Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Médialejátszók
Re: Médialejátszók
Megoldódott, a weboldallal volt probléma...
Sziasztok!
A következő problémám lenne: Dune HD real vision lejátszón a felirat letöltés az opensubtitles.org oldalról 2 napja nem működik. Kidobja a találatokat, kiválasztom, leokézom, de nem tölti le, nem történik semmi. Hálózati lejátszás Synology NASról, Dune és NAS kikapcsolva, újraindítva, Dunén firmware frissítés is megvolt. Előtte tökéletesen működött, beállításokon nem változtattam semmit. Ha valaki tudna segíteni...Köszi
A következő problémám lenne: Dune HD real vision lejátszón a felirat letöltés az opensubtitles.org oldalról 2 napja nem működik. Kidobja a találatokat, kiválasztom, leokézom, de nem tölti le, nem történik semmi. Hálózati lejátszás Synology NASról, Dune és NAS kikapcsolva, újraindítva, Dunén firmware frissítés is megvolt. Előtte tökéletesen működött, beállításokon nem változtattam semmit. Ha valaki tudna segíteni...Köszi
+1 ezt én is tapasztaltam már! De csak a DV filmeknél csinálja ezt (x20). ??customi írta: ↑2023.10.19., csüt. 19:50Sziasztok!
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy van egy Zidoo Z9X médialejátszóm (legfrissebb gyári firmware-rel), mely YAMAHA RX-A1080 AVR-en keresztül csatlakozik a Sony AF8 OLED TV-re. A gondom az, hogy a Dolby Vision-ös 4K tartalmak (NAS-ról streamelve etherneten keresztül) képe sokkal sötétebb, mint kéne lennie.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Sziasztok!
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy van egy Zidoo Z9X médialejátszóm (legfrissebb gyári firmware-rel), mely YAMAHA RX-A1080 AVR-en keresztül csatlakozik a Sony AF8 OLED TV-re. A gondom az, hogy a Dolby Vision-ös 4K tartalmak (NAS-ról streamelve etherneten keresztül) képe sokkal sötétebb, mint kéne lennie.
Egyéb forrásként használok még AppleTV 4K-t és egy Oppo UDP-203 lejátszót (mely streamelt mkv-k esetében csak HDR10-et tud, viszot lemezekről viszi a Dolby Vision-t), mindkettőnél tökéletes a kép, csak a Zidoo-nál viszont sötét. És csak a Dolby Vision tartalmak, egyéb tartalmak nem, azok rendben vannak.
Alapvetően majdnem minden default beállításon van, amin változtattam, hogy a HDMI range-et limited-re vettem, máshoz nem nyúltam.
Van esetleg valakinek bármi javaslata, hogy mit lehetne megpróbálni? A tévén a gammát tudnám húzni, amitől nyilván világosodik, de az a képet is elmónikázza persze...
Köszönöm!
Egyéb forrásként használok még AppleTV 4K-t és egy Oppo UDP-203 lejátszót (mely streamelt mkv-k esetében csak HDR10-et tud, viszot lemezekről viszi a Dolby Vision-t), mindkettőnél tökéletes a kép, csak a Zidoo-nál viszont sötét. És csak a Dolby Vision tartalmak, egyéb tartalmak nem, azok rendben vannak.
Alapvetően majdnem minden default beállításon van, amin változtattam, hogy a HDMI range-et limited-re vettem, máshoz nem nyúltam.
Van esetleg valakinek bármi javaslata, hogy mit lehetne megpróbálni? A tévén a gammát tudnám húzni, amitől nyilván világosodik, de az a képet is elmónikázza persze...
Köszönöm!
- Blondsztyú
- Fórumlakó

- Értékelés: 78
Szeretném kérdezni Zidoo UHD-3000 tulajoktól aki Tidalt is használ:
Eddig a telón futtatott Tidal alkalmazásban a megjelenített dal lejátszása közben a jobb felső Live ikontól balra lévő(kis hangsugárzó)ikonra kattintva a lenyíló fülnél látszódott a Zidoo és rálépve az aktuális dalt tovább tudta küldeni a processzor felé a Zidoo. No ez egy ideje már nincs így. Nem jelenik meg a Zidoo.
Van valakinek ötlete,hogy mi lehet a gond és a megoldás? v6.4.42 fw fut rajt jelenleg a lejátszón. Bétát még nem használtam.
