Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 450

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Művészlelkek hajrá, nem is kell hozzá többtízmilliós kamera:
https://www.hdtvtest.co.uk/n/Sony-Films ... ess-Camera

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Csutka írta:
2018.12.09., vas. 20:51
TSanyi írta:
2018.12.09., vas. 20:29
Ha ez a film végig ilyen és nem kapcsolnám ki, valószínű a F.FWD gombot megnyomva esetleg a pörgetés sebességét variálva nézném meg.
Igen sok értelme lenne úgy megnézni. gondolkodik.gif De lehet úgy is sokáig tartana.

Nem akármilyen alkotásról van szó!

Magyar Filmszemle (1994)
díj: különdíj
Berlin (1994)
díj: Caligari-díj
Brüsszel (1994)
díj: Aranykor-díj
Magyar Filmkritikusok Díja (1995)
díj: legjobb forgatókönyv
díj: legjobb operatőr
Bekerült az MMA tagjai által kiválasztott legjobb 53 magyar alkotás közé (2012)

Igen, ennyien nem tévedhetnek. Vagy mégis? gondolkodik.gif

Egy trailer közkívánatra! Ebben minden benne van. Amikor a kislány sétál az is 10 perces talán.

https://www.youtube.com/watch?v=eQ66STMnBt0
Inkább adtak egy díjat, csak mondják azt, hogy végignézték.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

A mai hármas film matiné elég durvára sikeredett. Nem volt tervben véve, hogy horror hétvégét tartunk, de most így jött össze :)
Az apáca (The Nun) már várós volt, mivel a Démonok között mindkét részét láttam , már többször is.
Brutálisan nyomasztó a kezdés , a helyszín és a hangulat végig a film alatt. Hátborzongató részletekkel teli, megütötte a lécet, nálam ilyen az igazi horror film. A The Conjuring nagyobbat domborított számomra, de az Apáca kellett ,hogy a kezdetekre is kitérjünk. 10/7.5

Slender man. Ez a film lehet, hogy önállóan ütősebb lett volna, azonban az Apáca után nézve nekem annyira nem jött át. Már inkább a tinihorror kategória. Valamiért a filmben nekem volt egy csipetnyi hangulat a Faun Labirintusából, a Stranger sthings-ből és még egy két régebbi horrort is esezmbe juttatott, mint a Kampókéz és a Boogeyman pl.
Szóval nekem semmi újat nem mutatott. Egyszer nézhető. 10/5

Örökség (hereditary) gondolkodik.gif Borzasztó abberált egy film, rendezés stb.. Kicsit döcögős a kezdés, nem is gondolnánk hová lyukad majd ki a történet. Végig a levegőben van egy feszültség, várod, hogy mi fog történni. Nem kétszer nézős számomra, egyszer elég volt. De nem volt annyira rossz szerintem. 10/6

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Pumped Gabó meg Tarr Béla. Ez lenne a két lehetőség? Mint a politikában, aki nem ért mindenben egyet az a mocskos másik? mert páran úgy tudjátok előadni, hogy ha nem szeretem Tarr-t akkor a másik szint vagyok. Hát nagyon nem.... és gondolom nem én vagyok az egyetlen aki mindkét "szintet" szívből rühelli! :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Csutka írta:
2018.12.09., vas. 18:06
Szerintem nem OFF, hanem a csevegő rész.
De nem igazán érted a lényeget.

Ahhoz, hogy valami hasson nem kell maradandónak lennie.
Ahogy írtam még értékkel sem kell rendelkeznie.
Sokszor véletlen, de sokszor persze az ízlés formálásának eredménye.

Ez a nagy művészetre is fordítottan jellemző.
Valamire (Tar Béla - Sátántangó) ráfogjuk, rákényszerítjük, hogy az legyen és egy idő után kötelező az egyetemen és nem mondhatod, hogy az egy szar kérem szépen, mert akkor bye lesz neked.
gondolkodik.gif
A hatás is érték. Nyilván nem kellett elolvasnod A Karamazov testvéreket, hogy megértsd a Ray Donovan c. remek sorozatot, amit vukkenstein ajánlott itt, ismét csak teljesen visszhangtalanul vagy másfél éve, de a forgatókönyvíró biztosan olvasta, ahogy sok minden mást is, különben nem úgy írja meg, ahogy.
Amit pedig az egyetemről mondasz: ha valahol, hát ott meg lehet kérdőjelezni az értékeket, nyilván úgy, hogy ott alá is kell tudni támasztani az ember véleményét, és nem elég kijelenteni egy adott alkotásról, hogy ilyen vagy olyan. Persze az oktatási kánon - hogy mi számít törzsanyagnak - erős, de korántsem olyan megingathatatlan, mint ahogyan az kívülről tűnik. ;)
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

TSanyi írta:
2018.12.09., vas. 20:29
Ha ez a film végig ilyen és nem kapcsolnám ki, valószínű a F.FWD gombot megnyomva esetleg a pörgetés sebességét variálva nézném meg.
Igen sok értelme lenne úgy megnézni. gondolkodik.gif De lehet úgy is sokáig tartana.

