Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Szép gondolati ív: eljutni a képregény-filmek silány minőségének felemlegetésétől az értelmiség gyalázásáig. Azért talán nem baj, ha gyógyítanak, tanítanak, terveznek, stb. Amúgy minden ellenkező híreszteléssel ellentétben az értelmiség jó része sem fogyaszt már magaskultúrát. Régen egy orvos, egy mérnök olvasott, tájékozott embernek számított, ahogyan a tanító is. Ma ez - részben éppen annak következtében, amit coyoman Bödőcs Márai-paródiájából idéz - nincs így. A mérce is azért tűnik el, mert nincsen mihez viszonyítani, nincs a tudásnak és a műveltségnek respektje. Az autószerelőmnek sem mondom meg, hogy hogyan végezze a munkáját, hanem megbízom benne, hogy tudja mit csinál, és a szaktudásáért nem csak megfizetem, de meg is becsülöm. És ide tetszőleges szakmát be lehet helyettesíteni. Értelmiségit is.
Persze, lehet azt gondolni, hogy a politikához, a focihoz és a kultúrához Magyarországon mindenki ért. Olyan is mind, egytől egyig. Nem nagyon van.
Persze, ízlése mindenkinek lehet, el lehet mondani, hogy ő mit szeret, kedvel, sőt fogyaszt, de önmagában ettől nem változik meg annak minősége, kulturális helyiértéke. És persze, lehet azt mondani- ahogyan fapaci teszi - hogy de hát egy adott kulturális termék (mondjuk Mozart) értékelése, funkciója az idővel változik, de egy adott pillanatban azért megmondható, hogy hol van éppen, és hogyan jegyzik a kulturális értéktőzsdén.
Az amerikai filmek 99%-ával az a helyzet, hogy a tömegfilmek közé tartozik, semmi köze a filmművészethez, hiába hívják azt a szervezetet "akadémiának". Iparosmunkák, ami önmagában még nem lenne baj, de kivitelezésük (és ezen nem pusztán a látványt és a hangot értem) meglehetősen kétséges színvonalú, ízlésproblémákról, alapvető elképzelések hiányáról tanúskodik. Mint egy középosztálybeli amerikai család nappalija. :D Ez meglátszik egyrészt a végtermékeken, másrészt azon is, hogy aki a kreativitását vásárra viszi a hollywoodi fősodorban, az igen könnyen szürkül bele annak középszerébe. Szó volt már Bessonról, de ez történt például Fincherrel is, és a példák még hosszasan sorolhatók. Hogy ezt az én - elismerem: sarkosan megfogalmazott értékelésemet, melyet az Európában filmmel foglalkozó szakemberek jó része oszt, és ha nem akar Amerikából pénzhez jutni a filmes projektjéhez, el is ismer, vajon miért tekintik egyesek az ellenük intézett személyes támadásnak, azon szerintem nem nekem kellene elgondolkodnom.
Én csak akkor látom értelmét egy ilyen csevegőnek, ha nem csak olyan trailereket posztolunk itt újra, melyeket megnézve már mindent láttunk a filmből, a történetet pedig jobb, ha nem is találgatjuk.
No offense.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6349

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

A tegnapi vitában elvesztődött, de ismét csak figyelmetekbe szeretnék ajánlani egy vadonatúj 7 részes Showtime-minisorozatot (annyira új, hogy még az USA-ban is csak 4 epizódot adtak le eddig, az ötödik vasárnap érkezik):

Escape at Dannemora

A sorozat egy 2015-ben megtörtént (tehát egészen friss) valós esetet dolgoz fel, a személyek valós neveivel, és ráerősít arra a közhelyre, hogy a legjobb történeteket a valóság produkálja. Ehhez még tegyetek hozzá egy brilliáns szereplőgárdát (a lennebbi trailer magáért beszél), és az eredmény: részemről a börtönthriller-t kedvelő felnőtteknek nagyon ajánlott.
Nálunk a HBO műsorán vetítik, az HBO GO-n fönn van az első négy rész. Tegnap megnéztem 3 részt, és nem bántam meg. Jöhet az összes!

