Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1347

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Nézem a Duna Tv-n, a Clint Eastwood rendezte "Play Misty for Me" filmet.
Egyszer csak a Cannonball Adderley kvintett keretében kit látnak szemeim: Joe Zawinult Rhodes zongorán, a "Country Preacher"-t játsza. Egy jó film. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1635

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Nem szerettem az F1-et. Vélemény ugyanaz.

Amikor megjelent a Netflix-es F1 sorozat - megnéztem. Nagyon tetszett.
Utána a családdal is megnéztük. Lehet nem kellett volna.
A lányom azóta F1 rajongó lett.

Minden évben kimegyünk a Hungaroring-re ---- mind a három nap.
Iszonyatosan fárasztó, de akkora élmény, hogy utánozhatatlan.
Aki volt az tudja, hogy kijutni sem egyszerű dolog. Ülünk a dugóban és Mogyoródon is a végén eljutunk egy pusztában lévő parkolóba, ahonnan még fél óra séta min.
Általában a fedett lelátón ülünk, ahol bár ott van a díj-átadó, de nagyon nem lehet látni semmit, ráadásul a kivetítő sem pont ott van. Csak elhúznak az orrunk előtt a versenyzők.
Ültünk máshol is - brutális a meleg, vagy éppen az eső, ami általában jön.
Akkor mi az élmény? Nem nagyon lehet leírni. Ott kell lenni.
Néztem a sok külföldit. Ugrálnak, szurkolnak. Ha elered az eső, felveszik az esőkabátot és úgy is élvezik. De mindenki más is. HIHETETLEN!!!!
A lányom volt a VIP-ben is.

Jövőre már csak vasárnap megyünk, de az is jóóó lesz.
A lányomat tanítottam, hogyan lehet piszok gyorsan haladni egy hatalmas tömegben. Nem kell félni, gyorsan kell menni és ki fognak térni az utolsó pillanatban. Vicces. 300 ezer emberes a nézőszám a három napon!!!!
A WC-re kb kilóméteres sor. Ha kajálni akarsz, vagy egy sört inni - kilóméteres sor.
Tudni kell trükköket. :)

F1 sapkáink vannak (abból jó sok), F1 póló, F1 hátizsák és melegítő.
Beöltözünk -jelenleg Mercedes - cuccba és megyünk. Mivel a kedvencünk jövőre Ferrari színekben indul még nem tudom mi lesz a cuccokkal, de megoldjuk.

Na de aki nem tapasztalta annak ez egy agyrém így leírva is.
Nekem is az volt és el is szoktam gondolkodni, hogy miért, de mégis megéri.
Az árából egy hetet tuti el tudnánk tölteni külföldi tengerparton is.

TV-n nézni - meg sem közelíti az egész feeling-et.
:tutiok:

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Lemmy9.1 írta:
2024.10.12., szomb. 17:58
Akkor bocs, nem gondoltam hogy van akinek ez lenne. :smile53:
Nekem pl a családom.
Te se vetted figyelembe azok az emberek közben megélt érzelmeit. Megszületünk, aztán meg meghalunk, kb. a Te gondolatmeneted szerint ennyi az ÉLET, erre írtam hogy akkor ennek sincs értelme. Mi értelme ha úgy is meghalunk, vagy a klasszikus: Miért eszel, ha úgyis megéhezel...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1677

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Lemmy9.1 írta:
2024.10.12., szomb. 13:55
Aszpirin írta:
2024.10.02., szer. 20:38
Én azt még nehezebben értem meg, hogy mit élveznek az emberek a Forma-1-en, de itt is akkora a rajongótábora, hogy befogom a számat :)
Én nem. :D
Mennek körbe-körbe, és ha előz valaki hullámzanak az emberek, meg beöltöznek Ferraris, autós ruhákba. Érhetetlen agyrém.
A hozzászólásaid jelentős része az érthetetlen agyrém. :smile51: Szerinted nincs olyan általad kedvelt elfoglaltság, ami más számára nem ugyanúgy érthetetlen agyrém? :rolleyes:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 728

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Akkor bocs, nem gondoltam hogy van akinek ez lenne. :smile53:
Nekem pl a családom.
Szerintem!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Lemmy9.1 írta:
2024.10.12., szomb. 13:55

Mennek körbe-körbe, és ha előz valaki hullámzanak az emberek, meg beöltöznek Ferraris, autós ruhákba. Érhetetlen agyrém.
Ezen elv mentén semmi értelmes nincs az életben....

