Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: Coyoman »

A színésznő alakítása nekem nagyon nem tetszett és szerintem sokan másoknak se... mert meg is kapta a szerepért az arany málna díjat... Nem is értem miért nem a könyvben megformált női karakter vitték vászonra...
Kubrick csak vázlatként tekintett a regényre. Stephen King számára ennél már csak az volt bosszantóbb, amikor a szakma és a közönség is jobbnak, erősebb hatásúnak találta a filmet.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2955

Hozzászólás Szerző: earforce »

Megint a svédek! Szerintem zseniális film:
http://www.port.hu/az_ember,_akit_ovena ... _id=175224
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

jgabesz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 205

Hozzászólás Szerző: jgabesz »

Ragyogás! Tegnap este néztem meg. A színészek nagyon nagyot alakítanak, a zene végig libabőr. A történet lassan bontakozik, talán sejthető a vége, de egy pillanatra sem tudtam az aktuális cselekményen túl agyalni, mert lekötött minden perce. Nagyon ajánlott!

A színésznő alakítása nekem nagyon nem tetszett és szerintem sokan másoknak se... mert meg is kapta a szerepért az arany málna díjat... Nem is értem miért nem a könyvben megformált női karakter vitték vászonra...

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: kasumi »

és mégis, a többféle verzióból melyiket ajánlottad?
Alapvetően erre: Ragyogás
De ha arra gondolsz, hogy "A bemutató után a rendező közel félórányi anyagot vágott ki a filmből, és a rövidített változat került nemzetközi forgalmazásba.", akkor azt hiszem, a hosszabb, verzió lehetett, mert amit láttam, az 143 perces. (A Wikipédia szerint a "Játékidő 146 perc / 119 perc".)
Újratervezés

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 810

Hozzászólás Szerző: lacy »

Ragyogás! Tegnap este néztem meg. A színészek nagyon nagyot alakítanak, a zene végig libabőr. A történet lassan bontakozik, talán sejthető a vége, de egy pillanatra sem tudtam az aktuális cselekményen túl agyalni, mert lekötött minden perce. Nagyon ajánlott!
és mégis, a többféle verzióból melyiket ajánlottad?

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Újratervezés

elisha
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1061

Hozzászólás Szerző: elisha »

Aki szereti az (adott korszakhoz képest) öntörvényű-formabontó elképzeléseket a vásznon, annak ajánlott a rendező Sam Peckinpah egyéb alkotásait is szemügyre venni.

A Cable Hogue balladája (Jason Robards itt is remek), a Hozzátok el nekem Alfredo Garcia fejét, vagy a méltán híres-hírhedt Vad banda is megéri a ráfordított időt.

A vad banda 1-2 éve került terítékre az is nagyon jó tetszett !

Swordfish76
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 374

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Minden tiszteletem az övé! 

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nálam egy Dustin Hoffman klasszikus került terítékre !
Lassan felszínre törő erőszak zseniális ábrázolása !

Aki szereti az (adott korszakhoz képest) öntörvényű-formabontó elképzeléseket a vásznon, annak ajánlott a rendező Sam Peckinpah egyéb alkotásait is szemügyre venni.

A Cable Hogue balladája (Jason Robards itt is remek), a Hozzátok el nekem Alfredo Garcia fejét, vagy a méltán híres-hírhedt Vad banda is megéri a ráfordított időt.

elisha
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1061

Hozzászólás Szerző: elisha »

Nálam egy Dustin Hoffman klasszikus került terítékre !
Lassan felszínre törő erőszak zseniális ábrázolása !

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Zootopia v. Zootroplis lesz az.

Jó, jó, de hunglish-ul is?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

A minap újra megnéztem. Érvek és ellenérvek teljes arzenálja több száz oldalnyi terjedelemben fellelhető róla...A rendezés, fényképezés, a zene, a színészek, minden ki lett vesézve rengetegszer.

Az élmény sokadszorra is ugyanaz volt, számomra az egyik legkedvesebb színészi alakítás is ebben található, Jason Robards által.

Ezt én is a legjobb Westernnek tartom. Nem lehet elégszer látni. 

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A minap újra megnéztem. Érvek és ellenérvek teljes arzenálja több száz oldalnyi terjedelemben fellelhető róla...A rendezés, fényképezés, a zene, a színészek, minden ki lett vesézve rengetegszer.

