Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cseneles mozibirodalma

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 657

Re: Cseneles Mozibirodalma

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

Sziasztok!
-
Tegnapi nap folyamán egy JVC DLA X70 THX Eshift 1-es projektoron dolgoztam. Első infra vevő, lötyögő focus prizma a lámpaházban, bevilágított sarkok 0% fekete vetítés esetén illetve általános teljes fényút takarítással bíztak meg. Kérdések között felmerült némi tuning is bár ezeknél a gépeknél nincs sok értelme...teljesen mind1, hogy 30000:1 vagy 34000:1 az ON/Off kontraszt, szemre észrevehetetlen a változás. Azért AVXforumos leírás alapján elkészítettem egy 20% ANSI kontraszt feljavítást. Hogy használ-e, mérhető-e nem tudom....ezt már helyettem kimérték az amerikai srácok.
-
Fényút megbontás után a készülék nem örvendett nagy tisztaságnak, mondhatni eléggé koszos volt.
-
DLA koszos.jpg
Diklorik koszosan.jpg
diklorik koszos.jpg
-
Szerencsére sikerült ezt orvosolni és így gyári állapotának örvendezhet.
-
DLA block tisztán.jpg
Diklorikus tükrök tisztán.jpg
diklorik x tisztán.jpg
-
Majd elkészítettem a DLA blockon az AVSforumon javasolt megoldást. A block sarkainál az összefésülő prizma élén ki és be is tud jutni nem kívánatos fény a képalkotás útjába. Minden ami oda beszűrődik rontja az egyidejű kontrasztot. Ezt egy egyszerű hőálló ragasztó szalaggal orvosoltam. a képeken látszik a bevilágítás hatására az élen kiszűrődő fény.
-
dla bevilágítva.jpg
dla bevilágítva 2.jpg
-
Majd leragasztva ugyan ez.
-
DLA block tuning.jpg
-
A tisztítás hatására 27% fényerő növekedést mértem, ami általánosnak mondható. Az első infra vevő panelon egy kondenzátor cserével megoldódott a probléma, így rendesen veszi a jelet. A lámpaházban a fokusz prizma lötyögést egy elvesztett vagy kihagyott alkatrész okozta de szerencsére volt kéznél itthon.

Köszönöm a felkérést és sok örömteli órát a gyári állapotnak örvendő vetítővel. :smile53:
Emotiva-XMC1 Gen2, Emotiva-XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-4.2-4.C, Behringer NX4-6000, 2db DefinitiveTechnology IW13, 2db DIY 15" Ported Subwoofer, Runco VX22i + ISCOIIIL , Runco Q750i + Prismasonic , Htpc + madVR ToneMapping + nnD 130" Hivilux Gain 1.2 CinemaScope vászon.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok!

Nyár közepén Zozi megbízásából hozzám került egy JVC Z1 natív 4K lézerprojektor. Álltalános tisztítás, diagnoztizálása céljából. A készülégkről pár gondolat az első benyomásokból. Hatalmas géptest nagy és nehéz objektív, közel 40kg össztömeg már sugalta, hogy egy nem mindennapi képi világ ami elénk is tárulkozhat a vásznon. Ausztriában betekintést nyerhettem közösen Zolival egy dedikált moziterembe ahol a JVC jelenlegi zászlóhajósa az NZ9 vetített ha jól emlékszem 350cm széles hangáteresztő szőtt vászonfelületre 30fl fénysűrűséggel. Számomra eddig a legjobb LCD kép volt amit valaha láttam és ez már nagyon közel áll egy jó 3chipes DLP-hez, van amiben jobb..van amiben gyengébb de egyértelműen jó az irány.
-
cy
cy
-
Natív 4K gépekről pár gondolat részemről és a mai vászonméretekkel párhuzamban. Láttam a Christie 3chip Dlp rezegtetett 4K RGB lézer készüléket és a Barco Nativ 4K Gryffin plus-t egy azonos vásznon(6m vízszintes szélességben és nem láttam különbséget a rezegtetett gép és a natív között, persze mindkét gép KonicaMinolta optikai rendszerre épül), számos Sony 4k készüléket, Epson-t, JVC-t stb... Mit ér a 4K ha az objektív egy polikarbonát muanyag vagy egy standard üveg lencse? Segítek, semmit!! Egy jó objektívvel megáldott FullHD (hogy egy nagy magyar szaktekintély szavaival éljek...kikukázott agyon tákolt halálból visszahozott) gép részletezőbb kép megjelenítésére képes. A magas felbontást tű élesen és aberáció mentesen meg is kell tudni jeleníteni és ez csak az objektíven múlik illetve(itt spórolnak nagyot a gyártók, hisz az objektív többe kerülne mint maga a gép) a vászon méretének növelésével egyre jobban szembetűnő. Zoli választása egy átfogó kutatással karöltve esett a JVC Z1 típusra. Az objektív ami ebben helyet foglal számos teremben bizonyított már és joggal viseli a ráaggatott jelzőket. Élessége felveszi a versenyt a jobb DLP gépekkével és teljes pompályában elénk tárja az apró részleteket.

