Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Backrau
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Backrau »

Sziasztok! Előző héten vásároltam egy Marantz SR5012 erősítőt. Nagyon meg vagyok vele elégedve eddig. Viszont lenne egy apró kérdésem. HDMI kábelel össze van kötve a tv-vel. Ha az internet rádio gombot megnyomom a távon a tv-re nem megy át kép, csak telefonról tudom vezérelni a HEOS app-al. Eddig pedig volt kép. Tuti, hogy én állítottam el valamit, csak nem szeretném ezért resetelni a beállításokat. Valaki tud a témában segíteni? Előre is köszönöm.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Rca- t lehet kerni de csunya felara van,nem is ertem! Valamelyiknel 400 eur volt + :D A 100 eur trigger is kicsit erdekes,ez alap egy vegfokon! Mindegy majd belejonnek az igenyek hozzak majd ezt is! Amugy jonak tunik a cuccos! :smile32:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Holnap reagálok még, de azért az tény, hogy minden gyártó a saját igazát szajkózza. Ugyanúgy tudnék idézni a Nord-tól is, hogy szerintük meg miért a sajátjuk a jó. Az pedig ha nem kikapcsolható a led, egy sokcsatornás erősítőn az hatalmas mínusz. Ne kelljen már szigetelőszalagozzak egy több ezer eurós végfokot, hogy ne vakítson bele a kék led a szemembe sötétben.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Morph írta:
2018.12.17., hétf. 17:05
De én tényleg csak tényeket közlök ,nem kívánom senkinek a véleményét befolyásolni.
A tények konok dolgok. Ha ezt osztja meg valaki az nem győzködés.
Ezért írtam hogy kíváncsi vagyok, van-e valami hiteles infó róluk, meg KP is. Ha a tények azt mutatjak hogy jobb akkor azt el lehet, kell fogadni. Lehet hogy más is elindul ilyen irányba a feltárás ismeretében.

Érdekes ha ennyire rugalmasak, eleve miért nem árazták be a páratlan számú csatornás verziókat, illetve opciókénta az RCA kimenetet is. Weblapon meg elehetett volna csinálni az árat egy konfigurálóval...

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

Na most megy a weboldal. Ami tetszik: tényleg gusztán meg van építve.
Ami nem tetszik: nincs 3 5 és 7 csatornás kivitel, csak 2,4,6,8.
Csak XLR van. A Nord erősítőkön van XLR és RCA is, és egy kapcsoló amivel lehet váltogatni közöttük, így több forrást is rá lehet akár kötni a végfokokra. Ill. nem kell RCA-XLR átalakítással pöcsölni, ha az avr/en vagy a sztereó előfokon nincs XLR kimenet.
[/quote]

Valóban. De mondtam is ,hogy van miben fejlődniük. Kérhetsz rá olyan csatlakozást ,amilyet akarsz. Sajnos ez egyelőre levelezés tárgya.A csatornaszám is "megegyezés " kérdése. Szerintem a kapcsolós verzió is megoldható. Olvastam lehet az ő oldalukon ,hogy az XLR -es rákötés jobb jel/ zaj arányt eredményez,de már nem emléxem pontosan.
Pont innen fakad a véleményezés is, amit linkeltem. Belülről sokkal precízebben van megépítve ,mint a Nord.
Az Apollon tulaja írta és ennek utána is kérdezhetsz ,akár náluk is miben különbözik pontosabban.Bátran bevállalja az állítását.
"Our amplifiers are build on another level. You can see that even from pictures. I can guarantee that our NC800SL also sounds better than the Nord One, because we use better wiring, different and better input buffer design and the components on our input buffer boards are more expensive and a lot better. The outcome is better sonic performance. Our NC800SL also has lower noise level than Nord."

