várjuk a hasonló ajánlásokat!  Remélem jövőre annyi jó film lesz, hogy végre csapágyasra hajthatod az Epsont 

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Kedveljük a megtörtént eseményeket feldolgozó sport filmeket. Kikapcsolódásra szerintem pont jó:

raczjani
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: raczjani »

Csak dvd-n adták ki. Megemlíteném a zseniális színészeket , jó forgatókönyv is és a rendezés is nagyon ott van.
Én moziban néztem(5 méter széles vásznon) és szuper volt.
A fekete-fehér kép kifejezetten passzol a történethez.

2017-es , fekete-fehér , magyar  film. Ilyen is van?

Véletlenül botlottam bele.Nagyon régen láttam hasonló " ízvilágú" filmet. A magyar filmgyártás régi klasszikusait idéző dráma.Gyönyörű fényképezésű , nagyon profi operatőri munka ( Ragályi Elemér ), kéri a vásznat.Sajnos csak sd-ben találtam meg így tv-néztem.Ha valaki megtalálja hd-ben ne sajnálja a lámpaórát.

Szívesen néznék még hasonló magyar filmeket. 10/9

OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 , 

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Ismét egy komoly film. Tetszett, ajánlom:

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

2017-es , fekete-fehér , magyar  film. Ilyen is van?

Véletlenül botlottam bele.Nagyon régen láttam hasonló " ízvilágú" filmet. A magyar filmgyártás régi klasszikusait idéző dráma.Gyönyörű fényképezésű , nagyon profi operatőri munka ( Ragályi Elemér ), kéri a vásznat.Sajnos csak sd-ben találtam meg így tv-néztem.Ha valaki megtalálja hd-ben ne sajnálja a lámpaórát.

Szívesen néznék még hasonló magyar filmeket. 10/9

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Megjelent a Netflixen a Will Smith-es Shadowun film, a Bright:

Karácsonyi popcorn mozi, a műfaj kedvelőinek kellemes szorakozás.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Én csak azt nem értem a Dunkirk kapcsán:
Tomas De Hardy miért a németek felőli oldalon, tőlük pár száz méterre tette le a gépet? Holott előtte percekig vitorlázott a part felett oda-vissza.
"Tom Hardy pilóta karaktere teljes kitalációA valóságban ilyen nem is történt, sőt, maga Farrier személye sem létezett, viszont egy Alan Christopher „Al” Dee nevű pilóta történetére hajaz, akinek találat érte a hűtőrendszerét, és ugyanúgy a tengerparton kellett leszállnia, ahogy Hardynak is. A landolás azonban nem volt zökkenőmentes, beütötte a fejét, és felszakadt a szemöldöke, és úgy támolygott ki a gépből. Viszont nem kellett felgyújtania a gépét, és nem is a nácik csaptak le rá, hanem egy nő a közeli kávézóból, aki elállította a vérzését.
Amint csatlakozott a hazafelé tartó britekhez, tőle kérdezték mérgesen, hogy „hol a pokolban volt”, amit Nolan szintén átemelt a filmbe, csak éppen nála nem Farriert, hanem az Angliában partra szálló Collinst (Jack London) egzecíroztatták."

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 458

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Én csak azt nem értem a Dunkirk kapcsán:
Tomas De Hardy miért a németek felőli oldalon, tőlük pár száz méterre tette le a gépet? Holott előtte percekig vitorlázott a part felett oda-vissza.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

A Dunkirk-ben nekem az is tetszett, hogy nem voltak összesűrítve a nagyjelenetek hatásvadász módra.
Nem voltunk háborúban, nem tudhatjuk hálisten, de valószínű a sebesség azért hasonló lehetett, és nem másodpercenként megállás nélkül volt bombázás és utcai harc, nácimészárlás, vagy valami akció.
Vannak hibái a filmnek tény, de hogy érdekes a szemszög az biztos.

