Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Quetz »

The Old Guard, Netflix trailer:

youtu.be/aK-X2d0lJ_s

Tenet full trailer:

youtu.be/L3pk_TBkihU
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Into The Night 7/10 I. évad

Belga sorozat, ahol egy repülőgépbe zárva (kényszerből) különböző nemzetiségű és sorssal megáldott ember menekül a Nap fénye elől...

Pörgős részekkel, (kisebb logikai bakikkal), kb. fél órás részekkel. Remélem lesz második évada is!

youtu.be/ZGosoC7q_po
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

robi20064 írta:
2020.02.18., kedd 23:46
Az SW fanoknak akiket kiabranditott a VII/VII/IX. Nagyjabol 6 ev utan ugy tunik az animacios Clone Wars kap egy befejezo evadot ;)
Végignéztem az évadot, a Rogue One óta a legjobb SW filmet hozták össze. Kiválóan alkalmas leöblíteni az utolsó trilógiát.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

GTomi írta:
2020.04.29., szer. 18:06
kargidje írta:
2020.04.28., kedd 08:54

A Wall Street pillangói
10 perc után feladtam.
Pedig annyira nem rossz, van benne pár- ha nem is túl erős - dramaturgiai fordulat, klasszikus barátok voltunk, de egyikünk többet akart, de nem egy gengszterfilmes befejezéssel.

JLo meg a korához képest jól néz ki :D
Nem akartam tudni.. Ez már spoiler. Ha a többség lehurrog, akkor nem az, de nekem ez már az.

A barokkos témát néztem, franciás unalomba fulladt, a téma persze jó volt. Zseráldinnyó Depártyiőt ki lehetett volna hagyni - mindenhova sok és nem is lehet alkalmas, de hát ez a közönségfilmes vonulata. Halálig tartó összetartozás a drámában haláleset miatt. Megtörve, felemás és paradox módon gymásra utalva.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Avglas írta:
2020.05.03., vas. 11:07
Léghajósok (2019) 7/10

Az alábbi kritika elolvasása után kaptam kedvet a film megnezéséhez. Egyáltalán nem bántam meg, sőt! Aki szereti a kosztümös és egyben kalandfilmeket annak merem ajánlani egy délutáni mozira.

A lárványvilág - ahogy a kritika is írja - valóban pazar!

http://acinemanias.com/premier_kritikak.php?id=6697
Valóban finom a látvány, ez egyből projektorért kiált ... :napsut: ... de felújítás alatt a mozi-nappali. sad.gif

Extraction (2020) - Tyler Rake: A kimenekítés
pörgős, durván nyers és véres amerikai akcióáradat. A megszokott túlzásokkal, de itt valahogy elnézhető illetve továbbvisz a darálás. Egyszer simán full hm rendszeren meg ... :smile32:

Jó, a "Pillangósnak" nekiállok majd megint, valamikor.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Avglas írta:
2020.05.03., vas. 11:07
Léghajósok (2019) 7/10

Az alábbi kritika elolvasása után kaptam kedvet a film megnezéséhez. Egyáltalán nem bántam meg, sőt! Aki szereti a kosztümös és egyben kalandfilmeket annak merem ajánlani egy délutáni mozira.

Gyorsan meg is néztem.
Jó kis film volt ez.Egészen bámulatos ,hogy a lovas kocsik korában milyen magasba emelkedtek.7/10 nálam is

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Avglas »

Léghajósok (2019) 7/10

Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Shaun, a bárány és a farmonkívüli 8/10

Nem csak gyerekeknek, hanem fiatalabb felnőtteknek, illetve sci-fi rajongóknak mindenképpen a sok klasszikusra való utalás miatt :)

Ha meg nem elég, tavaly volt egy újabb sorozatszéria.

youtu.be/S5TOekN0LHM
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

akvapark írta:
2020.05.02., szomb. 18:44
Ma DunaTV 21h15' Minden áldott reggel.

Csak ajánlani tudom a barokk komolyzene kedvelőinek, meg bárkinek. ;peace;
Tegyük még hozzá, hogy a film zenéje az Alia Vox (!) jóvoltából valódi audiofil minőségben megjelent CD-n és SACD-n is (és kapható itthon is, én a Rózsavölgyiből /lira.hu/ szereztem be az SACD-változatot). Én is csak nagyon ajánlani tudom. Gyönyörű film, gyönyörű muzsika. Tous les matins du monde.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1356

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Ma DunaTV 21h15' Minden áldott reggel.

Csak ajánlani tudom a barokk komolyzene kedvelőinek, meg bárkinek. ;peace;
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Aszpirin írta:
2020.05.01., pén. 10:49
https://filmsor.net/universal-amc-cinew ... g-botrany/

Kiváncsi vagyok, melyik oldal szúrja magát tényleg tökön ezzel...
Egymást szúrják szerintem.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

https://filmsor.net/universal-amc-cinew ... g-botrany/

Kiváncsi vagyok, melyik oldal szúrja magát tényleg tökön ezzel...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:

A Wall Street pillangói
10 perc után feladtam.
Pedig annyira nem rossz, van benne pár- ha nem is túl erős - dramaturgiai fordulat, klasszikus barátok voltunk, de egyikünk többet akart, de nem egy gengszterfilmes befejezéssel.