A Nord-ban a veboldal erősebb és van egy extra is ,hogy kikapcsolható a led azt hiszem. De én tényleg csak tényeket közlök ,nem kívánom senkinek a véleményét döntően befolyásolni.Túl nagy különbség biztos nincs a 2 cég között, de ugye ez közelebb van 5-10%-al olcsóbb is és egy picivel precízebben,igényesebben megépített is.De ez látszik a belső fotókon is.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Morph írta:
2018.12.17., hétf. 08:29
Tényleg érdekelne, hogy szerinted mi a baj a Norddal. Kifejtenéd?

Kimérhető különbségek is vannak ,de ennek csak, akkor tudnánk utána járni, ha lenne mindkettőből a polcon.(pl zajszint)
Szerintem kicsi igénytelenebb belülről. Nézd meg a kábelelvezetést, nincs harisnya... Ennyi. Ha neked az a jobb, vegyél Nordot.
Én jobban szimpatizálok a másikkal.Senkit nem akarok meggyőzni. leborulok.gif
Idéznék egy véleményt:
"Nord amplifiers have a very bad build quality. It looks like Colin from Nord doesn't know about safety standards and the way he is doing wiring is just awful and very unprofessional"
Na most megy a weboldal. Ami tetszik: tényleg gusztán meg van építve.
Ami nem tetszik: nincs 3 5 és 7 csatornás kivitel, csak 2,4,6,8.
Csak XLR van. A Nord erősítőkön van XLR és RCA is, és egy kapcsoló amivel lehet váltogatni közöttük, így több forrást is rá lehet akár kötni a végfokokra. Ill. nem kell RCA-XLR átalakítással pöcsölni, ha az avr/en vagy a sztereó előfokon nincs XLR kimenet.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Morph írta:
2018.12.17., hétf. 08:29

Kimérhető különbségek is vannak ,de ennek csak, akkor tudnánk utána járni, ha lenne mindkettőből a polcon.(pl zajszint)
Szerintem kicsi igénytelenebb belülről. Nézd meg a kábelelvezetést, nincs harisnya... Ennyi. Ha neked az a jobb, vegyél Nordot.
Idéznék egy véleményt:
"Nord amplifiers have a very bad build quality. It looks like Colin from Nord doesn't know about safety standards and the way he is doing wiring is just awful and very unprofessional"
Ezt a véleményt hol olvashatom ? Elolvasnám az egész topikot vele együtt.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

P. Roland írta:
2018.12.17., hétf. 06:59
Köszönöm a sok hozzászólást. Az XMC-1 időközben elkelt, a kiszemeltek köre pedig az alábbiakra szűkült (zárójelben a helyi árak, kedvezmények után, ausztrál dollárban):
- Marantz AV7705: A$3,100
- Yamaha CX-A5200: A$3,100
- Anthem AVM60: A$4,000

Otthoni kipróbálásra talán csak az Anthem esélyes, az is fórumtárstól, kereskedők itt ezzel nem igazán foglalkoznak. Tippeket a választáshoz továbbra is örömmel veszek!
Ha van rá pénz egyértelműen Anthem!
A másik kettő kb egy kategória, az avm-60-at a nagyobb Marantz-al érdemes összevetni.
Nem fogod megbánni, már csak a használható kalibrációs szoftvere miatt is megéri a különbözetet ;)

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

Idéznék egy véleményt:
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

P. Roland írta:
2018.12.17., hétf. 07:47

A Melbourne-i kereskedőket már megkérdeztem, nem opció. Szepi beszámolóját olvastam, lehet beszélek is majd vele.
Jaaaa hogy Melbourne-be kellene bemutatni?! gondolkodik.gif
Rugalmasnak rugalmas Szepi, de ehhez szerintem le kellene kenyerezned egy kengurú, kolala szafarival vagy egy cápahorgászattal hogy a hóna alá xsapja a Yamit és demozzon nálad! 31_1_21.gif

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

-KP- írta:
2018.12.16., vas. 23:52

Erre kíváncsi leszek! Remélem fel lesznek hozva pro és kontra előnyök, hátrányok a műszaki megoldások alapján (vélelmezem senki sem hallotta pl. a Nordot), termeszetesen egyéb forrásból sem tilos ide citálni infókat. 31_1_21.gif Csak ne az legyen hogy akkor is az X a jobb.