Abban igazad van, h érdekes szemszög. Azt gondolom erről, h sokaknak ez bőven elég, kiégve, kiéhezve a " másra " jelentőségteljesen felértékeli azt amit a film produkál. Egy film ami világháborús eseményt dolgoz fel, de pont egy olyan részét ahol nincs igazán háború. Látunk sok sok embert, színészi játékot azt nem. Jellem ábrázolás, karakter mélység 0, Tárgyilagos kívülről mutatom, tök érdektelenül, egy foci közvetítés komolyabb érzelmeket vált ki az emberből. Legalábbis vannak olyan pillanatai. Személy szerint nekem a legnagyobb bajom a filmmel, nem tudott bevonni semmilyen szinten, semmibe nem tudtam kapaszkodni, ami tetszett volna. Rideg közönnyel néztem végig, pont úgy ahogy sztem a rendező mutatta. Ha ez volt a célja akkor végül is sikerült, ebből a szempontból nézve 10/10. Pár kellemes pillanatot a repcsis jelenetek okoztak, jó volt látni az öreg műszereket, és, h milyen lehetett egy akkori pilótának. Sok sok szerencsén múlt minden, az élete, a találat. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

A Dunkirk-ben nekem az is tetszett, hogy nem voltak összesűrítve a nagyjelenetek hatásvadász módra.
Nem voltunk háborúban, nem tudhatjuk hálisten, de valószínű a sebesség azért hasonló lehetett, és nem másodpercenként megállás nélkül volt bombázás és utcai harc, nácimészárlás, vagy valami akció.
Vannak hibái a filmnek tény, de hogy érdekes a szemszög az biztos.
Korábban már Fapaci írta,hogy abban az időben nem voltak komoly összetűzések,tehát történelmileg hiteles a film.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Érdekes a Dunkirk viszonylatában minden kritika amit el lehet érni felmagasztalja, itt a fórumon pedig eléggé rossz a kritikája. Természetesen nem azt akarom mondani hogy itt kevésbé értenek a filnhez, de a Dunkirk nekem is tetszett, a jelenet amikor a két katona a sebesülttel fel akar kerülni a hajóra lever bármilyen Marvel csodát, de ez csak az én véleményem.

Mert máshol nem értenek a filmekhez
A házimozi kemény magja többet lát,hall és érez a vásznon, mint a mobilról és laptopról filmező népség.

Nem biztos, hogy egy marvel filmhez kellene hasonlítani bizonyos jeleneteket egy háborús műfajból. 
Ég és föld, az érzelmi szintjük között pedig óriási árok van.
Pl ha a 10 legjobb filmet fel kellene sorolni, nem tudnék különböző műfajokból egy listát összeállítani mert sosem következne egymás után egy Bosszúállók (2012) és egy Elcserélt életek (2009) pl ...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem hiteltelen, egekig felhájpolt, összecsapott valami a dönkörk.

Már régen készült "nagy" háborús film, így komoly előszelet csaptak neki, ami felbolygatta a nép kíváncsiságát.
Túlságosan magasan pontozták a filmet. Nem volt rossz, de én nem nézném meg még egyszer. Mikor néztük ,egyszer sem éreztem a film alatt, a második világháború atmoszféráját, hitelességét.Túl steril volt, már az elején a városi jelenet is, a tengerparti részeknél pedig akár napozóágyakat is láthattunk volna a háttérben. De említhetném a levegőben játszódó repülős jeleneteket is, amik kesze-kuszák voltak...
Az Elit alakulat sorozat, na az királyság a javából...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Icipicit visszakanyarodnék a Stranger things sorozat második évadához.
Még három rész van belőle, de szerintem brutál jó, nekünk nem gyengébb az elsőtől egy picit sem, sőt még több az izgalom...
10/10 egyértelműen mindkét évad.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Vannak élethelyzetek amikor önhibáján kívül kerül az ember padlóra.Vannak filmek amik elgondolkodtatnak, megérintenek és emlékeztetnek arra, hogy mennyire kiszolgáltatottak vagyunk.Hogy ne ítéljünk elsőre , mert nem tudhatjuk, hogy milyen előzmények juttatnak embereket kilátástalan helyzetbe......Nem fogod megvenni Bluray-en de napok múlva is eszedbe fog jutni......Az összes Ken Loach-film nagyon jó, ez pedig különösen szívbe markoló darab.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Hands of Stone and Bled for This

http://www.imdb.com/title/tt1781827/
http://www.imdb.com/title/tt1620935/?ref_=nm_flmg_act_5
Mindkét film a box világába kalauzol minket, életrajzi alkotások. Vmilyen szinten mindkettő dráma (első lelki a második testi)
10/6 és 10/7 ez jobban megérintett.

Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Stronger

http://www.imdb.com/title/tt3881784/
Kemény téma. A bostoni robbantás utáni élet a mindennapokban...áldozatként. Jake-et kedvelem ezért +1 pont 10/8

Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó

Vannak élethelyzetek amikor önhibáján kívül kerül az ember padlóra.Vannak filmek amik elgondolkodtatnak, megérintenek és emlékeztetnek arra, hogy mennyire kiszolgáltatottak vagyunk.Hogy ne ítéljünk elsőre , mert nem tudhatjuk, hogy milyen előzmények juttatnak embereket kilátástalan helyzetbe......Nem fogod megvenni Bluray-en de napok múlva is eszedbe fog jutni......

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6573

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Most, hogy ezt leirtad barmelyik filmmel kapcsolatosan mondandom lenne elobb dobok neked egy pm-et, szabad-e, oxa?

Tonee: a Dunkirk, Alien Covenant es egyeb ujabb mozifilmekkel kapcsolatosan, neadjisten valamelyik eppen futo sorozattal kapcsolatosan miert nem volt ekkora riadolanc spoilerveszely ugyben? Tenyleg nem ertem. Es igen koszonom, hasznalni fogom a spoilergombot legalabb annyira amennyire valamennyi forumtarsam. Uszkve 150 oldalt kellene legalabb visszamenni a topikban, h. egyaltalan meglassam valaki hasznalta-e a spoiler funkciot. (Egyebkent en a hsz-emben ha jol emlekszem - mivel nem spoiler moge tetted hanem szimplan kitorolted - direkt irtam h. spoiler lesz... tehat aki nem akarja tudni ne olvassa tovabb). Nem olyan nagy dolog ez, csak akkor legyunk mar kovetkezetesek legyszi, es moderalasnal meg aztan vegkepp igy kellene mennie a dolognak!

Nem olvasom rendszeresen a topikot, a te spoleredet jelentették.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Érdekes a Dunkirk viszonylatában minden kritika amit el lehet érni felmagasztalja, itt a fórumon pedig eléggé rossz a kritikája. Természetesen nem azt akarom mondani hogy itt kevésbé értenek a filnhez, de a Dunkirk nekem is tetszett, a jelenet amikor a két katona a sebesülttel fel akar kerülni a hajóra lever bármilyen Marvel csodát, de ez csak az én véleményem.
A Dönkerk sokaknak nem tetszett. A realitás az, hogy több dicsérő iromány született mint ócsárló. Vannak akik nem szánnak annyi időt sem a termékre, hogy ócsárolják. A "kritikusok" pedig azért magasztalják az egekig, hogy minnél többen beüljenek a moziba ...
A hordágyas jelenet kimondottan kiábrándító volt! Ha egy picit is figyelmesen nézted volna a terméket, láttad volna a kamerakocsi keréknyomát a srácok mögött. Most le kellene töltenem a terméket, hogy bizonyítsam, de ha neked meg van légyszi nézd meg a kedvemért. Szerintem hiteltelen, egekig felhájpolt, összecsapott valami a dönkörk.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Ezt kifejtenéd? A Marvel hasonlatot nem értem, miért is kell  Marvel filmmel hasonlítani. Hasonlítsuk egy Dolores Clairbone-höz, mert sztem az említett filmhez képest piszok sehogyan sem viszik azt a sebesült katonát. Megvallom kissé feszélyez ez az állandó Marvel előszedés. Kicsit úgy van beállítva, mintha mást nem is néznénk, azért mert mondjuk értékeljük azt a műfajt is. Kapásból tudnék mondani egy rakás címet ami komolyabb, nem MARVEL film, és kb 100x jobb, mint a Dunkirk, pláne a hordágyas futós jelenetnél. Olyanok ezek a beszólások, mint amikor egy Leonardó képet vetnek össze egy falfirkával, pedig a falfirkában is van élményt nyújtó. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: redbulova »

TPG
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: TPG »

Ez a topic azért jó ,mert Mindenkinek igaza van. Nem vagyunk egyformák.Nekem akkor jó egy film,ha valamilyen módon hat rám.Ez nálam egy megmagyarázhatatlan hatás,egyszerűen valami megfog benne és végig tudom nézni.Legyen megtörtént történet,akció,vígjáték vagy dráma stb.
Ilyen volt mostanában A fény az óceán felett,A homok alatt,a Hét nővér,az Oroszlán,most hirtelen ezek jutottak eszembe.A legnagyobb "csalódás" a Dunkirk volt.
Azért majd kíváncsi leszek Mások véleményére is  a Hét nővérről.

Ezzel egyet értek, ha nem fog meg a filmben valami, akkor annak annyi! Egyébként én is a Dunkirk-kel voltam így , én végig se néztem. 

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”