Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

Na lassan megyek DVD írót venni. NECem lesz vagy Pio111D-m. Többen mondták, h a NEC a király, de a mostani 109-es süvít, bár tökéletes, eddig állta a sarat. Boltban meglátom, beszámolok.
- ugy is azt veszed amely eppen lesz a boltban..
- akkor leszel bajban ha mindketto lesz raktaron
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Na lassan megyek DVD írót venni. NECem lesz vagy Pio111D-m. Többen mondták, h a NEC a király, de a mostani 109-es süvít, bár tökéletes, eddig állta a sarat. Boltban meglátom, beszámolok.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Ha veszek egy rendes hangkártyát az segít?Nem akarok látatlanban több 10eFt-ot kidobni egy hangkártyára, ha az is így fog zúgni.

Köszi a segítséget előre.

ha optikai kábellel kötöd össze az erősítőt a hangkártyával, nem lesz ilyen gond, hiszen nem lesz fémes összeköttetés szal másik hangkari segitHET

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: James Bond 007 »

amit ha rákötök a pc-re, elkezd zúgni.
Igen, földhurok (ground loop). Potenciálkülönbség van a csatlakozások között, ezért áram folyik ott, ahol nem kéne. Gyakori oka pl., hogy a kábeltévé földelése a szolgáltatónál más potenciálú, mint a te otthoni földelésed.

A föld kikötése valóban megoldja, én régebben egy régi típusú földeletlen T-elágazót faragtam bele a konnektorba.

Vagy léteznek földhurok leválasztók, de nem tudom, hol lehet kapni itthon. Így néznek ki.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Mi lehet a gond?
Megvan a hiba. A lap nem működik együtt az x800se-vel. Kénytelen voltam beletenni egy régi nVidia 5700LE-t, amivel semmi gond nincs...

Na hoppáré, haverom ezekről beszélt. Mégse olyan tuti lapka ez?

Newman: CCE 6-6.15*realtime jelenleg overclock nélkül.
Magyarul 3 óra alatt végez egy átlag hosszú DVD-vel, amit 6pass tömörítek. Ez király, ugyanis eddig csak reggelre végzett vele, de most már ha lemegyek biliárdozni és visszajövök, már kész is a film. :kiraly:
Lehet megvárom a Kentsfield-et (poén).

regeszter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: regeszter »

Hi, 
Egyelőre új vagyok a htpc-ben, és rögtön az elején elakadtam.

Vettem egy H/K erősítőt ( ), amit ha rákötök a pc-re, elkezd zúgni. (alaplapi hangkártya analóg kimenete). Akkor is megmarad ez az alapzúgás, ha az erősítőn másik bemenetet választok és az asztali cd lejátszót hallgatom.

Nem az erősítő a rossz, mert ha kihúzom a dugót abbahagyja a zúgást. (ill. nem tudom, mert amíg csak sima aktív pc-s hangfalaim voltak, azok nem zúgtak)

Valaki azt mondta, hogy az a baja, hogy a pc földelve van, és ezt csak úgy tudom megszűntetni, ha megberhelem a pc konnektor dugóját, és kikötöm belőle a földet.

Csak van erre valami normális megoldás is.

Ha veszek egy rendes hangkártyát az segít?
Nem akarok látatlanban több 10eFt-ot kidobni egy hangkártyára, ha az is így fog zúgni.

BM

földhurok

bm27
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: bm27 »

Hi,

Egyelőre új vagyok a htpc-ben, és rögtön az elején elakadtam.

Vettem egy H/K erősítőt ( ), amit ha rákötök a pc-re, elkezd zúgni. (alaplapi hangkártya analóg kimenete). Akkor is megmarad ez az alapzúgás, ha az erősítőn másik bemenetet választok és az asztali cd lejátszót hallgatom.

Nem az erősítő a rossz, mert ha kihúzom a dugót abbahagyja a zúgást. (ill. nem tudom, mert amíg csak sima aktív pc-s hangfalaim voltak, azok nem zúgtak)

Valaki azt mondta, hogy az a baja, hogy a pc földelve van, és ezt csak úgy tudom megszűntetni, ha megberhelem a pc konnektor dugóját, és kikötöm belőle a földet.