P. Roland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: P. Roland »

TSanyi írta:
2018.12.17., hétf. 07:41
P. Roland írta:

Otthoni kipróbálásra talán csak az Anthem esélyes, az is fórumtárstól, kereskedők itt ezzel nem igazán foglalkoznak. Tippeket a választáshoz továbbra is örömmel veszek!
Azert egy kérdést megérne, legfeljebb nemet mondanak, hátrányba nem kerülnél. Pl. Szepit is megkérdezhetnéd nála van a Yami 5200-es.
A Melbourne-i kereskedőket már megkérdeztem, nem opció. Szepi beszámolóját olvastam, lehet beszélek is majd vele.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

P. Roland írta:

Azert egy kérdést megérne, legfeljebb nemet mondanak, hátrányba nem kerülnél. Pl. Szepit is megkérdezhetnéd nála van a Yami 5200-es.

P. Roland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: P. Roland »

Hiccusz írta:
2018.11.25., vas. 15:11
P. Roland írta:
2018.11.25., vas. 13:25
Gabesz26 írta:
2018.11.23., pén. 22:30

Nem írtad, hogy miért szeretnél váltani (mivel vagy elégedetlen, mi hiányzik stb.), ennek tudatában könnyebb lenne a többieknek hasznos tanácsot adni.
Több kisebb problémám volt az XMC-1 kapcsán, előfordultak apróbb HDMI handshake gondok, iOS appról vezérelve néha lefagyott, Standby módból nem lehetett bekapcsolni iOS appon keresztül (Video On Standby módban 30 Wattot fogyasztott), csalódást keltett sztereón (számomra kevéske volt a beépített USB DAC + előfok produkciója, így bekerült egy Parasound Halo a láncba) és persze érdekelni kezdett az Atmos/DTS:X. Érdekes, hogy a kommentekben a Yamahákról kevés szó esett (nekem pozitív tapasztalataim vannak az Aventage sorozattal), illetve többen javasoltátok az Anthem prociját (az iOS appról bekapcsolható egyébként)?
Kérj meg egy kereskedőt, adjon pár napra egy Yamahát és egy Anthem AVM60-at kipróbálásra! Vidd haza, kösd be, futtasd le mindegyiken a bemérő rendszert, s hallgasd meg őket zenén és mozin! Spoiler: Utána vidd vissza a Yamit! :D :D :D :D :D
Köszönöm a sok hozzászólást. Az XMC-1 időközben elkelt, a kiszemeltek köre pedig az alábbiakra szűkült (zárójelben a helyi árak, kedvezmények után, ausztrál dollárban):
- Marantz AV7705: A$3,100
- Yamaha CX-A5200: A$3,100
- Anthem AVM60: A$4,000

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Morph írta:
2018.12.16., vas. 23:13
-KP- írta:
2018.12.16., vas. 22:44
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem jó az apollon, de hihetetlen, hogy nincs havi 20 eurójuk weblapra, miközben több ezer eurós végfokokat árulnak.
Igazad kell adnom . Sok mindenben fejlődniük kell.De hidd el belül sokkal precízebb a megépítettség, mint a Nord -ban. Keressél neten fotókat. A Nord-nak nagy előnye ,hogy angol cég.És ennyi. Jobb a hájp több kapcsolat, de ennyi, ezért is írnak róla.
Nekem,amúgy mindig bejön az Apollon oldala, egyszer sem volt gondom.
Én a Brexit miatt sem vennék Angol garanciás terméke.(már) :ohnoohnoohno:

https://www.nordacoustics.co.uk/product ... ereo-black

https://www.nordacoustics.co.uk/product ... c500dmst-2

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Morph írta:
2018.12.16., vas. 23:13
-KP- írta:
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem jó az apollon, de hihetetlen, hogy nincs havi 20 eurójuk weblapra, miközben több ezer eurós végfokokat árulnak.
Igazad kell adnom . Sok mindenben fejlődniük kell.De hidd el belül sokkal precízebb a megépítettség, mint a Nord -ban. Keressél neten fotókat. A Nord-nak nagy előnye ,hogy angol cég.És ennyi. Jobb a hájp több kapcsolat, de ennyi, ezért is írnak róla.
Nem lesz itt Brexit, ettől függetlenül egyszerübb bármit elintézni a sógoroknál.

