Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Kijött a Criminal második brit évada. Ugyanolyan élvezetes kamaradráma, mint az első. Sikerült átverekednem magam a francia változat első évadán is, de - talán mert azt a nyelvet kevésbé bírom - egyáltalán nem működött olyan jól, mint a brit, ahol a színészi játék elviszi az egészet, és talán még a történet csavarai sem feltétlenül szükségesek a remek filmes-színházi élmény biztosításához. (Igen, még Havas John is képes játszani.)
Az új Dűne-adaptáció okán nekiálltam a Lynch-félének, és bár nagy rajongója vagyok a rendezőnek, ismét sikerült megbizonyosodnom róla, hogy tévedhetetlennek bizonyult akkor is, amikor megtagadta ezt a művét.
Belefutottunk még családi mozi ürügyén a Netflixen a Virgin River c. sorozat első évadába is. Ha valakinek már elege van a Szívek szállodájából [a.k.a. Gilmore Girls, az angol cím többet mond a sorozatról], esetleg a Miért éppen Alaszka? című (egyébként kiváló) sorozat erősen light és női változatát keresi annak minden kiszámíthatóságával, akkor bátran ajánlható.
Az új Dűne-adaptáció okán nekiálltam a Lynch-félének, és bár nagy rajongója vagyok a rendezőnek, ismét sikerült megbizonyosodnom róla, hogy tévedhetetlennek bizonyult akkor is, amikor megtagadta ezt a művét.
Belefutottunk még családi mozi ürügyén a Netflixen a Virgin River c. sorozat első évadába is. Ha valakinek már elege van a Szívek szállodájából [a.k.a. Gilmore Girls, az angol cím többet mond a sorozatról], esetleg a Miért éppen Alaszka? című (egyébként kiváló) sorozat erősen light és női változatát keresi annak minden kiszámíthatóságával, akkor bátran ajánlható.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Scarlet kisasszony és a Herceg (Miss Scarlet and the Duke)
Kosztümös krimi a Viktoriánus Londonban.
Amolyan könnyen emészthető iparosmunka, a miliö nem rossz, a karakterekben hiba nincs, a bűnesetek is elfogadhatóak, persze van némi feminista felhang (de nincs túlzásba víve).
Ugyanakkor nem is érdekes, tizenkettőből egy tucat.
Szóval, fejfájós délutánon szellem rágóguminak tökéletes, de nem több.
Kosztümös krimi a Viktoriánus Londonban.
Amolyan könnyen emészthető iparosmunka, a miliö nem rossz, a karakterekben hiba nincs, a bűnesetek is elfogadhatóak, persze van némi feminista felhang (de nincs túlzásba víve).
Ugyanakkor nem is érdekes, tizenkettőből egy tucat.
Szóval, fejfájós délutánon szellem rágóguminak tökéletes, de nem több.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Nem kaszáltam.
Annyira jó sem, a többivel egyetértek.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
A farkas gyermekei (Raised by Wolves)
Izé.
Van egy sajátos hangulata.
Ellenben a cselekménye egyrészt érdektelen volt számomra (már a 2. résznél ásítoztam), másrészt egy nagy katyvasz.
Nem lehet, hogy az alkotók valami közös, tudatmódosító szerhasználat során alkották?
Illetve, van egy olyan érzésem, hogyha nem Ridley Scott nevével reklámozzák, akkor a saját jogán sokkal kevesebb figyelmet kapott volna...
Izé.
Van egy sajátos hangulata.
Ellenben a cselekménye egyrészt érdektelen volt számomra (már a 2. résznél ásítoztam), másrészt egy nagy katyvasz.
Nem lehet, hogy az alkotók valami közös, tudatmódosító szerhasználat során alkották?
Illetve, van egy olyan érzésem, hogyha nem Ridley Scott nevével reklámozzák, akkor a saját jogán sokkal kevesebb figyelmet kapott volna...