Nem akármilyen alkotásról van szó!

Magyar Filmszemle (1994)
díj: különdíj
Berlin (1994)
díj: Caligari-díj
Brüsszel (1994)
díj: Aranykor-díj
Magyar Filmkritikusok Díja (1995)
díj: legjobb forgatókönyv
díj: legjobb operatőr
Bekerült az MMA tagjai által kiválasztott legjobb 53 magyar alkotás közé (2012)

Igen, ennyien nem tévedhetnek. Vagy mégis? gondolkodik.gif

Egy trailer közkívánatra! Ebben minden benne van. Amikor a kislány sétál az is 10 perces talán.

https://www.youtube.com/watch?v=eQ66STMnBt0

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: geza123 »

scaurus írta:
2018.12.09., vas. 11:21

Amikor megnézek valamit, arról két sort írok ide, de úgy érzem, nekem sokmindenről nincs írnivalóm.
Úgyhogy marad az elméleti sóhajtozás/gittrágás...
Ne tedd, színesebbé teszed a topicot. Nagyon sokban egyetértünk (kivéve Thor 3), csak én pl. nem adok ennek hangot.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Megnéztem ezt a tehenes jelenetet....
Azt vallom hogy kiragadni egy részt akármiből és az alapján véleményt mondani nem mindig szerencsés, nem ismmerjük a hátteret, stb.

Irishcream gyönyörűen leírta a jelenetet. Bevallom nekem ez le sem jött volna. Én nem elemzem a filmet (általában) hanem nézem. Ezek alapján vagy tetszik vagy nem. Ha ez a film végig ilyen és nem kapcsolnám ki, valószínű a F.FWD gombot megnyomva esetleg a pörgetés sebességét variálva nézném meg.

Az "álomgyár" költségeivel számolva elég sokva kerülne az a szűk 8 órás film elkészítése....

Sok filmet bírálnak azzal hogy elhúzták, megvághatták volna jobban....

Nos akkor ebben a jelenetben az épületek mögötti elhaladásból is lehetett volna vágni. Igaz így lemaradnánk egy-két infóról az épületek állagával kapcsolatban.....

Egyébként mi lett volna a lényege ennek a résznek az egész filmet alapul véve?

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Én meg láttam egyszer egy képregényfilm-trailer, és már mindent tudok az összesről.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Tonyka írta:
2018.12.09., vas. 19:23
Csutka írta:
2018.12.09., vas. 18:38
Az említett tehenes jelenet:

https://www.youtube.com/watch?v=_Aud2Shtd5k

Csak azért, hogy elképzelhető legye, hogy miről beszélek.
gondolkodik.gif
Kemény, ha ennyi kell a művésszé váláshoz, holnap kimegyek hasonlókat forgatni. Éjszakai üres vágánnyal fogok kezdeni, aztán fél órás varjú megfigyelés lesz a földeken. Újabb félórát szánok a szél által mozgatott falevélre. Meg is lesz a másfél órás filmem.

Ne fáradj!
.....ilyet az online elérhető térfigyelő kamerák felvételeiből is össze lehet vágni...........

Csutka

fapaci írta:
2018.12.09., vas. 18:35
A Szomszédokról én? gondolkodik.gif Igen régóta nem nézek TV-t, így nem is láthattam minden részét.
OK, akkor más volt.
25 év a médiában, de nem nézel TV-t. gondolkodik.gif

OK, értem én!
Megyek a "MÉDIÁBA" mondod régóta otthon.
Nálunk is van MÉDIA a sarkon.
:D
Meg ne sértődj!
:smile32:

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Csutka írta:
2018.12.09., vas. 19:33
irishcream írta:
2018.12.09., vas. 19:14
Megnéztem ezt a remek jelenetsort.
Most már értem is a művészetet.