JLo meg a korához képest jól néz ki :D

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

venomer írta:
2020.04.29., szer. 10:34
Személy szerint nem személyeskedtem vagyis szándékomban nem állt.
Ha már itt tartunk, a youtube linkelés tudományát is megoszthatnád, köszi a spoilert.
Ha ez a link: https://youtu.be/U-qolhIbfVY

Akkor ez lesz megfelelően linkelve:

youtu.be/U-qolhIbfVY

És ezt kell beírnod hozzá:

Kód: Egész kijelölése

[youtube]U-qolhIbfVY[/youtube]
Ha az egér kurzort a az opciók fölé viszed, akkor kapsz leírást és példát is, valamint ott az előnézet funkció, amit sokan nem használnak.

A tailer pedig az X - a rendszerből törölve, ami nem egyszerű darab, teljesen más mint a rókatündér volt, de végre ismét egy élvezhető magyar film. Szerintem. Teljesen más megközelítésből mutatja Budapestet, mint megszoktuk. :D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

venomer írta:
2020.04.29., szer. 10:34

Ha már itt tartunk, a youtube linkelés tudományát is megoszthatnád, köszi a spoilert.
Katt erre:
viewtopic.php?f=100&t=120604&start=75#p2273261
;)

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kérem szépen a személyeskedést és egymás burkolt vagy burkolatlan sértegetését abbahagyni.
A dolog eddig még elment a “csevegés” kategóriában, ami mégiscsak a filmnézési szokásainkból indult ki ebben az új, áldatlan koronavírusos helyzetben, és amíg erről szól, addig rendben is van. Ezért most nem nyúlok hozzá, de ha tovább távolodik a társalgás a topik témájától, akkor nagytakarítás következik, visszamenőleg, az egész threadre. Amit nem szívesen tennék, mert a téma érdekes és aktuális itt, amíg a megváltozott vagy éppen meg nem változott filmnézési szokásokkal kapcsolatos, vagyis amíg ontopik.

Köszi a megértést.

PS. A spoilerek eltakarásához kérlek használjátok a spoiler bbcode-ot (lásd szerkesztőnézet, szerkesztőmező feletti “spoiler” gomb), az olvashatatlan színek helyett. A kijelölés nem minden platformon teszi lehetővé a halványsárgával írott részek elolvasását (pl. én most épp egy ipad pro-n olvasom a hozzászolásokat, és írom ezt, nos, a halványsárga betűket kijelöléssel sem tudom elolvasni...). A spoiler bbcode használata ilyen eredményt ad:
[SPOILER] Csak erős idegzetűeknek
a főszereplőt a film végén felkoncolják és megeszik a zombik
... a kódja pedig így néz ki:

Kód: Egész kijelölése

[spoiler=Csak erős idegzetűeknek]
a főszereplőt a film végén felkoncolják és megeszik a zombik
[/spoiler]
:D

venomer
V.I.P.
V.I.P.

kargidje írta:
2020.04.28., kedd 20:14
venomer írta:
2020.04.28., kedd 20:03
Nem kell ez az ujjal mutogató arrogancia.
+1 leborulok.gif
Tudod, mindenki magából indul ki.
Quetznek címeztem.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

venomer írta:
2020.04.28., kedd 20:03
Nem kell ez az ujjal mutogató arrogancia.
+1 leborulok.gif
Tudod, mindenki magából indul ki.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Nem kell ez az ujjal mutogató arrogancia. Nem életszerű négyfal között létezni állandóan és ez nem felelőtlen gondolkodás. Ennyire urbanizálódott tömegnyomorban lehet csak gondolkodni? Nem kell tömörülni, egymás szájába tüsszenteni, távolról kell a távolba integetni családként, napfény csillanjon meg a fogsorokon, az őszinte mosoly mellé, ennyi a recept. Soha senki nem mondta, hogy nem lehet kimenni. Akik egyébként is egy flórán vannak (családok), azok szintúgy együtt, aki meg egymaga él, az egymaga. Az egyéni szabadidős tevékenység a legártatlanabb mindennemű kimozdulások között. Ahol meg ezt a családok nem tudják managelni vagy nem jut eszükbe vagy én nem is értem ezt igazán, ott más gond van. Még szerencse, hogy itt vagyok én, az önjelölt családterapeuta kibic és majd jól megmondom és megoldom. Családot nem azért választunk, hogy az agyunkra menjen, hanem hogy.. Legyen aki elmosogat. Nem. Ez össztetett.

