Ezzel egyetértek.
Mindenki blogoljon, fórumozzon, közösségi médiázzon, ahogy akar.
DE
A még mindig véleményformáló tévébe ne hívják már a hülyéket.
A híroldalak ne emelejenek már ki blogokat, blogbejegyzéseket hülyéktől.
Ezzel egyetértek.

Biztos vagyok benne, hogy ha valamilyen alkotás működik, akkor abban valamilyen érték is van. Ez nem szimpátia kérdése.Csutka írta: ↑2018.12.09., vas. 18:06Ahhoz, hogy valami hasson nem kell maradandónak lennie.Ahogy írtam még értékkel sem kell rendelkeznie.
Valamire (Tar Béla - Sátántangó) ráfogjuk, rákényszerítjük, hogy az legyen és egy idő után kötelező az egyetemen és nem mondhatod, hogy az egy szar kérem szépen, mert akkor bye lesz neked.

Valóban, bár a szólásszabadságot fontosnak tartó énem azt mondja, hadd mondhassa el bárki a saját véleményét, az olvasó/zenehallgató/filmnéző meg legyen képes szelektálni, kire hallgat. Inkább utóbbi lépés siklott ki mostanság durva módon.scaurus írta: ↑2018.12.09., vas. 17:30A mai világ relativizálódása abból is fakad, hogy mindenki oszthatja következmények nélkül az észt, a hülyék teret kapnak a médiában (lásd a "tehetségkutatók" válogató összeállításait, érdekes módon, a Ki mit tudban nem mutatattak ilyeneket és a zsűriben is komoly emberek ültek, nem celebek) és esetenként hangadóvá válnak. Egy Pumped Gabó képernyőre kerül, b@ssza meg, egy ilyen idióta?
Szerintem nem OFF, hanem a csevegő rész.
Kemény mindenesetre.fapaci írta: ↑2018.12.09., vas. 17:18Megvan a jelenet, Tarr több filmjében is van hasonló(lásd pl. A torinói ló, amiben ráadásul gyakorlatilag nincs is párbeszéd), valóban más idegzet kell hozzá, mint a Transformers valamelyik korai epizódjához (ami a maga nemében szintén mestermű, ám az egyetemen valamiért mégis Tarr filmjeit tanítják). De "falusi drámából" is láttunk már könnyedebb élvezettel operáló színvonalat (pl. Ábel a rengetegben, Porcelánbaba, de talán még a Tüskevár is ide sorolható) és szörnyen gagyit is, szóval ezeket a jellegzetességeket ismét nem tekinthetjük a műfaj sajátosságainak. A filmeket érő negatív kritikák többsége mégis leginkább az adott filmes műfaj elítéléséről szól, ami butaságnak tűnik.

Megvan a jelenet, Tarr több filmjében is van hasonlóCsutka írta: ↑2018.12.09., vas. 16:44Tar Béla Sátántangó filmje kötelező, minden részletre rákérdezhetnek a vizsgán. A film baromi hosszú. Nekem nem tisztem minősíteni, de van olyan jelenet, amikor 10 percen keresztül teheneket mutatnak. Sétálnak, bandukolnak a romos istálló, vagy pajta előtt, ha jól emlékszem.
Ez művészet és ez kötelező és nagyon nagy dolog, stb...
Ez sem biztos.
Ezzel nem értek egyet.

Igen, félrement valami!Hiccusz írta: ↑2018.12.09., vas. 14:11Valami akkor nagyon félrement. Annyit akartam csupán jelezni (immáron sokadszorra), hogy hóóóóóót felesleges itt ezen csámcsogni és a fingot reszelni ismét. Egyetértek az előttem szólóval, hogy mindenkinek a saját maga által tetszett alkotásról kéne írnia. Legyen az magyar, mongol, ománi vagy új-zélandi film. Az ízlést hagyjuk meg egymásnak, amelyet tiszteletben kell tartani s nem róla vitázni.

Egymás ízlését megkérdőjelezni és mások beszélgetését fingreszelésnek nyilvánítani nagyjából ugyanabba a viselkedési kategóriába sorolható.Hiccusz írta: ↑2018.12.09., vas. 14:11Annyit akartam csupán jelezni (immáron sokadszorra), hogy hóóóóóót felesleges itt ezen csámcsogni és a fingot reszelni ismét. Egyetértek az előttem szólóval, hogy mindenkinek a saját maga által tetszett alkotásról kéne írnia. Legyen az magyar, mongol, ománi vagy új-zélandi film. Az ízlést hagyjuk meg egymásnak, amelyet tiszteletben kell tartani s nem róla vitázni.
Azonnal le is tesztelheted. lépj be a kölcsönzőbe.
Valami akkor nagyon félrement. Annyit akartam csupán jelezni (immáron sokadszorra), hogy hóóóóóót felesleges itt ezen csámcsogni és a fingot reszelni ismét. Egyetértek az előttem szólóval, hogy mindenkinek a saját maga által tetszett alkotásról kéne írnia. Legyen az magyar, mongol, ománi vagy új-zélandi film. Az ízlést hagyjuk meg egymásnak, amelyet tiszteletben kell tartani s nem róla vitázni.

