Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6346
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Hátha valakit érint: a Csillagok között (Interstellar) 4k UHD Bluray lemez magyar kiadásában az UHD lemezen nincs magyar hang, annak ellenérre, hogy a dobozon a felirat egyértelműen ezt állítja. Az 1080p Bd lemezen viszont ott a magyar 5.1 DD hang. (a dobozon külön-külön vannak felsorolva az UHD lemezen illletve a normál BD lemezen található audio nyelvek és feliratok).
Irok a kiadónak is, mert ez azért elég komoly hiba (szerintem) egy 10 ezer forintba kerülő kiadványnál.
(jómagam mindig eredeti hanggal nézem a filmeket, max. magyar felirattal, de ha már családtagokkal vagy mondjuk a keresztfiammal nézzük együtt, akkor kell a magyar).
Irok a kiadónak is, mert ez azért elég komoly hiba (szerintem) egy 10 ezer forintba kerülő kiadványnál.
(jómagam mindig eredeti hanggal nézem a filmeket, max. magyar felirattal, de ha már családtagokkal vagy mondjuk a keresztfiammal nézzük együtt, akkor kell a magyar).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
-
Csutka
Azt hiszem, hogy autentikusabb személy nincs a fórumon, mint Tibikecsoki.
Nála jobban nem tudom megfogalmazni:
"Az én megfogalmazásomban a musical zenés színdarab,ahol a zene és a tánc igen is a cselekmény szerves része,annak indulati ,emocionális fokozására szolgál,növelve a darab élvezeti értékét.Zárójelben azért megjegyezném,hogy mostanában elég sok musical fordítva keletkezik,vagyis meglévő zeneszámok köré rittyentenek valamilyen történetet,ezzel téve eladhatóvá,újra aktualizálhatóvá a már meglévő,és egyszer már befuttatott dalokat.Lásd pl: Mamma Mia,Hotel menthol,és a rajzfilmekből készült musicalok is ide tartoznak. A régi korok,(30 as 40 es évek) polgári stílusában íródott vígjátékok zenével szinesített színdarabjait zenés vígjátéknak nevezzük,itt igaz,hogy a zenék nem mindig kapcsolódnak szervesen a darab cselekményéhez,inkább az adott kor hangulatát idézik.
Amúgy meg szerintem,ma egyre inkább törekszenek a darab írók,hogy össze mossák a műfaji határokat,ezzel pedig az a cél,hogy minél szélesebb rétegek érezzék magukhoz közelállónak az adott művet."
Én ezen a ponton fejeztem be.

Nála jobban nem tudom megfogalmazni:
"Az én megfogalmazásomban a musical zenés színdarab,ahol a zene és a tánc igen is a cselekmény szerves része,annak indulati ,emocionális fokozására szolgál,növelve a darab élvezeti értékét.Zárójelben azért megjegyezném,hogy mostanában elég sok musical fordítva keletkezik,vagyis meglévő zeneszámok köré rittyentenek valamilyen történetet,ezzel téve eladhatóvá,újra aktualizálhatóvá a már meglévő,és egyszer már befuttatott dalokat.Lásd pl: Mamma Mia,Hotel menthol,és a rajzfilmekből készült musicalok is ide tartoznak. A régi korok,(30 as 40 es évek) polgári stílusában íródott vígjátékok zenével szinesített színdarabjait zenés vígjátéknak nevezzük,itt igaz,hogy a zenék nem mindig kapcsolódnak szervesen a darab cselekményéhez,inkább az adott kor hangulatát idézik.
Amúgy meg szerintem,ma egyre inkább törekszenek a darab írók,hogy össze mossák a műfaji határokat,ezzel pedig az a cél,hogy minél szélesebb rétegek érezzék magukhoz közelállónak az adott művet."
Én ezen a ponton fejeztem be.