Az élmény sokadszorra is ugyanaz volt, számomra az egyik legkedvesebb színészi alakítás is ebben található, Jason Robards által.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A hétvégi termés nálam:

A nap birodalma
Rendező, színészek mind a legnagyobb nevek, a fim is komoly témáról szól, elég jó meg van csinálva, de kb ennyi: meg van csinálva. A közepe felé már határozottan idegesítő volt a túlpörgött kiskölyök, + baromi hosszú, a vége felé bevallom már sokszor ránéztem telefonon a hírekre, ilyesmi.
10/5,5-nél többet "illene" adni, de nem tudok. (Mondjuk az én értékmérőmben ez egy átlagosan jó filmet jelent, nem a hulladék kategóriát, ami másnál ennyit szokott kapni)

Zootropia
Agymanók-szintű felső kategóriás rajzfilm, többet nem is kell mondani.
10/9 (kicsit szájbarágós az erkölcsi tanulság, bár gondolom gyerekeknek nem az)

Lélegezz! (...vagy Breathe vagy Respire, nem tudom melyik cím az "igazi")
Ajánlotta vki korábban, el is felejtkeztem róla, csak most került rá sor, fogalmam sem volt milyen film ez. No ami rajzfilmből az Agymanók, meg Zootropia, az drámából ez a film: Csúcskategóriás leszbi filmdráma. 10/9 (A pontlevonás csak azért, mert a vágások után az új jelenetnél párszor rendesen agyalni kellett, h akkor most hol vagyunk és mennyi idő, cselekmény maradt ki a két jelent között.)
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Érdekes, nekem nagyon bejött a film. Mondjuk én felkészülve ültem le elé (nem ijesztgetős filmet vártam), sőt ha ijesztgetős horror lett volna meg sem nézem.
A rendező rengeteget foglalkozott a korhűséggel, számos dialógust korabeli kéziratokból emelt át. A vallásosság, emberfeletti erőkhöz viszonyulás, a családon belüli feszültségek, képi ábrázolás, gyerekszínészi produkciók mind mind erősíti a filmet. Inkább az a pszicho-horror ami a feszültségből és félelemből táplálkozik.
http://artiq.hu/titanic-the-witch-kritika/

Én lehet azért vélekedem így,mert azt írták idén ez lesz a legparább film és nagyobbra számítottam.
Persze értem mit mondasz, azt én is kiemeltem,hogy tetszik a korhűség, a film hangulata,képi ábrázolása és a színészek nyersessége valóban lenyűgözőek voltak..
Az első fél óra elment a semmivel,nem azt mondom,hogy sablont kellett volna ebből a történetből készíteni,mint az átlag horror-ok,de nem tudott emlékezeteset,maradandót hozni számomra a végére sem.

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 138

Hozzászólás Szerző: antz »

Ahhoz képest,hogy azt állították,ez lesz idén a legparább film,megnéztem, elég gyengusz volt.
Ha szigorú akarnék lenni az "Ouija" vagy a "The Conjuring" mellett ártatlan amatőr gyermekmese az egész.

Értem én hogy most másik oldaláról akarták a boszorkánymesés témát boncolgatni,mint mondjuk a műfaj más filmjeiben láthattuk eddig,csak nem sikerült elég jól összerakni,megijeszteni vele a nézőt.
Be kellene fosni ,libabőrözni,de semmi nem volt. A hangulata viszont elég jó volt,ha fogalmazhatok így,korhűen ábrázolva és így kb 10/5.5 pontot adnék érte.

Shyamalan "The village" azaz A falu című filmje sokkal félelmetesebbnek hatott,valahogy még úgy is,hogy a végén tudtuk már,hogy a falu primitív gondolkodású embereinek igazából nem is kellett volna félniük,elhitették velük mi vár rájuk ha betérnek az erdőben.

http://888.hu/article-ez-lesz-2016-legparabb-filmje

Érdekes, nekem nagyon bejött a film. Mondjuk én felkészülve ültem le elé (nem ijesztgetős filmet vártam), sőt ha ijesztgetős horror lett volna meg sem nézem.
A rendező rengeteget foglalkozott a korhűséggel, számos dialógust korabeli kéziratokból emelt át. A vallásosság, emberfeletti erőkhöz viszonyulás, a családon belüli feszültségek, képi ábrázolás, gyerekszínészi produkciók mind mind erősíti a filmet. Inkább az a pszicho-horror ami a feszültségből és félelemből táplálkozik.
http://artiq.hu/titanic-the-witch-kritika/

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Ouija nekem kimaradt. Megnézném, de több verzió van. Erre gondoltál?:
http://www.imdb.com/title/tt1204977/?ref_=fn_al_tt_1

S látom ősszel lesz új:
http://www.imdb.com/title/tt4361050/?ref_=fn_al_tt_4

Igen doki erre gondoltam. Ouija. Tessék itt egy jó asztal is a szobádban,ha érdekel
Én elfogadnám,baromi jól néz ki és stílusos is.

