Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 831

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Tonyka írta:
2019.01.24., csüt. 22:17
Nem bírtad túl sokáig, Gratula a régi új mozihoz. Te is voltál már ebben a hobbiban már mindenfelé. :)
Köszi! Mióta otthagytuk a panelt, minden pénzem, időm és energiám az itteni felújításra ment rá (menni is fog) és még foglalkozni kell a kerttel is. Szóval eléggé hátrakerült a hobbi, de legalább tudom élvezni ezt az egyszerűt olykor-olykor hátradőlve.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Red75
V.I.P.
V.I.P.

dhcodoki írta:
2019.01.24., csüt. 22:23
Csak megjegyzésképp. Sokkal hatásosabb lenne az ajtód, ha tömeggel próbáltad volna megfogni az átszűrődő hangokat. Ha egy mód van rá, ebben az esetben ne használjatok szálas szigetelő anyagot. Léghang csillapításnál a nagy sűrűségű anyag dolgozik igazán. (Persze biztos vagyok benne a végeredmény még így is jobb, mint előtte.)
Tudom, köszi! Az a kép a hálószoba ajtaja, az volt a tesztalany. :D Az itteni már egy spéci gyantás gyapottal lett szigetelve. Hasonló a lépésállóhoz, legalábbis sűrűségben-tömegben és egyáltalán nem tud kiporlani sem. Az előző lakásban gümiörleményt tettem bele, de az iszonyat tömeg volt már. Ott volt automata küszöb is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Red75 2019.01.24., csüt. 22:39-kor.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Red75 írta:
2019.01.24., csüt. 21:43
Hangszigeteltem és körben szilikontömítéssel láttam el az OBI-s pozdorja ajtót is, hogy ne zavarjam a családot. Az is meglepően jó lett, kb, mint a sok kamrás műanyag bejárati ajtónk.
Csak megjegyzésképp. Sokkal hatásosabb lenne az ajtód, ha tömeggel próbáltad volna megfogni az átszűrődő hangokat. Ha egy mód van rá, ebben az esetben ne használjatok szálas szigetelő anyagot. Léghang csillapításnál a nagy sűrűségű anyag dolgozik igazán. (Persze biztos vagyok benne a végeredmény még így is jobb, mint előtte.)

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Red75 írta:
2019.01.24., csüt. 21:43
Összeraktam a vendégszobába a mozit. Legalábbis a frontoldal már kész van, még fel kell tennem a sr dobozokat, illetve készülőben van egy sub is. Vettünk egy kanapét, várom, hogy leszállítsák. Addig nem furkálom a falat.
A lentiek után, csak halkan jegyzem meg, hogy a "vásznat" festettem. (100") Érdekes, de fényévekkel jobb így a kép, mint a kínai fehér motoros vásznon. Érdekes, hogy az AVforums oldalán a mai napig is sokan festegetnek...
Hangszigeteltem és körben szilikontömítéssel láttam el az OBI-s pozdorja ajtót is, hogy ne zavarjam a családot. Az is meglepően jó lett, kb, mint a sok kamrás műanyag bejárati ajtónk.
Nekem ez így teljesen megfelel. Elvonulva is tudok filmezni, nem kell a nappaliban (nehezen) összehangolva a családi élettel.
Lehet, hogy ez így nem szakmai, de higgyétek el, nagyon sokan nem veszik ezt annyira komolyan. :smile53:
Nem bírtad túl sokáig, Gratula a régi új mozihoz. Te is voltál már ebben a hobbiban már mindenfelé. :)
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

-KP- írta:
2019.01.24., csüt. 19:30
Sikerült kissé félreérthetően fogalmaznom. Tudom, hogy sokan nappaliban moziznak, és ott nem praktikus az AT vászon az esetek döntő többségében, és itt a fórumon azt hisszem többen is kihozták a maximumot a nappaliban való mozizásból. :smile32:

Illetve az utolsó bekezdésem is általánosságban értem, szóval nehogy magára vegye valaki.