Csak van erre valami normális megoldás is.

Ha veszek egy rendes hangkártyát az segít?
Nem akarok látatlanban több 10eFt-ot kidobni egy hangkártyára, ha az is így fog zúgni.

BM

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

Szijasztok Mberek! Nem tudjha valaki , h. drótnélküli billentyűzetet beépített pozícionáló eszözzel (trackball v. touchpad) hol lehet M.o.-on kapni?
Jó ideje keresek én is ilyen, eddig sikertelenül.

Ernest
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Ernest »

Szijasztok Mberek! Nem tudjha valaki , h. drótnélküli billentyűzetet beépített pozícionáló eszözzel (trackball v. touchpad) hol lehet M.o.-on kapni?

Plazmák : Panasonic TH42PZ-8, TH42PA-20 , Projektor:Sony HS50, motoros vászonnal, Player: Denon3910, Recorder:Panasonic DMR-RH52 , Receiver: Marantz SR7300, Végfokok: 5 monoblokk:2db Marantz MA700 - Frontokra,3 db MA500 center+surroundra, Hangfalak: Von Schweikert VR4 JRII Klipsch Epic CF-4, RC-35, RS-35, Kábel : Monster M Biwire, Kácsa komponens 15m, HDMI 15m....stb

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: OLED »

Mi lehet a gond?
Megvan a hiba. A lap nem működik együtt az x800se-vel. Kénytelen voltam beletenni egy régi nVidia 5700LE-t, amivel semmi gond nincs azon kívül, hogy negyedannyi a teljesítménye. Az XP64 bites Windows-t visszacseréltem a hagyományosra, mert pl. a CCE nem működött együtt a VFapi frame serverrel.
Arra azért rájöttem, hogy gyenge idegzetűeknek ez az alaplap nem ajánlott.

Newman: CCE 6-6.15*realtime jelenleg overclock nélkül.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

ZBiGi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: ZBiGi »

Valamiért ez az ati codec "kapja" el az mpeg4 video formátumokat. Radlight Filter managerrel keress rá ennek a codecnek a nevére, és próbáld eltávolítani.
Köszi, hazamegyek és kipróbálom!
Sony KLV-S40A10, Sony RDR-HX720, Yamaha RXV-430RDS, Mission m73, m72, m7c2, Mordaunt Short MS-907W

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Egy kis segítségre van szükségem!
Tegnap fel próbáltam telepíteni a 64 bites WINDOWS-t az aláírásomban szereplő konfigra. CD-ről indítás, partíció formattálás, fájlmásolás, stb. OK. Újraindulás után az eszközök telepítésének vége felé kékhalál. Kipróbáltam többféle BIOS beállítással, mobil rack kikapcsolással, stb. Mindig ugyanott száll el a telepítés.
Mi lehet a gond?
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Egy kis cutnpaste a P!H idevágó topikjából:

Köszi szépen az összefoglalót.

Ez az E4200 érdekesnek tűnik az olcsó rendszerre váróknak. Remélhetően a nem tuningbajnok lapokban is menni fog az E6400-as sebességével, de annál jóval olcsóbban

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tsc »

Nagyjából: A Yonah az a CoreDuo és a CoreSolo mobil verziója, a Merom meg a Core2Duo mobil verziója..

Egy kis cutnpaste a P!H idevágó topikjából:

Eddig 3 magra épülnek a Core 2 Duo procik:

Conroe: Asztali gépekbe szánt, 2 magos (ill a jövőben négymagos, Kentsfield kódnévvel) processzorok magja, a Pentiumoknál alacsonyabb áramfogyasztással (hődisszipációval), és nagyobb teljesítménnyel rendelkezik. (LGA775ös foglalat)

Változatai:

●Conroe : Core 2 Duo E Series (TDP 50W Up)
- Core 2 Duo X6800 : 2.93GHz (266x11)/FSB 1066/L2 4MB
- Core 2 Duo E6700 : 2.66GHz (266x10)/FSB 1066/L2 4MB
- Core 2 Duo E6600 : 2.40GHz (266x09)/FSB 1066/L2 4MB