Köszi előre is!
Eddig a telón futtatott Tidal alkalmazásban a megjelenített dal lejátszása közben a jobb felső Live ikontól balra lévő(kis hangsugárzó)ikonra kattintva a lenyíló fülnél látszódott a Zidoo és rálépve az aktuális dalt tovább tudta küldeni a processzor felé a Zidoo. No ez egy ideje már nincs így. Nem jelenik meg a Zidoo.
Van valakinek ötlete,hogy mi lehet a gond és a megoldás? v6.4.42 fw fut rajt jelenleg a lejátszón. Bétát még nem használtam.
Köszi előre is!
Zidoo UHD-3000/Marantz AV8801/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
A szinkron szakik biztosan kiválóan dolgoznak, csak "mi vagyunk a hülyék"
Házmozis vassal ez egyszerűbb, én pl. a kalibrált szinthez képest kézzel tettem a centerrel +8 dB-t. Hogy ez így akkor tökéletlen az kevésbé érdekel, de legalább érteni a párbeszédeket úgy, hogy nem robban szét a nappali
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Köszi, na ezt a menüpontot nem találtam, lehet vak vagyok.fapaci írta: ↑2023.10.12., csüt. 16:06A beállítások között ki tudod választani a hangrendszered csatornakiosztását, illetve hogy 2 sávos hangot adjon ki HDMI-re és SPDIF kimenetre. Ha felteszel rá egy KODI lejátszót (Zidoo-hoz a ZBMC verzió illik), akkor a lekeverési arányokat és a dinamika tartományt is tudod szabályozni. Ez persze nem oldja meg azt a problémát, hogy nem minden film hangja sztereó kompatibilis, de ez inkább a régi moziknál volt jellemző.
A KODI-s megoldás jobban tetszik, lehet azzal próbálkozom első körben
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Van az X20-on analóg RCA out, csak annak a hangja, hogy is mondjam, szóval szól vele a rendszer...KisMarci írta: ↑2023.10.12., csüt. 16:01Először is a normális sztereó keveréshez kellene egy olyan lejátszó, aminek dedikált sztereó (RCA, vagy XLR) kimenetei vannak.![]()
Másodszor pedig a magyar szinkron általában az 5.1 / 7.1 felvételeken is olyan, hogy a beszédhang néha jóval halkabb az eredetinél, miközben az effektek meg maradnak a szinkronon kívüli hangerőn/dinamikával.![]()
Éjszaka én is folyamatosan játszom a hangerőgombbal, nehogy felébredjen a gyerek...
A 2. felvetésed is teljesen helytálló, a magyar szinkronsáv valamiért mindig félremegy az eredeti hangsávhoz képest, ill. ha a gyerek alszik, a filmnézés kézbentartott távval történik nálam is
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11177
- Kapcsolat:
A beállítások között ki tudod választani a hangrendszered csatornakiosztását, illetve hogy 2 sávos hangot adjon ki HDMI-re és SPDIF kimenetre. Ha felteszel rá egy KODI lejátszót (Zidoo-hoz a ZBMC verzió illik), akkor a lekeverési arányokat és a dinamika tartományt is tudod szabályozni. Ez persze nem oldja meg azt a problémát, hogy nem minden film hangja sztereó kompatibilis, de ez inkább a régi moziknál volt jellemző.
Először is a normális sztereó keveréshez kellene egy olyan lejátszó, aminek dedikált sztereó (RCA, vagy XLR) kimenetei vannak.
Másodszor pedig a magyar szinkron általában az 5.1 / 7.1 felvételeken is olyan, hogy a beszédhang néha jóval halkabb az eredetinél, miközben az effektek meg maradnak a szinkronon kívüli hangerőn/dinamikával.
Éjszaka én is folyamatosan játszom a hangerőgombbal, nehogy felébredjen a gyerek...
Másodszor pedig a magyar szinkron általában az 5.1 / 7.1 felvételeken is olyan, hogy a beszédhang néha jóval halkabb az eredetinél, miközben az effektek meg maradnak a szinkronon kívüli hangerőn/dinamikával.
Usher - Valhalla - Emotiva
Nálam okosabbakat kérdeznék, hátha van megoldás/megfejtés a kérdésemre.