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6405
Igen, ez logikus, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem emlékszem rá, hogy én állítottam volna magyarra, hanem amikor “megmagyarították” a Netflixet valamikor kb egy éve, átállt nálam magyarra... és még csodálkoztam is, hogy mostanában nem találok olyan filmeket/sorozatokat, amelyek korábban ott voltak...
Amúgy folyékonyan beszélek angolul, szóval nekem soha nem okozott problémát szinkron vagy felirat hiánya. Annyira, hogy a szonkront a magyar beállításnál is mellőztem mindig (az eredeti hang a legjobb minőségre is, főleg az Atmos-os tartalmaknál....)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
A Netflixnek van egy Magyarországra engedélyezett adatbázisa, ezek akkor jelennek meg, ha angolra állítod a beállítást. Nyilván az egy kényelmi szolgáltatás, hogy ha csak magyarul beszélsz és ezért magyarra állítod, akkor csak olyan filmeket fog listázni, amelyek magyarul vannak, elkerülve a csalódást, hogy kinézel egy filmet és csak elindítás után akkor derül ki, hogy nincs is magyarul. Sok olyan sorozat van, amelynek csak két-három évada van fent a magyar nyelvű oldalon (nem is mindig az első két-három évad), mert csak azokhoz készült el a magyar felirat. Persze az angol oldalon az összes fent van.
Ha valaki beszél angolul, akkor érdemes az angol nyelvet kiválasztani, mivel sokkal több filmből tud válogatni.
- Aszpirin
- V.I.P.

Ez bejött, bakker!BoRRoNeo írta: ↑2020.10.04., vas. 22:01Magyar előfizetéssel Magyarországon próbálom. Ha a magyar nyelvet választom a Netflixen (azaz csak a magyar feliratos vagy magyar szinkronos filmeket látom), akkor keresésnél nincs találat. Ha az angolt választom (azaz az összes itthon elérhető filmet listázza magyar vonatkozástól függetlenül), akkor keresésénél kidobja és el is indítja.
Én az ilyen helyzetekre eleve csináltam egy angol profilt.
Készítettem egy angol profilt, és megy, ott a keresésben, és el is indul.
Duurva, nem tudtam, hogy a nyelv is számít...
EZER KÖSZÖNET A TIPPÉRT!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Magyar előfizetéssel Magyarországon próbálom. Ha a magyar nyelvet választom a Netflixen (azaz csak a magyar feliratos vagy magyar szinkronos filmeket látom), akkor keresésnél nincs találat. Ha az angolt választom (azaz az összes itthon elérhető filmet listázza magyar vonatkozástól függetlenül), akkor keresésénél kidobja és el is indítja.
Én az ilyen helyzetekre eleve csináltam egy angol profilt.
- Aszpirin
- V.I.P.

A Netflixnél egyébként nem az számít, hogy hol regisztráltál, hanem hogy épp hol tartózkodsz, amikor néznéd, vagy legalábbis ő mit gondol, hogy hol tartózkodsz. Ha egy külföldi proxyn keresztül méssz ki a netre, simán lehet, hogy egész más kínálatot kapsz. Ez tuti, Németországban, Olaszországban, USA-ban és Angliában is néztem már Netflixet az itthoni előfizetésemmel, mindenhol a helyi választék ment, ami természetesen az USA-ban a legnagyobb... de Németországban is bőven több, mint nálunk.
- Aszpirin
- V.I.P.

Nálam dettó. A keresőben hiába keresem. A Google-felajánlásra viszont bejön eddig: ... aztán a Lejátszásra kattintva ez lesz belőle:
- Aszpirin
- V.I.P.

