Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Már a kölcsönzőben.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Megnéztük a Híd (Bron, Broen) sorozat négy évadát, tetszett. Minden évad egy-egy külön bűnügyi sztori, amelynek felderítésében a dán és svéd rendőrség együtt dolgozik. Jók a karakterek, főleg a svéd, Asperger-szindrómás nyomozónő tetszett (Soga). 8/10
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Örök tél
A hazai filmgyártás komolyan felzárkózott úgy tűnik.
Csak a trélert elnézve nem értem,hogy a főszereplő csaj miért nem tud normálisan beszélni?
Teljességgel nem értek egyet, magyarázd el merthogymármostmiértis!
No peace.
Mivel nem értesz egyet?
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1713
No peace.
Mivel nem értesz egyet?
Ha visszatérünk az elejére a beszélgetésnek, annyit írtam, hogy ha ezek az idei győztesek, akkor elég gyenge lehetett az idei felhozatal. Azt is leírtam, hogy mi a véleményem a szerepről, amire az Oscart kapta. De leírom mégegyszer, egy azaz egy jelenetet nem tudok felidézni a filmben nyújtott szerepéből, ami emlékezetes volt bármilyen szempontból. Számomra még Woody Harrelson is többet nyújtott, mint ő. Ilyen szerepre pedig akkor lehet szobrot kapni, ha a riválisok még ennyit se nyújtottak. De biztos volt olyan év korábban, ahol még a jelölésig, vagy maximum jelölésig jutott volna el. Ha választani kell, akkor inkább Sam Rockwell volt, akinél azt mondom oké a mellékszereplői Oscar. Ha akarod később részletezem miért nem tetszett a film, de tele lenne spoilerekkel. Még várnék egy kicsit. Ezt is írtam már
Az meg hogy a Wall Street nem Oscar kompatibilis, igenis fenntartom. Nem tudom ezzel mi a baj? Szerinted az Akadémia főképp (relatív) idősebbekből álló tagjait a Wall Street farkasa drogozós, kurvázós jeleneteivel mennyire lehet levenni a lábáról ?
Ilyen filmekkel lehet Oscart nyerni mint a 12 év rabszolgaság, vagy a Víz érintése. Ezzel még véletlen sem azt szeretném sugallni mielőtt félreérted, hogy rossz filmek lennének. Hanem azt, hogy egyszerűen meg vannak azok a témák, amire jó eséllyel jön az Oscar díj. A víz érintése is ilyen. Sokak szerint egy nyál és giccs tenger, de mégis szerintem előre borítékolható volt az Oscar díja. Én még nem láttam, ez nem vélemény nyilvánítás volt.
Na peace
No peace.
Sokak szerint egy nyál és giccs tenger,
Na peace
Sztem közel sem nyál, és gicstenger, pont, h nem az. Inkább furcsaként jellemezném. A klasszikus nyáltengertől messze van, van jó pár sokkoló jelenet is. Van benne az emberi kegyetlenségtől kezdve a kémkedésig, néhány tabuig, meg még sok egyéb is amit nem sorolnék fel.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
A U571-re gondolsz?Az sem rossz, de ez egy másik film.Wolfgang Petersen rendezte.
Azért azt én elgondolkodtatónak tartom, hogy a magukat "filmeseknek" tartó emberek, akik mindent tudnak a legújabb formátumokról, az audiovizuális reprodukció csínjáról-bínjáról, nem képesek két értelmes mondatban megnyilvánulni arról, hogy egy adott film miért tetszett nekik, vagy éppen miért nem. Miközben úgy tűnik, hogy az Oscar-díj jelölésének és megszavazásának folyamata sem ismert itt egyesek számára, simán röpködnek itt az olyan kifejezések, hogy "nem Oscar-kompatibilis". Én nem várom el senkitől, hogy az enyémmel megegyező legyen az ízlése, de nem tartom elrugaszkodottnak azt az elvárást, hogy minimális szinten próbáljunk meg egymással beszélgetni, és a mások álláspontját tisztelve érvelni a sajátunk mellett.
Ha visszatérünk az elejére a beszélgetésnek, annyit írtam, hogy ha ezek az idei győztesek, akkor elég gyenge lehetett az idei felhozatal. Azt is leírtam, hogy mi a véleményem a szerepről, amire az Oscart kapta. De leírom mégegyszer, egy azaz egy jelenetet nem tudok felidézni a filmben nyújtott szerepéből, ami emlékezetes volt bármilyen szempontból. Számomra még Woody Harrelson is többet nyújtott, mint ő. Ilyen szerepre pedig akkor lehet szobrot kapni, ha a riválisok még ennyit se nyújtottak. De biztos volt olyan év korábban, ahol még a jelölésig, vagy maximum jelölésig jutott volna el. Ha választani kell, akkor inkább Sam Rockwell volt, akinél azt mondom oké a mellékszereplői Oscar. Ha akarod később részletezem miért nem tetszett a film, de tele lenne spoilerekkel. Még várnék egy kicsit. Ezt is írtam már
Az meg hogy a Wall Street nem Oscar kompatibilis, igenis fenntartom. Nem tudom ezzel mi a baj? Szerinted az Akadémia főképp (relatív) idősebbekből álló tagjait a Wall Street farkasa drogozós, kurvázós jeleneteivel mennyire lehet levenni a lábáról ?
Ilyen filmekkel lehet Oscart nyerni mint a 12 év rabszolgaság, vagy a Víz érintése. Ezzel még véletlen sem azt szeretném sugallni mielőtt félreérted, hogy rossz filmek lennének. Hanem azt, hogy egyszerűen meg vannak azok a témák, amire jó eséllyel jön az Oscar díj. A víz érintése is ilyen. Sokak szerint egy nyál és giccs tenger, de mégis szerintem előre borítékolható volt az Oscar díja. Én még nem láttam, ez nem vélemény nyilvánítás volt.
Na peace
- -KP-
- V.I.P.

