Valóban nem érted.
Áj feladin.
Ez is egy idézet - Gáspár Lacitól.
Valóban nem érted.

Képzeld, nem. A "közízlésről" szerintem bárki tehet kijelentést. Meg aztán a közízlésbe bizony magamat is belegondolom (nem tudom, hogy te magaddal kapcsolatban hogyan vélekedsz). Ami pedig a TOP 100-ra vonatkozó ironikus kijelentésemet illeti, nem tudom, miért vonatkozhat az bármi másra, mint a TOP 100. Ha bármelyikőtöknek köze van bármelyik film elkészítéséhez, örömmel követem meg, és jelentem ki arról a filmről, hogy az a kivétel, de én sajnos úgy látom, hogy tényleg kevés az ipari termelés átlagosan alacsony színvonalát felülmúló alkotás azon a listán.

Ez most olaj lesz a parázsra, de van bőven párhuzam az egyén végzettsége, műveltsége és az általa fogyasztott művészeti alkotások között. A jelenség ismert, logikus és természetes, csak könyörgöm, ne tessék érvként használni egyik oldalon sem!

És ez hogyan minősít téged? Vagy bárki mást itt?Csutka írta: ↑2018.12.10., hétf. 13:09"Viccet félretéve: a közízlés sajnos gyalázatos állapotban van."bitrograde írta: ↑2018.12.10., hétf. 12:56Én itt szálltam be a vitába. Keressetek tőlem olyan idézetet, ahol bármelyikőtöket személyesen (egyenként vagy kollektíven) olyan formában minősítettem,
"Csupa értékes, művészi és emberi értéket hordozó, az egyén és ízlésének épülését támogató, maradandó alkotás. Alig találni köztük ellenpéldát.
Könyörgöm, vessetek a mókusok elé!!!"
Hirtelen két idézet tőled, nem lapozok vissza tovább.
Írjunk mi is ilyeneket a bedobott ajánlásaidra?
Tiszteld meg a másikat, ne általánosíts és ne írj hasonlókat.
![]()
"Viccet félretéve: a közízlés sajnos gyalázatos állapotban van."bitrograde írta: ↑2018.12.10., hétf. 12:56Én itt szálltam be a vitába. Keressetek tőlem olyan idézetet, ahol bármelyikőtöket személyesen (egyenként vagy kollektíven) olyan formában minősítettem,

Én itt szálltam be a vitába. Keressetek tőlem olyan idézetet, ahol bármelyikőtöket személyesen (egyenként vagy kollektíven) olyan formában minősítettem, ahogyan ezt Tonyka tette általában a művészfilmekkel és közönségükkel, illetve egészen konkrétan velem (ki vagyok és mit keresek itt). Azt most hagyjuk egy pillanatra, hogy milyen ismeretek birtokában mondtok véleményt "a művészfilmről" vagy Tarr-ról (akinek még a nevét sem mindig sikerül helyesen leírni).bitrograde írta: ↑2018.12.08., szomb. 20:31Én úgy tudom, akkor szoktak vitázni, ha nem értenek egyet valamiben.
Biztosan példát is tudsz mondani a nagy durranást lelki nyomoruk, intellektuális frusztráltságuk miatt lehúzó kritikákra és kritikusokra, akár itt is.Egy meglátásom, vagy gondolatom van. Többször éreztem már így hasonló fikázások esetén. Lehet nincs valóságalapja, de..... Úgy érzem vannak olyan emberek akik kipécézik az amúgy kifejezetten közönségsiker filmeket. Ami adott évben mondjuk a legnagyobb sikert könyvelheti el. Szóval az ilyen filmeket hangosan szokták ekézni. Néha dacnak, vagy simán csak azért is lehúzom, bebizonyítva, én különb vagyok, engem csak azért sem vesztek meg. Minél nagyobbat durran egy film, annál ellenszenvesebb lesz. Így aztán a végén nem is a filmről szól, mert lehetne az bármilyen, a tömegeknek tetsző azonnal filmipari hulladékká válik.![]()
![]()
Viccet félretéve: a közízlés sajnos gyalázatos állapotban van. Ezért részben a "közönségsikerre" (valójában profitra) ácsingózó filmek és készítőik tehetnek, amiknek és akiknek semmi más céljuk nincs, mint hogy befektetést visszahozzák illetve megtérülni lássák. Csak nézd meg, mire költenek és mennyit, és hogyan térül meg mindez például a Terminátor 3. esetében, ami kb. csak a mozis bevételekből hozott világszerte 100 Millió dollárt (ennek 20%-a a tekintélyes gázsin és a másfél millió dolláros járulékos kényeztetésen felül Arnie-t illette). És akkor még nem beszéltünk az egyéb bevételekről (TV, DVD, BD, franchise, stb.). Itt találni egyébként a legtöbbet hozott filmek százas listáját. Csupa értékes, művészi és emberi értéket hordozó, az egyén és ízlésének épülését támogató, maradandó alkotás. Alig találni köztük ellenpéldát.
Könyörgöm, vessetek a mókusok elé!!!
Másra sem vágyok jobban, mint egy meleg bárban férfi táncot nézzek.bitrograde írta: ↑2018.12.10., hétf. 10:42Emlegetem már egy ideje, itt is és baráti társaságban a Ray Donovant. A sok szöveg helyett legyen most ajánlóként elég egy (operarajongótól furcsa) részlet:
Ha valakinek esetleg ismerős lenne az ötlet valahonnan, hogy Jon Voight táncra perdüljön (egy meleg bárban, húsz év börtön után szabadulva), akkor az nem véletlen:

