Ezt nem vitatom. De amit írtam, annak meg van az előnye, hogy fokozatosan lehet építkezni. Kezdetnek megveszem az avr-t és mondjuk kap végfokot a frontoldal, aztán fokozatosan építkezem. Majd mikor már minden csatornára meg van a végfok, akkor az avr helyett, beteszek egy procit. De azért megnéznék egyszer egy tesztet, ahol egy anthem avr szerepelne prociként, szerintem igen derekasan helytállna.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1698
Re: Házimozi erősítők,processzorok
- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
Az Arcam 860 kimaradt a listából! Benne a Dirac!A Marantz 9-as széria pedig igenis jobb,mint a 7-es és nem csak zenén.Persze nem ég és föld.”,sajnos a hátránya az Audyssey,sajnos,pedig használtan már jobb vétel,mint a hetes.
Szia,
én csak akkor javaslom az XMC-1 cseréjét, ha az Atmos, vagy DTS:X hiányzik. Minden más esetben hozza, vagy felülmúlja a felsoroltak minőségét (szerintem).
A 8802a szuper cucc, hallottam, nem nyúlnál vele mellé, egyedül az Audyssey, ami ismét csak szerintem , gyengébb, mint a Dirac, vagy ARC. Volt CX-A5100-am, AV7702-vel hallgattam össze, a nyomába sem ért a Yami a Marantz-nak nálam. Így én azt a vonalat hanyagolnám.
Ha nagyon fontos az ár/érték arány, akkor a 7704 lenne a tippem, de az meg jelentősen elmarad hangminőségben az XMC-től.
Minden más esetben az AVM60 lenne a megoldás, nekem sem véletlenül az maradt legtovább a rendszerben.
(Persze, csak akkor ha az RMC-1 nem fér bele a keretbe és ha feltételezzük, hogy hozza, vagy meghaladja az XMC1 minőségét, ami azért elég valószínű.)
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond
A 7704-es listaára alatt vettem a Yamit.Fish írta: ↑2018.11.23., pén. 20:15ezek között egyértelmű a 7704 árelőnye.. sztem annál jobb nem igen kell,persze az anthem jobb de nem 2x-es áron.. én is 7703 vettem, mert teljesen elegendő ,minden tekintetben.. amennyiért vettem az összes alternatíva 2x, 3x, 4x annyiba kerül, nekem biztosan nem nyújt egyik sem többet ennyivel! Persze ez szigorúan a saját elképzelésem ,véleményem! Peace!![]()
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
- Gabesz26
- Fórumlakó
- Értékelés: 88
Nem írtad, hogy miért szeretnél váltani (mivel vagy elégedetlen, mi hiányzik stb.), ennek tudatában könnyebb lenne a többieknek hasznos tanácsot adni.
Az xmc szerintem egy nagyon jó cucc (nálam sajnos a kihasználatlanság miatti rendszer egyszerűsítés áldozata lett). Ha az atmos hiányzik az talán nemsokára elérhető lesz, mert az rmc-1 megjelenés utánra ígérték, ami lassan itt (bár ahogy az emo ígér, úgy nem ígér senki

Csak, hogy legyen egy kis Anthem is :). Anthem MRX-710-re léptem vissza, ami azért elmarad az xmc-től, mozin kisebb, sztereó zene esetében valamivel nagyobb mértékben. De jelenleg egy vállalható kompromisszum (AVR-ek között idáig ez tetszik a legjobban azok közül amit itthon hallottam)
Addig mondod ezt amíg ki nem próbálsz otthoni környezetben egy proci/végfok párost, és utána megváltozik a véleményed abban biztos vagyok mert én is ezt gondoltam. Soha többé nem akarsz majd avr-t ...

"Az igazi barát szemből támad."
- -KP-
- V.I.P.
szerintem egy anthem 720 is tökéletesen jó procinak :) Ha pedig a következő szériában atmos képes lesz az 5x0 modell, akkor szerintem arra fogok benevezni.
ezek között egyértelmű a 7704 árelőnye.. sztem annál jobb nem igen kell,persze az anthem jobb de nem 2x-es áron.. én is 7703 vettem, mert teljesen elegendő ,minden tekintetben.. amennyiért vettem az összes alternatíva 2x, 3x, 4x annyiba kerül, nekem biztosan nem nyújt egyik sem többet ennyivel! Persze ez szigorúan a saját elképzelésem ,véleményem! Peace!

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Több, mint két éve van Yami 5100-em, nekem tökéletesen megfelel mozira, soha nem jutott eszembe, hogy cserélni kellene. Ezen a szinten már nincsennek óriási különbségek szvsz. Árban a Yami sokkal kedvezőb volt anno, mint a Malac vagy az Anthem.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
- Speter
- Törzsvendég
- Értékelés: 268
Nagyon sokan váltottak akár Anthem AVR-re más prociról, az XLR hiánya, ha nem gond.
Írj Gabesz26-nak, most árulja a Emo XMC-1-et, kérdezd meg mik a tapasztalatok nála.
Az a legszebb, hogy a kommersz kategóriában, (ami még megfizethető) majdnem "mindenki" az Anthemnél köt ki!
Volt mindenféle proci és AVR nálam is, 30-35 féle, különféle végfok is, de az Anthem van meg lassan 2 éve és nem akarom lecserélni csak egy nagyobb Anthem procira és végfokra, de ez a jövő zenéje...
Írj Gabesz26-nak, most árulja a Emo XMC-1-et, kérdezd meg mik a tapasztalatok nála.

