Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Blade Runner 2049 Érdekes volt.A Páncélba zárt szellem rendezői tanulhatnának belőle.A hosszú játékidő ellenére végig lekötött.Talán a végét lehetett volna jobban összerakni.Az iMdb pontozást azért kicsit túlzónak tartom,nekem inkább 7,5/10

Ha az érdekest a szar szinonímájaként gondoltad szerepeltetni itt, úgy egyetértünk. Nem tudta ez a film eldönteni, hogy az eredeti-önmaga remake-je vagy egy üres, új semmi szeretne lenni, egy tényleges remake. A alapesetben egy filmnél a feldolgozás nem szükségszerűen gyengébb, mint a méltán híres előd, de itt szerintem azért döntöttek a döntésképtelenség mellett, mert egyiknek sem lett volna túl erős, így a zilált rendezéssel meg lehet vezetni a nézőt, gondolták. Valamelyik útra egyértelműen rá kellett volna lépni, ehelyett random ritmus szerint ismételgetgetés történt. Helyenként pedig felsejlettek egy önálló, új film jelenetei is, ám ezek nem feküdtek fel egymásra, mondhatni ellenfázisos volt az egész produkció. A legszebb mégis az erőszak értelmetlen erőszakká konvertálása volt, nem gondolom, hogy szándékosan, viszont ezügyben nagyon kilógott a lóláb. Teleszórták eltúlzott és a történetbe, az adott jelenetsor sebességébe még véletlenül sem illeszkedő, erőltetett bunyóval, csihi-puhival. Carpenter They Live-jában még elnézhető volt az ilyen, 2017-ben viszont nem lehet sehova sem betenni úgy, hogy ez jóra jöhessen ki, vagyis nekem nem sikerült. Be lehetett volna illeszteni a keményebb részeket is, hogy izgalmasságot fokozzon, ütősebbé, vagányabbá tegye az egészet, ehelyett ügyetlen részek összességét kapjuk, melyek nem passzentosak, de egyenként is bizonytalan a szerepük. Nem vártam túl ezt a filmet, a kritika lehetőségét sem fürkésztem benne, ezek jöttek le.

A legnagyobb baja talán az, hogy nem képes egymenetben átadni a hangulatot, örökké megtöri azt, önmaga ellen dolgozva.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Megtöröm az Az utolsó jedik körül kialakult csendet.

Megtekintettem ezt az opuszt.
Asszem' erre a franchise-ra már nem értelmezhető, hogy "jó vagy rossz".
Ez létezik, hömpölyög - aki szereti, nézi, aki nem, nem.
Mint a tévében a Barátok közt.
(Legalább a vicces idegeneknek szánt porgok nem idegesítőek /szemben pl. a már 1983-ban is vállalhatatlan ewokokkal vagy Jar-Jar Binks-szel szemben/).

A jó:
Nem egy az egyben A Birodalom visszavág remake.
Van benne humor (pl. Hux tábornok nyitó jelenete az Űrgolyhók legjobb pillanatait idézi).

A rossz:
Sok eredeti nincs benne:
- a Birodalom visszavág és A jedi visszatér számos jelenete visszaköszön,
- a lázadók menekülnek, az Új Rend üldözi őket.
A humort nem vitték végig, az egész nem lett egy magán is nevető paródia, hanem egy komolyan gondolt(nak tűnő) film van humorral megspékelve, így sem vígjátéknak, sem epikus történetnek nem jó, két szék között a pad alá esik.

A csúf:
Leia űrbéli jelenete.
Ahogy Luke, anno, Ben Solot kezelte, tényleg karakter idegen.
Egy romboló elpusztításának ebben a filmben látott módja korábban hogy nem jutott senkinek az eszébe?

Az Új Rend mint hülyék gyülekezete lép fel, de a Lázadók maguktól is megtesznek mindent azért, hogy pusztuljanak, a film végére összesen(!) annyi lázadó marad, hogy valamennyien elférnek az Ezeréves Solymon...)