Zárásképp egy videó:

https://www.youtube.com/watch?v=9XD4ukNSgwI

Paul Mcgowan a PS Audio (sztereós márka leginkább) egyik menedzsere.
Csak bele-bele néztem... lehet hogy túltoljuk egy pöttyet? gondolkodik.gif Itt a fórumon különb szobák is vannak kinézetre mindenképpen, de többnél biztos másban is, pedig a guba keret ott valszeg nagyobb.... A sajátmárkas cuccokat ne számítsuk! Annyiért biztos mindenkinek kellene amennyiben a bácsinak van! :D

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

upetat2 írta:
2019.01.24., csüt. 16:13
TSanyi írta:
2019.01.24., csüt. 16:02
upetat2 írta:
2019.01.24., csüt. 15:23
A legnagyobb baj az lehet azokkal az anyagokkal, amik nem mozivászonnak készültek , hogy a fény az anyagban továbbhalad! Halo effekthez hasonloan! Vagyis ha egy fehér labdát vetítünk rá , fekete alapon,enyhe ragyogás veszi körül a labdát. Aminek ugye a fehér széle mellett , feketének kell lennie. Ez egyertelműen kontrasztot rombol. Szemből ezt nehezebb látni , de ha közelmegyünk a vászonhoz és oldalról belenézünk , látható lesz mennyire szar
Ha a szélső fotelból sem látni akkor jó. Nem kell közel menni és olddalról sasolni...
A szélső fotelból is látni, azaz nem jó...
Köszi!

Ha a minta nem lenne döntött, akár lehetne nagyobb anyagot venni és elfordítva méretrevagni, nem? Akármilyen anyagnál.

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Összeraktam a vendégszobába a mozit. Legalábbis a frontoldal már kész van, még fel kell tennem a sr dobozokat, illetve készülőben van egy sub is. Vettünk egy kanapét, várom, hogy leszállítsák. Addig nem furkálom a falat.
A lentiek után, csak halkan jegyzem meg, hogy a "vásznat" festettem. (100") Érdekes, de fényévekkel jobb így a kép, mint a kínai fehér motoros vásznon. Érdekes, hogy az AVforums oldalán a mai napig is sokan festegetnek...
Nekem ez így teljesen megfelel. Elvonulva is tudok filmezni, nem kell a nappaliban (nehezen) összehangolva a családi élettel.
Lehet, hogy ez így nem szakmai, de higgyétek el, nagyon sokan nem veszik ezt annyira komolyan. :smile53:

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
2019.01.24., csüt. 19:30
Zárásképp egy videó:

Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy tudja 10-ből 9 mozis benézni.
A frontoldali falat telibe festi feketére, az oldalsókat meg világosan hagyja. 36_1_10.gif Ha nem akar fekete lyukat, akkor pont fordítva kellene.
Természetesen a vászonnak adjon fekete keretet, de körülötte nyugodtan lehet világos szín is. Viszont az oldalsó fal (+ mennyezet és padló) a vászonhoz közeli területen mindenképp sötét kell, hogy legyen, hiszen ez veri vissza a fényt a vászonra.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Sikerült kissé félreérthetően fogalmaznom. Tudom, hogy sokan nappaliban moziznak, és ott nem praktikus az AT vászon az esetek döntő többségében, és itt a fórumon azt hisszem többen is kihozták a maximumot a nappaliban való mozizásból. :smile32:

Illetve az utolsó bekezdésem is általánosságban értem, szóval nehogy magára vegye valaki.