Az a legszebb, hogy a kommersz kategóriában, (ami még megfizethető) majdnem "mindenki" az Anthemnél köt ki!
Volt mindenféle proci és AVR nálam is, 30-35 féle, különféle végfok is, de az Anthem van meg lassan 2 éve és nem akarom lecserélni csak egy nagyobb Anthem procira és végfokra, de ez a jövő zenéje...

Lexicon MC-10; HTPC-Intel-AMD; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; NAD C272; Nobsound előfok; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA kábelezés; AudioQuest; Isotek Aquarius, Polaris; Hivox Alces; Synergistic Research; Isoacoustic;
- Zozi
- Törzsvendég
- Értékelés: 974
Szia!
én végigjártam az utat... avm60-nál kötöttem ki... ha csak mozira kell és kell az atmos, szerintem nagyon jó választás.
Rengeteg minden megfordult nálam...processzorokból az utóbbi időben... kronológiai sorrendben:
XMC1, 8802A, XMC1, 8802A, AVM60
Ahogy Tony írta magasan van a léc, pláne a dirac-kal. Ha nem jött volna az atmos őrület valószínű még mindig az xmc1-et nyúznám. Viszont az AVM60-ban megtaláltam amit kerestem. Mozin maximálisan. Az ARC is nagyon jó szolgálatot tesz.
Igaz én újan vásároltam a Limarnál, szívtam a fogam, de megérte.
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
Nehéz kérdés, az XMC1 magasra teszi a lécet. Szívem szerint a mindjárt boltokba kerülő RMC1-t mondanám. A 8802 szuper gép, de az audyssey nem a kedvencem. A Yamit nem ismerem. Mozi ügyileg az ARC és az AVM60 ami nem mellé nyúlás, de valóban nem olcsó. Van most kint 900 környékén. A 7704 applikációs bemérő cucca egy fokkal jobb, a 8802 saját rendszerétől, és tulajdonképen a Pro kalibrálás, csak gyengébb mikivel.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- P. Roland
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Sziasztok, keresem az Emotiva XMC-1 utódját és az alábbi lehetőségek merültek fel: AV8802a, CX-A5100, CX-A5200 vagy AV7704. Az AVM-60-at kilőném, mert túlárazottnak érzem. Csak mozira kell. Szerintetek melyik legyen és miért?
Ugye mondtam.Hát ennyit erről!irishcream írta: ↑2018.11.22., csüt. 22:53EZ 1500 Wattot nyomat.stereo_midi_system_telefunken_1500w_pmpo_19827929.jpg
- irishcream
- Hazajáró lélek
- -KP-
- V.I.P.
Ezt az albiban fogod használni? Vagy bulizni vetted?
- -KP-
- V.I.P.
És jól szól rajta a Bunyós Pityu? 

Jött egy kis erősítés,ha. Nexo nem tudná a referenciaszintet :). PA fanok figyelmébe skánlanám a Turbosound dobozokat.1100 watt Klark Teknik ampal szerelve,tehát nem kell külön végfok és 130dB max hangnyomás,ami lehet,hogy megüti a mércét.
Azt én nagyon jól tudom,de 5 ezer dodót már az usában sem dobálnak hozzád.irishcream írta: ↑2018.11.19., hétf. 17:32A megfizethetőség erősen függ a jövedelmektől, az USA és a fejlett európai országok termékeinek pozicionálása nem a magyar jövedelmek figyelembe vételével történik.Hifilala írta: ↑2018.11.19., hétf. 16:45Az Emotivára is igazak a feltételek,de a szlogen már nem annyira,hogy megfizethető,elérhető hájend!Csutka írta: ↑2018.11.19., hétf. 16:22
Az új Emotiva is high-end. A tudása, felépítése és a többi hasonló termék között is kiemelkedik.
De a high-end jelentése manapság már csak annyi, hogy nagyon jó.
A wikin ennyi:
high-end
-jó minőségű
-felső kategóriás
-drága
Az Emotiva mindháromnak megfelel.
Szerencsésebb az alsó-közép-felső kategória megfogalmazás.
De a high-end még így is megfoghatóbb, mint az audiophile. SZVSZ
Az árképzése erősen megváltozott az eonak,hiszen más formában értékesít mint korábban tette,ami magával vonja az árak emelkedését.
- irishcream
- Hazajáró lélek
A megfizethetőség erősen függ a jövedelmektől, az USA és a fejlett európai országok termékeinek pozicionálása nem a magyar jövedelmek figyelembe vételével történik.Hifilala írta: ↑2018.11.19., hétf. 16:45Az Emotivára is igazak a feltételek,de a szlogen már nem annyira,hogy megfizethető,elérhető hájend!Csutka írta: ↑2018.11.19., hétf. 16:22Az új Emotiva is high-end. A tudása, felépítése és a többi hasonló termék között is kiemelkedik.
A wikin ennyi:
high-end
-jó minőségű
-felső kategóriás
-drága
Az Emotivára is igazak a feltételek,de a szlogen már nem annyira,hogy megfizethető,elérhető hájend!Csutka írta: ↑2018.11.19., hétf. 16:22Az új Emotiva is high-end. A tudása, felépítése és a többi hasonló termék között is kiemelkedik.
A wikin ennyi:
high-end
-jó minőségű
-felső kategóriás
-drága
Az új Emotiva is high-end. A tudása, felépítése és a többi hasonló termék között is kiemelkedik.
A wikin ennyi:
high-end
-jó minőségű
-felső kategóriás
-drága