Az "akár "szó tette értelmezhetetlenné.Csutka írta: ↑2018.07.09., hétf. 21:00Akkor rosszul értelmezted az írást. Hugh Jackman nagy kedvencem és bármire képes színészileg, nem "csak" a Farkas.Hifilala írta: ↑2018.07.09., hétf. 19:55Ez az “akár énekel is ha kell” kicsit úgy hangzott mintha meglepődtél volna ezen.Ráadásul musical-ről beszélünk,de szerintem ez nem a te világod,ezért az értékelésed.Egy zenés rajzfilm azért nem musical,szerintem.Csutka írta: ↑2018.07.09., hétf. 14:13
Pont az írtam, hogy jó. Te nem ezt olvastad?
Nem értem, hogy mért lenne felesleges az összehasonlítás...![]()
Majdnem ugyanaz még a story is, mint a Sing, de az jobb SZVSZ.
Nem almát a körtével összehasonlítás.
Persze, hogy kicsit más. Ha nem lenne más - az elég gáz lenne.
Nem értem a hozzászólásod.
![]()
Nálam nincsenek műfaj korlátok. Ha jó és tetszik, akkor az én világom.
A musical fogalma kicsit nehéz, de manapság sok minden belefér, nincs igazából korlát.
Akár a Sing is az.
Nekem, ha énekelnek és táncolnak egy filmben, akkor lehet annak nevezni.
Ha itt oda sorolják, remélem neked is elég.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_m ... ms_by_year
Az,hogy a wiki mit ír,nem feltétlenül mérvadó,de ezt is írja:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Musical
Én ezen a ponton be is fejeztem.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
A műfaji hovatartozás kérdéséről nehéz alapvető meghatározások nélkül vitatkozni. Köznyelvi megfogalmazása a musicalnek szerintem az, hogy "indokolatlanul dalra és táncra fakadnak", vagyis a zene, a dal és a tánc az valami olyan, ami ugyan a cselekmény része, de abból mégis "kilóg". Hogy hogyan, arra számtalan lehetőség van, javaslom megismerkedni a fogalmakkal: homo- és heterodiegetikus, intra-, extra- és metadiegetikus, stb. A Sing azért nem musical, mert a zene és a tánc a cselekmény szerves része. De a musicalről is szól, ezért valamiféle "metamusical".
Kérdés, hogy ez mennyit ad hozzá ahhoz, hogy mennyiére élveztétek vagy értettétek a mozit. Vagy mennyit vesz el belőle.
Hát ennyire érdemes erről vitatkozni.
Kérdés, hogy ez mennyit ad hozzá ahhoz, hogy mennyiére élveztétek vagy értettétek a mozit. Vagy mennyit vesz el belőle.
Hát ennyire érdemes erről vitatkozni.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
-
Csutka
Akkor rosszul értelmezted az írást. Hugh Jackman nagy kedvencem és bármire képes színészileg, nem "csak" a Farkas.Hifilala írta: ↑2018.07.09., hétf. 19:55Ez az “akár énekel is ha kell” kicsit úgy hangzott mintha meglepődtél volna ezen.Ráadásul musical-ről beszélünk,de szerintem ez nem a te világod,ezért az értékelésed.Egy zenés rajzfilm azért nem musical,szerintem.Csutka írta: ↑2018.07.09., hétf. 14:13Pont az írtam, hogy jó. Te nem ezt olvastad?
![]()
Nálam nincsenek műfaj korlátok. Ha jó és tetszik, akkor az én világom.
A musical fogalma kicsit nehéz, de manapság sok minden belefér, nincs igazából korlát.
Akár a Sing is az.
Nekem, ha énekelnek és táncolnak egy filmben, akkor lehet annak nevezni.
Ha itt oda sorolják, remélem neked is elég.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_m ... ms_by_year
Ez az “akár énekel is ha kell” kicsit úgy hangzott mintha meglepődtél volna ezen.Ráadásul musical-ről beszélünk,de szerintem ez nem a te világod,ezért az értékelésed.Egy zenés rajzfilm azért nem musical,szerintem.Csutka írta: ↑2018.07.09., hétf. 14:13Pont az írtam, hogy jó. Te nem ezt olvastad?
