Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Hamár barkács. Régebben lehetett alap lapot kapni a popcorn-ok lapka készletével. Ezt a vonalat megszüntette a cég?
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Szerintetek ebbe: http://www.ebay.co.uk/itm/NAD-C420-tune ... 35c59a27ba egy kis barkácsolás után beleférne egy htpc mini ITX alaplappal?
Ahhoz azért elég sok barkacsolás kell majd . Egy itx lap kb 3 cm vastag maximum, hátlapja miatt talán 4. Azt hogy mit szeretnél mellé nem írtad. Winyo mi lesz benne, vagy hálózatról nézed a filmet es pendriveon lesz a rendszer? Külső optika? iR vevő, táp külső vagy belső tápos a lap? Szeretnél-e bele valamilyen kártyát? Wifi, hang, videó?
Ezt érdemes át olvasni:
http://logout.hu/cikk/azur_htpc_szulete ... detek.html
Van benne nemi info buktatókról és rengeteg ötlet. Bár itt fordítva van a srác egy htpc-t alakít át egy CA Azurra.
- gyurmaember
- Fórumlakó

- Értékelés: 101
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Szerintetek ebbe: http://www.ebay.co.uk/itm/NAD-C420-tune ... 35c59a27ba egy kis barkácsolás után beleférne egy htpc mini ITX alaplappal?
Htpc (Home Theatre PC)
En is ugyan ebben a cipőben járok. Auzentech úgy néz ki mar nincs. A weboldalon a webshop nem működik, a feltüntetett viszonteladoknál sehol nincs. Viszont eBay-en meg lehet találni. Egyébként úgy tudom szinten cserélhető az opamp. Hdav mar szinten ritka mint a fehér holló mar eBay-en is. Amennyiben működik essensel az jónak tűnik, csakhogy az essens nem tud HD-t, ha jól sejtem. De javíts ki ha valamit rosszul tudok. Főleg a 3. Verzióban. Mert az essence legalább meg kapható.
Az Essence + H6 alulmintavételezve biztos tud HD hangot, de olvastam olyat is aki biztosra állította hogy működik vele feltéve ha a HDAV-hez mellékelt TotalMediaTheatre-t használom. Mivel most ehhez a felálláshoz vagyok a legközelebb, ezt szeretném kipróbálni. Csak a cserével szenvedek már hónapok óta eredménytelenül
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
Htpc (Home Theatre PC)
Milyen hangkártyával tudok nem alulmintavételezett analóg HD hangsáv dekódolást végrehajtani?
Versenyzők:
ASUS Xonar Essence ST + H6 (ezt szeretném majd kipróbálni a közeljövőben csak senki se akar STX-et ST-re cserélni)
ASUS HDAV1.3 + H6
Auzentech X-Fi HomeTheater HD
Első kettőnél cserélhető opampok, utóbbinál nem. Az igazság az hogy nem szeretnék hdmi-s erősítőt, sem processzort vásárolni és ez egy kézenfekvő megoldás lenne hogy a mostani erősítőt csak végfokként használjam.
Ezen kívül milyen lehetőségeim lennének?
En is ugyan ebben a cipőben járok. Auzentech úgy néz ki mar nincs. A weboldalon a webshop nem működik, a feltüntetett viszonteladoknál sehol nincs. Viszont eBay-en meg lehet találni. Egyébként úgy tudom szinten cserélhető az opamp. Hdav mar szinten ritka mint a fehér holló mar eBay-en is. Amennyiben működik essensel az jónak tűnik, csakhogy az essens nem tud HD-t, ha jól sejtem. De javíts ki ha valamit rosszul tudok. Főleg a 3. Verzióban. Mert az essence legalább meg kapható.
Htpc (Home Theatre PC)
Milyen hangkártyával tudok nem alulmintavételezett analóg HD hangsáv dekódolást végrehajtani?
Versenyzők:
ASUS Xonar Essence ST + H6 (ezt szeretném majd kipróbálni a közeljövőben csak senki se akar STX-et ST-re cserélni)
ASUS HDAV1.3 + H6
Auzentech X-Fi HomeTheater HD
Első kettőnél cserélhető opampok, utóbbinál nem. Az igazság az hogy nem szeretnék hdmi-s erősítőt, sem processzort vásárolni és ez egy kézenfekvő megoldás lenne hogy a mostani erősítőt csak végfokként használjam.
Ezen kívül milyen lehetőségeim lennének?
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
Htpc (Home Theatre PC)
Mi volt a probléma? Hátha okulunk mi is.