Adott egy Zidoo X20 lejátszó, nálam erről mennek a filmek, melynek jele ki van küldve HDMI-n az LG OLED-be, ill. a hang része meg megy koaxon egy normális hangú Metrum Octave DAC-ba, innen tovább a csöves MF előfokba és tovább az MF stereo végfokba.
Alapvetően sztereózom és nem érdekel az 5.1 sem semennyire, lévén hogy a komplett hifim 2.1-re épül.
Elkezdett az zavarni, hogy az 5.1, 7.1, 9.1 ésatöbbi Atmos és társai hangsávval rendelkező filmek sztereón néha óriási dinamika különbséggel 'dolgoznak'. A robbanás szétszedi a házat, a dialógus meg alig érthető néhol (fura ezt leírni Magneplanar tulajként) de bezony néha ez van.
A kérdés az, hogy megoldható-e szoftveresen, vagy a Zidoo beállításaiban, hogy a sokcsatornás hangsávot lekeverje 2.0 stereo hangsávra?
Házimozi vasam sosem lesz, plusz mono erősítőt (a center csatornára) emiatt nem veszek, úgy ahogy centert sem és HM processzort sem. Szeretném élvezni a filmeket is 2.1-ben, annak ellenére hogy az eredeti hangsáv mondjuk 5.1.
Van erre sansz valahogy vagy felejtsem el?
Adott egy Zidoo X20 lejátszó, nálam erről mennek a filmek, melynek jele ki van küldve HDMI-n az LG OLED-be, ill. a hang része meg megy koaxon egy normális hangú Metrum Octave DAC-ba, innen tovább a csöves MF előfokba és tovább az MF stereo végfokba.
Alapvetően sztereózom és nem érdekel az 5.1 sem semennyire, lévén hogy a komplett hifim 2.1-re épül.
Elkezdett az zavarni, hogy az 5.1, 7.1, 9.1 ésatöbbi Atmos és társai hangsávval rendelkező filmek sztereón néha óriási dinamika különbséggel 'dolgoznak'. A robbanás szétszedi a házat, a dialógus meg alig érthető néhol (fura ezt leírni Magneplanar tulajként) de bezony néha ez van.
A kérdés az, hogy megoldható-e szoftveresen, vagy a Zidoo beállításaiban, hogy a sokcsatornás hangsávot lekeverje 2.0 stereo hangsávra?
Házimozi vasam sosem lesz, plusz mono erősítőt (a center csatornára) emiatt nem veszek, úgy ahogy centert sem és HM processzort sem. Szeretném élvezni a filmeket is 2.1-ben, annak ellenére hogy az eredeti hangsáv mondjuk 5.1.
Van erre sansz valahogy vagy felejtsem el?
Sziasztok!
Van egy Egreat A10 lejátszóm. Ha 480p, x264 mkv t játszok le (sorozatok), szaggat a kép. kb 3...5 másodpercenként ugrik egy alig észrevehetőt.
Full HD filmek esetében meg tökéletes. Nas ról etetem. Először a Nas ra gyanakodtam, így kipróbáltam Pen Drive-ról ugyanaz.
Hasonlót véltem felfedezni a Xiaomi mi stick nél is.
Mi lehet a gond?
Köszönöm szépen előre is a segítséget.
Van egy Egreat A10 lejátszóm. Ha 480p, x264 mkv t játszok le (sorozatok), szaggat a kép. kb 3...5 másodpercenként ugrik egy alig észrevehetőt.
Full HD filmek esetében meg tökéletes. Nas ról etetem. Először a Nas ra gyanakodtam, így kipróbáltam Pen Drive-ról ugyanaz.
Hasonlót véltem felfedezni a Xiaomi mi stick nél is.
Mi lehet a gond?
Köszönöm szépen előre is a segítséget.
Marantz Sr-5008, MA Mr6, MA RX Centre, MA RSFX, MA RXW-12, MEDE8ER.
Van itt még más is: Diy DoZ (ClassA 2x15W), Diy NVCSN Hibrid (2x200W).
-
Kaj22
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 5
Sziasztok!
Dune max vision 4k vagy Zidoo 3000 gondolkodom.
Melyiket tartájátok jobbnak? Fontos a mozi hang minőség. Vagy esetleg van ennél jobb kb 500000-ig? Vagy htpc?