Előzetes mérést és demót Zoli és családja társaságában megejtettünk az én termemben, mivel a vászon méretbeli különbség kicsi de az erősítés 40% fényerő többletet eredményezett. Egy gyors kalibrációt követően 29fl illetve 88,6% DCI-P3 színtérlefedetség mellett 9300:1 natív kontrasztal vetített teljesen kinyitott iriszekkel. Lehetőség van Dynamikus lézervezérlésre 2 állásban de ettől most eltekintettünk. Érdekes volt hogy a gép működés közben elég hamar felpörgette a ventiket maximális fordulatszám közelébe...erről majd a végén szót ejtek.

Másnap a gép szétszedése nagy rutinnal és zökkenőmentesen történt, köszönhető a JVC blokk szerinti felépítésének és a nagy géptestnek. Szépen sorba kerültek ki az egységek és mondhatni kiürült a géptest.
-
yc
yc
yc
yc
cy
cy
cy
cy
-
El is érkeztem az optikai blokkig. Ezzel eltöltöttem jó pár órát és tüzetesen szemügyre véve és megtisztítva minden alkatrészt. Batyó véleményét is kikérve bár ő még nem bontotta ezt a géptípust. A teljes körű fény út tisztítás fényerőben hozott 10-12%-ot, 32,6fl amit mértem.
-
cy
cy
x
x
yc
yc
c
c
-
Pár nappal később, átgondolva újra a fényerő hiányának forrását, lehetőségét darabokra szedtem a készüléket és most kikaptam a zárt rendszerű lézerblokkot is és megbontottam. Egyből meg is lett a probléma. Kettérepedt focus prizma és megégett statikus foszfor. Értelmetlenül álltam a jelenség előtt. A fényerővesztés egyértelmű mivel a focusprizmán való repedés egy reflektív felületet hozott létre, ezzel kitakarva a statikus foszforra jutó fény egy részét mindkét irányban. Kék lézer rávilágít a sárga foszforra amiből zöld fényt állít elő és ez adja a fényerőnk 70-72%-át. Majd ezt tovább bontva a fényútban pirosra stb.. Hívtam a tulajdonost a jónak nem mondható hírrel, ez gazdasági totál kár. Itt egy kicsit megakadt a folyamat, mivel ő hibátlan gépet vásárolt amit kis szerencsével be is lehetett volna nyelni ha eltekintünk a 40-50% fényerővesztéstől.
-
x
x
c
c
y
y
-
Pár hét eltelte és mérlegelés következett, részemről egy anyagbeszerzési procetura. Meglepődtem milyen egyének dolgoznak szakszervízi pozícióban. Fogalmuk sem volt legtöbbször miről beszélek.. de cserébe mondtak egy csinos árat az álltalam beazonosított komplett egységre. Természetesen még azért az árért sem kapható és rendelhető. Átirányítottak az Ausztria JVC-hez, mivel a magyaroknak nincs meg a jogköre ,hogy kapcsolatot teremtsen a Japán anyavállalattal. Igy aztán el is érkeztünk a Franciákhoz. Zoli lekommunikálta velük és így nagyjából egy hónap leforgásával megérkezett az új komplett lézerblock.

Beépítés után visszatért a gyári állapot. Erről majd a tulajdonos beszámol a projektoros topikban egy részletes teszt, mérési sorozattal és tapasztalatával karöltve.