Kár. Én élveztem ezt a vikinges abszurd humort.scaurus írta: ↑2020.10.04., vas. 04:50E szerint vége a Norsemen sorozatnak:
https://www.whats-on-netflix.com/news/n ... 3-seasons/
Van magyar címe? Nekem is magyar regisztrációval vagyok fent. A Netflix keresője nem hoz eredményt. Ha a google-be írom, ott felkínálja, hogy nézzem meg a Netflixen. Rákattintok és jön a lenti kép.robi20064 írta: ↑2020.10.03., szomb. 21:34Nalam minden tovabbi nelkul elindul, direkt bele is tekertem, semmi problema nem volt.SSDWOB írta: ↑2020.10.03., szomb. 21:24Alig vártam, hogy megnézzem, erre....komarfamily írta: ↑2020.10.02., pén. 21:36Nem tudom a magyar Netflixen mi a cime de angolul Last Breath. Igaz tortenetet dolgoz fel eredeti videofelvetelekkel. Egy melytengeri buvar tragikus tortenetet mutatja be. Vegig gorcsben volt a gyomrom. Klausztrofobiasok ne nezzek. Nagyon tetszett!
Screenshot_3.png
Csak mielőtt más is kedvet kap hozzá! Még "tékába" sincs fent :(
Anno, láttam a moziban, nem találtam viccesnek.
Magát a filmet sem, de ez már végképp ízlés kérdése.
Nálam (is) minden gond nélkül megy.SSDWOB írta: ↑2020.10.03., szomb. 21:24Alig vártam, hogy megnézzem, erre....komarfamily írta: ↑2020.10.02., pén. 21:36Nem tudom a magyar Netflixen mi a cime de angolul Last Breath.
...
[Screenshot_3.png]
(Magyarországon regisztrált fiók.)
Alig vártam, hogy megnézzem, erre....komarfamily írta: ↑2020.10.02., pén. 21:36Nem tudom a magyar Netflixen mi a cime de angolul Last Breath. Igaz tortenetet dolgoz fel eredeti videofelvetelekkel. Egy melytengeri buvar tragikus tortenetet mutatja be. Vegig gorcsben volt a gyomrom. Klausztrofobiasok ne nezzek. Nagyon tetszett!
- komarfamily
- V.I.P.

- Értékelés: 1101
Nem tudom a magyar Netflixen mi a cime de angolul Last Breath. Igaz tortenetet dolgoz fel eredeti videofelvetelekkel. Egy melytengeri buvar tragikus tortenetet mutatja be. Vegig gorcsben volt a gyomrom. Klausztrofobiasok ne nezzek. Nagyon tetszett!
Enola Holmes
Szórakoztató, vidám tini kalandfilm a Netflixen Sherlock és Mycroft kishúgáról, egy ifjúsági könyv sorozat első kötetének adaptációja.
A karakterek, színészek rendben, átjön (nekem legalábbis), hogy egyszerűen szerették a filmet.
Henry Cavill mint Sherlock nekem tetszett.
Látványos (szép képi világ, jó díszletek, kosztümök).
A cselekmény pörög, ami egyben elfedi a történet hiányosságait.
Negatívum:
- nincs csavaros rejtély, így komoly nyomozás sem,
- a történet egyszerű, az anya-szál elég gyenge (pláne a vége),
- kissé(?) túltolták a politikai korrektséget (feminizmus, indiai származású nyomozó, ilyesmik).
Nekem tetszett, a magyar szinkron is rendben van.
Szórakoztató, vidám tini kalandfilm a Netflixen Sherlock és Mycroft kishúgáról, egy ifjúsági könyv sorozat első kötetének adaptációja.
A karakterek, színészek rendben, átjön (nekem legalábbis), hogy egyszerűen szerették a filmet.
Henry Cavill mint Sherlock nekem tetszett.
Látványos (szép képi világ, jó díszletek, kosztümök).
A cselekmény pörög, ami egyben elfedi a történet hiányosságait.
Negatívum:
- nincs csavaros rejtély, így komoly nyomozás sem,
- a történet egyszerű, az anya-szál elég gyenge (pláne a vége),
- kissé(?) túltolták a politikai korrektséget (feminizmus, indiai származású nyomozó, ilyesmik).
Nekem tetszett, a magyar szinkron is rendben van.
Space Force elvileg egy vígjáték az United States Space Force megalapításáról.