Összegzés:
Csak rágjuk a gittet, sok újat nem tudunk meg (bár ez az alaptrilógiában is így volt):
- továbbra sem tudjuk, hogy Snoke legfőbb vezér honnan került elő (ahogy az alaptrilógiában sem tudtunk meg semmit a császárról),
- továbbra sem tudjuk, hogy az Új Köztársaságot hogyan döntötte meg az Új Rend (ahogy az alaptrilógiában sem tudtunk meg semmit a császár hatalomátvételéről),
- továbbra sem tudjuk, hogy kik Rey szülei (A Birodalom visszavágban legalább némi infó csöppent Luke származásával kapcsolatban, ugye).

Persze, érdekes, hogy az eddigi 9, kanonizált filmből kb. 2-3 a jó, a többi közepes vagy rossz: szerintem, az Új Remény, A Birodalom visszavág és a Zsivány egyes értékelhető, a többit leforgatni is csak környezetszennyezés volt.
Ha el kéne helyezni ezt, azt mondanám, hogy jobb mint Az ébredő erő, de gyengébb mint a Zsivány egyes (ez utóbbi inkább SW film, mint az Az utolsó jedik...).

Szóval, aki SW rajongó, az úgyis nézi, aki viszont csak egy valóban jó filmet szeretne látni, annak kár Az utolsó jedikkel az időt pocsékolnia.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

sanko
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: sanko »

Baratnom nem akarta megnezni, egyedul meg nem mertem akkor megis nekifuthatok?
Csak bátran,csak a kispárnádat készítsd elő ,én 15 perc után kikapcsoltam és delete,és nem azért mert nincs kispárnám....
Rendszer:
Megjelenítő:Philips 46PFL7655 Médialejátszó:MXQ Pro 4K LE-Kodi Blu-Ray lejátszó:LG BD-390
DAC:DIY (CS8414/CS4396) Processzor:Emotiva UMC-1Végfok:DIY 4CH ClassD Audio USA
Hangfal:Phonar Compact 2,T+A Pulsar TAW500 center,Infinity JNMB Kábelek:Nordost,CA,Neotech,Audioquest

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Tegnap megnéztük ezt. Vagyis Azt
Szvsz rém-gyenge film nem tudom sokan miért voltak annyira elájulva tőle. Páromtól a "horror gyerekeknek" címkét kapta, sztem találóan.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Megnézted divix minőségben? Full hádé volt:) webdl a magon.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Ezt a filmet is ajánlanám a komolyabb művek kedvelőinek:
Lion
 https://port.hu/adatlap/film/mozi/orosz ... vie-178829
10/8

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Blade Runner 2049 Érdekes volt.A Páncélba zárt szellem rendezői tanulhatnának belőle.A hosszú játékidő ellenére végig lekötött.Talán a végét lehetett volna jobban összerakni.Az iMdb pontozást azért kicsit túlzónak tartom,nekem inkább 7,5/10

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

megyünk majd moziba mi is
A Hét  nővér jobban tetszett, mint a Disney szappanoperája.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 827

Hozzászólás Szerző: lacy »

megyünk majd moziba mi is

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Meglepő módon mostanában egyre több pozitív kritikát írsz  Várjuk a hasonló ajánlásokat!  Remélem jövőre annyi jó film lesz, hogy végre csapágyasra hajthatod az Epsont 
Ami jó azt nem fogom szidni. Úgy legyen (ezt is tv-n néztük)! 

bibababa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Hozzászólás Szerző: bibababa »

Nézte valaki a Dark című  német sorozatot ?

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 508

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Kedveljük a megtörtént eseményeket feldolgozó sport filmeket. Kikapcsolódásra szerintem pont jó:

Meglepő módon mostanában egyre több pozitív kritikát írsz  Várjuk a hasonló ajánlásokat!  Remélem jövőre annyi jó film lesz, hogy végre csapágyasra hajthatod az Epsont 

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Kedveljük a megtörtént eseményeket feldolgozó sport filmeket. Kikapcsolódásra szerintem pont jó:

raczjani
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: raczjani »

Csak dvd-n adták ki. Megemlíteném a zseniális színészeket , jó forgatókönyv is és a rendezés is nagyon ott van.
Én moziban néztem(5 méter széles vásznon) és szuper volt.
A fekete-fehér kép kifejezetten passzol a történethez.