Azért azt én elgondolkodtatónak tartom, hogy a magukat "filmeseknek" tartó emberek, akik mindent tudnak a legújabb formátumokról, az audiovizuális reprodukció csínjáról-bínjáról, nem képesek két értelmes mondatban megnyilvánulni arról, hogy egy adott film miért tetszett nekik, vagy éppen miért nem. Miközben úgy tűnik, hogy az Oscar-díj jelölésének és megszavazásának folyamata sem ismert itt egyesek számára, simán röpködnek itt az olyan kifejezések, hogy "nem Oscar-kompatibilis". Én nem várom el senkitől, hogy az enyémmel megegyező legyen az ízlése, de nem tartom elrugaszkodottnak azt az elvárást, hogy minimális szinten próbáljunk meg egymással beszélgetni, és a mások álláspontját tisztelve érvelni a sajátunk mellett.
Na peace
U571 - Das Boot
A hangot firtató kérdés miatt gondoltam a U571-re, mert mint tudjuk Oscar bácsis volt.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- giotto14
- Beköltözött

- Értékelés: 445
U571 - Das Boot
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/
Nem tudom hogy volt-e róla szó, de a napokban jutott eszembe a Das Boot. Valaki nézte Atmos-al vagy ál Atmos-al? A helyzet adná hogy jól kihasználják a felső hangfalakat. Pl. mikor a nyomás ropogtatja a tengeralattjáró testét, vagy a mélytengeri bombák robbanása, stb.
A U571-re gondolsz?
Nem tudom hogy volt-e róla szó, de a napokban jutott eszembe a Das Boot. Valaki nézte Atmos-al vagy ál Atmos-al? A helyzet adná hogy jól kihasználják a felső hangfalakat. Pl. mikor a nyomás ropogtatja a tengeralattjáró testét, vagy a mélytengeri bombák robbanása, stb.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Így van, nem kell. Nem tartozik magyarázattal. Nem tetszett neki és kész. Attól hogy részletezi mi nem tettszett, milyen változás várható bármelyik féltől?
Elég a Port.hu-n futó ilyenekből született vitákat megnézni, és láthatóvá válik, hova fajulhat el a véleményütköztetés a felek között egy filmről. Erre itt szerintem semmi szükség.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Ez így igaz! Pl DiCaprio a Wall street farkasáért (10/10) nem kapott oscar-t, majd azután a The revenant szerepéért igen, ami szerintem nem volt olyan nagy horderejű...
Ott is kompenzáltak. Ennyi.
Szerintem Leo-nak voltak a Wall Street-nél jobb szerepei, nem is egy. A másik pedig, hogy a Wall-Street több jelenete nem volt "Oscar kompatibilis".
- -KP-
- V.I.P.

