Totál igazad van. Mint mindig.DeLorean írta: ↑2023.01.18., szer. 16:22Hát, ez szerinted hogy néz ki a mai fiataloknál?fcsfelix írta: ↑2023.01.18., szer. 15:21Nekem nincs bajom a kis csajjal, de a mozivilággal és a trenddel egyre inkább.
Azt értjük és látjuk a valós életben is, hogy a beteg amcsik nem képesek egy mondatot kimondani káromkodás, ocsmány szavak nélkül. No. Ezzel nekem konkrétan nincs bajom, én is szoktam csúnyán beszélni.![]()
De, hogy ők kb.10 éve már ezzel tolják fel szerintük az élménylétrán a filmet, hogy kötőszóként használják a káromkodást benne, ez gáz. Vagyis ez nem zavarna igazán. De az, hogy a szinkronrendezők is ezt majmolják és ettől gondolják ütősnek, meg sikeresnek a dialógusokat, az nem jó dolog. A kiscsaj gyakorlatilag minden 2. mondatában bammegezik és társai. És ez nem normális. Sőt, számomra sokszor már hiteltelen és élvezhetetlen szintre jut egy film ezáltal.
Nézik a tini gyerekek is, sőt a fiatalabbak is és ez beépül a fejükbe, hiszen a menő bácsi, néni is így beszél, azért olyan cool.
Bocs, ha nagyon maradi vagyok, de ezzel nem tudok azonosulni, hogy folyamatos k.... @nyázás nélkül nem lehet már egy kib....ott amcsi filmet szinkronizáltan sem végignézni.![]()
Egy Való Világot tudok ajánlani megnézésre. Sokat ne nézd, mert káros.![]()
De nem csak manapság. OK, az úttörő táborban még nem ez ment, de emlékeim szerint később azért könnyű volt rászokni erre a beszédre.
De simán hallani ilyet is nem fiataloktól:
B@mmeg, b@zd már ide azt a b@szadékot!
Sajnos ez a "normális".
De ennek nincs mégsem értelme, ami már egyre jobban beépül a filmekbe így. Ha napi 10x hallják a gyerekek naponta, vicces. Ha 50x akkor már tananyag számukra és követendő példa tudat alatt, akaratlanul is. És ez nem jó. Nem véletlen van itt a VV utalásod is. Igen, ez lett ma már a normális a fiatal generációknál. De mi is tehetünk ellene, hogy a saját gyerekeink ne ezt kövessék.
Érdekes, ha eredeti nyelven nézek egy filmet nem zavar annyira, de szinkronosnál sokkal jobban.
Az utolsó gondolatodra pedig csak a még 5-6 éve amcsiknál látott hallott dolog jut ismét csak eszembe. Ami ahogy írtad is, ma már itt is megszokott és trendi lett. Na mitől is lett annyira természetes szóhasználat mára már?