2017-es , fekete-fehér , magyar  film. Ilyen is van?

Véletlenül botlottam bele.Nagyon régen láttam hasonló " ízvilágú" filmet. A magyar filmgyártás régi klasszikusait idéző dráma.Gyönyörű fényképezésű , nagyon profi operatőri munka ( Ragályi Elemér ), kéri a vásznat.Sajnos csak sd-ben találtam meg így tv-néztem.Ha valaki megtalálja hd-ben ne sajnálja a lámpaórát.

Szívesen néznék még hasonló magyar filmeket. 10/9

OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 , 

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Ismét egy komoly film. Tetszett, ajánlom:

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 508

Hozzászólás Szerző: MGMART »

2017-es , fekete-fehér , magyar  film. Ilyen is van?

Véletlenül botlottam bele.Nagyon régen láttam hasonló " ízvilágú" filmet. A magyar filmgyártás régi klasszikusait idéző dráma.Gyönyörű fényképezésű , nagyon profi operatőri munka ( Ragályi Elemér ), kéri a vásznat.Sajnos csak sd-ben találtam meg így tv-néztem.Ha valaki megtalálja hd-ben ne sajnálja a lámpaórát.

Szívesen néznék még hasonló magyar filmeket. 10/9

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Megjelent a Netflixen a Will Smith-es Shadowun film, a Bright:

Karácsonyi popcorn mozi, a műfaj kedvelőinek kellemes szorakozás.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Én csak azt nem értem a Dunkirk kapcsán:
Tomas De Hardy miért a németek felőli oldalon, tőlük pár száz méterre tette le a gépet? Holott előtte percekig vitorlázott a part felett oda-vissza.
"Tom Hardy pilóta karaktere teljes kitalációA valóságban ilyen nem is történt, sőt, maga Farrier személye sem létezett, viszont egy Alan Christopher „Al” Dee nevű pilóta történetére hajaz, akinek találat érte a hűtőrendszerét, és ugyanúgy a tengerparton kellett leszállnia, ahogy Hardynak is. A landolás azonban nem volt zökkenőmentes, beütötte a fejét, és felszakadt a szemöldöke, és úgy támolygott ki a gépből. Viszont nem kellett felgyújtania a gépét, és nem is a nácik csaptak le rá, hanem egy nő a közeli kávézóból, aki elállította a vérzését.
Amint csatlakozott a hazafelé tartó britekhez, tőle kérdezték mérgesen, hogy „hol a pokolban volt”, amit Nolan szintén átemelt a filmbe, csak éppen nála nem Farriert, hanem az Angliában partra szálló Collinst (Jack London) egzecíroztatták."

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Én csak azt nem értem a Dunkirk kapcsán:
Tomas De Hardy miért a németek felőli oldalon, tőlük pár száz méterre tette le a gépet? Holott előtte percekig vitorlázott a part felett oda-vissza.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

A Dunkirk-ben nekem az is tetszett, hogy nem voltak összesűrítve a nagyjelenetek hatásvadász módra.
Nem voltunk háborúban, nem tudhatjuk hálisten, de valószínű a sebesség azért hasonló lehetett, és nem másodpercenként megállás nélkül volt bombázás és utcai harc, nácimészárlás, vagy valami akció.
Vannak hibái a filmnek tény, de hogy érdekes a szemszög az biztos.