Egy tervezés során kialakított de végül nem alkalmazott szellőző nyílás magyarázatot adott a ventilátorok magas fordulatszámon való járatására még minimum lézer teljesítményen is.

A lézerblokk egy nagyjából 30cm széles és 13cm magas 1cm vastag nikkelezett tömör réz lapon kialakított függőlegesen bordázott hőleadó felületek segítségével próbálja elvezetni a hőt. Ezt 3db 12cm-es ventilátor hűti szűrt beszívott levegővel. Igen ám de a borda felett 1cm-rel az io board van alatta meg 5mm-el a lezárt géptest...így a felfűtött meleg levegőt csak felfelé azon a szűk 1cm-en átszívják majd az egész géptesten és elől távozik. Kénytelen voltam erre megoldást találni, nem volt kellemes az a ventilátor hang és a felpörgések, arról nem is beszélve hogy nyilván a magas hőtől repedt el a gyűjtőprizma. Bár ezt inkább én a hussbox-nak tudom be amiben üzemeltette az előző tulajdonos.

Igy most már csendesebben, üzembiztosabban és stabil üzemi hőmérsékleten teheti továbbra dolgát. A keletkező hő egyből tud távozni a géptestből, így nem felfűtve a többi alkatrészt. Tegnap esti órákban bekalibráltam és állítottam a készüléket Zozi mozitermében, 26,3fl 0,7dE RGB eltérés a teljes szürke skálán mondhatni több mint jó! Tű éles részletező, aberáció és konvergencia mentes kép, 10300:1 on/off kontraszt nyitott iriszekkel. Dynamikus lézervezérlés 1-es állásban még tett egy lapáttal az amúgy sem kevésnek mondható ON/OFF értékre és ezt mind úgy hogy észrevehetetlenül.

A Christie általam feltuningolt gépekkel nagyon nehéz felvenni a versenyt, de ez a gép méltó ellenfél!

Ezúton is köszönöm a bizalmat! :smile53:
Emotiva-XMC1 Gen2, Emotiva-XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-4.2-4.C, Behringer NX4-6000, 2db DefinitiveTechnology IW13, 2db DIY 15" Ported Subwoofer, Runco VX22i + ISCOIIIL , Runco Q750i + Prismasonic , Htpc + madVR ToneMapping + nnD 130" Hivilux Gain 1.2 CinemaScope vászon.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Hét elején rámértem a saját Runco VX22i DC4 3chip DLP gépemre egy lelkes fórumtárs jóvoltából. Érdekesség képen eltűnt 3fl belőle pár száz vetített üzemóra után de még így is bőséges a fénysűrűség és mondhatni a hajdani kalibráció is stabil maradt. A lámpa bent még mindig az amivel vettem, van egy új gyári is a szekrényemben de nem érzek késztetést ,hogy 40fl+ társaságában vetítsek. Majd az új házban pár demó erejéig jó lesz :D
-
5127:1 On/Off kontraszt és 33,6fl
-
Runco VX22i.jpg
-
Runco VX22i color.jpg
-
Az objektív megegyezik a Christie HD, DigitalProjection Titan 1080 családéval csak ez HC edition, így alapból ennyi a kontraszt.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Pár hete egy új kéréssel keretestek fel, egy 3 chipes Christie Hd14k-M gépben cseréljem ki a kék panel DMD-jét. A hiba jelenség szemmel látható volt, igazából maga a DMD tükrök feletti üveg felület belső oldala volt megégve így létrehozott egy reflektív felületet ami 100% fekete esetén nem kívánatos fényt juttatott a vászonra(halkan megjegyzem a fotón 900+fl melletti fekete szint látható).
-
IMG_1455.jpeg
IMG_1597.jpeg

-
Nem kis feladat volt orvosolni, mondhatni az elmúlt pár év legnagyobb kihívása volt számomra. A piros panelt is lekellett vennem és azt az egyetlen porszemet is eltüntetni ami látszódott 100% fekete vetítés esetén a kép bal szélén.
-
IMG_1595.jpeg
-
A piros panelt nem lehet állítani, fix a pozició, ehhez kell hozzáigazítani először a zöldet, majd a végén a kéket. Ezt mind úgy, hogy a vászon közepén negyed pixel eltérés lehet,a széleken fél. 1 pixel max a megengedett de csak a tökéletes számomra az elfogadható!
-
Egy nap ráment a helyszínen de a Végeredmény….tökéletes.🙂
-
IMG_1599.jpeg
IMG_1600.jpeg
-
A legvégén egy fehéregyensúly és kontraszt mérés következett. 3m széles szürke 0,6gaines vászonfelületen.
-
IMG_1608.jpeg
-
Köszönom a megkeresést és a bizalmat!
Csatolmányok
IMG_1605.jpeg

