A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
a magyar szinkron általában az 5.1 / 7.1 felvételeken is olyan, hogy a beszédhang néha jóval halkabb az eredetinél, miközben az effektek meg maradnak a szinkronon kívüli hangerőn/dinamikával.
A szinkron szakik biztosan kiválóan dolgoznak, csak "mi vagyunk a hülyék"
Házmozis vassal ez egyszerűbb, én pl. a kalibrált szinthez képest kézzel tettem a centerrel +8 dB-t. Hogy ez így akkor tökéletlen az kevésbé érdekel, de legalább érteni a párbeszédeket úgy, hogy nem robban szét a nappali
A kérdés az, hogy megoldható-e szoftveresen, vagy a Zidoo beállításaiban, hogy a sokcsatornás hangsávot lekeverje 2.0 stereo hangsávra?
A beállítások között ki tudod választani a hangrendszered csatornakiosztását, illetve hogy 2 sávos hangot adjon ki HDMI-re és SPDIF kimenetre. Ha felteszel rá egy KODI lejátszót (Zidoo-hoz a ZBMC verzió illik), akkor a lekeverési arányokat és a dinamika tartományt is tudod szabályozni. Ez persze nem oldja meg azt a problémát, hogy nem minden film hangja sztereó kompatibilis, de ez inkább a régi moziknál volt jellemző.
Köszi, na ezt a menüpontot nem találtam, lehet vak vagyok.
A KODI-s megoldás jobban tetszik, lehet azzal próbálkozom első körben
Először is a normális sztereó keveréshez kellene egy olyan lejátszó, aminek dedikált sztereó (RCA, vagy XLR) kimenetei vannak.
Másodszor pedig a magyar szinkron általában az 5.1 / 7.1 felvételeken is olyan, hogy a beszédhang néha jóval halkabb az eredetinél, miközben az effektek meg maradnak a szinkronon kívüli hangerőn/dinamikával.
Éjszaka én is folyamatosan játszom a hangerőgombbal, nehogy felébredjen a gyerek...
Van az X20-on analóg RCA out, csak annak a hangja, hogy is mondjam, szóval szól vele a rendszer... de emiatt van a Metrum DAC, hogy jó is legyen ne csak szójjon
A 2. felvetésed is teljesen helytálló, a magyar szinkronsáv valamiért mindig félremegy az eredeti hangsávhoz képest, ill. ha a gyerek alszik, a filmnézés kézbentartott távval történik nálam is
A kérdés az, hogy megoldható-e szoftveresen, vagy a Zidoo beállításaiban, hogy a sokcsatornás hangsávot lekeverje 2.0 stereo hangsávra?
A beállítások között ki tudod választani a hangrendszered csatornakiosztását, illetve hogy 2 sávos hangot adjon ki HDMI-re és SPDIF kimenetre. Ha felteszel rá egy KODI lejátszót (Zidoo-hoz a ZBMC verzió illik), akkor a lekeverési arányokat és a dinamika tartományt is tudod szabályozni. Ez persze nem oldja meg azt a problémát, hogy nem minden film hangja sztereó kompatibilis, de ez inkább a régi moziknál volt jellemző.
Először is a normális sztereó keveréshez kellene egy olyan lejátszó, aminek dedikált sztereó (RCA, vagy XLR) kimenetei vannak.
Másodszor pedig a magyar szinkron általában az 5.1 / 7.1 felvételeken is olyan, hogy a beszédhang néha jóval halkabb az eredetinél, miközben az effektek meg maradnak a szinkronon kívüli hangerőn/dinamikával.
Éjszaka én is folyamatosan játszom a hangerőgombbal, nehogy felébredjen a gyerek...
Nálam okosabbakat kérdeznék, hátha van megoldás/megfejtés a kérdésemre.
Adott egy Zidoo X20 lejátszó, nálam erről mennek a filmek, melynek jele ki van küldve HDMI-n az LG OLED-be, ill. a hang része meg megy koaxon egy normális hangú Metrum Octave DAC-ba, innen tovább a csöves MF előfokba és tovább az MF stereo végfokba.
Alapvetően sztereózom és nem érdekel az 5.1 sem semennyire, lévén hogy a komplett hifim 2.1-re épül.
Elkezdett az zavarni, hogy az 5.1, 7.1, 9.1 ésatöbbi Atmos és társai hangsávval rendelkező filmek sztereón néha óriási dinamika különbséggel 'dolgoznak'. A robbanás szétszedi a házat, a dialógus meg alig érthető néhol (fura ezt leírni Magneplanar tulajként) de bezony néha ez van.
Házimozi vasam sosem lesz, plusz mono erősítőt (a center csatornára) emiatt nem veszek, úgy ahogy centert sem és HM processzort sem. Szeretném élvezni a filmeket is 2.1-ben, annak ellenére hogy az eredeti hangsáv mondjuk 5.1.
Van erre sansz valahogy vagy felejtsem el?
Van egy Egreat A10 lejátszóm. Ha 480p, x264 mkv t játszok le (sorozatok), szaggat a kép. kb 3...5 másodpercenként ugrik egy alig észrevehetőt.
Full HD filmek esetében meg tökéletes. Nas ról etetem. Először a Nas ra gyanakodtam, így kipróbáltam Pen Drive-ról ugyanaz.
