Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 85

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Goblin »

Most nézem 250 font áfával, tehát 100.000 posta nélkül. Te tudod. Megjegyzem, az enyém is közel volt ehez az összeghez, de két számítógép üzemel benne.

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 101

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: gyurmaember »

Nekem is bitang drága házam van, de azért ez már túlzás. Én biztos, hogy egy 12 ezer forintos jó minőségű passive bordával és egy max 30-40.e forintos házzal ki tudod váltani és az még mindíg nem 300 ezer ( ha leszámoljuk a procit és az alaplapot, meg a tápot..... barkácsolás nálkül
Tudnál róla linket berakni? Vagy márkát írni, mert még nagyon az elején vagyok ennek a htpc dolognak. Amúgy a házat 250 fontért árulják a hűtővel.

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Ki lehet hozni olcsóbban is, ha nem készen veszem. A ház a húzós, de ha tényleg jól hűt akkor elég sok barkácsolástól kímélne meg.
Nekem is bitang drága házam van, de azért ez már túlzás. Az, hogy egy 12 ezer forintos jó minőségű passive bordával és egy max 30-40.e forintos házzal ki tudod váltani és az még mindíg nem 300 ezer ( ha leszámoljuk a procit és az alaplapot, meg a tápot..... barkácsolás nálkül

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

http://www.quietpc.com/sys-lora

Azért ez árban eléggé húzós, a legkisebb amiben semmi nincsen se winyó se semmi kerül áfával 400.000-be

Ki lehet hozni olcsóbban is, ha nem készen veszem. A ház a húzós, de ha tényleg jól hűt akkor elég sok barkácsolástól kímélne meg.

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Azért ez árban eléggé húzós, a legkisebb amiben semmi nincsen se winyó se semmi kerül áfával 400.000-be

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Pont ilyesmit akartam barkácsolni. Van velük tapasztalatod?

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 310
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Norbonca »

Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Esetleg, ha már barkács, Raspberry Pi.
Szerintem ennek meggyűlne a baja egy SACD rippel, szerintem intel i5 vagy i7 lesz, miniITX alaplappal, csak megvárom amig kicsit lejjebb megy az áruk.

Téper
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Téper »

Csak zenére kellene. Szòval semmi kártya, optikai megyajtó sem kell. Külső tápot tervezek neki. Egy kisebb ssd ről futna a rendszer. A zenék pedig a hálózaton vannak. A cikket már olvastam :-)

Esetleg, ha már barkács, Raspberry Pi.

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Köszönöm, ez lett volna a következő kérdésem.

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Csak zenére kellene. Szòval semmi kártya, optikai megyajtó sem kell. Külső tápot tervezek neki. Egy kisebb ssd ről futna a rendszer. A zenék pedig a hálózaton vannak. A cikket már olvastam :-)
Nem tudom, hogy integrált procival akarod, vagy rendes procival? Ilyenkor még a hűtés lehet egy behatároló tényező, bár vannak már igazán kevés helyet elfoglaló de mégis masszív és ezáltal halk hűtőbordák. Én a schyte illetve a Thermalright termékeit ajánlanám.

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hamár barkács. Régebben lehetett alap lapot kapni a popcorn-ok lapka készletével. Ezt a vonalat megszüntette a cég?

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok!

Szerintetek ebbe: http://www.ebay.co.uk/itm/NAD-C420-tune ... 35c59a27ba egy kis barkácsolás után beleférne egy htpc mini ITX alaplappal?

Ahhoz azért elég sok barkacsolás kell majd . Egy itx lap kb 3 cm vastag maximum, hátlapja miatt talán 4. Azt hogy mit szeretnél mellé nem írtad. Winyo mi lesz benne, vagy hálózatról nézed a filmet es pendriveon lesz a rendszer? Külső optika? iR vevő, táp külső vagy belső tápos a lap? Szeretnél-e bele valamilyen kártyát? Wifi, hang, videó?

Ezt érdemes át olvasni:
http://logout.hu/cikk/azur_htpc_szulete ... detek.html

Van benne nemi info buktatókról és rengeteg ötlet. Bár itt fordítva van a srác egy htpc-t alakít át egy CA Azurra.

gyurmaember
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Sziasztok!

Szerintetek ebbe: http://www.ebay.co.uk/itm/NAD-C420-tune ... 35c59a27ba egy kis barkácsolás után beleférne egy htpc mini ITX alaplappal?

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gali »

En is ugyan ebben a cipőben járok. Auzentech úgy néz ki mar nincs. A weboldalon a webshop nem működik, a feltüntetett viszonteladoknál sehol nincs. Viszont eBay-en meg lehet találni. Egyébként úgy tudom szinten cserélhető az opamp. Hdav mar szinten ritka mint a fehér holló mar eBay-en is. Amennyiben működik essensel az jónak tűnik, csakhogy az essens nem tud HD-t, ha jól sejtem. De javíts ki ha valamit rosszul tudok. Főleg a 3. Verzióban. Mert az essence legalább meg kapható.
Az Essence + H6 alulmintavételezve biztos tud HD hangot, de olvastam olyat is aki biztosra állította hogy működik vele feltéve ha a HDAV-hez mellékelt TotalMediaTheatre-t használom. Mivel most ehhez a felálláshoz vagyok a legközelebb, ezt szeretném kipróbálni. Csak a cserével szenvedek már hónapok óta eredménytelenül
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Milyen hangkártyával tudok nem alulmintavételezett analóg HD hangsáv dekódolást végrehajtani?
Versenyzők:
ASUS Xonar Essence ST + H6 (ezt szeretném majd kipróbálni a közeljövőben csak senki se akar STX-et ST-re cserélni)
ASUS HDAV1.3 + H6
Auzentech X-Fi HomeTheater HD
Első kettőnél cserélhető opampok, utóbbinál nem. Az igazság az hogy nem szeretnék hdmi-s erősítőt, sem processzort vásárolni és ez egy kézenfekvő megoldás lenne hogy a mostani erősítőt csak végfokként használjam.
Ezen kívül milyen lehetőségeim lennének?