![]()
Forgatják a 4. részt, úgyhogy jövőre ismét láthatod.Csutka írta: ↑2018.07.09., hétf. 15:20Én imádom és bármikor meg tudom újra nézni Csúcsformában-t.
Sajnálom, hogy Chris Tucker-nek gyakorlatilag elég volt a három film és nem nagyon szerepelt semmi másban.
Halálra röhögöm magam rajta sokadszorra is.
Mondjuk a 3. részért 25 milliót kapott - nekem is elég lenne.![]()
-
Csutka
Én imádom és bármikor meg tudom újra nézni Csúcsformában-t.
Sajnálom, hogy Chris Tucker-nek gyakorlatilag elég volt a három film és nem nagyon szerepelt semmi másban.
Mondjuk a 3. részért 25 milliót kapott - nekem is elég lenne.
Mondjuk a 3. részért 25 milliót kapott - nekem is elég lenne.
Nem tudom, a sorozatot nem láttam, de a Csúcsformában esetében a filmek borzalmasak voltak (pedig, Jackie Chan filmjeit általában szeretem!) - SZERINTEM.
Azt tudod, hogy időközben már ki is rúgták a sorozatból, helyét, HA minden igaz, Seann William Scott (Amerikai pite) veszi át:
https://www.hollywoodreporter.com/live- ... -3-1110723
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
-
Csutka
Azért, hogy "mélység nélküli" ajánlás is legyen
két sorozat:
-Leathal Weapon
-Rush Hour
Kicsit félve kezdtem el a sorozatotokat, mivel nagyon szeretem a Mel Gibson / Danny Glover, illetve Jackie Chan / Cris Tucker filmeket.
Gyakorlatilag mindkettő hasonló és megpróbál a filmekre építeni új szereplőkkel.
Nagyon érdekes, hogy a Halálos Fegyver működik, a Csúcsformában pedig nem. Érdekelne a véleményetek (ha hasonlóan gondoljátok), hogy miért lehet ez így?
Szerintem a Halálos Fegyver két szereplője nem csak hozza a karaktert, hanem még hozzá is tesz.
Damon Wayans számomra még jobb is. Mel Gibson karaktere kicsit más, az új szereplő - Clayne Crawford - játéka talán inkább Jonny Depp feeling-es, de így is jó, hiteles és plusz szín.
Ha épp nincs más kéznél - a Leathal Weapon sorozatot ajánlom megnézésre!
-Leathal Weapon
-Rush Hour
Kicsit félve kezdtem el a sorozatotokat, mivel nagyon szeretem a Mel Gibson / Danny Glover, illetve Jackie Chan / Cris Tucker filmeket.
Gyakorlatilag mindkettő hasonló és megpróbál a filmekre építeni új szereplőkkel.
Nagyon érdekes, hogy a Halálos Fegyver működik, a Csúcsformában pedig nem. Érdekelne a véleményetek (ha hasonlóan gondoljátok), hogy miért lehet ez így?
Szerintem a Halálos Fegyver két szereplője nem csak hozza a karaktert, hanem még hozzá is tesz.
Damon Wayans számomra még jobb is. Mel Gibson karaktere kicsit más, az új szereplő - Clayne Crawford - játéka talán inkább Jonny Depp feeling-es, de így is jó, hiteles és plusz szín.
Ha épp nincs más kéznél - a Leathal Weapon sorozatot ajánlom megnézésre!
-
Csutka
Pont az írtam, hogy jó. Te nem ezt olvastad?
Nem értem, hogy mért lenne felesleges az összehasonlítás...
-
Csutka
A Legnagyobb Showman
Itt is többen ajánlották és mivel hosszú filmre nem volt idő hétvégén, ezt indítottam el.