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Nem várt meglepetés, hogy minkét gép prizma blokk körüli része fényelnyeletésre optimizálása után, nem csak az ANSI konztaszt nőtt meg, hanem a gép teljesen nyitott iriszes on/off kontraszt értéke is. Nem is keveset! Ez abból adódhat, hogy az objektív befogadó lencse felülete nagyjából 8mm távolságra van a prizmablokk kilépő felétől. E két egység köze beszűrődő fény kimossa az egyidejű kontrasztunkat és mint megtapasztaltuk...ekkora fénysűrűség mellett már hatással van a kontraszt értékre is. 2500:1 vs 3300:1

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Múlt hét sem telt el tétlenül. Zozi megkeresett azzal a kéréssel, hogy a Christie HD10K gépben is készítsem el(a HD6K-M nagy sikere után) az ANSI kontraszt feljavítást illetve ha már úgy is kikell pakolnom a fényutat apró darabokban akkor nézzek rá a tüköralagút pozícióra. Magával hozott egy objektívet azzal a céllal, hogy szeretné ha elkészítenék bele egy íriszt ami megduplázza a gyári konztrasztértéket cserébe nagyjából 30% fényveszteséggel.
-
Elsőnek a gépet vettem kezelés alá, hozott állapotban mértem egy teljesen nyitott irisz mellettí max fénysűrűséget max zoomállás mellett. 136fl a kiinduló pontom. Keztem a bontással és közel egy óra elteltével már szépen kivolt pakolva a prizma és DMD blokkot körülölelő terület. Egy kis felmattítás majd zsirtalanítás után meg is kapta a TS-Optics által forgalmazott black250 névre hallgató távcsövek belső felületére kifejlesztett fényelnyelő festéket.
-
HD10K-M prizma blokk.jpg
HD10K-M prizma blokk.jpg (562.36 KiB) Megtekintve 3392 alkalommal
-
HD10K-M prizma blokk felépítve.jpg
HD10K-M prizma blokk felépítve.jpg (548.74 KiB) Megtekintve 3392 alkalommal
-
HD10K-M objektív fogadó.jpg
HD10K-M objektív fogadó.jpg (603.87 KiB) Megtekintve 3392 alkalommal
-
Amíg a részegységek száradtak megpucoltam a teljes fényutat. Pár óra eltelte után már épült is újra össze. Bekapcsolás kis melegítés és már állítottam is a tüköralagút szögét illetve a fokuszát a DMD-hez képest. Minél kevesebb ráhagyással vetíti be a DMD-k felületét annál nagyobb a fénysűrűség de annál kevesebb korrigálhatóság marad. Na sebaj, csak a tökéletes az elfogadható. Ezt követően egy gyors ujramérés és a kapott eredmény 154fl, 12% amit sikerül kinyerni ezzel a gépből a takarítással egybevéve.

Kezdődhet az objektív tuning. Erre a hét első napján ejtettem sort, szerencsémre könnyen bontható az ILS 1.4-1.8 objektív. Kis idő után már elém is tárult a gyári irisz.