A gond megoldódott.....
- Szabolcs1971
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 24
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok.
Elkélne egy kis segítség: XBMC 12 telepítése és beállítása után,nem tudok rajta DTS-HD kódolású filmeket lejátszani,csak kockásodva....
A Dolby Digital simán megy rajta teljes felbontásban,de amint átkapcsolom HD hangra,azonnal szaggatni kezdi a képet.Hang meg el is tűnik teljesen.....
Hardveres gond lehet?
Gépem:
Proci: CORE 2 DUO E6750 2X2,66GHz
Videokártya: NVIDIA GT520
RAM:2X2 GB 8000 MHz
Összekötés:PC --> HDMI --> Onkyo TX-NR807 --> HDMI --> TV
Már bevittem szervizbe is,hogy mondjanak valami "okosat"..................semmi!
Ha valakinek van ötlete,ossza meg velem!!
Köszönöm.
A gond megoldódott.....
Htpc (Home Theatre PC)
off: Ha valaki htpc fejlesztés közbe esetleg abba a gondba ütközne hogy elfogyott a pci slot és nem tudja hova tenni a Xonar Essence ST-jét, keressen fel, szívesen adok STX-et helyette
Htpc (Home Theatre PC)
Na jóóó!! a 8000 MHz,az egy kicsit sok lenne!! :-)
Maradjunk a 800 MHz-nél.........
Ez a jelenség ahhoz hasonlít mint amikor elfelejtek kilépni foobarból és úgy akarnék xbmc-vel filmezni... Vagy valami fogja a hangkártyát, amit kizárhatunk mert más hangsávval megy, vagy a dekódolással / hd hang kiküldésével lehet valami probléma...
Htpc (Home Theatre PC)
Hy!
HTPC-hez szeretnék kártyát venni és a javaslataitokra lennék kíváncsi,különösen a 23,976fps-re tekintettel.
A gép Core2Dou 2,66Ghz-es procival van szerelve.
Előre is köszi.
Htpc (Home Theatre PC)
Srácok, az egyik dac hirdetésében ezt olvatam: az usb szabvány csak a 44kHz et tudja kiadni" ??? Ez igaz vagy butaság?
Köszönöm
- Szabolcs1971
- Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok.
Elkélne egy kis segítség: XBMC 12 telepítése és beállítása után,nem tudok rajta DTS-HD kódolású filmeket lejátszani,csak kockásodva....
A Dolby Digital simán megy rajta teljes felbontásban,de amint átkapcsolom HD hangra,azonnal szaggatni kezdi a képet.Hang meg el is tűnik teljesen.....
Hardveres gond lehet?
Gépem:
Már bevittem szervizbe is,hogy mondjanak valami "okosat"..................semmi!
Köszönöm.
Na jóóó!! a 8000 MHz,az egy kicsit sok lenne!! :-)
Maradjunk a 800 MHz-nél.........
- Szabolcs1971
- Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok.
Hardveres gond lehet?
Gépem:
Köszönöm.
Htpc (Home Theatre PC)
Az új "HTPC"-m teljesen hangtalan, egy Raspberry Pi az alapja. Raspbmc fut rajta, ami egy Debian Linux, megspékelve az XBMC-vel... (Egyelőre az MPEG2 és a VC-1 kodekek nélkül.)
Minden szupi, de elég sokat "gondolkodik," és pár dolog nem megy vele. (Pl: a NasaTV féle "élő ISS stream" se jön be, lehet, hogy ez is kodek giba?!)
Megy viszont és tökéletes a YouTube add-on, ami másoknál gibát szokott dobálni.
Htpc (Home Theatre PC)
Sikerült teljesen hangtalanná tenni végre a "HTPC"-met.
kicseréltem a procihűtőt egy alpenföhn nagy radiátorra(használt) meg egy alpenföhn wing boost ventire: 10ezer ft, lecseréltem a Gigabyte Odin 850 wattos tápot egy be quiet straight power e9 450 wattos tápre, van benne egy gigabyte 660as geforce+8 g ram + i7proci. semmilyen hang nem szűródik ki a házból, nekem tökéletes, az usb kimenet pedig olyan atomstabil, hogy megszűnt minden pattogás zenelejátszáskor. a kulcs a profi procihűtő és a csendes táp volt!
a ház ventijeit me potival levettem a minimumra,teljesen hangtalan,procihő 41-42 fok fölé nem megy
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Htpc (Home Theatre PC)
A manual szerint:
HDMI Output Modes
PCMdecodedbyPowerDVD
Non-decodedDolbyDigital/DTS audio to externaldevice
Non-decodedhigh-definition audio to externaldevice(HDMI 1.3 only)
Valahol itt található. A tiédben nincs?