Ez így igaz! Pl DiCaprio a Wall street farkasáért (10/10) nem kapott oscar-t, majd azután a The revenant szerepéért igen, ami szerintem nem volt olyan nagy horderejű...
Szerintem Leo-nak voltak a Wall Street-nél jobb szerepei, nem is egy. A másik pedig, hogy a Wall-Street több jelenete nem volt "Oscar kompatibilis".
Nem egészen. Akkor tudnám elfogadni a véleményed, ha például meg tudnád mondani, hogy te kinek adtad volna azt a szobrocskát.
A konkrétumok megjelölése nélkül közölt véleménnyel ("nem tetszett") nehéz bármit is kezdeni. Persze lehet, hogy nem is kell.
Így van, nem kell. Nem tartozik magyarázattal. Nem tetszett neki és kész. Attól hogy részletezi mi nem tettszett, milyen változás várható bármelyik féltől?
Elég a Port.hu-n futó ilyenekből született vitákat megnézni, és láthatóvá válik, hova fajulhat el a véleményütköztetés a felek között egy filmről. Erre itt szerintem semmi szükség.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Sokan amikor kellene nem kapják meg a díjat, amit később kompenzálnak.
- bitrograde
- Beköltözött

De mindegy is, ez a saját véleményem. Nem kell egyetérteni vele, és én se fogom megváltoztatni, hogy trendi legyek és beálljak az éljenzők közé
Hol írtam ilyet, hogy lázadok? Mi ellen ill. ki ellen is lázadnék/lázadok?
Hozzászólásod többi rész meg pepitában ugyanaz, amit írtam.
Nem egészen. Akkor tudnám elfogadni a véleményed, ha például meg tudnád mondani, hogy te kinek adtad volna azt a szobrocskát.
A konkrétumok megjelölése nélkül közölt véleménnyel ("nem tetszett") nehéz bármit is kezdeni. Persze lehet, hogy nem is kell.
Más: régi történet, de most került (újra) elő a Breaking Bad, mert sikerült családilag végigülni az utóbbi néhány hétben esténként. Egy újszülöttnek minden új, ezért elmondanám annak, aki nem látta, hogy ott van minden idők legjobb tíz televíziós sorozata között, és simán odafér a The Sopranos, a The Wire, a Twin Peaks, a Deadwood, a Spooks és társai mellé. Dráma a javából. A készítők nagyon tudták mit csinálnak. Az ötödik évad tizennegyedik epizódja például az "Ozymandias" címet viseli. Csekkoljátok az utalást! Tökéletes telitalálat.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
Hol írtam ilyet, hogy lázadok? Mi ellen ill. ki ellen is lázadnék/lázadok? Valamit félreértettél. Szó sincs ilyesmiről. Csupán leírtam a véleményem.
Hozzászólásod többi rész meg pepitában ugyanaz, amit írtam. Egy gyengébb évben gyengébb felhozatallal, egy gyengébb produkció is nyerni tud nyilván.
Nagyon nem szeretnék bőven belemenni mi nem tetszett a filmben, még viszonylag új és sokan nem látták.
- -KP-
- V.I.P.

Hol írtam ilyet, hogy lázadok? Mi ellen ill. ki ellen is lázadnék/lázadok? Valamit félreértettél. Szó sincs ilyesmiről. Csupán leírtam a véleményem.
Hozzászólásod többi rész meg pepitában ugyanaz, amit írtam. Egy gyengébb évben gyengébb felhozatallal, egy gyengébb produkció is nyerni tud nyilván.
Nagyon nem szeretnék bőven belemenni mi nem tetszett a filmben, még viszonylag új és sokan nem látták.
- bitrograde
- Beköltözött