Sajnos nem vicces, hanem fárasztó.
Leginkább sajnálatos, legalábbis nekem az, hogy a főszereplő Steve Carell.
Számomra teljesen érthetetlen, hogy ki és miért találta ki, hogy ez a figura vicces, még semmiben nem láttam, amiben viccesnek találtam volna, pusztán már a megjelenése irritál.
Ozark egy pénzmosó megpróbáltatásai vidéken.
Igazi szellemi rágógumi, nem nézhetetlen, történik is benne ez-az, de semmi nyomot nem hagy.
Egy karakter nincs benne, aki szimpatikus lenne vagy akinek a sorsa bármiért is érdekes volna, a gyerekek jelenetei, pedig, sokszor erőltetettek.
Mivel főhősünk sem szimpatikus, így a nézés közben vissza-visszatérő kérdésként merült fel, hogy egy pénzmosó figurának és családjának kéne szurkolnom?
Sajnos nem vicces, hanem fárasztó.
Leginkább sajnálatos, legalábbis nekem az, hogy a főszereplő Steve Carell.
Számomra teljesen érthetetlen, hogy ki és miért találta ki, hogy ez a figura vicces, még semmiben nem láttam, amiben viccesnek találtam volna, pusztán már a megjelenése irritál.
Ozark egy pénzmosó megpróbáltatásai vidéken.
Igazi szellemi rágógumi, nem nézhetetlen, történik is benne ez-az, de semmi nyomot nem hagy.
Egy karakter nincs benne, aki szimpatikus lenne vagy akinek a sorsa bármiért is érdekes volna, a gyerekek jelenetei, pedig, sokszor erőltetettek.
Mivel főhősünk sem szimpatikus, így a nézés közben vissza-visszatérő kérdésként merült fel, hogy egy pénzmosó figurának és családjának kéne szurkolnom?
Sajnos, úgy alakult az életem, hogy van időm sorozatokba belenézni, a hétvégi próbálkozások:
The Order A természetfeletti tini sorozatok egy darabja (varázsló iskola, vérfarkasok).
Semmi kivetnivaló nincs benne, de kiemelkedő sem, a sztori nem különösebben izgalmas (bár nem is unalmas), a karakterek nem különösebben érdekesek, maguk a színészek is jellegtelenek (de nem rosszak).
A zsáner rajongói egy esős szombat délután tehetnek vel próbát.
Good Girls Kétségbesett anyák kirabolnak egy boltot, de jóval több pénzhez jutnak mint amire számítottak, mert mint kiderül, egy banda pénze volt a bolti széfben.
A karakterek és így a sorsuk totál érdektelenek.
Mivel a szituációkból fakadó humor sem tudott mosolyt csalni az arcomra, ezért 2 rész után beláttam, hogy ez nem az én sorozatom.
Unbreakable Kimmy Schmidt 29 éves főhősnőnk 15 évig egy szekta tagja volt, s miután kiszabadították, új életet kezd New Yorkban.
Főhősnőnk nagyon vidám, teliszájjal mosolygós (különösen, ha rácsodálkozik valamire), de ezen kívül a sorozat (első 2 része) semmi mást nem nyújtott nekem(főhősnőnk meg kevés, hogy a hátán elvigye a showt), így ezt is elengedtem.
The Order A természetfeletti tini sorozatok egy darabja (varázsló iskola, vérfarkasok).
Semmi kivetnivaló nincs benne, de kiemelkedő sem, a sztori nem különösebben izgalmas (bár nem is unalmas), a karakterek nem különösebben érdekesek, maguk a színészek is jellegtelenek (de nem rosszak).
A zsáner rajongói egy esős szombat délután tehetnek vel próbát.
Good Girls Kétségbesett anyák kirabolnak egy boltot, de jóval több pénzhez jutnak mint amire számítottak, mert mint kiderül, egy banda pénze volt a bolti széfben.
A karakterek és így a sorsuk totál érdektelenek.