youtu.be/RVbOjP1Ziec
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11253
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Drága uraim, ne rajtam verjétek le a társadalmi tendenciákat! :-) Ahogy írtam, példát mindenre lehet találni. Állításom csupán annyi volt, hogy a fogyasztás függ a végzettségtől és a műveltségtől. Adatokért tessék a KSH-hoz fordulni!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

fodesz írta:
2018.12.10., hétf. 17:46
fapaci írta:
2018.12.10., hétf. 13:19
Ez most olaj lesz a parázsra, de van bőven párhuzam az egyén végzettsége, műveltsége és az általa fogyasztott művészeti alkotások között.
Én szakmunkás vagyok, akkor nekem jó a Rambo is? :D
És az operát is szereted,kedvenced a svájcinéger!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

fapaci írta:
2018.12.10., hétf. 13:19
Ez most olaj lesz a parázsra, de van bőven párhuzam az egyén végzettsége, műveltsége és az általa fogyasztott művészeti alkotások között.
Én szakmunkás vagyok, akkor nekem jó a Rambo is? :D

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Tonyka írta:
2018.12.10., hétf. 14:23
Az értelmiségi elhelyezi magát valahová, ebbe az attitűdbe nem fér bele Lagzi Lajcsi. Így tartja magát ehhez, és a tőle elvárhatóhoz, tehát nem megy el a koncertre.
Ó... ha merném folytatni ezt a remek gondolatot... :D
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: Coyoman »

"Mit hozott ez a húsz esztendő? A kapitalizmus katedrálisait, a tömegkultúra templomait, a fogyasztás kápolnáit, mekdonelcet, autósmozit, kutyakozmetikát. Német lovag helyett kaliforniai golfozót. Kossuth helyett Pókembert, csikósok helyett motoros bandát, vers helyett rap-et, vörös postakocsis utazás helyett autósüldözést, tudás helyett értesültséget, bölcsesség helyett kvízt, pálinka helyett gyermekfogkrém-ízű koktélt, fröccs helyett kólát, szorgalom helyett amfetamint, művek helyett projekteket. Az életre-halálra olvasó, harcos szellem helyett a giccs légypapírján ringatózó customer-t. Az írók varázskertjében álmodozó szó-morfinistát megfertőzte a "turkálás az alkotó alsóneműs fiókjában" vírusa: nem katarzist vár, csak kukkolna. Nem Zrínyi kell neki, csak valami bulvárpörkölt a vadkanból. Trónra emelték a példányszám-fétist, ott ül, s uralg a profit-totemmel jobbján. Bestseller-mérnökök számolják ki a hamis jelzőszirupok megfelelő mennyiségét, a csavaros történet kanyarjainak ideális ívét. Semmi erőfeszítés, csak könnyed gurulás a lejtőn? Győzött a tömegember street food-jával, pseudocinema-jával, ügyfél-várakoztató zenéjével, vattacukor-esztétikájával."

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9749

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

MGMART írta:
2018.12.10., hétf. 15:59
Életrevalók-újranézve

Tegnap újra műsorra tűztük az Életrevalókat.Az apropója a dolognak, hogy szembejött az amcsik remake-jének a trailere.Nem sok bizodalmam van benne.Teljesen feleslegesnek látom az ilyen próbálkozásokat, főleg annak fényében, hogy az eredeti egy 10/10-es film.Az újranézésnél mindig ott van az esély, hogy nem hozza ugyanazt mint korábban az első megtekintéskor.Ez a film azon kevés kivételek közé tartozik melyekben sokadszorra sem fogunk csalódni, klasszikus lesz belőle.Mondanivalója az évek múlásával is mindig aktuális marad.Az elcsépelt "igaz történet alapján" szlogen itt teljesen megállja a helyét.Nem színezték ki a valóságban megtörtént eseményeket.A magyar szinkron szerintem tuti lett, nagyon eltalálták Omar Sy alakította karakter szinkronhangját.Szívből ajánlom mindenkinek akár újranézni is.Annak aki esetleg még nem látta kötelező darab.