Másként látom. Ajánlom figyelmedbe pl. a Testről és lélekről c. filmről született hozzászólásokat a mozis csevegő felületeken.
Ok, és okozat, úgy Mátrixosan.
Ez a jelenség is megér egy misét. Pont a napokban olvastam megdöbbenve, a közönség zöme igényli a remake-t. Sőt a folytatásokat is. Nem emlékszem már hány embert kérdeztek meg. De még mindig igény van Jurassic Parkra, SW-re, Indiana Jonesra, nem számít hány része volt napjainkig. Kissé meglepő volt még számomra is. Sok szemetet lenyomnak a torkunkon, de amúgy ott sem tudják pontosan 100% az anyagi siker receptjét. Mert ugyan, az igénytelen réteg még sem mindig kajál meg mindent. Óriási bukták is színesítik a skálát. Mai napig nem tudom miért nem szerette a közönség a Sziget című filmet, vagy a John Carter-t. Nem egy filmet lelőttek aminek kíváncsi lettem volna a folytatására. Hellboy 3, Negyedik, utóbbi is bukta volt. Szóval amikor azt mondod, katasztrofális az emberek értékrendje, kiderül, nem mindig esznek meg mindent. Ezért futnak bele sok esetben nem kis buktákba. Egyszerű a széles rétegeknek filmet készíteni, és néha mégsem..................bitrograde írta: ↑2018.12.09., vas. 11:26(lásd még a "remake" jelenségét a Nikitától A körig és tovább).

Amennyiben az a fórum hivatalosan is focifórumnak van kikiáltva, akkor valóban nincs rendben. Egy általános sportfórumon megteheti, bár értelme ott sincs sok. Egyébként egy sakkverseny közvetítését is meg lehet valósítani művészi és gagyi színvonalon, ahogy focimeccsből is létezik nézhetetlen és rendkívül szórakoztató is. :) Szóval megint ott tartunk, hogy nem a sportág neve dönti el a szórakozás értékét, hanem a tálalás.Csutka írta: ↑2018.12.09., vas. 10:59Gondolom vannak sakk versenyekről közvetítések.Van aki élvezi és igen, a sakk sport.![]()
A többség nem néz ilyet és nem is érdekli igazából. Ha viszont egy sakk rajongó lefikázza az összes többi sportot és ezt egy olyan fórumon teszi, ahol foci fanok vannak, akkor az nem csak nem szép, hanem számomra furcsa és nagyon nincs rendben.
Az almát a körtével nemigen lehet összevetni.

Megnézi a magyar, akarom mondani albán bajnokság közvetítését, és azt mondja, akkor már inkább a curling.

Az "álomgyár" éppen csak száz éve "gyárt olyan filmeket, melyeket mi hollywoodinak tekintünk. Ehhez ki kellett találni a saját filmes formanyelvét, ami a húszas évekre nyúlik vissza. (A központ ráadásul kezdetben nem is Kaliformiában volt, oda - hogy sulykoljam a tételemet - adóelkerülési okokból költöztek.) Senki nem állított olyat, hogy más nemzeti filmgyártás ne bakizna, esetleg annyi sugallat volt, hogy arányaiban talán kevesebbet (már ami a színvonalat illeti). Ha már a Taxit említetted, azzal éppen az a baj, hogy Besson amerikaivá lett közben, ahogyan az amerikai film mindig is erőteljesen élt az agyelszívás módszerével (lásd még a "remake" jelenségét a Nikitától A körig és tovább). Hollywood története részben - ahogy az Egyesült Államoké is - a bevándorlók története. Sok amerikai-magyar hollywoodi élettörténete is ismert, de vannak olyanok is, akik hiába lettek Oscar-díjasok, mi sem nagyon emlékszünk rájuk. A különböző nemzeti filmgyártások meg a paletta színesítése szempontjából lennének fontosak.Tonyka írta: ↑2018.12.09., vas. 10:16Nem vonnék párhuzamot semmiképp más kontinensek, és az amerikai filmgyártás közt. Az álomgyár több mint 100 éve foglalkozik filmgyártással. Ez alatt a 100 év alatt iszonyat mennyiséget tettek le az asztalra. Ne tegyünk már úgy mintha más kontinens filmgyártása nem bakizna. Nézzük csak egy Taxi sorozat mivé lett, de maga Besson sem tudott színvonalat tartani. A szórakoztató filmek műfaja éppoly nehéz, és kihívásokkal teli, mint a komolyabb műfajé. Időközönként felüti fejét egy - egy jobb Svéd, Dán film, de ők is hullámoznak a színvonalat illetőleg. Elég csak a Nyomtalnul-ra, vagy a Tetovált lány sorozatra gondolni. Az ő termelésük messzi nincs álomgyári szinten, még összesítve sem. Az meg hazugság, h csak jókat tudnak készíteni. A darabszámokból adódóan persze, h nagy durranásként könyvel el valaki egy ilyen filmet. Ez viszont nem azt jelenti, x ország filmgyártása maga a non + ultra. Manapság a Francia vígjátékok szó - szó, de már ott is van hanyatlás. Ahogy az egész filmgyártásuk sem csupa csupa sikerekből, és magvas gondolatokból áll.