Nagyon mély tartalom. A sáros Tsz udvaron össze-vissza mászkáló tehenek, néhány a közerkölcsökhöz nem méltón, mindenki szeme láttára üzekedik / bemutatva az azonos nemüek kapcsolatának szépségét /. Mind közül a legokosabb felfedezi a valamit..............
és megközelíti. Ekkor látszik a tisztes távolságtartás és szinte kézzel fogható az interperszonalitás a valami és a marha közt.
Néhány perc múlva /csordaszellem bemutatása/ még egy -két tejtermelő érkezik a csodálkozásra.
Egy búcsúüzekedés után szemmel láthatóan felvérteződve a valami által közvetített tudással az egész csorda elindul, hogy maga mögött hagyja az unalmas sártengert, a lemálló vakolatú házakat, a törött palás , lyukas tetőket, a kidőlt ajtajú budikat.
Szemmel láthatóan megvetően elfordulnak a film által érzékeltetett munkavédelmi és közegészségügyi hiányosságok mocskától.
Majd eljutnak a tudatosság egy másik szintjéhez: találkoznak néhány baromfival, és látszik, hogy a találkozás érdemtelen,
mert a szabad világ hívogató messzesége csak a barmok számára csábító így a baromfik maradnak a mocsokban.
........a barmok pedig nekiindulnak a szabadságnak.........
Egyetemi tananyag!

Ahogy írsz, simán taníthatnád is! leborulok.gif
Szinte újra átéltem és felállt a karomon a szőr...
Szerinte a művész Te vagy. Ez lehet a 8 órás film kvint esszenciája. Tökéletesen kiragadtad. :smile32:

Csutka

irishcream írta:
2018.12.09., vas. 19:14

Nagyon mély tartalom. A sáros Tsz udvaron össze-vissza mászkáló tehenek, néhány a közerkölcsökhöz nem méltón, mindenki szeme láttára üzekedik / bemutatva az azonos nemüek kapcsolatának szépségét /. Mind közül a legokosabb felfedezi a valamit..............
és megközelíti. Ekkor látszik a tisztes távolságtartás és szinte kézzel fogható az interperszonalitás a valami és a marha közt.
Néhány perc múlva /csordaszellem bemutatása/ még egy -két tejtermelő érkezik a csodálkozásra.
Egy búcsúüzekedés után szemmel láthatóan felvérteződve a valami által közvetített tudással az egész csorda elindul, hogy maga mögött hagyja az unalmas sártengert, a lemálló vakolatú házakat, a törött palás , lyukas tetőket, a kidőlt ajtajú budikat.
Szemmel láthatóan megvetően elfordulnak a film által érzékeltetett munkavédelmi és közegészségügyi hiányosságok mocskától.
Majd eljutnak a tudatosság egy másik szintjéhez: találkoznak néhány baromfival, és látszik, hogy a találkozás érdemtelen,
mert a szabad világ hívogató messzesége csak a barmok számára csábító így a baromfik maradnak a mocsokban.
Egyetemi tananyag!

Ahogy írsz, simán taníthatnád is! leborulok.gif
Szinte újra átéltem és felállt a karomon a szőr...

Csutka

Tonyka írta:
Kemény, ha ennyi kell a művésszé váláshoz, holnap kimegyek hasonlókat forgatni. Éjszakai üres vágánnyal fogok kezdeni, aztán fél órás varjú megfigyelés lesz a földeken. Újabb félórát szánok a szél által mozgatott falevélre. Meg is lesz a másfél órás filmem.

Amúgy most vagyok túl a két órás Egy szent szarvas meggyilkolásán. Angol Ír thriller, hát vannak benne művészi pillanatok. Ezt abból vontam le, h pislogtam lezúzott aggyal üres tekintettel, és bámultam értetlenül magam elé. Esetleg látta valaki, a szakértők hogyan vélekednek róla?
Ennyi kell és amint a példa is mutatja vannak ezt élvezik.
Hááát...

De mi nem írunk olyan negatív jelzőket, mint az amúgy kisebbségben lévő oldal és ez már valóban ízlés kérdése.
Tényleg az??? gondolkodik.gif

Jöjjön az az új Bosszúállók, mert nekem van TV-m is és házi-mozim is és jól fogok szórakozni.
:D
;peace;

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Tonyka írta:
Csutka írta:

gondolkodik.gif

Amúgy most vagyok túl a két órás Egy szent szarvas meggyilkolásán. Angol Ír thriller, hát vannak benne művészi pillanatok. Ezt abból vontam le, h pislogtam lezúzott aggyal üres tekintettel, és bámultam értetlenül magam elé. Esetleg látta valaki, a szakértők hogyan vélekednek róla?
Még egyszer nézd meg, hátha.......