Ui.:Aki fogékony a filmzenékre ,annak érdemes odafigyelni Ludovico Einaudi zongorán játszott dallamaira, nagyon szép zenét komponált.
Kishazánkban színpadra is vitték.

intouchables.jpg
Rengetegszer megnéztem ezt a filmet. Nem tudom megúnni. :tutiok:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Életrevalók-újranézve

Tegnap újra műsorra tűztük az Életrevalókat.Az apropója a dolognak, hogy szembejött az amcsik remake-jének a trailere.Nem sok bizodalmam van benne.Teljesen feleslegesnek látom az ilyen próbálkozásokat, főleg annak fényében, hogy az eredeti egy 10/10-es film.Az újranézésnél mindig ott van az esély, hogy nem hozza ugyanazt mint korábban az első megtekintéskor.Ez a film azon kevés kivételek közé tartozik melyekben sokadszorra sem fogunk csalódni, klasszikus lesz belőle.Mondanivalója az évek múlásával is mindig aktuális marad.Az elcsépelt "igaz történet alapján" szlogen itt teljesen megállja a helyét.Nem színezték ki a valóságban megtörtént eseményeket.A magyar szinkron szerintem tuti lett, nagyon eltalálták Omar Sy alakította karakter szinkronhangját.Szívből ajánlom mindenkinek akár újranézni is.Annak aki esetleg még nem látta kötelező darab.

Ui.:Aki fogékony a filmzenékre ,annak érdemes odafigyelni Ludovico Einaudi zongorán játszott dallamaira, nagyon szép zenét komponált.
Kishazánkban színpadra is vitték.
intouchables.jpg
intouchables.jpg (127.34 KiB) Megtekintve 2436 alkalommal

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Tonyka írta:
2018.12.10., hétf. 14:23
Látszólag igazad van, és mégsem, vagy csak részben. Az értelmiségi elhelyezi magát valahová, ebbe az attitűdbe nem fér bele Lagzi Lajcsi. Így tartja magát ehhez, és a tőle elvárhatóhoz, tehát nem megy el a koncertre.
Szerintem a magamutogatás, a sznobizmus nem diploma függvénye. Pusztán vannak emberek, akik másnak akarják mutatni magukat, mint amik. Én is igyekszem rendes embernek látszani. ;)
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

fapaci írta:
2018.12.10., hétf. 13:47
wittao írta:
2018.12.10., hétf. 13:39
Van egy gyerekkori baratom...
Példát mindenre lehet találni és én sem tekintem magam szuperművelt csúcsértelmiséginek, de abban talán egyetérthetünk, hogy a Nemzeti Szimfonikusok és Lagzi Lajcsi koncertjein nem ugyanolyan statisztikai arányban vannak jelen az értelmiségi és a 8 általánost végzett osztály tagjai. ;) Ha a korábbi kijelentésed helyes lenne, akkor nem lehetne különbség a két nézőtér összetételében.
Látszólag igazad van, és mégsem, vagy csak részben. Az értelmiségi elhelyezi magát valahová, ebbe az attitűdbe nem fér bele Lagzi Lajcsi. Így tartja magát ehhez, és a tőle elvárhatóhoz, tehát nem megy el a koncertre. Egy házibulin esetleg némi szíverősítővel viszont lehet ő üvölti legjobban a refrént Lajcsitól. Láttam már nem egy komoly embert kivetkőzni magából, ha kicsit elengedik a hűűű én marha okos, és komoly vagyok szerepjátékot. Van a Titanic-ban egy jelenet, mikor a pórnép mulat, és jól érzi magát. A pénzes értelmiségi meg üres unalmas fecsegéssel tölti az idejét. Kedvelem az ilyen görbe tükröket...........
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

wittao írta:
2018.12.10., hétf. 13:39
Van egy gyerekkori baratom...
Példát mindenre lehet találni és én sem tekintem magam szuperművelt csúcsértelmiséginek, de abban talán egyetérthetünk, hogy a Nemzeti Szimfonikusok és Lagzi Lajcsi koncertjein nem ugyanolyan statisztikai arányban vannak jelen az értelmiségi és a 8 általánost végzett osztály tagjai. ;) Ha a korábbi kijelentésed helyes lenne, akkor nem lehetne különbség a két nézőtér összetételében.