A Witch-re visszatérve szerintem a bigott hívőknek való film,azoknál lehet bejön,nekem nem volt elég jó és a feszültség is hiányzott belőle rendesen.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Jó kis társadalomkritika is
Melyik a másik állatos?
Ez az:
http://youtu.be/Ceb0srW2Gtw

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Az asszony reakciója közvetlen utána, hogy "ezt meg kell nézni mégegyszer". Jó szórakozást.Meg is volt Nagyon jól sikerült, nálam a tizest is eléri. A vonyításba én is csatlakoztam + a hivatali ügyintézők

Ui. Alig várom a másik állatos animációt!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Ha szigorú akarnék lenni az "Ouija" vagy a "The Conjuring" mellett ártatlan amatőr gyermekmese az egész.

Ouija nekem kimaradt. Megnézném, de több verzió van. Erre gondoltál?:
http://www.imdb.com/title/tt1204977/?ref_=fn_al_tt_1

S látom ősszel lesz új:
http://www.imdb.com/title/tt4361050/?ref_=fn_al_tt_4

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Ahhoz képest,hogy azt állították,ez lesz idén a legparább film,megnéztem, elég gyengusz volt.

Értem én hogy most másik oldaláról akarták a boszorkánymesés témát boncolgatni,mint mondjuk a műfaj más filmjeiben láthattuk eddig,csak nem sikerült elég jól összerakni,megijeszteni vele a nézőt.
Be kellene fosni ,libabőrözni,de semmi nem volt. A hangulata viszont elég jó volt,ha fogalmazhatok így,korhűen ábrázolva és így kb 10/5.5 pontot adnék érte.

Shyamalan "The village" azaz A falu című filmje sokkal félelmetesebbnek hatott,valahogy még úgy is,hogy a végén tudtuk már,hogy a falu primitív gondolkodású embereinek igazából nem is kellett volna félniük,elhitették velük mi vár rájuk ha betérnek az erdőben.

http://888.hu/article-ez-lesz-2016-legparabb-filmje

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Zootopia

Nagyon jó szórakozás volt, le a kalappal a készítők elött.
A szinkron is rendben van végre. ( még Galambos is elment )
Az animáció részletessége fantasztikus, a történet cuki, a filmes kitekintések a helyén voltak.

"vonyítás koncert" hát itt szakadtam.

Szóval egy szó mint száz:
9/10

Felkeltetted az érdeklődésemet, amire te ilyet írsz....................
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Coyoman
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Zootopia

Az animáció részletessége fantasztikus, a történet cuki, a filmes kitekintések a helyén voltak.

9/10

A múlt héten néztük meg a gyerekkel, és a nem kicsit aktív kiscsákó végigülte, sőt lekötötte rendesen, ami nem kis szó nála. Végigröhögtük mind a ketten, és utána is jókat beszélgettünk róla, mert van miről...

Tényleg ajánlott, a "nagyoknak" is.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎

Zootopia
9/10
Örülök a jó pontozásnak, holnap meg is nézem!Mára a SuperBatman van tervben, de lehet felcserélem

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

...a nagy filmélmények sosem passzívak....

Kell ettől függetlenül a skandináv kitekintés időről időre (itt nem a felkapott krimikre gondolok, az csak ugyanolyan divathullám, mint a többi).

Ebben nagyon nem értek egyet veled. lehet, hogy divathullám a skandináv krimik megfilmesítése, de elszaporodásuk és az általuk képviselt minőség (a történet és a szöveg szintjén), már egyáltalán nem csak múló divatra utal, hanem valamiféle növekvő politikai tudatosságot sejtet, mely jól jellemzi az északi demokráciákat, akik így reagálnak a szinte mindenhol megjelenő (politikai) korrupcióra. Hogy ez egy szenvedéstörténet keretei között jelenik meg a legtöbb esetben, az szintén a (protestáns) kulturális hagyomány része.
Mindez persze szigorúan magánvélemény.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”