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Csutka írta:

gondolkodik.gif

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Csutka írta:

gondolkodik.gif

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Ajánlottam itt nem olyan régen az Egy nap című új, szerintem zseniális magyar filmet. Meglehetősen visszhangtalanul egyébként. Ahhoz, hogy az ember (lánya) egy olyan filmet tudjon csinálni, rengeteg dolgot kell tudnia arról, hogy hogyan működik a film(b)en az idő. Ezt többek között Tarrtól lehet megtanulni. Aki nem hiszi, csinálja Szilágyi Zsófi után. Arról meg, hogy a kortárs magyar film sz@r, nem Tarr tehet, hanem többen, mások.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11260
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

scaurus írta:
2018.12.09., vas. 18:34
A még mindig véleményformáló tévébe ne hívják már a hülyéket. A híroldalak ne emelejenek már ki blogokat, blogbejegyzéseket hülyéktől.
Igen. 25 médiában töltött év után azt gondolom, a sokat hangoztatott mondat, hogy "A TV-k azt adnak, amit a polgár nézni akar." csak az érem egyik oldala. A másik oldalon a tartalomért felelős szerkesztőknek igen komoly közízlés formáló szerepük van, amivel az elmúlt 2 évtizedben igen félénken és tudatlanul bántak. Az igénytelen, valódi szakmai zsűrizést nélkülöző tehetségkutatók és a Megasztár jelenség tökéletesen modellezik azt, ami a közízléssel történt. No de nem akarok ez itt keseregni.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6353

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

bitrograde írta:
2018.12.09., vas. 18:26
Tarr esetében még kevésbé történetszerű a kitartott jelenet, amikor pedig mégis, mint a Werckmeister harmóniák elején, akkor iszonyúan szájbarágósnak hat. Szerintem az alig hét és fél órás Sátántangó ezért sokkal nézhetőbb film, mint a rövidebb alkotásai.
Ebben nem értek egyet, de nem is vagyok annyira képzett a témában. Én mindenkinek a Werckmeister Harmóniák első tízperces kocsmai snittjét szoktam javasolni, ha kérdik hogy hogyan definiálom a filmművészetet. Definíció helyett nézd meg. Tíz perc, ennyit kibírsz, oszt’ vagy tetszik, vagy nem. Ennyi. Számomra az a jelenet maga a művészet. Szájbarágós vagy sem. Én így határozom meg a művészfilmet.

Egyébként a Sátántangót is végignéztem (igaz, nem együltemben, hanem még anno megvettem DVD-n, és kb 3 részletben néztem meg.). Valósidejű cselekmény, több szemszögből, nekem tetszett, engem beszippantott. De megértem azokat, aki egy mozifilmtől nem ezt várják el.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: kargidje »

A francokat, baromság az egész, amikről itt társalogtok ... :D
Tarr B. meg aki kitalálta, hogy ezt kell tanulni meg mutogatni az iskolában, bekap...
Ettől lesznek olyan frankó f.o.s. magyar művészlelkek/művészfilmek/filmek, amik semmit nem érnek, persze a sok okos meg ajnározza, hűűűáááá, mennyire jó. Bazz, besz.rás. Bazz...ááááhúúúúú

Más:
Den skyldige 2018
(A bűnös)
színes, dán film
"Főszereplőnk Asger Holme (Jakob Cedergren az első perctől az utolsóig teljesen hiteles alakítást nyújt) egy lefokozott, sértődött rendőr, aki a fegyelmi tárgyalása előtti éjszakáján az utolsó szolgálatát látja el a segélyhívó központban. A nyugodt, de a hívókat mégis lenéző férfit az zökkenti ki unalmából, amikor egy nő azt állítja, hogy a volt férje elrabolta."

Ajánlott!!!

Ez meg várós:
https://youtu.be/RaYceAptz4s

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6353

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Bocs, hogy megszakítom a vitát, de....

beleszaladtam az HBO GO-n egy új Showtime-minisorozatba: Escape at Dannemora

Egész jó a szereplőgárda, Benicio Del Toro, Patricia Arquette, Paul Dano... ráadásul Ben Stiller a rendező, akiről nem is tudtan, hogy rendez is.

Megnéztem az első részét, és ígéretesnek tűnik. Látta már innen valaki?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Csutka

gondolkodik.gif

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11260
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Csutka írta:
2018.12.09., vas. 18:32
Éppen Te írtál hosszabban a Szomszédok-ról és hasonló "alkotásokról".
A Szomszédokról én? gondolkodik.gif Igen régóta nem nézek TV-t, így nem is láthattam minden részét.

Csutka

bitrograde írta:
2018.12.09., vas. 18:26
Nem hiszem, hogy Tarr Bélát itt kellene megvédeni...
Nem is kell, pont azt írtad le, amivel nem értek egyet.

Megmagyarázzuk a megmagyarázhatatlant, piedesztálra emelünk olyan dolgokat, amik förtelmesek.
Utána pedig azt tekintjük etalonnak és mintának.
Számomra ez szörnyű, de valóban így működik sok minden, a filmművészet is.
:smile32:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”