Pár méretetzés és számolgatás után készítettem pár méretet, első próbára beraktam egy nagyobb átmérőt, de még is a gyárinál jóval kisebbet. Megmértem és a gyári 2200:1 és 154fl teljesen nyitott irisz állapot helyett 2700:1 illetve 120fl fénysűrűséget fogadott. Nem rossz kezdésnek de nem ez a cél. Kicseréltem egy jóval agresszivebbre. 3502:1 79fl..viszont a 2 belepróbált darabból már pontosan kitudom számolni azt az átmérőt amire szükségem van. Harmadikra meg is született a megfelő méretű, visszamérten 3300:1 kontraszt és 108fl. Tökéletes 30% fénysűrűség vesztés. Hívtam Zolit, hogy ez is megvan és hogy szükségem lenne a HD6K-M gépre mivel abba a gépbe készítettem a Tuning objektívet, hisz Pali ebbe a gépbe már gyártott egy tökéleteset viszont ez a gép 1.3 ívhosszú izzóval van megtámogatva. Zoli kérésére azt a gépet kicsit felcsavartuk egy rövidebb ívhossz segítségével hosszasan konzultálva Batyóval. Ez adott a HD6k-M gépnek +20% fényerő növekedést. A 2 gép között még így is van 20% a HD10K javára a mi nem is csoda, hiszen 10500Lumen. A telefon hívás követően pár óra leforgását követően már nálam is volt a HD6k-M vetítő Zozi társaságában. Pár próba,csere és mérést követően azt az iriszt választotta ami 30% fényveszteség mellett közel megduplázza a gyári kontrasztértéket. Akadt pár 5900:1 körüli érték is a nagy géppel, viszont a nagy veszteséges hangáteresztő vászonfelületen való üzemeltetést hagytuk szemelőtt.(azért megjegyzem, hogy az 5900:1 kontrasztértéket 25fl fénysűrűség mellett képes volna hozni 315cm szélességű 0,8gaines vászonfelületen az agresszívabb iriszem használatával)
-
Christie ILS lens.jpg
Christie ILS lens.jpg (613.26 KiB) Megtekintve 3392 alkalommal
-
Christie ILS lens irisz.jpg
Christie ILS lens irisz.jpg (610.09 KiB) Megtekintve 3392 alkalommal
-
ILS lens irisz.jpg
ILS lens irisz.jpg (648.36 KiB) Megtekintve 3392 alkalommal
-
Tuning irisz.jpg
Tuning irisz.jpg (516.27 KiB) Megtekintve 3392 alkalommal
-
A végleges irisz kapott egy 600cig hőálló matt fekete festést, h leminimalizáljuk a fényszórást.
-
És egy kis "baki" a végére részemről hála Zoli sas szemének köszönhetően feltárúlt. A vászon bal függőleges szélén észlelhető volt egy halovány bevilágítottság mivel igyekeztem a legszűkebbre venni a dmd focust. Tudván, hogy mihez kell nyúlnom, 2perc alatt tökéletesre állítottam és lelakkoztam a jővőbiztos pozíciója érdekében. Mentségemre szóljön, hogy 150fl mellett nézni és állítani a gép vetített képét megerőltető a szemnek.
-
Zozi álltal visszamért értékek ás összehasonlítás a Zoziplexben.
-
Ziziplex Visszamért értékek.jpg
Ziziplex Visszamért értékek.jpg (149.66 KiB) Megtekintve 3392 alkalommal
-
Ezúttal is köszönöm a bizalmat!
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Cseneles 2023.07.07., pén. 11:17-kor.

hopetorture
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: hopetorture »

egy kis visszajelzes, ha vkinek projektor tisztitassal/karbantartassal/szervizelessel kapcsolatos igenye merulne fel, ajanlom en is Krisztiant (Cseneles).
nagyon segitokesz, rugalmas es nem utolsosorban remek munkat vegez, csak ajanlani tudom tenyleg. :smile53:
x7900 fenyut tisztitassal jott kb. 25% plusz fenyero. egyeb beallitasok helyrepofozasaval szinte meg ugyanennyi fenyerot nyertem. szervizeles elott tudott 15 fl-et, most 27 fl-et 3m szeles 1.2 gain vasznon. 39e:1 on off kontraszt mellett.
koszi! :tutiok:

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Akadt az x7900 melett egy igen ritka darab is a maga JVC DLA VS2100 személyében. Erről a gépről azt kell tudni, hogy szimulátorokba gyártották X3 gépnek egy feljavított változata teljes CMS-el 9000:1-re csökkentett kontrasztal de jóval nagyobb fényerővel. Színtérlefedetsége DCI-P3 94% amit mértem. Ennek megfelelően egy speciális objektivvel szerelték ami 0,7-0,8 vetítési arányú viszont iszonyat éles képet vetít. Látványosan jobb mint akármelyik X sorozatú JVC objektív... köröket ver rá! Élességben mint egy átlagos DLP!
-
JVC VS2100.jpg
JVC VS2100.jpg (618.99 KiB) Megtekintve 3619 alkalommal
-
nincsen shift nincsen zoom csak borotva éles kép.
-
vs2100 objektív.jpg
vs2100 objektív.jpg (646.71 KiB) Megtekintve 3619 alkalommal
vs2100 objektív 2.jpg
vs2100 objektív 2.jpg (595.1 KiB) Megtekintve 3619 alkalommal
-
Szervíz menöből lehet állítani, hogy a gép minek lássa magát..X3,X7, VS2100. Ennek megfelelően egy x3 objektívvel teljenen átalakítható a gép.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Az elmúlt hét közepén és e hét elején volt kis időm így jópár JVC megfordult nálam takarítás céljából. Természetesen előtte-utánna mérés mellett 22-27% fényerő növekedés volt mérhető minden gépnél, volt amelyik kis gamma kalibrációt is igényelt. Pár képet készítettem afféle önszórakoztatásból és hogy a nagyközönség is betekintést nyerhessen a DLA gépek világába...
-
zöld prizma koszos.jpg
zöld prizma koszos.jpg (345.04 KiB) Megtekintve 3606 alkalommal
-
zöld prizma tiszta.jpg
zöld prizma tiszta.jpg (324 KiB) Megtekintve 3606 alkalommal
-
piros prizma koszos.jpg
piros prizma koszos.jpg (385.92 KiB) Megtekintve 3606 alkalommal
-
piros prizma tiszta.jpg
piros prizma tiszta.jpg (392.35 KiB) Megtekintve 3606 alkalommal
-
dikloric x koszos.jpg
dikloric x koszos.jpg (463.39 KiB) Megtekintve 3606 alkalommal
-
diklorik x tiszta.jpg
diklorik x tiszta.jpg (444.65 KiB) Megtekintve 3606 alkalommal
-
dikloric koszos.jpg
dikloric koszos.jpg (450.38 KiB) Megtekintve 3606 alkalommal
-
dikloric tiszta.jpg
dikloric tiszta.jpg (484.79 KiB) Megtekintve 3606 alkalommal
-
A 3db integrátort és a polár szűrőket majd legközelebb. Azok nem voltak ennyire látványosak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cseneles 2023.06.22., csüt. 13:41-kor.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Cseneles írta:
2023.06.11., vas. 23:52

Az emblema minden runco gepen forgathato😉
Nem hiába! Az évek meg a rutin!

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

TSanyi írta:
2023.06.11., vas. 22:20
Cseneles írta:
2023.06.11., vas. 11:12

Előző tulajdonosnál a mennyezetre volt felszerelve, ő ragasztotta így fel.
Engem nem zavar, de őt sem hogy a Runco még attól fejtetőn volt..

Az emblema minden runco gepen forgathato😉

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Cseneles írta:
2023.06.11., vas. 11:12

Engem nem zavar, de őt sem hogy a Runco még attól fejtetőn volt..

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

“A THX logo fordítva van felragasztva?”

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Cseneles írta:
2023.06.11., vas. 09:16
Titánok harca⚔️
-
IMG_1217.jpeg
Nem vagy egy kicsit megalomán?! :D

Ez pont 3 moziszobába való vetítő mennyiség.

A THX logo fordítva van felragasztva?

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Titánok harca⚔️
-
IMG_1217.jpeg
IMG_1217.jpeg (2.2 MiB) Megtekintve 3488 alkalommal