En is ugyan ebben a cipőben járok. Auzentech úgy néz ki mar nincs. A weboldalon a webshop nem működik, a feltüntetett viszonteladoknál sehol nincs. Viszont eBay-en meg lehet találni. Egyébként úgy tudom szinten cserélhető az opamp. Hdav mar szinten ritka mint a fehér holló mar eBay-en is. Amennyiben működik essensel az jónak tűnik, csakhogy az essens nem tud HD-t, ha jól sejtem. De javíts ki ha valamit rosszul tudok. Főleg a 3. Verzióban. Mert az essence legalább meg kapható.

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Milyen hangkártyával tudok nem alulmintavételezett analóg HD hangsáv dekódolást végrehajtani?
Versenyzők:
ASUS Xonar Essence ST + H6 (ezt szeretném majd kipróbálni a közeljövőben csak senki se akar STX-et ST-re cserélni)
ASUS HDAV1.3 + H6
Auzentech X-Fi HomeTheater HD
Első kettőnél cserélhető opampok, utóbbinál nem. Az igazság az hogy nem szeretnék hdmi-s erősítőt, sem processzort vásárolni és ez egy kézenfekvő megoldás lenne hogy a mostani erősítőt csak végfokként használjam.
Ezen kívül milyen lehetőségeim lennének?
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Mi volt a probléma? Hátha okulunk mi is.

A gond megoldódott.....

Szabolcs1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Szabolcs1971 »

Sziasztok.
Elkélne egy kis segítség: XBMC 12 telepítése és beállítása után,nem tudok rajta DTS-HD kódolású filmeket lejátszani,csak kockásodva....
A Dolby Digital simán megy rajta teljes felbontásban,de amint átkapcsolom HD hangra,azonnal szaggatni kezdi a képet.Hang meg el is tűnik teljesen.....
Hardveres gond lehet?
Gépem:
Proci: CORE 2 DUO E6750 2X2,66GHz
Videokártya: NVIDIA GT520
RAM:2X2 GB 8000 MHz
Összekötés:PC --> HDMI --> Onkyo TX-NR807 --> HDMI --> TV
Már bevittem szervizbe is,hogy mondjanak valami "okosat"..................semmi!
Ha valakinek van ötlete,ossza meg velem!!
Köszönöm.

A gond megoldódott.....

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

off: Ha valaki htpc fejlesztés közbe esetleg abba a gondba ütközne hogy elfogyott a pci slot és nem tudja hova tenni a Xonar Essence ST-jét, keressen fel, szívesen adok STX-et helyette

Gali
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Na jóóó!! a 8000 MHz,az egy kicsit sok lenne!! :-) 
Maradjunk a 800 MHz-nél.........

Ez a jelenség ahhoz hasonlít mint amikor elfelejtek kilépni foobarból és úgy akarnék xbmc-vel filmezni... Vagy valami fogja a hangkártyát, amit kizárhatunk mert más hangsávval megy, vagy a dekódolással / hd hang kiküldésével lehet valami probléma...

Ltomek
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Ltomek »

Hy!

HTPC-hez szeretnék kártyát venni és a javaslataitokra lennék kíváncsi,különösen a 23,976fps-re tekintettel.
A gép Core2Dou 2,66Ghz-es procival van szerelve.

Előre is köszi.

tamasgal
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tamasgal »

Srácok, az egyik dac hirdetésében ezt olvatam: az usb szabvány csak a 44kHz et tudja kiadni" ??? Ez igaz vagy butaság?

Köszönöm

Szabolcs1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Szabolcs1971 »

Sziasztok.
Elkélne egy kis segítség: XBMC 12 telepítése és beállítása után,nem tudok rajta DTS-HD kódolású filmeket lejátszani,csak kockásodva....
A Dolby Digital simán megy rajta teljes felbontásban,de amint átkapcsolom HD hangra,azonnal szaggatni kezdi a képet.Hang meg el is tűnik teljesen.....
Hardveres gond lehet?
Gépem:
Proci: CORE 2 DUO E6750 2X2,66GHz
Videokártya: NVIDIA GT520
RAM:2X2 GB 8000 MHz
Összekötés:PC --> HDMI --> Onkyo TX-NR807 --> HDMI --> TV
Már bevittem szervizbe is,hogy mondjanak valami "okosat"..................semmi!
Ha valakinek van ötlete,ossza meg velem!!
Köszönöm.

Na jóóó!! a 8000 MHz,az egy kicsit sok lenne!! :-) 
Maradjunk a 800 MHz-nél.........

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”