Az X6800nak ami egyébként a Core 2 Extreme nevet viseli, állítható a szorzója, lefelé, és felfelé is, míg a többinek csak lefele, 6x szorzóig

Allendale: Az Allendale 2 MB L2 cache-sel rendelkező kétmagos asztali processzor (LGA775ös foglalat)

Változatai:

●Allendale : Core 2 Duo E Series (TDP 50W Up)
- Core 2 Duo E6400 : 2.13GHz (266x08)/FSB 1066/L2 2MB
- Core 2 Duo E6300 : 1.86GHz (266x07)/FSB 1066/L2 2MB

(És:
- Core 2 Duo E4200 : 1.60GHz (200x08)/FSB 800/L2 2MB (ezt 2007 első negyedévére kívánják bevezetni))

(szintén 6x-ra levehető szorzó)

Merom: Mobilprocesszorok magja, ha minden igaz már augusztusban meg fog megjelenni…
Úgy tűnik ezek a változatai lesznek kaphatók: (mPGA-479)

●Mobile Merom : Core 2 Duo T Series(TDP 25-49W)
- Core 2 Duo T7600 : 2.33GHz (166x14)/FSB 667/L2 4MB
- Core 2 Duo T7400 : 2.16GHz (166x13)/FSB 667/L2 4MB
- Core 2 Duo T7200 : 2.00GHz (166x12)/FSB 667/L2 4MB
- Core 2 Duo T5600 : 1.83GHz (166x11)/FSB 667/L2 2MB
- Core 2 Duo T5500 : 1.66GHz (166x10)/FSB 667/L2 2MB

(A 2MB cache-el rendelkező procik esetében lehet, hogy más lesz a processzormag neve.)

Ezen kívül még lesz LV (Low Voltage) Merom processzor is, ha minden igaz 15W TDP-vel
(alacsony fogyasztás, és alig melegszik)

Mivel a Core 2 Duo processzorok más feszültségszabályzó áramkört igényelnek, mint a Pentiumok, ezért nem minden LGA775ös alaplappal kompatibilisek.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Tehát végső soron mindig halk, csak akkor hangosabb egy picit ha a legdurvább Merom-ot raknám bele, de szvsz ez nem igazán szükséges, én nem tervezem, kicsit verébre ágyúval dolog
Köszi. A Merom és Yonah milyen procikat is takar? Ezek már az új intel procik? Nem vagyok otthon ezekben a fantázianevekben...

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Esély van rá, hogy abban az mp4-ben h264 formátumú video anyag van. Ha ez igaz, akkor rakj fel egy CoreAVC codecet és megoldódik a gondod. 
u.i.:
Ha nincs fent Haali Media Splitter, akkor azt is rakd fel, és tiltsd le az mpc beépített matroska/mp4 forrás szűrőjét.

Húúú ezek fent vannak, mkv lejátszással semmi bajom, megy a haali + coreavc. Azt tudom hogy az mp4 is konténer, a haali el is indul amikor megnyitom, de nem játsza le a filmet. A MediaInfo azt irja a video-nál hogy: MPEG-4 Video
Ha az mpc-ben az internal filtereknél kipipálom az mp4-et, ugyan ez a helyzet.

Valamiért ez az ati codec "kapja" el az mpeg4 video formátumokat. Radlight Filter managerrel keress rá ennek a codecnek a nevére, és próbáld eltávolítani.

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

- Upgradelhető (max 2GB ram, max Core2Duo Merom proci)

Nagyon impresszív, még ha az én HTPC elképzelésembe nem is fér bele. Egyébként a felturbózott verzió (160HDD,Core2Duo,1GB RAM) is ugyanolyan halk? Ha igen, akkor elismerésem az Apple-nek.