Mivel a szituációkból fakadó humor sem tudott mosolyt csalni az arcomra, ezért 2 rész után beláttam, hogy ez nem az én sorozatom.
Unbreakable Kimmy Schmidt 29 éves főhősnőnk 15 évig egy szekta tagja volt, s miután kiszabadították, új életet kezd New Yorkban.
Főhősnőnk nagyon vidám, teliszájjal mosolygós (különösen, ha rácsodálkozik valamire), de ezen kívül a sorozat (első 2 része) semmi mást nem nyújtott nekem(főhősnőnk meg kevés, hogy a hátán elvigye a showt), így ezt is elengedtem.
Ismerem ezt az érzést.
Emlékszem a nagy "hájp"-okra pl. Matt Damon Bourne sorozata, Eredet, Logan, Captain America: The Winter Soldier.
Oszt' mind csalódás volt, számomra egyszer nézős , tisztességes iparosmunkák, de semmi több (na jó, az Eredet egy mezei blöff, mint a Matrix 2-3 - látszólag szólnak valamiről, valójában semmiről).
Ilyen most A nagy pénzrablás (Money Heist avagy La casa de papel).
A 3. résznél tartok (kétséges, hogy folytatom-e), nem értem a felhajtást, egy nem túl izgalmas történet lassan tálalva, amolyan szellemi rágógumi, lehet nézni, amíg nézem, szórakoztat (különösen Berlin karaktere), de valójában semmilyen nyomot, emléket nem hagy.
Nem értem a körülötte kialakult nagy rajongást.
A Warrior Nun ellenben kellemes csalódás.
Véletlenül került elém, különösebb prekoncepció nélkül kezdtem bele, és minden kliséje, helyenként debilsége ellenére tetszett.
Mondjuk, főhősnőnk pajkos mosolya, valamint a hangja sokat lendít az élvezeti értéken...
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
A Boys-al párhuzamosan nézem. Szerintem nem rossz.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Aszpirin
- V.I.P.

Igazad van, de nem tehetek róla, nem vagyok tökéletes, ilyen vagyok. Nagyon várom. Aztán ha nem felel meg a várakozásnak, akkor jön a csalódás. Az lenne jó, ha nem tudnék róla, hogy jön. De az Apple az arcomba nyomja a trélereket, és akkor már nem bírom megállni, hogy ne nézzem meg az előzetest.-KP- írta: ↑2020.09.22., kedd 13:31"Óriási a várakozás". Szerintem itt cseszed el. Szerintem felesleges előre fantáziálni bármin. Meg kell nézni a kész terméket és dönteni, hogy megüti a szintet vagy sem.Aszpirin írta: ↑2020.09.21., hétf. 20:25Ezt az óhajt nagyon át tudom érezni, mert én is rajongok az érdekes, izgalmas, intelligens sci-fi-ért. És én is nagyon várok már valami újat ami ilyen. Mindegy hogy amerikai, orosz, kínai, vagy bármi más náció produkciója. Jöhet akár sorozat is (az Alapítvány-trélert nagyon nyomatja már az Apple, óriási a várakozás bennem, mert ha azt rendesen megcsinálják, akkor csak izgalmas, érdekes és intelligens lehet majd).
Utoljára az Ad Astrában csalódtam, elég volt már a csalódásokból.
Ezt is úgy kell nézni, hogy csak engeded magadba a képet+hangot! Akkor jó. Mint az amcsi filmek kb. 90%-a.Morph írta: ↑2020.09.22., kedd 11:47Hát nem tudom, Conenant? Egyszer szenvedős...Blondsztyú írta: ↑2020.09.21., hétf. 20:05A Life,végig izgi és többször nézős,nekem,csakúgy mint a Prometheus , Alien Covenant stb.
"Jó lenne végre egy izgalmas, érdekes, intelligens sci-fi... "![]()
De kinek mi, lehetett volna jobb példákat mondani.
Projin meg ...
Nekem a Life is szenvedős volt.