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:
Én azt még nehezebben értem meg, hogy mit élveznek az emberek a Forma-1-en, de itt is akkora a rajongótábora, hogy befogom a számat :)
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1677

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Alex_Aston írta:
2024.10.02., szer. 19:50
Ha már pankráció, van pár film, ami ezekről szól.

A Pankrátor.
https://m.imdb.com/title/tt1125849/

Nem kérdés, az általam látott ilyen témájú filmek közül a legjobb. Sőt, az egyik legjobb film, amit láttam. Zseniális benne Mickey Rourke, Marika Tomei pedig nem véletlenül az egyik kedvenc színésznőm.
A film pedig egy nagyon szépen elmesélt dráma, a pankrátorról, akinek bár az egészsége miatt abba kéne hagynia már a dolgot, de mégsem tutja befejezni. És nagyon jó a háttér bemutatása is ennek az egész shownak. Hogy azért nem is csak arról van szó, hogy légboxolnak a srácok.

Vaskarom

https://m.imdb.com/title/tt21064584/

Ez sem egy könnyed csihi puhi film. Itt egy komplett famíliát mutatnak be, igaz történet alapján. Nem semmi történet, az életszerű történetek kedvelőinek erősen ajánlott.

Családi bunyó

https://m.imdb.com/title/tt6513120/

Ez már egy sokkal könnyedebb film, női pankrátorról szól, aki a "zs" ligából szeretné magát felküzdeni a profik közé. Bár úgy tűnhet, a Rock a főszereplő, de kb. 2 percnyi kameo jut neki szerencsére.
Ez is igaz történet alapján, méghozzá olyannyira, hogy a végső bunyót erddetiben meg lehet nézni a YT-on is, kb. egy az egybe átültették a filmbe.
Stephen Amell és Alexander Ludwig főszereplésével van egy sorozat Heels címen. Eddig 2 évad jelent és szerintem baromi jó. Bár már írtam róla korábban. Én special ki nem állhatom a pankrációt, és mindig is egy kamu dolognak tartottam. Ennek ellenére a sorozat meg tudott nyerni, mert jó és szórakoztató.

Kép

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Aszpirin írta:
Sokáig én sem értettem
Úgy nem, hogy nézted és szeretted vagy úgy, hogy nem? Nem mindegy. :) Kultúra, melyet csak részben érthetünk meg ennyi km (mérföld) távolságból és az is hozzátartozik, hogy egy 13 éves szinttől nem szabad nagyon eltávolodni, akkor élvezhető marad. A megfelelő gyerekkorban itt is volt várakozás péntekenként, mai szemmel sokkal inkább LOL, mint nem.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:
2024.10.02., szer. 20:13

Kicsit provokatív leszek, de mi értelme van a pankrációnak?
A sportokhoz semmi köze.
Annyira látványosnak sem mondanám.
Egy amcsi szórakoztatás, de én nem értem mi benne a szórakoztató. gondolkodik.gif
Nekem totál szívás.
:smile32:
Ez nem a mi európai ízlésünknek való. Más kultúrkör. Ott van egy hagyománya gondolom.

Én a mű aláröhögéses műsorokat is utálom, ennek sem látom értelmét...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

DeLorean írta:
2024.10.02., szer. 20:13
A sportokhoz semmi köze.
Egy amcsi szórakoztatás, de én nem értem mi benne a szórakoztató. gondolkodik.gif
Nekem totál szívás.
Sokáig én sem értettem, de egy ideje így próbálom meg felfogni: nézel egy verekedést egy filmben. Tudod jól, hogy csak egy megrendezett verekedés, valójában nem püfölik egymást véresre, mégis élvezed. Valami ilyen lehet a pankráció, még némi tömegpszichózissal is megfűszerezve.