Korábban idéztem sarkos véleményedet a művészfilmekről és kedvelőikről, melyet úgy tettél, hogy saját bevallásod szerint sem ismered és érted a területet. Engem a legnagyobb nyugalommal hasonlítasz a tucc-tucc kedvelők közé betévedt operarajongóhoz, stb. Miközben - ha feltűnt - nem csak az ún. művészfilmek fogyasztója vagyok, hanem gyakorlatilag mindenevő. Nekem nagyjából mindegy mit gondolsz rólam, vagy éppen a véleményemről, de azzal nehezen lehet vádolni, hogy nem próbáltam beszélgetést kezdeményezni. Amire általában annyi a válasz, hogy: "szerinted". Amúgy meg nehéz is lenne a művészfilmről, vagy miről úgy beszélni, beszélgetni, ne talán hasonlítani bármit is, ha egy nagyjából tíz perces részlet alapján mondanak itt egyesek véleményt nagy általánosságban - miről is?
Pedig most nincs igazad, en nem latom itt a napi bejegyzesekben, h kiternenk a muvesz filmekkel valo hasonlitasra. Mindezt lesajnalo modon. Ilyenkor persze, de ha mindig Pistike kezdi, feltornek a vedelmi mechanizmusok.

Inkább adtak egy díjat, csak mondják azt, hogy végignézték.Csutka írta: ↑2018.12.09., vas. 20:51Igen sok értelme lenne úgy megnézni.De lehet úgy is sokáig tartana.
Nem akármilyen alkotásról van szó!
Magyar Filmszemle (1994)
díj: különdíj
Berlin (1994)
díj: Caligari-díj
Brüsszel (1994)
díj: Aranykor-díj
Magyar Filmkritikusok Díja (1995)
díj: legjobb forgatókönyv
díj: legjobb operatőr
Bekerült az MMA tagjai által kiválasztott legjobb 53 magyar alkotás közé (2012)
Igen, ennyien nem tévedhetnek. Vagy mégis?![]()
Egy trailer közkívánatra! Ebben minden benne van. Amikor a kislány sétál az is 10 perces talán.
https://www.youtube.com/watch?v=eQ66STMnBt0

A hatás is érték. Nyilván nem kellett elolvasnod A Karamazov testvéreket, hogy megértsd a Ray Donovan c. remek sorozatot, amit vukkenstein ajánlott itt, ismét csak teljesen visszhangtalanul vagy másfél éve, de a forgatókönyvíró biztosan olvasta, ahogy sok minden mást is, különben nem úgy írja meg, ahogy.Csutka írta: ↑2018.12.09., vas. 18:06Szerintem nem OFF, hanem a csevegő rész.
De nem igazán érted a lényeget.
Ahhoz, hogy valami hasson nem kell maradandónak lennie.
Ahogy írtam még értékkel sem kell rendelkeznie.
Sokszor véletlen, de sokszor persze az ízlés formálásának eredménye.
Ez a nagy művészetre is fordítottan jellemző.
Valamire (Tar Béla - Sátántangó) ráfogjuk, rákényszerítjük, hogy az legyen és egy idő után kötelező az egyetemen és nem mondhatod, hogy az egy szar kérem szépen, mert akkor bye lesz neked.
![]()
Igen sok értelme lenne úgy megnézni.
Ne tedd, színesebbé teszed a topicot. Nagyon sokban egyetértünk (kivéve Thor 3), csak én pl. nem adok ennek hangot.

Ne fáradj!Tonyka írta: ↑2018.12.09., vas. 19:23Kemény, ha ennyi kell a művésszé váláshoz, holnap kimegyek hasonlókat forgatni. Éjszakai üres vágánnyal fogok kezdeni, aztán fél órás varjú megfigyelés lesz a földeken. Újabb félórát szánok a szél által mozgatott falevélre. Meg is lesz a másfél órás filmem.Csutka írta: ↑2018.12.09., vas. 18:38Az említett tehenes jelenet:
https://www.youtube.com/watch?v=_Aud2Shtd5k
Csak azért, hogy elképzelhető legye, hogy miről beszélek.
![]()

Szerinte a művész Te vagy. Ez lehet a 8 órás film kvint esszenciája. Tökéletesen kiragadtad.Csutka írta: ↑2018.12.09., vas. 19:33Egyetemi tananyag!irishcream írta: ↑2018.12.09., vas. 19:14Megnéztem ezt a remek jelenetsort.
Most már értem is a művészetet.
Nagyon mély tartalom. A sáros Tsz udvaron össze-vissza mászkáló tehenek, néhány a közerkölcsökhöz nem méltón, mindenki szeme láttára üzekedik / bemutatva az azonos nemüek kapcsolatának szépségét /. Mind közül a legokosabb felfedezi a valamit..............
és megközelíti. Ekkor látszik a tisztes távolságtartás és szinte kézzel fogható az interperszonalitás a valami és a marha közt.
Néhány perc múlva /csordaszellem bemutatása/ még egy -két tejtermelő érkezik a csodálkozásra.
Egy búcsúüzekedés után szemmel láthatóan felvérteződve a valami által közvetített tudással az egész csorda elindul, hogy maga mögött hagyja az unalmas sártengert, a lemálló vakolatú házakat, a törött palás , lyukas tetőket, a kidőlt ajtajú budikat.
Szemmel láthatóan megvetően elfordulnak a film által érzékeltetett munkavédelmi és közegészségügyi hiányosságok mocskától.
Majd eljutnak a tudatosság egy másik szintjéhez: találkoznak néhány baromfival, és látszik, hogy a találkozás érdemtelen,
mert a szabad világ hívogató messzesége csak a barmok számára csábító így a baromfik maradnak a mocsokban.
........a barmok pedig nekiindulnak a szabadságnak.........
Ahogy írsz, simán taníthatnád is!![]()
Szinte újra átéltem és felállt a karomon a szőr...