De mindegy is, ez a saját véleményem. Nem kell egyetérteni vele, és én se fogom megváltoztatni, hogy trendi legyek és beálljak az éljenzők közé Az Oscar is olyan, mint a sport. X időközönként vannak a díjak, így vannak erősebb, meg gyengébb időszakok. Úgy gondolom egy erősebb évben maximum a jelölésig jutott volna el. Amit Lacy írt, az is teljességgel igaz. Sokan amikor kellene nem kapják meg a díjat, amit később kompenzálnak.
Az is elég beszédes, hogy port.hu-n 5,8-on áll a legjobb film kategória győztese. Ez is egyedülálló szerintem.
Nyilván nem azért ír ide bárki, hogy egyetérts vele. Lázadj bátran! Az olyan okos dolog, attól függetlenül, hogy mi ellen irányul a lázadás.
Szerintem többet érne, ha elmondanád, mi nem tetszett a filmben, konkrétan.
Kicsit érdekesen érvelsz és ítélsz. Míg az Oscar-díj (és annak döntési mechanizmusa) nem jelent semmit, addig a netes népítélet mindent elárul. Én itt felfedezni vélek némi ellentmondást.
Ami a díj megérdemelt mivoltát illeti: mivel azt minden évben osztják, ezért az adott év termése a mérvadó. Az, hogy valaki nem élete legjobb alakításáért kapja meg, az meg a díj természetéből következik. Erre lehet utólag logikát keresni ("járt már neki egy szobor"), lehet ugyan, de nem biztos, hogy érdemes.
A "gyöztes" filmet ugyan nem láttam, de nem is nagyon érdekel. imdb-n egyébként 7.6, ahogyan a rohadt paradicsomos oldalon is. A kritika kicsit még feljebb húzta. Kb. ennyire reprezentatív a port.hu, hiszen az Oscar-díjat a magyar nagyközönség tetszése alapján ítélik oda. Ha már érvekkel dobálódzunk.
Nem hiszem, hogy választ fogsz kapni a kérdésedre. Szerintem arról van szó, hogy akinek nem tetszett a film, az a benne szereplő színészi alakításokat sem értékeli. Frances McDormand egyébként kb. a Fargo terhes rendőrnője óta kaphatná folyamatosan a legkülönfélébb díjakat, és persze kapja is. Nekem egyébként az Olive Kitteridge-ben tetszett eddig a legjobban.
Azért, mert semmi kiemelkedőt nem nyújtott abban a szerepben. Egy, azaz egy jelenetet nem tudok felidézni a filmből, amira azt mondanám, hogy ezért megérdemelte az Oscart. A mellékszereplői Oscar már inkább védhető.
De mindegy is, ez a saját véleményem. Nem kell egyetérteni vele, és én se fogom megváltoztatni, hogy trendi legyek és beálljak az éljenzők közé Az Oscar is olyan, mint a sport. X időközönként vannak a díjak, így vannak erősebb, meg gyengébb időszakok. Úgy gondolom egy erősebb évben maximum a jelölésig jutott volna el. Amit Lacy írt, az is teljességgel igaz. Sokan amikor kellene nem kapják meg a díjat, amit később kompenzálnak.
Az is elég beszédes, hogy port.hu-n 5,8-on áll a legjobb film kategória győztese. Ez is egyedülálló szerintem.
- -KP-
- V.I.P.

Nem hiszem, hogy választ fogsz kapni a kérdésedre. Szerintem arról van szó, hogy akinek nem tetszett a film, az a benne szereplő színészi alakításokat sem értékeli. Frances McDormand egyébként kb. a Fargo terhes rendőrnője óta kaphatná folyamatosan a legkülönfélébb díjakat, és persze kapja is. Nekem egyébként az Olive Kitteridge-ben tetszett eddig a legjobban.
Azért, mert semmi kiemelkedőt nem nyújtott abban a szerepben. Egy, azaz egy jelenetet nem tudok felidézni a filmből, amira azt mondanám, hogy ezért megérdemelte az Oscart. A mellékszereplői Oscar már inkább védhető.
- bitrograde
- Beköltözött

Miért?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11158
- Kapcsolat:
a díjat nem minden esetben arra az adott (benevezett) filmre adják, sokszor fordult már elő, hogy azért ítélték oda valakinek, mert volt, hogy sokkal jobb alakításért sem kapott szobrot, és szinte mint egy életmű díj megszavazzák neki. Persze nem mondják ki, de azért sejteni lehet.
Nincs mit kimondani. Közel 7e ember szavaz az Oscar díjakról szabadon, indoklás nélkül.
Nem azt mondtam, hogy szar színész bármelyikük is, de a plakátos főszerepre Oscar? Viccnek is rossz...
a díjat nem minden esetben arra az adott (benevezett) filmre adják, sokszor fordult már elő, hogy azért ítélték oda valakinek, mert volt, hogy sokkal jobb alakításért sem kapott szobrot, és szinte mint egy életmű díj megszavazzák neki.
Persze nem mondják ki, de azért sejteni lehet.
nem tartom fejben így nem tudnám sorolni, elég sokszor előfordult
Pedig megérdemelten kapta!