Szerintem azt senki nem állította, hogy a pankráció sport. Ahhoz nagyon tájékozatlannak kell lennie.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1635

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

ViXi78 írta:
2024.10.02., szer. 19:02
A 90-es évek elején mikor tízen éves voltam vidéken berobbant a hiper szuper kábeltévé és hirtelen olyan sok minden lett, hogy nem győztük kapcsolgatni a készüléket. Olyan is volt, hogy Sky Channel rajta a legendás pankrációval. Most a Netflixen van egy doku sorozat Mr. McMAHON címmel, ami erről szól. Ő volt az egésznek a promótere. Ma kezdtem el nézni és rögtön nagyon jó emlékeket idézett fel bennem az egész.
A híres Hulk Hogant már az első részben is mutatják. Biztosan sokan nem fogjátok értékelni a sorozatot. Ha most lenne ez és a mai eszemmel kezdeném el nézni biztosan nem érdekelne, de gyerekként látva nyomot hagyott bennem a kamu bunyó. ;peace;

A mai napig számos nevet fejből tudnék említeni, de sok versenyzőnek csak halvány képi emléke van meg. Találtam egy oldalt, ahol nagyon sok fel van sorolva vagy inkább az összes és most olvasom a csapat neveket is. A The Legion of Doom vagy a The Bushwhackers, hogy csak párat említsek a kedvenceim voltak, de számos egyéni versenyzőt is imádtam.
Itt az oldal is: https://www.onlineworldofwrestling.com/ ... -4/wwf90s/
Azt hiszem nagyon ráérős időmben kicsit jobban át fogom böngészni. :smile29:
A sportokhoz semmi köze.
Nekem totál szívás.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3252

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Ha már pankráció, van pár film, ami ezekről szól.

A Pankrátor.
https://m.imdb.com/title/tt1125849/

Nem kérdés, az általam látott ilyen témájú filmek közül a legjobb. Sőt, az egyik legjobb film, amit láttam. Zseniális benne Mickey Rourke, Marika Tomei pedig nem véletlenül az egyik kedvenc színésznőm.
A film pedig egy nagyon szépen elmesélt dráma, a pankrátorról, akinek bár az egészsége miatt abba kéne hagynia már a dolgot, de mégsem tutja befejezni. És nagyon jó a háttér bemutatása is ennek az egész shownak. Hogy azért nem is csak arról van szó, hogy légboxolnak a srácok.

Vaskarom

https://m.imdb.com/title/tt21064584/

Ez sem egy könnyed csihi puhi film. Itt egy komplett famíliát mutatnak be, igaz történet alapján. Nem semmi történet, az életszerű történetek kedvelőinek erősen ajánlott.

Családi bunyó

https://m.imdb.com/title/tt6513120/

Ez már egy sokkal könnyedebb film, női pankrátorról szól, aki a "zs" ligából szeretné magát felküzdeni a profik közé. Bár úgy tűnhet, a Rock a főszereplő, de kb. 2 percnyi kameo jut neki szerencsére.
Ez is igaz történet alapján, méghozzá olyannyira, hogy a végső bunyót erddetiben meg lehet nézni a YT-on is, kb. egy az egybe átültették a filmbe.
Csak a Marantz! :-D

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 54

Hozzászólás Szerző: ViXi78 »

A 90-es évek elején mikor tízen éves voltam vidéken berobbant a hiper szuper kábeltévé és hirtelen olyan sok minden lett, hogy nem győztük kapcsolgatni a készüléket. Olyan is volt, hogy Sky Channel rajta a legendás pankrációval. Most a Netflixen van egy doku sorozat Mr. McMAHON címmel, ami erről szól. Ő volt az egésznek a promótere. Ma kezdtem el nézni és rögtön nagyon jó emlékeket idézett fel bennem az egész.
A híres Hulk Hogant már az első részben is mutatják. Biztosan sokan nem fogjátok értékelni a sorozatot. Ha most lenne ez és a mai eszemmel kezdeném el nézni biztosan nem érdekelne, de gyerekként látva nyomot hagyott bennem a kamu bunyó. ;peace;

