Nem, Én nem vagy ok sem étel kritikus, sem vendég. Én csupán megpróbáltam menekülő utat nyújtani neked és kulturált formába önteni a kommentedet.
Na de jöjjön az záró epizód. Kezdem azzal, hogy Qimir VS Sol harc egész jó volt. Jó volt a harci mozgásuk, használták az erőt, rendes adok/kapok volt.
Ezen felül borzalmas volt.
- Szegény Sol, sosem tudja elmondani amit akar. Mae eddig válaszokat követelt, végre megkapná, de inkább Sokkolóval küldi meg Solt.
- Bazil aki megverekedett Mae-el, meg segített Solnak, hogy elkapják, üldözés közben inkább szabotálja az űrhajót.
- Amandla összekeverte, hogy melyik karaktert játssza, Mae-ként elkezdett úgy aggódni Pip-ért, mintha Osha lenne
- Kiderül, hogy az oroszok már a spájzban vannak... Izé nem oroszok, hanem Darth Plagueis, aki Qimir barlangjából nézi végig ahogy az űrhajójuk felszál. Plagueis, aki a kánon szerint még tinédzser de úgy néz ki mint egz zombi...
- Osha, aki eddig a légynek sem ártott, úgy dönt, hogy átáll a sötét oldalra és force chokeolja Solt, mert csak.
- Sol meg effektíve hagyja. Miután elmondta, hogy mindig Osha érdekét tarotta szem elött. Értem, tehát az a legjobb szerinte ha Osha összeáll a tömeggyilkos Sith lordal és a Jedi gyilkos Mae-el.
- Osha kivérezteti Sol fénykardját. Na ennek már utána néztem, mert olyan lezser, mellékes módon történt. Elvileg a Sith a legyőzött Jedik fénykardjából megszerzett Kyber kristályt korrumpálják Sith rituálék és a sötét oldal hatalmának segítségével. Ez nem egyszerű feladat, mert a kristályok megpróbálnak ellenálni. Lord Vader, a kiválaszott majdnem elbukott és visszatért a jó oldalra amikor az először próbálkozott. De Oshaval ott a DEI ereje, úgy állítja át a kardot, hogy észre sem veszi.
- A jedik a végén... állítsatok fel egy védelmi kört 5 klikken belül... majd az egész banda falkában rohan Bazil után.
- Mae emlékeinek kitörlése ismét csak a plot hatalmát bizonyítja, együtt menekülni tul egyszerű lett volna.
És akkor az egész sorozat hibái:
- Az üzenet. A jók rosszak, a rosszak meg jók, de a végére a jók elnyerik méltó büntetésüket.
- Az időrend. Minden percek alatt történik, fél óra alatt összeáll egy Jedi különítmény és a galaxis magjából kiugrik a peremére. Osha 24 óra alatt megtér a sötét oldalra.
- A karakterek. Nincs saját akaratuk vagy céljaik, csak azt csinálják amit a sztory megkövetel. számtalan alkalommal csinálják homlokegyenest az ellenkezőjét annak, amit két jelenettel előbb elhatároztak. Leglátványosabb Mae szeretlek - megöllek - szeretlek - megöllek.... vonulata.
A tanulság, a kirekesztettek nyernek. A végén akik talpon maradtak, a bipoláris Mae, a stockholm szindrómás Osha és "szerelme" a pszichopata Qimir, háttárben a hazug Vanestrával. - "Gyerekek, ne vegyetek drogot. Legyetek popsztárok és megkapjátok ingyen."
De ennyi negatív dolog után egy vidám lezárás illik ide, enjoy.
youtu.be/iL8Noj4Ujw4