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

-KP- írta:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Morph írta:
2018.12.16., vas. 21:56
-KP- írta:
2018.12.16., vas. 12:05
Fish írta:
2018.12.16., vas. 09:42
Szivesen kiprobalom :D Mi penz egy ilyen az publikus?
Ne felejtsd rászámolni az áfát :(

van még egy hasonló cég:

https://www.nordacoustics.co.uk
Sajnos van ,de ha megnézed a Nord belsejét ,ehhez képest, elhányod magad ,milyen trehány belül
és a megépítés során sincsen betartva minden ökölszabály. De azt is kipróbálhatja valaki. leborulok.gif
Miért hánynám el magam? Azért mégis csak írt róluk a 6moons, 1500 oldalas informatív fórum topik van róluk egy nemzetközileg is ismert fórumon,plusz több országba is importálják. Szóval valamit lehet mégis jól csinálnak. Ezzel szemben ott az apollon amiről semmi infó nincs sehol, és a weblapjuk az, amitől tényleg elhányom magam, mert akármikor néztem eddig, nem működött. Hiányzó képek, nem működő linkek. Most kíváncsiságból rámentem és 403, még be se hozza az oldalt. :smile51:

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

-KP- írta:
2018.12.16., vas. 12:05
Fish írta:

van még egy hasonló cég:

Sajnos van ,de ha megnézed a Nord belsejét ,ehhez képest, elhányod magad ,milyen trehány belül
és a megépítés során sincsen betartva minden ökölszabály. De azt is kipróbálhatja valaki. leborulok.gif

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

[quote=Fish post_id=2324973 time=1544951981 user_id=32325]
Azért ez is elég lehet valószínű

NCMP8350 HYPEX BASED

Ugyanezt rendeltem csak 6 csatornásat.A linkre ,ha ráböksz láthatod is.
A típus jelzés az elején jelöli a csatornaszámot.8350 8 ,6350 6... csatornás.Én az Ice -okat kerülném ,mert nagyon száraz ,analitikus hangjuk van. Mondhatni száraz jég. :D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Fish írta:

van még egy hasonló cég:

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Fish írta:
2018.12.16., vas. 10:19

NCMP8350 HYPEX BASED

TECHNICAL SPECIFICATIONS
• Black Finish Stereo Case with anti vibration black aluminium feet
• Distortion: THD+N – – 0.0018 % 20Hz

• Frequency Response: 10 – 50k Hz +0/-3dB

• Low Distortion: THD+N – – 0.0018 % 20Hz

• High Input Impedance 47K

• 26 dB Gain

• Ultra High Damping Factor

• Power rating (per channel)

450W @ 2ohm

500W @ 4ohm

350W @ 8ohm

• Case Dimensions 450 x 180 x 411 mm ( 189mm height with feet)
• Weight 16 kg
• 2 Year Full Warranty
Tökös cucc, erőben nincs hiány, jó volna hallani. :smile32:

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

NCMP8350 HYPEX BASED

TECHNICAL SPECIFICATIONS
• Black Finish Stereo Case with anti vibration black aluminium feet
• Distortion: THD+N – – 0.0018 % 20Hz

• Frequency Response: 10 – 50k Hz +0/-3dB

• Low Distortion: THD+N – – 0.0018 % 20Hz

• High Input Impedance 47K

• 26 dB Gain

• Ultra High Damping Factor

• Power rating (per channel)

450W @ 2ohm

500W @ 4ohm

350W @ 8ohm

• Case Dimensions 450 x 180 x 411 mm ( 189mm height with feet)
• Weight 16 kg
• 2 Year Full Warranty
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”