Dune max vision 4k vagy Zidoo 3000 gondolkodom.
Melyiket tartájátok jobbnak? Fontos a mozi hang minőség. Vagy esetleg van ennél jobb kb 500000-ig? Vagy htpc?
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7818
Átraktam a HDD kábeles kérdést a Kábelezzünk topicba: viewtopic.php?f=4&t=119104 Ott lehet folytatni személyeskedés nélkül. Az egymás kóstolgatása pedig az OFFban van: viewtopic.php?f=100&t=190438
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Sziasztok!
A múlt héten sikerült beszereznem, egy Egreat A10 lejátszót, de szívok a Jukeboxal.
Elsősorban a sorozatokkal van a legtöbb baj.
- Magyar sorozatot (pl. A mi kis falunk) nem ismer fel. Még a 100 éves Mede8er is talált borítót hozzá.
- Más sorozatoknál össze vissza jelennek meg az epizódok a jukeboxban, és a képhez tartozó szövegből lehetetlen megmondani hányadik epizódon vagyok a kurzorral (mielőtt kiválasztom mit játszon le).
- A több évados sorozatnál nem jeleni meg minden esetben az össze évad.
Vajon mit ronthatok el?
Lehet a könyvtárszerkezettel van gond?
Ha valaki tud esetleg pár tanáccsal ellátni azt nagyon megköszönném. (Privátban is jöhet!)
Köszönettel: Zoltán
A múlt héten sikerült beszereznem, egy Egreat A10 lejátszót, de szívok a Jukeboxal.
Elsősorban a sorozatokkal van a legtöbb baj.
- Magyar sorozatot (pl. A mi kis falunk) nem ismer fel. Még a 100 éves Mede8er is talált borítót hozzá.
- Más sorozatoknál össze vissza jelennek meg az epizódok a jukeboxban, és a képhez tartozó szövegből lehetetlen megmondani hányadik epizódon vagyok a kurzorral (mielőtt kiválasztom mit játszon le).
- A több évados sorozatnál nem jeleni meg minden esetben az össze évad.
Vajon mit ronthatok el?
Lehet a könyvtárszerkezettel van gond?
Ha valaki tud esetleg pár tanáccsal ellátni azt nagyon megköszönném. (Privátban is jöhet!)
Köszönettel: Zoltán
- sony309
- Fórumlakó

- Értékelés: 29
Sziasztok!
Popcorn Chameleon 4K lejátszó használható még, jövőálló-e valamennyire?
Tudja-e azt, amire szükség van egy film lejátszásahoz HD vagy akár 4K formátumban?
Előre is köszönöm a választ!
Popcorn Chameleon 4K lejátszó használható még, jövőálló-e valamennyire?
Tudja-e azt, amire szükség van egy film lejátszásahoz HD vagy akár 4K formátumban?
Előre is köszönöm a választ!
S3x, Hi-Fi & Rock and Roll
Sziasztok!
Vettem egy Xiaomi Mi stick 4K Tv okosítót, hogy a rendkívül öreg és buta hálószobai tv nken tudjunk sorozatokat nézni NAS ról.
Tudom, jobban is el lehet tölteni az időt a hálószobában, de ez van.
Szóval a problémám, hogy mind Kodi és VLC player esetén is ha 420p filmet játszok le 1...2 másodperc után megáll a kép, a hang megy tovább. Még, jó hogy a sorozatokat 420p ben szoktam letölteni.
Ha 720p vagy 1080p filmeket játszok le, minden rendben. Gyönyörűen játsza, sőt még beletekerésnél is teljesen jól reagál.
Van esetleg tapasztalata megoldása valakinek a problémával kapcsolatban?
Köszönettel:
Zoltán
Vettem egy Xiaomi Mi stick 4K Tv okosítót, hogy a rendkívül öreg és buta hálószobai tv nken tudjunk sorozatokat nézni NAS ról.
Tudom, jobban is el lehet tölteni az időt a hálószobában, de ez van.
Szóval a problémám, hogy mind Kodi és VLC player esetén is ha 420p filmet játszok le 1...2 másodperc után megáll a kép, a hang megy tovább. Még, jó hogy a sorozatokat 420p ben szoktam letölteni.