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

bitrograde írta:
2018.12.10., hétf. 13:23
Képzeld, nem.
Valóban nem érted.

Áj feladin.
Ez is egy idézet - Gáspár Lacitól.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Csutka írta:
2018.12.10., hétf. 13:13
bitrograde írta:
2018.12.10., hétf. 13:11
És ez hogyan minősít téged? Vagy bárki mást itt?
gondolkodik.gif
Komolyan nem érted?
:smile51:
Képzeld, nem. A "közízlésről" szerintem bárki tehet kijelentést. Meg aztán a közízlésbe bizony magamat is belegondolom (nem tudom, hogy te magaddal kapcsolatban hogyan vélekedsz). Ami pedig a TOP 100-ra vonatkozó ironikus kijelentésemet illeti, nem tudom, miért vonatkozhat az bármi másra, mint a TOP 100. Ha bármelyikőtöknek köze van bármelyik film elkészítéséhez, örömmel követem meg, és jelentem ki arról a filmről, hogy az a kivétel, de én sajnos úgy látom, hogy tényleg kevés az ipari termelés átlagosan alacsony színvonalát felülmúló alkotás azon a listán.
Ha pedig a "vessetek a mókusok elé!" kijelentést kifogásolnád, akkor feloldom a(z önirónikusnak szánt) filmes utalást. Woody Allen figurája mondja ezt az Annie Hallban némileg féltékenyen Annie egyik korábbi, hippie-guru-bölcsész pasijára.

youtu.be/gqyEkYatZJ4
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

wittao írta:
2018.12.10., hétf. 12:51
Egyáltalán nem köthető általános műveltséghez, vagy IQ-hoz, vagy egyéb máshoz az, hogy valaki milyen filmeket néz/szeret. Olyan mint a zenehallgatás (ha már a hobbinkat boncolgatjuk)...
Ez most olaj lesz a parázsra, de van bőven párhuzam az egyén végzettsége, műveltsége és az általa fogyasztott művészeti alkotások között. A jelenség ismert, logikus és természetes, csak könyörgöm, ne tessék érvként használni egyik oldalon sem!

Sajnálom, hogy a beszélgetés ismét átment boszorkányüldözésbe és önmarcangolásba, de legalább született néhány érdekes hozzászólás.

Csutka

bitrograde írta:
2018.12.10., hétf. 13:11
gondolkodik.gif
Komolyan nem érted?
:smile51:

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Csutka írta:
2018.12.10., hétf. 13:09
bitrograde írta:
2018.12.10., hétf. 12:56
Én itt szálltam be a vitába. Keressetek tőlem olyan idézetet, ahol bármelyikőtöket személyesen (egyenként vagy kollektíven) olyan formában minősítettem,
"Viccet félretéve: a közízlés sajnos gyalázatos állapotban van."

"Csupa értékes, művészi és emberi értéket hordozó, az egyén és ízlésének épülését támogató, maradandó alkotás. Alig találni köztük ellenpéldát.
Könyörgöm, vessetek a mókusok elé!!!"

Hirtelen két idézet tőled, nem lapozok vissza tovább.

Írjunk mi is ilyeneket a bedobott ajánlásaidra?
Tiszteld meg a másikat, ne általánosíts és ne írj hasonlókat.
:cheers1:

Csutka

bitrograde írta:
2018.12.10., hétf. 12:56
Én itt szálltam be a vitába. Keressetek tőlem olyan idézetet, ahol bármelyikőtöket személyesen (egyenként vagy kollektíven) olyan formában minősítettem,
"Viccet félretéve: a közízlés sajnos gyalázatos állapotban van."

"Csupa értékes, művészi és emberi értéket hordozó, az egyén és ízlésének épülését támogató, maradandó alkotás. Alig találni köztük ellenpéldát.
Könyörgöm, vessetek a mókusok elé!!!"

Hirtelen két idézet tőled, nem lapozok vissza tovább.