10 perc után abba akartam hagyni, de másra nem volt már idő és végignéztem.
Egy idő után valahogy jó lett. A képi világ és a hang elviszi a filmet és Hugh Jackman piszok jó színész - bármiben megállja a helyét. Akár még énekel és táncol is, ha kell.
A hang referencia, akár demózásra is alkalmas.
Valahogy a Sing animációs filmre hasonlít, de az jobb. Szórakoztatóbb, megfelelő a történet-ének aránya és maga a történet is kidolgozottabb. Jobb a szintén hasonló Szépség és Szörnyeteg, vagy a Mamma Mia is.
A hang miatt 6-ot tudok rá adni.
Itt is többen ajánlották és mivel hosszú filmre nem volt idő hétvégén, ezt indítottam el.
10 perc után abba akartam hagyni, de másra nem volt már idő és végignéztem.
Egy idő után valahogy jó lett. A képi világ és a hang elviszi a filmet és Hugh Jackman piszok jó színész - bármiben megállja a helyét. Akár még énekel és táncol is, ha kell.
A hang referencia, akár demózásra is alkalmas.
Valahogy a Sing animációs filmre hasonlít, de az jobb. Szórakoztatóbb, megfelelő a történet-ének aránya és maga a történet is kidolgozottabb. Jobb a szintén hasonló Szépség és Szörnyeteg, vagy a Mamma Mia is.
A hang miatt 6-ot tudok rá adni.
Teljesen véletlenül botlottam bele a Netflixen:
Michael Bolton's Big, Sexy Valentine's Day Special (2017)
https://www.imdb.com/title/tt6343706/
Helyenként ugyan közönséges, de összességében vicces, én jókat mosolyogtam rajta.
Az mindig menő, ha valaki mer magán nevetni.
Így Michael Bolton menő.
Michael Bolton's Big, Sexy Valentine's Day Special (2017)
https://www.imdb.com/title/tt6343706/
Helyenként ugyan közönséges, de összességében vicces, én jókat mosolyogtam rajta.
Az mindig menő, ha valaki mer magán nevetni.
Így Michael Bolton menő.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
bitrograde írta: ↑2018.07.07., szomb. 20:48Annyiban igazad van, hogy nekem a cselekmény, a történet a legfontosabb.scaurus írta: ↑2018.07.07., szomb. 19:12
Szerintem ilyen elvárásokkal inkább a filmek mellett kellene maradnod. Kevesebb csalódás érne. A sorozatok pont arra valók (már a jobbak), amit nem lehet két és fél órában elmesélni. A kérdéses sorozat első (eddigi legjobb) évadából éppen csak a "true" nem lenne igaz, ha nem annyi epizódból állna.
Ha jó a sztori és valami többlet is van benne, ami megfog (mondjuk, ez ritkán történik meg), nézem én évadokon keresztül.
(Pl. egy színvonalas Szilmarilok sorozatot néznék szívesen.)
Semmi gondom nincs azzal, ha a miliőt, a karakterek hátterét is kidolgozza egy sorozat (pl. Murdoch felügyelő rejtélyeiben is sokkal érdekesebb számomra a főszereplők magánélete, kapcsolata, valamint a pokpkulturrális utalások, mint az éppen aktuális nyomozás), de én szeretem, ha történik is valami.
Itt 2 órányi játékidő alatt mindösszesen eljutottak egy templomromba.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Szerintem ilyen elvárásokkal inkább a filmek mellett kellene maradnod. Kevesebb csalódás érne. A sorozatok pont arra valók (már a jobbak), amit nem lehet két és fél órában elmesélni. A kérdéses sorozat első (eddigi legjobb) évadából éppen csak a "true" nem lenne igaz, ha nem annyi epizódból állna.scaurus írta: ↑2018.07.07., szomb. 19:12Sokak ajánlására belekezdtem a True Detective-be.