Én is szénné sétálom magam, csak erő és kedv szab határt, meg ha túl sokáig néztem éjjel a Mr. Robot sorozatot, akkor az álmosság. Nem hibátlan, de végül is végig nézem, nem? De.
Rendelkezik pár fájó kommersz, sorozati elemmel, ezek nem tudom mennyire lettek volna megkerülhetők, a rendezés ezek mellett döntött, átugorható. spoilerAz viszont, hogy a komplett 2. évad egy ügyetlen huszárvágással meg nem történtté lett téve, na, az nem fér bele. Bobby feltámasztása sikerült utoljára így a Dallasban, meg is volt a maga jogos visszhangja. De mit lehet tenni.|spoiler off

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

kargidje írta:
2020.04.28., kedd 13:08
Quetz írta:
2020.04.28., kedd 10:57
kargidje írta:
Én most pont, hogy többet sportolok kint = bringázok(óúti+mtb), bent meg a kondi, a terem zárva sad.gif .
Amelyik tó mellett néha járok bringával, szinte tele van hétköznap is, papa-mama-gyerekek, idősebbek, fiatalok, futók,
A kerékpározás jó, sokkal nagyobb területen tudod szétszórni a vírust, mintha otthon ülnél a seggeden. De legalább eredményesen kiveszed a részedet a túlnépesedési probléma megoldásából. :smile32:
Ha elmennék a boltba, sokkal többet ártanék vele. HA hordoznám a vírust! :rolleyes:
Amúgy az erdőben kik kapnák el, őzikék, mókusok?
Kizárólag olyan helyeken bringázok, ahol adott pillanatban csak én vagyok = erdő, erdészeti utak, országút. ;)
Egy kivétel, amit írtam tó, de ott meg annyian vannak egymáshoz közel, hogy én vagyok a legkevesebb veszélyforrás, ráadásul nem állok meg, gyorsan végigrobogok és bőven 3-4méterre kikerülök mindenkit, magamra vigyázva. :smile32:

Lehet valamit ésszel is csinálni.
Nekem a paranoia szó jutott eszembe.
De tudnék is ajánlani egy filmet.
Persze mindez csak a fantázia szüleménye!

https://youtu.be/steA_PZPkc8

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Quetz írta:
2020.04.28., kedd 10:57
kargidje írta:
Én most pont, hogy többet sportolok kint = bringázok(óúti+mtb), bent meg a kondi, a terem zárva sad.gif .
Amelyik tó mellett néha járok bringával, szinte tele van hétköznap is, papa-mama-gyerekek, idősebbek, fiatalok, futók,
A kerékpározás jó, sokkal nagyobb területen tudod szétszórni a vírust, mintha otthon ülnél a seggeden. De legalább eredményesen kiveszed a részedet a túlnépesedési probléma megoldásából. :smile32:
Ha elmennék a boltba, sokkal többet ártanék vele. HA hordoznám a vírust! :rolleyes:
Amúgy az erdőben kik kapnák el, őzikék, mókusok?
Kizárólag olyan helyeken bringázok, ahol adott pillanatban csak én vagyok = erdő, erdészeti utak, országút. ;)
Egy kivétel, amit írtam tó, de ott meg annyian vannak egymáshoz közel, hogy én vagyok a legkevesebb veszélyforrás, ráadásul nem állok meg, gyorsan végigrobogok és bőven 3-4méterre kikerülök mindenkit, magamra vigyázva. :smile32:

Lehet valamit ésszel is csinálni.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

kargidje írta:

Ez akár (film)ajánló is lehetne:
Kép

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem tudom ki mit szív, de miért ne lehetne kimenni akár Bpesten is?
Nincs tiltás csak korlátozás. A kocsiba is be lehet ülni, aztán hajrá...
Amelyik tó mellett néha járok bringával, szinte tele van hétköznap is, papa-mama-gyerekek, idősebbek, fiatalok, futók, sétálgatók, kerekezők, korisok, kutya-macska...stb.

Mostanában alig filmezek(ilyen jó időben???!!!):
Harley Quinn
nem volt annyira rossz, mint amilyennek sokan leírták, egyszer simán elment. Lehet Margot Robbie miatt, nem is rossz csaj + jól áll neki ez a szerep.

The Gentlemen
ettől viszont többet vártam, a fő motívum sajnos kiszámítható volt, a hozzá vezető út meg ... gondolkodik.gif inkább nevetséges.

Hello World - anime
... hát, mást vártam, mivel jókat írtak róla, eddig nem fogott meg, igaz a felénél abbahagytam...

Kimi no Suizou wo Tabetai (I want to eat your pancreas) - anime
ez viszont nagyon aranyos az elején, kedves, romantikus közben, dráma a végén, japán módra. Nagyon jó és szomorú! :smile32:

A Wall Street pillangói
10 perc után feladtam.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

redbulova írta:
2020.04.27., hétf. 20:42
Sötét vizeken - döbbenetes film már aki szereti az oknyomozós filmeket. Sok minden átértékelődik az emberben a film után főleg igy a koronavirus idején.
Megdöbbentő egy film volt.Sajnos nem egyedi történet.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”