Abban igazad van, h érdekes szemszög. Azt gondolom erről, h sokaknak ez bőven elég, kiégve, kiéhezve a " másra " jelentőségteljesen felértékeli azt amit a film produkál. Egy film ami világháborús eseményt dolgoz fel, de pont egy olyan részét ahol nincs igazán háború. Látunk sok sok embert, színészi játékot azt nem. Jellem ábrázolás, karakter mélység 0, Tárgyilagos kívülről mutatom, tök érdektelenül, egy foci közvetítés komolyabb érzelmeket vált ki az emberből. Legalábbis vannak olyan pillanatai. Személy szerint nekem a legnagyobb bajom a filmmel, nem tudott bevonni semmilyen szinten, semmibe nem tudtam kapaszkodni, ami tetszett volna. Rideg közönnyel néztem végig, pont úgy ahogy sztem a rendező mutatta. Ha ez volt a célja akkor végül is sikerült, ebből a szempontból nézve 10/10. Pár kellemes pillanatot a repcsis jelenetek okoztak, jó volt látni az öreg műszereket, és, h milyen lehetett egy akkori pilótának. Sok sok szerencsén múlt minden, az élete, a találat. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

A Dunkirk-ben nekem az is tetszett, hogy nem voltak összesűrítve a nagyjelenetek hatásvadász módra.
Nem voltunk háborúban, nem tudhatjuk hálisten, de valószínű a sebesség azért hasonló lehetett, és nem másodpercenként megállás nélkül volt bombázás és utcai harc, nácimészárlás, vagy valami akció.
Vannak hibái a filmnek tény, de hogy érdekes a szemszög az biztos.
Korábban már Fapaci írta,hogy abban az időben nem voltak komoly összetűzések,tehát történelmileg hiteles a film.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Érdekes a Dunkirk viszonylatában minden kritika amit el lehet érni felmagasztalja, itt a fórumon pedig eléggé rossz a kritikája. Természetesen nem azt akarom mondani hogy itt kevésbé értenek a filnhez, de a Dunkirk nekem is tetszett, a jelenet amikor a két katona a sebesülttel fel akar kerülni a hajóra lever bármilyen Marvel csodát, de ez csak az én véleményem.

Mert máshol nem értenek a filmekhez
A házimozi kemény magja többet lát,hall és érez a vásznon, mint a mobilról és laptopról filmező népség.

Nem biztos, hogy egy marvel filmhez kellene hasonlítani bizonyos jeleneteket egy háborús műfajból. 
Ég és föld, az érzelmi szintjük között pedig óriási árok van.
Pl ha a 10 legjobb filmet fel kellene sorolni, nem tudnék különböző műfajokból egy listát összeállítani mert sosem következne egymás után egy Bosszúállók (2012) és egy Elcserélt életek (2009) pl ...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem hiteltelen, egekig felhájpolt, összecsapott valami a dönkörk.

Már régen készült "nagy" háborús film, így komoly előszelet csaptak neki, ami felbolygatta a nép kíváncsiságát.
Túlságosan magasan pontozták a filmet. Nem volt rossz, de én nem nézném meg még egyszer. Mikor néztük ,egyszer sem éreztem a film alatt, a második világháború atmoszféráját, hitelességét.Túl steril volt, már az elején a városi jelenet is, a tengerparti részeknél pedig akár napozóágyakat is láthattunk volna a háttérben. De említhetném a levegőben játszódó repülős jeleneteket is, amik kesze-kuszák voltak...
Az Elit alakulat sorozat, na az királyság a javából...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Icipicit visszakanyarodnék a Stranger things sorozat második évadához.
Még három rész van belőle, de szerintem brutál jó, nekünk nem gyengébb az elsőtől egy picit sem, sőt még több az izgalom...
10/10 egyértelműen mindkét évad.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Vannak élethelyzetek amikor önhibáján kívül kerül az ember padlóra.Vannak filmek amik elgondolkodtatnak, megérintenek és emlékeztetnek arra, hogy mennyire kiszolgáltatottak vagyunk.Hogy ne ítéljünk elsőre , mert nem tudhatjuk, hogy milyen előzmények juttatnak embereket kilátástalan helyzetbe......Nem fogod megvenni Bluray-en de napok múlva is eszedbe fog jutni......Az összes Ken Loach-film nagyon jó, ez pedig különösen szívbe markoló darab.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”