Írjunk mi is ilyeneket a bedobott ajánlásaidra?
Tiszteld meg a másikat, ne általánosíts és ne írj hasonlókat.
:cheers1:

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9749

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Mindenki nyugodjon le!

Attól megnyugszik... ;peace;
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

bitrograde írta:
2018.12.08., szomb. 20:31
Tonyka írta:
2018.12.08., szomb. 19:05
Helyes, h hozzátetted szerinted. Sokak szerint meg nem, úgy, h nincs min vitázni.
Én úgy tudom, akkor szoktak vitázni, ha nem értenek egyet valamiben.
Egy meglátásom, vagy gondolatom van. Többször éreztem már így hasonló fikázások esetén. Lehet nincs valóságalapja, de..... Úgy érzem vannak olyan emberek akik kipécézik az amúgy kifejezetten közönségsiker filmeket. Ami adott évben mondjuk a legnagyobb sikert könyvelheti el. Szóval az ilyen filmeket hangosan szokták ekézni. Néha dacnak, vagy simán csak azért is lehúzom, bebizonyítva, én különb vagyok, engem csak azért sem vesztek meg. Minél nagyobbat durran egy film, annál ellenszenvesebb lesz. Így aztán a végén nem is a filmről szól, mert lehetne az bármilyen, a tömegeknek tetsző azonnal filmipari hulladékká válik. gondolkodik.gif
Biztosan példát is tudsz mondani a nagy durranást lelki nyomoruk, intellektuális frusztráltságuk miatt lehúzó kritikákra és kritikusokra, akár itt is. :D
Viccet félretéve: a közízlés sajnos gyalázatos állapotban van. Ezért részben a "közönségsikerre" (valójában profitra) ácsingózó filmek és készítőik tehetnek, amiknek és akiknek semmi más céljuk nincs, mint hogy befektetést visszahozzák illetve megtérülni lássák. Csak nézd meg, mire költenek és mennyit, és hogyan térül meg mindez például a Terminátor 3. esetében, ami kb. csak a mozis bevételekből hozott világszerte 100 Millió dollárt (ennek 20%-a a tekintélyes gázsin és a másfél millió dolláros járulékos kényeztetésen felül Arnie-t illette). És akkor még nem beszéltünk az egyéb bevételekről (TV, DVD, BD, franchise, stb.). Itt találni egyébként a legtöbbet hozott filmek százas listáját. Csupa értékes, művészi és emberi értéket hordozó, az egyén és ízlésének épülését támogató, maradandó alkotás. Alig találni köztük ellenpéldát.
Könyörgöm, vessetek a mókusok elé!!!
Én itt szálltam be a vitába. Keressetek tőlem olyan idézetet, ahol bármelyikőtöket személyesen (egyenként vagy kollektíven) olyan formában minősítettem, ahogyan ezt Tonyka tette általában a művészfilmekkel és közönségükkel, illetve egészen konkrétan velem (ki vagyok és mit keresek itt). Azt most hagyjuk egy pillanatra, hogy milyen ismeretek birtokában mondtok véleményt "a művészfilmről" vagy Tarr-ról (akinek még a nevét sem mindig sikerül helyesen leírni).
Ami pedig a két beágyazott jelenetet illeti: mindkettőt kimondottan viccesnek találtam, különösen a sorozatbéli kontextus függvényében. Azt hittem, egy jelenet önmagáért beszél, megértéséhez nem szükségeltetik az egész film ismerete (ahogy a Tarr esetében sem akadályozott meg senki a véleménynyilvánításban, hogy nem látta a filmet.) Lehet, hogy tévedtem, és mégis látni kellett volna a sorozatot addig az epizódig legalább, amelyikben a kérdéses jelenet szerepel. Elnézést!

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Engem nem zavar, h megtalalod a muveszfilmekben is amit keresel. A fanyalgasod inkabb zavaro, de meg ez sem lenne gaz. A reteg leminositese ami tobbeknek nem tetszik. Lehet ebben agyilag kevesek vagyunk, vagy csak nem akarjuk megerteni, nem szanunk idot ra. A tehenes dolog 7 perc, emlitettek itt tobb hasonlo esemenyt a filmbol, tovabbi maratoni ido eltoltesevel. Elhiszem, h van aki ennek a jelentoseget megerti, akar elvezni is tudja. De ne legyunk mar azert lesajnalva mert nekunk ez ertelmetlen marhasag.