Nekem 2GB van benne, természetesen a hangján ez nem emelt semmit, alapból is két modulból áll az alap 512MB (mert dual channelben megy).
A Merom-tól valószínűleg a ventillátor - hacsak nem idlézik a proci - beindulna és maxon forogna, de a mini-nél az is halk. (A beszeljukmac.com-on van egy srác aki belerakta már a Merom-ot, 2.xx GHz-en megy neki, alapból 50 fok körül, de atomra terhelve 98 -ig felment neki a gyári hűtéssel, viszont ez egyrészt a mag hőmérséklet, másrészt 100-ig OK, ráadásul valószínűleg a procihűtő nem 100%-osan feküdt fel neki. (Sajnos 3 proci csere után a gyári hűtő lefogatása egyébként is megadja magát. )

Viszont sima Yonah, mondjuk az 1.86-os CoreDuo, az szinte nulla hang, 3W-al több, mint az 1.5 ös Solo.

A 160GB hdd szintén halk marad, hiszen ugyanúgy 2.5-ös..

Tehát végső soron mindig halk, csak akkor hangosabb egy picit ha a legdurvább Merom-ot raknám bele, de szvsz ez nem igazán szükséges, én nem tervezem, kicsit verébre ágyúval dolog

ZBiGi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Esély van rá, hogy abban az mp4-ben h264 formátumú video anyag van. Ha ez igaz, akkor rakj fel egy CoreAVC codecet és megoldódik a gondod. 
u.i.:
Ha nincs fent Haali Media Splitter, akkor azt is rakd fel, és tiltsd le az mpc beépített matroska/mp4 forrás szűrőjét.

Húúú ezek fent vannak, mkv lejátszással semmi bajom, megy a haali + coreavc. Azt tudom hogy az mp4 is konténer, a haali el is indul amikor megnyitom, de nem játsza le a filmet. A MediaInfo azt irja a video-nál hogy: MPEG-4 Video
Ha az mpc-ben az internal filtereknél kipipálom az mp4-et, ugyan ez a helyzet.
Sony KLV-S40A10, Sony RDR-HX720, Yamaha RXV-430RDS, Mission m73, m72, m7c2, Mordaunt Short MS-907W

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hello!Egy kis segtség kellene. .mp4 kiterjesztésű filmet szeretnék lejátszani MPC-vel, de mindeg valami ATI MPEG decoder filter indul el - a film viszont meg sem nyekken. Milyen codec kell hozzá?
Próbáltam ffdshow-t de ugyanaz az ati sucks jelenik meg a filterek között.
Köszi
zbigi

u.i.:

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

- Upgradelhető (max 2GB ram, max Core2Duo Merom proci)

Nagyon impresszív, még ha az én HTPC elképzelésembe nem is fér bele. Egyébként a felturbózott verzió (160HDD,Core2Duo,1GB RAM) is ugyanolyan halk? Ha igen, akkor elismerésem az Apple-nek.

ZBiGi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hello!
Egy kis segtség kellene. .mp4 kiterjesztésű filmet szeretnék lejátszani MPC-vel, de mindeg valami ATI MPEG decoder filter indul el - a film viszont meg sem nyekken. Milyen codec kell hozzá?
Próbáltam ffdshow-t de ugyanaz az ati sucks jelenik meg a filterek között.
Köszi
zbigi

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)

Valszeg annyira, h előbb ez, aztán a Core 2 (annak úgy is magas az ára, had csökkenjen).
Mi ez a C2D projekt hátrébb sorolás?

Amíg 5400-as HDD ketyeg benne, az lesz ami visszafogja... hétköznapi munka során legalábbis, ezért előbb a HDD upgrade, addig meg menjen csak lejjeb a Merom-ok ára. (de nekem jó lesz a Core Duo Yonah is)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Akkor, egy kis inspiráció:CCE béta teszt 5.7-szer realtime.
Ilyeneket ne ííííííííííííííííííííííírj.

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Valszeg annyira, h előbb ez, aztán a Core 2 (annak úgy is magas az ára, had csökkenjen).
Mi ez a C2D projekt hátrébb sorolás?
Akkor, egy kis inspiráció:CCE béta teszt 5.7-szer realtime.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”