Az első 2 rész után annyi a benyomásom, hogy lassú, unalmas.
A színészek tényleg jók, kár, hogy az általuk formált karakterek számomra érdektelenek.
(Alexandra Daddario jelentett némi esztétikai élményt.)
Ha a 3. részben sem lesz valami izgalom, akkor befejezem.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
A family man-Nekem bejött.Talán azért,mert nem ültem le túl kritikusan megnézni és nem vártam művészi produkciót.A film megmarad valahol az út közepén,nem lesz túl drámai vagy túlcukrozott,bár ez utóbbit páran ráragasztják majd.Klisékkel dolgozik bőven,de ettől függetlenül szerintem megérte rászánni az időt.IMDb 6.5 nálam 7.5
Sokak ajánlására belekezdtem a True Detective-be.
A színészek tényleg jók, kár, hogy az általuk formált karakterek számomra érdektelenek.
Meggyőződésem, hogy általában a felborított idősíkkal mindig a cselekmény "soványságát", hiányosságait próbálják elfedni.
(Az általam kedvelt 13 Reasons Why esetében is ezt gondolom, időrendben elmesélve nem adott volna ki 13 részt...)
Meggyőződésem, hogy általában a felborított idősíkkal mindig a cselekmény "soványságát", hiányosságait próbálják elfedni.
(Az általam kedvelt 13 Reasons Why esetében is ezt gondolom, időrendben elmesélve nem adott volna ki 13 részt...)
Ja, az tegnap lemardt, hogy igazából a film alapjául szolgáló könyv sem akar (vagy akart, de nem sikerült) mondani semmit.
Egy faék egyszerűségű történet alibinek azért, hogy a geek szerző a világba kiáltsa a 80' évek iránti nosztalgiáját.
Különösen az elején minden oldal hemzseg nyilvánvaló popkulturális utalásoktól.
Nyilván, a film azért is tér el a könyvtől, mert eredeti formájában elég nehéz lett volna megfilmesíteni.
Így viszont, oltári jó filmnek kevés, adaptációnak gyenge.
Ellenben látványos.
A te véleményed is annyit ér mindt mindenki másé, csak szerintem nem releváns információ senkinek sem.Lemmy9 írta: ↑2018.07.06., pén. 18:34Nem formálsz meg soha szubjektív véleményt? Vagy vattába csomagolod? Én kimondom és ha úgy gondolom, hogy (szerintem!) szar, akkor nem érdekel, hogy másnak királyság vagy sem. Az én véleményem semmivel sem több mint bárkié, sőt. Szerintem a mulatós zene szar, és nem is bírom, és nem is lehet jó.cisco írta: ↑2018.07.06., pén. 14:17
Akkor ez meg egy másik probléma. Én sem hallgatok metált és mondom minden albumra, hogy ez de sz@r, mert az azért van, mert a metált nem bírom, attól az még lehet jó. Ha téged nem érdekel egy cgi játék világ, akkor neked a 2,5 perces előzetes után azt kellett volna mondanod, hogy ez nem neked készült.
Előzeteseket meg nem nagyon nézek.
Tonyka: igen, társadalmi probléma de ez a "film" elkésett ezzel a szemfelnyitással, nem úttörő. Ezren megelőzték. Ez egy gamertinicgi.![]()
Aki szereti az ilyet, annak tetszeni fog, aki meg nem szereti, nos ott megint nem ad hozzá a vélemény semmit sem :)
Az indexen vannak sokszor koncert kritikák. Valaki elmegy a Metalicára és leírja hogy miylen szar volt, mert nem volt benne zondora meg hegedű és szerinte a zene erről szól, nem a gitárokról. Nem kötekedés, csak beszélgetés, remélem érted mit szerettem volna mondani.
Földim ("bolygóim")!
Ahogy mondád (írád) a vélemények eltérnek, a Delorean DMC-12 a korát megelőzte, az egyik legmenőbb autó, ami valaha készült, hátha még valóban repülni is tudna.