Zárásképp egy videó:

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Nekem nincs bajom a center hanggal. Inkább a két front zavaró olykor. Vannak jelenetek, mikor indokolatlanul túl szélről jön egy-egy effekt. Pl. ajtó csapódik a kép egyik oldalán. Persze mondhatjuk, hogy ritka eset. De épp elég ahhoz, hogy kizökkentsen.
A másik pedig az, hogy sztereónál nagyon jól jönne, ha kisebb lenne a hallgatói szög.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

szepi0808 írta:
2019.01.24., csüt. 08:56

Nekem, de akár a mozis társadalom 95%-nak akinek nincs AT vászna sem tűnik fel, hogy a center nem onnét szól ahonnan kell.
A mozis társadalom 95%-a nem is tudja, hogy van ilyen, hogy AT vászon házimoziban. Így lövése sincs az egészről. Az a természetes, hogy onnan szól, az lenne sokaknak a fura, ha nem onnan szólna. Ezt látja haveroknál, ezt látja a boltokban,ezt látja az újságokban, fórumokon, facebook csoportokban, akkor miről beszélünk? A kereskedések nagy része sem árul jó fajta AT vásznat, csak mikroperforáltat, ami speciel nekem se kellene. Így persze hogy nincs elterjedve. Szerintem a kereskedéseknek az is lenne a dolga, hogy megismertessék ezeket a lehetőségeket a vásárlókkal. Ha szélesebb körben elérhető lenne, szerintem a vevők közül is többen választanák.

Persze simán elfogadom, ha valaki azt mondja, hogy nem éri meg az árát. Mindenki saját maga dönti el hol húzza meg a nadrágszíjat. De azért az ne legyen már vita tárgya, hogy az igazi mozihoz hangáteresztő vászon dukál...

Egyeseknél az is tényező lehet, hogy sportot csinálnak a készülék meg hangfal csereberéből, vagy szimplán meg akarja mutatni, hogy ő mekkora király, hogy ilyen meg olyan cuccot megengedhet magának otthonra...

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: upetat2 »

[/quote]

Ebben a blackout anyag is benne van, vagy csak maga a vászon?
[/quote]

Csak vászon, de ha homogén a mögötte lévő tér és hangsugarzók sem csillógósak nem hiszem hogy kell...majd kiderül.
Nem szándékozom venni. Elég vastag maga az anyag, van súlya és tartása . Elég merev is hogy hullámot rakjon bele az ember...
Projektor: 3chip DLP,Digital Projection Highlite 660 /
Lejátszó: Oppo93eu / Védelem,szűrő: Isotek Mirra,Isotek Solus,
Hdmi: Furutech,AudioQuest / Tápkábelek: Furutech,Audioquest

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

[/quote]

[/quote]

Csak vászon, de ha homogén a mögötte lévő tér és hangsugarzók sem csillógósak nem hiszem hogy kell...majd kiderül.
Nem szándékozom venni. Elég vastag maga az anyag, van súlya és tartása . Elég merev is hogy hullámot rakjon bele az ember...

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

upetat2 írta:
2019.01.24., csüt. 16:12
200ezer alatt van itthon a 330 széles anyag , viszont ez diy! Tehát keretet kell hozzá csinálni...jó pont egyépként még benne , hogy döntött szövéssel bír. Csökkentve vagy megszüntetve a moirét
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

upetat2 írta:
2019.01.24., csüt. 16:12
Árban hogy néz ki a stage xd?

200ezer alatt van itthon a 330 széles anyag , viszont ez diy! Tehát keretet kell hozzá csinálni...jó pont egyépként még benne , hogy döntött szövéssel bír. Csökkentve vagy megszüntetve a moirét
[/quote]

Köszi :tutiok:

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

TSanyi írta:
2019.01.24., csüt. 16:02
upetat2 írta:
A legnagyobb baj az lehet azokkal az anyagokkal, amik nem mozivászonnak készültek , hogy a fény az anyagban továbbhalad! Halo effekthez hasonloan! Vagyis ha egy fehér labdát vetítünk rá , fekete alapon,enyhe ragyogás veszi körül a labdát. Aminek ugye a fehér széle mellett , feketének kell lennie. Ez egyertelműen kontrasztot rombol. Szemből ezt nehezebb látni , de ha közelmegyünk a vászonhoz és oldalról belenézünk , látható lesz mennyire szar
Ha a szélső fotelból sem látni akkor jó. Nem kell közel menni és olddalról sasolni...
A szélső fotelból is látni, azaz nem jó...

