Amiket láttam:
- The Big Boss
Fist of fury
Way of the dragon

A rózsa neve? Egyik kedvencem vele...

Igen.

Szia!scaurus írta: ↑2020.10.29., csüt. 11:14Megtekintettem a Murdoch felügyelő rejtélyei sorozathoz tartozó filmeket ("holiday specials"):
A Merry Murdoch Christmas
Once Upon a Murdoch Christmas
Home for the Holidays
Izé.
Az első egy ostobaság volt, belekeverve a Télapót is a sztoriba, egyedül a film végén a kb. 10 másodperces, hógolyozós jelenetben volt Helen Joy a szokásosnál is kedvesebb.
A másodikban a bűnügy valamennyire érdekes volt, illetve vicces volt az, ahogy Crabtree kitálta a szuperhősös képregény műfaját, de az egész belefért volna egy 45 perces epizódba.
A harmadik számomra értelmezhetetlen volt - mind a torontói, mind a victoriai történetszál.
Megnéztem a Miss Fisher rejtélyes eseteihez kapcsolódó filmet is:
Miss Fisher and the Crypt of Tears
Nem sikerült eldönteni, hogy a szokásos bűnügy történet vagy kalandfilm legyen, így a két szék között a pad alá esik, dramaturgialilag megbicsaklik az egész.
Egyedül Miss Fisher belépője volt vicces az első kb. 10 percben, ami utána jön, igencsak felejthető.
Ami még szomorú, hogy Hugh és Dot, Bert és Cec egy kb. 15 másodperces jelenet erejéig szerepelnek mindössze.
Összegezve, ami működik 45 percben, az nem biztos, hogy jó egész estés filmként.
(Ezt, lehet, a Murdoch alkotói is érzékelték, mert az előző három évaddal ellentében, a 12. évadhoz nem készült film, csak egy, talán Halloweenkor leadott, földönkívüliekkel kapcsolatos, egyébként borzalmas, epizód.)
A fenti négy filmből egyedül talán a Once Upon a Murdoch Christmas-t érdemes megnézni.

Remélem kicsit javítanak az előzőhöz képest! Az első hármat nagyon éveztem, de a negyedik igen lapos lett.

Épp volt szerencsétlenségem az előzeteséhez, engem befordít. Hordozza mindazt, amit a Netflix képvisel: eladni akarnak, minden más mellékes. Az ezredjére lehúzott rókabőr-jelenségét nem is említem. Szomorúbb inkább, hogy meg tudnak nyerni nagy neveket a silány minőségekhez, dömpingekhez, tucattermékké silányítva témát és színészt egyaránt. Az aktualitások végtelenmód beletolása az aktuális futószalagi produktumba - mert nem nevezném többnek - is jól mutatja a filozófiát. Önmagában persze ez nem volna életképes, közönség is kell hozzá, ami pedig nagyon is van, két pofára megy a habzsi-dőzsi. Semmilyen magasművészetről vagy elvont filmezésről nincs szó, nem erről beszélek, arról, hogy mindent megesz a nép, ami trendi és amit lenyomnak a torkán. Ennek rendelődik alá jelenleg a film műfaja is - igen látványosan.scaurus írta: ↑2020.10.02., pén. 18:08Enola Holmes
Szórakoztató, vidám tini kalandfilm a Netflixen Sherlock és Mycroft kishúgáról, egy ifjúsági könyv sorozat első kötetének adaptációja.
A karakterek, színészek rendben, átjön (nekem legalábbis), hogy egyszerűen szerették a filmet.
Henry Cavill mint Sherlock nekem tetszett.
Látványos (szép képi világ, jó díszletek, kosztümök).
A cselekmény pörög, ami egyben elfedi a történet hiányosságait.
Negatívum:
- nincs csavaros rejtély, így komoly nyomozás sem,
- a történet egyszerű, az anya-szál elég gyenge (pláne a vége),
- kissé(?) túltolták a politikai korrektséget (feminizmus, indiai származású nyomozó, ilyesmik).
Nekem tetszett, a magyar szinkron is rendben van.

Raised by Wolves - én az első epizód vége után majdnem kaszáltam, de szerencsére erőt vettem magamon - és szerintem sem rossz. Kicsit kusza (az általad is leírtak miatt), és van benne pár logikai bukfenc (legalábbis szerintem), de van valami benne, ami kiemeli a scifi-sorozatok közül - kicsit "más". Mostanában kevés időm van sorozatot nézni (és néztem közben a Ted Lasso-t is az Apple TV+ -on), ezért még nem értem még a végére, de mindenképp végignézem...robi20064 írta: ↑2020.10.06., kedd 19:48
Es szokas szerint kaszaltad vagy azert vegignezted az elso evadot? Nem volt ez annyira rossz - sot helyenkent meg a jo szintet is megutotte - csak tulsagosan sok kliset vett at Ridley Scott es masok regi sci-fi alkotasaibol, emberszeru androidok, nehol extra jo technologia, nehol mintha prehisztorikbol jottek volna, idegen lenyek (plane az alienes parhuzam az utolso reszben), vallas, eredet kerdese stb. Az elso evad vege picit vontatott is lett es szamomra tovabbra sem latszik hogy milyen iranyba akarjak vinni (vagy majd a visszajelzesek alapjan modositanak) az egeszet. Az alapotlet jo, de ez igy keves lesz ha a masodik evad is csak egy nagy korbenjaras.

Nem kaszáltam.
Annyira jó sem, a többivel egyetértek.

Igen, ez logikus, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem emlékszem rá, hogy én állítottam volna magyarra, hanem amikor “megmagyarították” a Netflixet valamikor kb egy éve, átállt nálam magyarra... és még csodálkoztam is, hogy mostanában nem találok olyan filmeket/sorozatokat, amelyek korábban ott voltak...