A mai napig számos nevet fejből tudnék említeni, de sok versenyzőnek csak halvány képi emléke van meg. Találtam egy oldalt, ahol nagyon sok fel van sorolva vagy inkább az összes és most olvasom a csapat neveket is. A The Legion of Doom vagy a The Bushwhackers, hogy csak párat említsek a kedvenceim voltak, de számos egyéni versenyzőt is imádtam.
Itt az oldal is: https://www.onlineworldofwrestling.com/ ... -4/wwf90s/
Azt hiszem nagyon ráérős időmben kicsit jobban át fogom böngészni. :smile29:
Apple Mac Mini M1(Audirvana Studio, Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Ezeket érdemes megnézni:

Wolfs: akció, George Clooney- Brad Pitt, az eltakarítókat gondolkodik.gif el akarják :inbox: takarítani. :smile30:
Killet heat: bűnügyi, Joseph Gordon Levitt, többszörös poénnal a végén :smile32: .
Kill em all 2: akció, Jean- Claude van Damme, egész jó volt. :noproblemo:
Tulsa King 2.rész: S. Stallone, nagyon kezd elvadulni, 3 gengszterfőnők és az államügyész akarja kicsinálni a Tulsában terjeszkedőket... meregzsak.gif
The lord of the ring 7.rész: kegyetlenül jó volt, a hang frenetikus élmény. :smile54:
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

scaurus írta:
2024.09.27., pén. 07:44

Csak ismétlem, kinek mi.

Konkrétan engem sem az Akolitus, sem - bár, magát az ajánlást köszönöm! - a When They See Us nem hoz lázba.

Az előbbiről tudható, hogy gyenge eresztés és vége sincs/lesz, az utóbbi történetről meg inkább olvasok újságcikket, wiki szócikket.
"a When They See Us nem hoz lázba"
Majd ha esetleg megnézted ... ;)

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

kargidje írta:
2024.09.26., csüt. 09:02
...
Mennyivel jobb is egy pl. Akolitus... :fekverohog:

Ajánlom figyelmedbe:
When They See Us
...
ennél szívszorítóbb filmet, sorozatot még nem láttam.
...
Csak ismétlem, kinek mi.

Konkrétan engem sem az Akolitus, sem - bár, magát az ajánlást köszönöm! - a When They See Us nem hoz lázba.

Az előbbiről tudható, hogy gyenge eresztés és vége sincs/lesz, az utóbbi történetről meg inkább olvasok újságcikket, wiki szócikket.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

scaurus írta:
2024.09.25., szer. 19:47
Lemmy9.1 írta:
2024.09.25., szer. 19:21
A sztorijuk alapján, jó szórakozást. gondolkodik.gif
Kinek mi.

Én nem igazán szeretem a valós eseményeken alapuló alkotásokat.
Mert vagy kisebb-nagyobb mértékben fiktív lesz vagy átmegy álmosító dokumentum filmbe.
Az ilyen valós eseményekről inkább olvasok valami cikket.

Ha már a monolitot imádom a nappaliban, akkor valami teljesen fiktívet mutasson, hogy ne azon kelljen agyalni, hogy mit áldozatak fel a dramaturgia, a hatás, a játékidő, a művészi hatás, az alkotói szabadság, stb. oltárán.

Ugyanakkor van rokonom, ismerősöm is, akit meg a teljesen fiktív történetekkel lehet a világából kikergetni.
Mennyivel jobb is egy pl. Akolitus... :fekverohog:

Ajánlom figyelmedbe:
When They See Us https://www.imdb.com/title/tt7137906/
4 részes minisorozat, ennél szívszorítóbb filmet, sorozatot még nem láttam.
A téma :smile30: :smile30: :smile30: a megvalósítás leborulok.gif

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemmy9.1 írta:
2024.09.25., szer. 19:21
Kinek mi.

Én nem igazán szeretem a valós eseményeken alapuló alkotásokat.
Mert vagy kisebb-nagyobb mértékben fiktív lesz vagy átmegy álmosító dokumentum filmbe.
Az ilyen valós eseményekről inkább olvasok valami cikket.