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

[/quote]

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

upetat2 írta:

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

upetat2 írta:
2019.01.24., csüt. 15:39
Például, én a Seymour AV vásznát fogom beépíteni , rendeltem két mintát tőlük.
Az egyik a center stage uf, vagyis ultra fine , 4k hoz ajanlják ! Tényleg nem latszik a struktúrája meg egy méterről sem. Vékony anyag es még hófehér is, de ha ki van feszítve legalabb 0,8 gain lesz a felülete , de lehet még kevesebb... de a legnagyobb baja, hogy az előbb említett halo effekt szerint , oldaliranyban , az anyagban utazik a fény!
A másik a center stage xd , tökéletes.
Screen innovations 1.3 fehér vászon mellett sincs órdító külömbség, kicsit melegebb tónust ad

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

szepi0808 írta:
2019.01.24., csüt. 15:06
Ha fehér Héra is jó, akkor ezzel is mi lehet a gond? :D
Ha lesz rá lehetőségem, én tuti elrejtem a teljes technikát. S ha addigra nem mennek le a vászon árak, akkor bepróbálkozom egy ilyennel. Ha kellő mennyiségben visszaveri a fényt, nem csillog be, s nem fogja le a hangot, akkor mi baj lehet?? A jelenlegi vásznon/vetítő párossal D55-ös színhőmérsékletet használok. Tudom, hogy a D65 közelebb van a szabványhoz, de egyszerűen zavart hosszabb távon. Úgy gondolom ez egy árnyalatnyi különbség, ami egyáltalán nem zavaró, sőt a szememnek kényelmesebb is.
Az említett vászon, sztem kevesebb differenciát hoz a szabványhoz képest.

upetat2
A linkelt textil mellett ott van, hogy:
Usage:
Background, projection screens.

Ebből gondolom, nem biztos, hogy annyira tragikus az eset.

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Például, én a Seymour AV vásznát fogom beépíteni , rendeltem két mintát tőlük.
Az egyik a center stage uf, vagyis ultra fine , 4k hoz ajanlják ! Tényleg nem latszik a struktúrája meg egy méterről sem. Vékony anyag es még hófehér is, de ha ki van feszítve legalabb 0,8 gain lesz a felülete , de lehet még kevesebb... de a legnagyobb baja, hogy az előbb említett halo effekt szerint , oldaliranyban , az anyagban utazik a fény!
A másik a center stage xd , tökéletes.
Screen innovations 1.3 fehér vászon mellett sincs órdító külömbség, kicsit melegebb tónust ad

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: Emotiva »

szepi0808 írta:
2019.01.24., csüt. 15:06
dhcodoki írta:
2019.01.24., csüt. 14:07
Tessék:

https://spandexworld.com/c3/catalog/product/15949

Plusz keretezés, háttéranyag, fekete takarókeret, némi barkácsmunka. Az egész megáll max. 80ezerből. Hogy hány dB-t fog meg, az kérdéses. De nem csak ez az egy anyag létezik, kísérletezni meg lehet bőven.
Szepi!
Szerintem nyiss egy festékboltot az Av Max mellé! dollar.gif

upetat2
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

dhcodoki írta:
2019.01.24., csüt. 14:07
Tessék:

https://spandexworld.com/c3/catalog/product/15949

Plusz keretezés, háttéranyag, fekete takarókeret, némi barkácsmunka. Az egész megáll max. 80ezerből. Hogy hány dB-t fog meg, az kérdéses. De nem csak ez az egy anyag létezik, kísérletezni meg lehet bőven.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Korábban valamelyik fórumtárs linkelt olyan méretre kapható szőtt vászon anyagot, ami jó minőségű is volt. Emlékeim szerint az se került többe, mint 1-2 százezer.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”