Ha 720p vagy 1080p filmeket játszok le, minden rendben. Gyönyörűen játsza, sőt még beletekerésnél is teljesen jól reagál.
Van esetleg tapasztalata megoldása valakinek a problémával kapcsolatban?
Köszönettel:
Zoltán
-
Best
- Nincs visszaút

- Értékelés: 32
Van állítási lehetőség, de a legalacsonyabb állásban is zavaróan hangos. Próbáltam kikapcsolt állapotban használni, akkor egy idő után lefagyott és még kikapcsolni sem lehetett. Próbáltam kicserélni jobb minőségűre a ventilátort, de a földön nincs hozzá megfelelő méretben 4 pines.
Reménytelen.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11177
- Kapcsolat:
Az UHD2000 beépített ventilátorának működése több fokozatban is szabályozható, némelyik állásban gyakorlatilag hangtalan, én is így használtam.
-
Best
- Nincs visszaút

- Értékelés: 32
Engem az Zidoo UHD2000 ventilátor zaja nagyon zavart, pláne zene hallgatásnál volt idegesítő. Ugyanez a probléma az UHD3000-nél is.
Sziasztok,
Zidoo Z1000pro vagy UHD3000 vagy Neo-X?
Próbálta már valaki ezeket ugyanabban a rendszerben?
Megéri a felár képben és hangban az UHD3000 illetve a Neo-X esetén?
(120” vászon és Sony 5000-es lézer projektor lesz, filmek a NAS-on.)
Köszi.
Zidoo Z1000pro vagy UHD3000 vagy Neo-X?
Próbálta már valaki ezeket ugyanabban a rendszerben?
Megéri a felár képben és hangban az UHD3000 illetve a Neo-X esetén?
(120” vászon és Sony 5000-es lézer projektor lesz, filmek a NAS-on.)
Köszi.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy Zidoo Z10 pro lejátszót. Összességében meg vagyok elégedve vele, egyetlen dolog zavar csak nagyon, hogy 1db HDMI van rajta (tudom a lejátszók többségén ez így van, kivéve a Dune 4k Solo stb.). De ugye nekem nem az van :)
Alapból a házimozi erősítőmre van kötve mert van több Dolby TrueHD vagy DTS-HD MA anyagom is és nincs eARC-m.
Viszont előfordul az is, hogy nem kéne a HM, csak a TV-n akarnék megnézni, vagy beállítani valamit zenéhez stb. és ilyenkor zavar.
Szerintetek egy ilyen megoldaná a problémámat?
https://www.alza.hu/premiumcord-hdmi-2- ... 5.htm?o=20
Nem ismerem a márkát, de a leírása alapján tudja, amit szeretnék tőle és szimpibb mint az ebay-en kapható cuccok nagy része. :)
Előre is köszi!
A segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy Zidoo Z10 pro lejátszót. Összességében meg vagyok elégedve vele, egyetlen dolog zavar csak nagyon, hogy 1db HDMI van rajta (tudom a lejátszók többségén ez így van, kivéve a Dune 4k Solo stb.). De ugye nekem nem az van :)
Alapból a házimozi erősítőmre van kötve mert van több Dolby TrueHD vagy DTS-HD MA anyagom is és nincs eARC-m.
Viszont előfordul az is, hogy nem kéne a HM, csak a TV-n akarnék megnézni, vagy beállítani valamit zenéhez stb. és ilyenkor zavar.
Szerintetek egy ilyen megoldaná a problémámat?
https://www.alza.hu/premiumcord-hdmi-2- ... 5.htm?o=20
Nem ismerem a márkát, de a leírása alapján tudja, amit szeretnék tőle és szimpibb mint az ebay-en kapható cuccok nagy része. :)
Előre is köszi!
Hová?DeLorean írta: ↑2023.02.02., csüt. 17:54Ha a film Dűne és egyébként Dune - a lejátszó pedig Dune, akkor magyarosan nyugodtan ejtheted Dűnének.
Mindenki így ejti és mondja, ha a lejátszóról beszél - te nem hallottad még sohasem?
Ember nincs, aki djún-nak ejti. Ha te igen, akkor a "kisújjadat" emeld el, amikor megiszod a pálinkát, de egyébként teljesen OK.
Csak, hogy a professzor is tanuljon egy kicsit!
![]()
Szerintem!