Csutka

bitrograde írta:
2018.12.10., hétf. 10:42
Emlegetem már egy ideje, itt is és baráti társaságban a Ray Donovant. A sok szöveg helyett legyen most ajánlóként elég egy (operarajongótól furcsa) részlet:

Ha valakinek esetleg ismerős lenne az ötlet valahonnan, hogy Jon Voight táncra perdüljön (egy meleg bárban, húsz év börtön után szabadulva), akkor az nem véletlen:
Másra sem vágyok jobban, mint egy meleg bárban férfi táncot nézzek.
Te igen? gondolkodik.gif Maradjunk annyiban, hogy furcsa és nem azért, mert operarajongó vagy.

A másik táncjelenet inkább röhejes, a Tigris és Sárkányban láttam hasonló repülést.
Egyik színész sem tud táncolni ráadásul, dublőr is kellett, ahogy nézem.
Gyengeeee.
Mi volt a célod ezzel?

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Tonyka írta:
2018.12.10., hétf. 10:22
fapaci írta:
2018.12.10., hétf. 08:22
Tonyka írta:
2018.12.09., vas. 13:14
Ahogy említettem a kesergés, és lefitymálás, nem csak a filmekre, de az azt nézőkre is csak egy irányból jön. Lentről felfelé nem köpködünk, ellenben fentről lefelé sokkal szívderítőbb.
Aham. :D
Pedig most nincs igazad, en nem latom itt a napi bejegyzesekben, h kiternenk a muvesz filmekkel valo hasonlitasra. Mindezt lesajnalo modon. Ilyenkor persze, de ha mindig Pistike kezdi, feltornek a vedelmi mechanizmusok.
Korábban idéztem sarkos véleményedet a művészfilmekről és kedvelőikről, melyet úgy tettél, hogy saját bevallásod szerint sem ismered és érted a területet. Engem a legnagyobb nyugalommal hasonlítasz a tucc-tucc kedvelők közé betévedt operarajongóhoz, stb. Miközben - ha feltűnt - nem csak az ún. művészfilmek fogyasztója vagyok, hanem gyakorlatilag mindenevő. Nekem nagyjából mindegy mit gondolsz rólam, vagy éppen a véleményemről, de azzal nehezen lehet vádolni, hogy nem próbáltam beszélgetést kezdeményezni. Amire általában annyi a válasz, hogy: "szerinted". Amúgy meg nehéz is lenne a művészfilmről, vagy miről úgy beszélni, beszélgetni, ne talán hasonlítani bármit is, ha egy nagyjából tíz perces részlet alapján mondanak itt egyesek véleményt nagy általánosságban - miről is?
MÁS/ON
Emlegetem már egy ideje, itt is és baráti társaságban a Ray Donovant. A sok szöveg helyett legyen most ajánlóként elég egy (operarajongótól furcsa) részlet:

youtu.be/2AQ7xPPv9Jg

Ha valakinek esetleg ismerős lenne az ötlet valahonnan, hogy Jon Voight táncra perdüljön (egy meleg bárban, húsz év börtön után szabadulva), akkor az nem véletlen:

youtu.be/wCDIYvFmgW8

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2018.12.10., hétf. 08:22
Tonyka írta:
Ahogy említettem a kesergés, és lefitymálás, nem csak a filmekre, de az azt nézőkre is csak egy irányból jön. Lentről felfelé nem köpködünk, ellenben fentről lefelé sokkal szívderítőbb.
Pedig most nincs igazad, en nem latom itt a napi bejegyzesekben, h kiternenk a muvesz filmekkel valo hasonlitasra. Mindezt lesajnalo modon. Ilyenkor persze, de ha mindig Pistike kezdi, feltornek a vedelmi mechanizmusok.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Tonyka írta:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”