A Vissza a jövőbe pedig NÁLAM vígjáték és az időutazós kategóriában a NO.1. (A vígjáték kategóriában egyedül az Igazából szerelem liheg nyomában, az időutazós kategóriában nincs ellefele - HANGSÚLYOZOM - nálam.)
Minden utalást, kikacsintást, cameot öröm látni (pl. Family Guy).
Egyébként az utalások, kikacsintások ÁLTALÁBAN valamiféle jóleső bennfentesség érzést (is) keltenek.
Állította valaki akár a filmkészítők, h úttörő? Ezek csak szócsavarások, kisarkítások. Amiket a negatív érzelmek diktálnak, miközben ilyenről szó sincs. Ugyan melyik film úttörő ma már? Na jó az éget kézzel kiverem másnak témán kívül. Már csak szélsőséges dolgok maradtak úttörő vonalon. Ráadásnak ez a film nem is az öreg csontoknak üzen, hanem a fiataloknak. Mégpedig a saját világukon keresztül. Nekünk maximum annyit üzen, érdemes odafigyelni a gyerköcökre. A túlságosan bekockulásnak akár veszélyes következményei is lehetnek. Nem véletlen mutattak egy faszit ahogy éppen az ablakon készül kiugrani, mert vesztett a játékban.Lemmy9 írta: ↑2018.07.06., pén. 18:34Nem formálsz meg soha szubjektív véleményt? Vagy vattába csomagolod? Én kimondom és ha úgy gondolom, hogy (szerintem!) szar, akkor nem érdekel, hogy másnak királyság vagy sem. Az én véleményem semmivel sem több mint bárkié, sőt. Szerintem a mulatós zene szar, és nem is bírom, és nem is lehet jó.cisco írta: ↑2018.07.06., pén. 14:17
Akkor ez meg egy másik probléma. Én sem hallgatok metált és mondom minden albumra, hogy ez de sz@r, mert az azért van, mert a metált nem bírom, attól az még lehet jó. Ha téged nem érdekel egy cgi játék világ, akkor neked a 2,5 perces előzetes után azt kellett volna mondanod, hogy ez nem neked készült.
Előzeteseket meg nem nagyon nézek.
Tonyka: igen, társadalmi probléma de ez a "film" elkésett ezzel a szemfelnyitással, nem úttörő. Ezren megelőzték. Ez egy gamertinicgi.![]()
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Találtam neked egy nyalánkságotLemmy9 írta: ↑2018.07.05., csüt. 21:00Ma este végre mozit terveztünk. Gondoltam a kritikák miatt a Ready Player One legyen. Tonyka is írta, hogy überkőnig, adok a véleményére. (Bocs :) ) de 15 percnél nem bírtuk tovább ezt a animációs valamit. Csak bambultuk értetlenül. Öreg vagyok én már ehhez. Amúgy szvsz egy nagy kaka úgyhogyA CGI is kaki. Alvás lesz a vége.
Idézet egy filmkritikából:
"A történet: a vacsutu törzs és a wacsati törzs évszázadok óta utálja egymást. A vacsutuk elhízott, eltunyult szerencsétlenekből állnak. A wacsatik 99%-a férfi, aki előbb gyilkol, utána megint gyilkol, és ha már kigyilkolta magát, akkor még egy kicsit gyilkol. Hogy ezt az ellentétet valahogy feloldják, a két törzs egy frigyben látja a megoldást, azonban a felkínált lányba már szerelmes valaki, aki nem szeretné, ha a harciasabb kis kakas megdöfködné az aráját, még akkor sem, ha ez a felsőbb jót szolgálná, és nem mészárolná le egymást többé a két törzs. Leginkább a wacsatik a vacsutukat. A végzet elkerülhetetlen. "

A CGI is kaki. Alvás lesz a vége.