Köszönöm szépen a segítséget az xmbc megoldotta a problémát.
Köszi!
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Non decoded high definition audio nincs a Power DVD-nél.
Megpróbálom egy másik programmal.
Köszi!
A manual szerint:
HDMI Output Modes
PCMdecodedbyPowerDVD
Non-decodedDolbyDigital/DTS audio to externaldevice
Non-decodedhigh-definition audio to externaldevice(HDMI 1.3 only)
Valahol itt található. A tiédben nincs?
Htpc (Home Theatre PC)
Ha támogatott formátumként jelzi, akkor az már valami!
Non decoded high definition audio nincs a Power DVD-nél?
Esetleg telepítsd föl a HD-s XBMC-t, hátha azzal megy.
Non decoded high definition audio nincs a Power DVD-nél.
Megpróbálom egy másik programmal.
Köszi!
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Az ATI kártya HDMI audio beállításánál látom támogatott formátumként a TrueHD-t és a DTS HD. Viszont a Power dvd beállításainál már nincs, nem tudom mi lehet ennek az oka.
Ha támogatott formátumként jelzi, akkor az már valami!
Non decoded high definition audio nincs a Power DVD-nél?
Esetleg telepítsd föl a HD-s XBMC-t, hátha azzal megy.
Htpc (Home Theatre PC)
Én már nem használok HTPC-t, de a szoftverekben is be kell állítani.
A Power DVD-nél.
A setup menüben a Non decoded high definition audio to external device-t kell kiválasztani a HDM részben.
Az ATI kártya HDMI audio beállításánál látod támogatott formátumként a TrueHD-t és a DTS HD-t?
Az ATI kártya HDMI audio beállításánál látom támogatott formátumként a TrueHD-t és a DTS HD. Viszont a Power dvd beállításainál már nincs, nem tudom mi lehet ennek az oka.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Nem. MPHC illetve power dvd 12-t használok, illetve ac3 filter van társítva az MPHC-hez. Nem tudom miért nem ismeri fel a DTS HD MA-t. Lehet valami szoftveresen nem stimmel?
Én már nem használok HTPC-t, de a szoftverekben is be kell állítani.
A Power DVD-nél.
A setup menüben a Non decoded high definition audio to external device-t kell kiválasztani a HDM részben.
Az ATI kártya HDMI audio beállításánál látod támogatott formátumként a TrueHD-t és a DTS HD-t?
Htpc (Home Theatre PC)
Esetleg nem a HD mentes XBMC-t használod véletlenül?
Ennek van sima és HD-s változata is.
Általában a szoftvernek is alkalmasnak kell lennie a HD hangok kezelésére.
Nem. MPHC illetve power dvd 12-t használok, illetve ac3 filter van társítva az MPHC-hez. Nem tudom miért nem ismeri fel a DTS HD MA-t. Lehet valami szoftveresen nem stimmel?
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Most kötöttem össze a PC-m (Ati HD5770 vga) egy Samsung led tv-vel egy Pioneer VSX-1018ah erősítőn keresztül HDMI kábellal. A kép tökéletes a DolbyDigital illetve a DTS hangokat is kezeli, viszont a DTS-HD MASTER hangokat valamiért nem akarja felismerni az erősítő csak PCM adatfolyamként vagy DTS+NEO6 ként.
A kérdésem az lenne, hogy tudok HD hangot elővarázsolni belőle. Szoftverkörnyezet win7 sp1 64 bit.
Köszönöm!
Esetleg nem a HD mentes XBMC-t használod véletlenül?
Ennek van sima és HD-s változata is.
Általában a szoftvernek is alkalmasnak kell lennie a HD hangok kezelésére.
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Most kötöttem össze a PC-m (Ati HD5770 vga) egy Samsung led tv-vel egy Pioneer VSX-1018ah erősítőn keresztül HDMI kábellal. A kép tökéletes a DolbyDigital illetve a DTS hangokat is kezeli, viszont a DTS-HD MASTER hangokat valamiért nem akarja felismerni az erősítő csak PCM adatfolyamként vagy DTS+NEO6 ként.
A kérdésem az lenne, hogy tudok HD hangot elővarázsolni belőle. Szoftverkörnyezet win7 sp1 64 bit.
Köszönöm!