Hasonlót véltem felfedezni a Xiaomi mi stick nél is.
Mi lehet a gond?
Köszönöm szépen előre is a segítséget.
Marantz Sr-5008, MA Mr6, MA RX Centre, MA RSFX, MA RXW-12, MEDE8ER.
Van itt még más is: Diy DoZ (ClassA 2x15W), Diy NVCSN Hibrid (2x200W).
Sziasztok!
Dune max vision 4k vagy Zidoo 3000 gondolkodom.
Melyiket tartájátok jobbnak? Fontos a mozi hang minőség. Vagy esetleg van ennél jobb kb 500000-ig? Vagy htpc?
A múlt héten sikerült beszereznem, egy Egreat A10 lejátszót, de szívok a Jukeboxal.
Elsősorban a sorozatokkal van a legtöbb baj.
- Magyar sorozatot (pl. A mi kis falunk) nem ismer fel. Még a 100 éves Mede8er is talált borítót hozzá.
- Más sorozatoknál össze vissza jelennek meg az epizódok a jukeboxban, és a képhez tartozó szövegből lehetetlen megmondani hányadik epizódon vagyok a kurzorral (mielőtt kiválasztom mit játszon le).
- A több évados sorozatnál nem jeleni meg minden esetben az össze évad.
Vajon mit ronthatok el?
Lehet a könyvtárszerkezettel van gond?
Ha valaki tud esetleg pár tanáccsal ellátni azt nagyon megköszönném. (Privátban is jöhet!)
Köszönettel: Zoltán
Popcorn Chameleon 4K lejátszó használható még, jövőálló-e valamennyire?
Tudja-e azt, amire szükség van egy film lejátszásahoz HD vagy akár 4K formátumban?
Vettem egy Xiaomi Mi stick 4K Tv okosítót, hogy a rendkívül öreg és buta hálószobai tv nken tudjunk sorozatokat nézni NAS ról.
Tudom, jobban is el lehet tölteni az időt a hálószobában, de ez van.
Szóval a problémám, hogy mind Kodi és VLC player esetén is ha 420p filmet játszok le 1...2 másodperc után megáll a kép, a hang megy tovább. Még, jó hogy a sorozatokat 420p ben szoktam letölteni.
Ha 720p vagy 1080p filmeket játszok le, minden rendben. Gyönyörűen játsza, sőt még beletekerésnél is teljesen jól reagál.
Van esetleg tapasztalata megoldása valakinek a problémával kapcsolatban?
Köszönettel:
Zoltán
Engem az Zidoo UHD2000 ventilátor zaja nagyon zavart, pláne zene hallgatásnál volt idegesítő. Ugyanez a probléma az UHD3000-nél is.
Az UHD2000 beépített ventilátorának működése több fokozatban is szabályozható, némelyik állásban gyakorlatilag hangtalan, én is így használtam.
Van állítási lehetőség, de a legalacsonyabb állásban is zavaróan hangos. Próbáltam kikapcsolt állapotban használni, akkor egy idő után lefagyott és még kikapcsolni sem lehetett. Próbáltam kicserélni jobb minőségűre a ventilátort, de a földön nincs hozzá megfelelő méretben 4 pines.
Reménytelen.
Sziasztok,
Zidoo Z1000pro vagy UHD3000 vagy Neo-X?
Próbálta már valaki ezeket ugyanabban a rendszerben?
Megéri a felár képben és hangban az UHD3000 illetve a Neo-X esetén?
(120” vászon és Sony 5000-es lézer projektor lesz, filmek a NAS-on.)
Köszi.
Engem az Zidoo UHD2000 ventilátor zaja nagyon zavart, pláne zene hallgatásnál volt idegesítő. Ugyanez a probléma az UHD3000-nél is.
Sziasztok,
Zidoo Z1000pro vagy UHD3000 vagy Neo-X?
Próbálta már valaki ezeket ugyanabban a rendszerben?
Megéri a felár képben és hangban az UHD3000 illetve a Neo-X esetén?
(120” vászon és Sony 5000-es lézer projektor lesz, filmek a NAS-on.)
Köszi.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
A segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy Zidoo Z10 pro lejátszót. Összességében meg vagyok elégedve vele, egyetlen dolog zavar csak nagyon, hogy 1db HDMI van rajta (tudom a lejátszók többségén ez így van, kivéve a Dune 4k Solo stb.). De ugye nekem nem az van :)
Alapból a házimozi erősítőmre van kötve mert van több Dolby TrueHD vagy DTS-HD MA anyagom is és nincs eARC-m.
Viszont előfordul az is, hogy nem kéne a HM, csak a TV-n akarnék megnézni, vagy beállítani valamit zenéhez stb. és ilyenkor zavar.
Dune, így keress rá. Még ejteni sem dűnének kell.
Dűne a film.
Ha a film Dűne és egyébként Dune - a lejátszó pedig Dune, akkor magyarosan nyugodtan ejtheted Dűnének.
Mindenki így ejti és mondja, ha a lejátszóról beszél - te nem hallottad még sohasem?
Ember nincs, aki djún-nak ejti. Ha te igen, akkor a "kisújjadat" emeld el, amikor megiszod a pálinkát, de egyébként teljesen OK.