Ha már a monolitot imádom a nappaliban, akkor valami teljesen fiktívet mutasson, hogy ne azon kelljen agyalni, hogy mit áldozatak fel a dramaturgia, a hatás, a játékidő, a művészi hatás, az alkotói szabadság, stb. oltárán.

Ugyanakkor van rokonom, ismerősöm is, akit meg a teljesen fiktív történetekkel lehet a világából kikergetni.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem!

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 145

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

A Jeffrey Dahmer Story után, most a
Monsters sorozat újabb része: The Lyle and Erik Menendez Storyt csinálta meg a Netflix, ugyanolyan lebilincselő, mint a JD Story volt.
Volt egy szabadnapom, hát nem bírtuk abbahagyni.
Csatolmányok
IMG_1955.jpeg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nem vagyok robot 2024.09.25., szer. 16:17-kor.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Az alma nem esik messze - nézhető. Annette Bening, Sam Neill. családi, dráma, tenisz Az Alma+ kínálatában.

A Trópusi gyilok nézhetetlenül klisés, világbajnokságot nyerhetne vele.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Az uóbbi időben 4 sorozatba néztem bele.

2 Broke Girls (Az élet csajos oldala)
[Amazon]
6 rész alapján

Szitkom.
Kat Dennings-et kedvelem, a Thor filmek mellékszereplőjeként emlékezetesebb, mint egyes főszereplők.
A Sandman hangjátékban is jó.

Ebben a limonádé sorozatban igen üdítő, hogy kifejezetten NEM píszí.

Copper (A törvény ára)
[Telekom Filmklub]
1. rész alapján

Vadnyugati krimi.
Semmi kimagasló vagy zseniális, esős szombat délutánra jó lehet.

Kaos
[Netflix]
4 rész alapján

FB-on találtam, pont ugyanezt gondolom:
"...vegyesek az érzelmeim.

Egyrészt vannak benne vicces dolgok: az alapötlet, a görög mitológia felhasználása, az egyes karakterek, a rengeteg finom utalás (pl. a boltban a müzlis polcon a müzlik neve, doboza), Jeff Goldblum is remekel (mint általában pojáca szerepekben).
Ja, és persze az adott jelenthez passzoló zeneszámok.

Ugyanakkor, az a fránya forgatókönyv és dramaturgia; helyenként annyira érdektelen és unalmas, hogy a távkapcsolóért nyúl az ember, de aztán csak jön valami oltári vicces dolog.

Kb. mint Az ifjú pápa, ez is inkább laza vicces szkeccsek, klipek sorozata semmint egy összetett cselekménnyel rendelkező sorozat - legalábbis az első 3 rész alapján
."

Amikor a 2. rész nemkicsit leült, már méláztam, hogy elkaszálom, aztán csak folytattam, mert van 1-2 karakter/színész, akik jók (pl. Dionüszosz).

Bulvárszintű mitológiai ismereteknél picit mélyebb dolgok is felmerülnek, pl. Kaineusz, aki mit ad(nak) az isten(ek) a mai világban, eredetileg lánynak született Kainisz néven és csak később változott férfivá.

Tropiques criminels (Trópusi gyilkosságok)
[Telekom Filmklub]
7 rész alapján

Elég gyönge eresztés, de migrénes és/vagy lehangolt állapotban szellemi rágóguminak megteszi, Martinque szigete legalább színes.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Ingrid Goes West - jobb volt, mint vártam. Jó téma, jó alakítás és összkivitelezés. Az álszentségről szól. Pláza kisasszonnyal. Akit egyébként ajánlok megtekintésre a A Fehér Lótuszban is. ;) :smile32:

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Red Notice: nem új, de kihagyhatatlan akciófilm a 3 főszereplő miatt: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot.
Színtén kihagyhatatlan filmek:
Jackpot: másod főszereplő John Cena, akció,
Influencer: bűnügyi bődületesen jó etalon zenékkel,
A felbujtók: Matt Damon, Casey Affleck, bünügyi akció,
The lord of the rings: hibátlan sorozat,
Tulsa king: amennyivel rövidebb a Pinguin- nél, annyival jobb az első rész.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”