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

A melyládák jelenleg miniDSP és Dirac közreműködésével hallgatási pozícióban REW-el visszamérten ezt a görbét hozták simítások nélkül.
-
IMG_1126.jpeg
IMG_1126.jpeg (182.24 KiB) Megtekintve 3696 alkalommal
-
A lecsengési időn bőven van mit javítani majd az új házban és a torzítás is megszűnik vélhetően mivel kikerül a tolóajtós szekrény. Szépen berezonál a benne lévő dolgokkal együtt.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Vetítőkkel kapcsolatban tudom mire számíthatok, hisz a távolság és a vászon is megegyezik majd. A nagy 3chipes gépen hajtottam végre a mérések után egy takarítással egybekötött módosítást, ami hatásara az amúgy sem kicsi ANSI kontraszt még jócskán emelkedett.
-
Építettem a gép 3 chipes blokjára egy fény kizáró boxot, ami meggátolja a prizma és az objektív befogadó lencsetagja közé beszűrődő vagy szórt fényt, illetve a belső felületeket fényelnyelő speciális festékkel vontam be.
Előtte…
-
IMG_0794.jpeg
IMG_0794.jpeg (2.03 MiB) Megtekintve 3555 alkalommal
Utánna…
-
IMG_0799.jpeg
IMG_0799.jpeg (2.25 MiB) Megtekintve 3555 alkalommal
IMG_0800.jpeg
IMG_0800.jpeg (2.61 MiB) Megtekintve 3555 alkalommal
-
Alap állapotú mérések meg a tuning és a tisztítás előtt.
-
IMG_0544.jpeg
IMG_0544.jpeg (2.78 MiB) Megtekintve 3555 alkalommal
IMG_0543.jpeg
IMG_0543.jpeg (2.69 MiB) Megtekintve 3555 alkalommal
IMG_0542.jpeg
IMG_0542.jpeg (2.64 MiB) Megtekintve 3555 alkalommal
IMG_0541.jpeg
IMG_0541.jpeg (2.77 MiB) Megtekintve 3555 alkalommal

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

A vetítők és a hangrendszer mondhatni már bejáratódott a jelenlegi lakásban a mostani helyén. Nagyobb energiát a leendő szoba kialakítására fogom fektetni, hogy végre ne ütközzön a rendszer falakba és szoruljon korlátok közé. A mostani nappali szerű helység alap területe is hasonló(490*360 még a szekrénysor is szimulálja a leendő terem beugrását) bár a hangra tekintve eléggé kompromisszumos a szomszédok végett. Pár képet töltök fel az aktuális állapotról.
IMG_0870.jpeg
IMG_0870.jpeg (3.45 MiB) Megtekintve 3523 alkalommal
IMG_0982.jpeg
IMG_0982.jpeg (2.68 MiB) Megtekintve 3523 alkalommal
1678105636336375.jpeg
1678105636336375.jpeg (293.71 KiB) Megtekintve 3523 alkalommal
IMG_0431.jpeg
IMG_0431.jpeg (1.34 MiB) Megtekintve 3523 alkalommal
IMG_1127.png
IMG_1127.png (8.18 MiB) Megtekintve 3523 alkalommal
Csatolmányok
IMG_1128.png
IMG_1128.png (7.31 MiB) Megtekintve 3523 alkalommal

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Műszaki tarttalom :

5.1 felépítés 4 sub társaságában.

Vászon : Hivilux 292cm széles 21:9 képarányú Gain 1.2 nyereségű felület

Projektor : Runco LS5, Runco Precision Rainier Anamorphic lencs(ISCO) 21,4fl 2500:1 on/off 9500:1 DynaBlack kontrasztal
Runco VX22i, Runco CineGlide anamorphic prizm 28-37fl 5120:1 on/off kontraszt
100% Rec.709

Hangfalak : Wharfedale EVO 4.4,4.2,4.c
2db DIY reflexes Dayton Audio Ultimax 12" Subwoofer
2db Definitive Technology IW13 Subwoofer

Processzor : Emotiva XMC1 Gen2, miniDSP HD
Végfokozatok : Emotiva XPA5 Gen1, Behringer NX4-6000
Lejátszás: HTPC madVR, Dune HD Max Vision 4K
Kábelezés : Front szekció Kimber TC8, táplásás Viablue X40, X60, összeköttetés Audioquest Mackenzie xlr, HDMI az optikai.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok!

Ha minden a számításaim szerint alakul, ez év végéig elkészül egy családi ház belső felújításával párhuzamosan haladó kis Mozibirodalom amiben minőségi kikapcsolódásra lesz lehetőség a család, barátok, és bárki érdeklődő számára. A topik nyitása ennek kivitelezése céljából történt.

A helység sajnos nem a legnagyobb de ebből próbálom kihozni majd a maximumot. Egy előzetes elképzelést és elrendezést már készítettem. A kivitelezés még várat magára. A műszaki tartalom már megvan és adott, nem valószínű, hogy változni fog.
Mozi terv.jpg
Mozi terv.jpg (75.49 KiB) Megtekintve 3497 alkalommal

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9771

Cseneles mozibirodalma

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Hajrá! ;peace;
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”