DeLorean írta: ↑2024.06.29., szomb. 08:50
wittao írta: ↑2024.06.28., pén. 10:28
[spoiler]Nalam mindent vitt, amikor a csaj a fenykarddal megoldotta a hajvagas kerdeskort[/spoiler]
Arra dobbentem ra, hogy egy Urgolyhok-nak tobb koze van a SW-hoz, mint ennek. En is ugy tekintek ra, mint valami viccre, ahol a keszitok kifiguraztak a SW univerzumot. Borzaszto.
Mar azon is elgondolkodtam, hogy hiaba az elofizetesem, inkabb lehuzom torrentrol, es ugy nezem a reszeket csak azert, hogy a nezoszamot se noveljem…
Én másként látom és ahogy olvasom itt mindenkinél kiverte a biztosítékot.
Az eddigi részek megnézése után-
Szerintem minden benne van, amit az eredeti Star Wars jelent és mindent jól megcsináltak.
A szereplők és a megvalósítás is jó.
Ellentétben a sokat magasztalt SW sorozatokkal, filmekkel.
Ez nekem az eredeti Star Wars érzés. OK női jedi is van benne bőven.
A történet most kezd majd kibontakozni.
Semmilyen kifigurázás nincs benne - én nem érzékeltem.
A részek lehetnének hosszabbak is - elkezdem és már vége is van.
Akkor majd beszámolok itt mindenkinek, ha vége lesz.
Addig nézzetek mást! Van sok minden néznivaló.
Ez természetes, hogy mindenkinek más érzései vannak ugyanannak a megnézése, meghallgatása során.
Az biztos, hogy ez az első igazán olyan SW sorozat, ami előtt ülve szinte végig az volt az érzésem, hogy hülyének néznek.
Valamiért ez a spoiler gomb nem úgy működik, ahogy elképzeltem, aki nem szereti a spoilereket, azok ne olvassák tovább:
Kevés dolgot lehet rám mondani, de azt nem, hogy nem vagyok befogadó típus. Viszont már rögtön az elején az jött a képembe, hogy ázsiai/afro-amerikai szinészekkel kellett megtömni a sorozatot. Egyszerűen a hányinger jön már rám ettől a kiegyenlítősditől. Várok még a sorozat hátralevő részeiben egy jó nagy jedi smacit is, az megkoronázná ezt az egészet.
A jedik csapata olyan volt, mint egy szedett-vetett csürhe. Egy pozitiv csalódás volt, a kis leányzó, aki harcolt a gonosz ficsúr ellen, na benne láttam a spirituszt, és kb. azt kaptam, amit minimum elvártam volna az összes többi karaktertől.
(egyébként már a korábbi részeknél is feltűnt, hogy amikor többen vannak az mintha csak hátrányt jelentene, mert egyesével elhullanak a "nem főszereplők", és a végén mindig egy páros marad, hiába volt 5:1 az arány.... lásd Palpatine vs. Mace Windu)
A leányzó fénykardos fodrászjeleneténél hangosan felnevettem. Amikor a testvér mestere évekig tartó együttlét és erős által átszövött mester:padavan kötelék után meg sem ismerte, hogy más van a ruhában, na akkor már majdnem elsírtam magam. Azt az apró tényt, hogy a homlokán van egy fehér nagy kör tetkó, azt már nem is említem.
Amikor a gonosz ficsúr megjelent (hűha, mindenki sejtette, hogy ő az), azt sem érezte egyik jedi sem. De a galaxis távoli pontjánál megérzi Yoda, hogy Anakin bajban van...
A kung-fu jelenetek nálam szintén a vicc kategóriáját jelentették, de még elnéző lettem volna. HA NINCS NÁLUK FÉNYKARD. De volt...
Vuki jedi mester fénykard-párbaja valahogy kimaradt. Nagy hibának tartom, de biztos nem volt rá elég pénz, vagy elnyomta volna az ázsiaiak/afro szereplők perceit.
Jedi tetemek ott maradtak, és bolygó elhagyva... mi van? Már azt sem értettem, hogy egy olyan űrkorszakban, amikor egy űrhajóval feltérképeznek egy egész bolygót, akkor egy erdőnek egy túristakaravánnal kell nekivágni? Az erdő kinyírja a felderítő droidokat? Fénykardok ott a tetemek mellett, és az is simán maradhat, nem gond...
A fényre támadó bogárkák elvitték a csúnya bácsit, tépkedve, harapdálva, de kis iső elteltével leugrott a levegőből sértetlenül. Érdekes...
És ez csak egy rész volt, a többivel a problémámat már fel sem sorolom. Számomra irtó nagy gáz. Aki a forgatókönyvet írta, majd az is, aki jóváhagyta ezt így ahogy van, SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN NEM HAGYNÁM, HGOY EGYETLEN SW RÉSZ KÖZELÉBE IS ENGEDJÉK.
Az öregnek nagyon sokat fizethetnek ezért, de én Lucas bácsi helyében már rég kiszedtem volna a Disney kezéből ezt az egészet. Hatalmas szégyen a Zsivány egyes-en kívül az összes új generációs rész. Hihetetlen, hogy nem találnak egy rendezőt, akire rá lehetne bízni a történetet, megfelelő színészgárdával (lásd Rey és a picsogós gonosz fiúcska bénázásait).