Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Kerékpározás
Nem túl kicsi az a bringa Neked?
Nem tudom. 19-es a váz, 186 centi vagyok. Meg kellene néznem valami méretezős oldalt, mekkora lenne az ideális, tudom, hogy a puszta testmagasság egyedül kevés ezügyben.
Tekerni, mászni, lejtőzni amúgy kényelmes. "Olcsón" vettem, mert hasonló méretű haver eladta, szépen lassan építgetem. A vázat lecserélni egy nagyobbra nem lenne már nagy költség.
De most UST-t akarok, lesz.rom mekkora a vas! :bebebebebebe:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11029
- Kapcsolat:
Kerékpározás
Alakul azóta a lábam, már talán tudok egyedül, segítség nélkül is járni. :-|
Nem túl kicsi az a bringa Neked?
Kerékpározás
Sajnálom, hogy így alakult! Jövőre biztosan jobb lesz.
Nahát ez nagyon vicces!!! Kékesről együtt (egy bolyban) jöttünk lefelé úgy, hogy nem is ismertük egymást!
A mögötted érkező zöldpólós srác volt, akit kiszúrtam magamnak, mikor a sípályáról az erdőbe érve megelőztetek, beakaszottam a húskampót, ahogy mondani szokás, s mentem utánatok. Baromi kemény volt az első villám, gondoltam kicsit engedek a csillapításon, de a csapattól lemaradni neeeeem! Így elengedtem jobbal a kormányt, már repültem is.
Kékesen viszont a fénykép sorszáma szerint (520 vs. 527) egy mákszemmel előttetek voltam!
Alakul azóta a lábam, már talán tudok egyedül, segítség nélkül is járni. :-|
Kerékpározás
Gratula a Mátra Marci teljesítőinek!
Kékes után jó öt kilométerrel dobtam egy előreszaltót egy ostoba hiba miatt, nem tudtam továbbmenni, visszagurultam a rajthoz...
Sajnálom, hogy így alakult! Jövőre biztosan jobb lesz.
Összességében így 1 nap után azt mondom, hogy nagyon jó volt! Mondjuk közben eszembe jutott, hogy ha nem jövök akkor valószínűleg aludnék a Forma1 alatt. Abban a pillanatban (14.30 körül) az alvás szimpatikusabb időtöltésnek tűnt :-) Azért jövőre is megyek :-) Defektet szerencsére nem kaptam, de rengetegen igen. A versenyt néhány kisebb drifttel megúsztam.....nem volt esés. A végén volt kicsike vádli görcs utána meg spagetti majdnem kihányás :-o, de azért szuper verseny volt.
Dolgozó: Audiolab M-DAC Mini DSD DAC - Genelec 8020A - Genelec F One
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3
Nappali: Auralic Vega G1 - Primare Pre32 - 2x Primare A34.2 - Antony Gallo Nucleus Reference 3
Kerékpározás
Ha valaki a városban akar használni rücskös gumit, akkor nem kell szenvedni vele, ha a megfelelőt válassza. Városba én is rücsköst használok, semmi defekt. De nem szabad drótperemest venni, hanem a könnyű hajtogatós gumikat kell használni és akkor nem szenvedtek vele. Könnyű, jól gyorsul, nem probléma a bütyök, főleg ha középen van neki egy egybefüggő futófelület. Időben nem lesz olyan tartós, de valamit valamiért. Lehet nem birja majd 5 évig csak 3, de ez csak hasraütés volt.
Csak egy példa: http://www.bikemarket.hu/index.php?page ... t&tid=6858
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kerékpározás
Beszéltem ismerőssel... képben van a növényvilággal...
Azt mesélte hogy az idei évben megugrott bizonyos okok miatt a királydinnye elterjedése!
Olyan helyeken is előfordul az országba... ahol eddig nem igen volt elterjedt!
Nekem már saját gyártású összeesküvés elméletem is van!
Szerintem a kerékpár szervizesek és kereskedők szórják a magokat mindenhol szét... !
Kerékpárutakat meg nem igen használom én sem mert tele van mindennel... üvegszilánk, rajzszeg!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kerékpározás
Helló,
Én a Balaton körüli túrámra készülve 1,25-ös slick-et használtam a montin, Bontragert. Évekig soha egy defekt sem.. elkopott... Gondoltam valami kicsit könnyebbet,s könnyebben szerelhetőt, így kevlár Maxxis Detonator 1,25 gumit tettem fel, a gyári pille belsővel... Idén már 6-szor lyukadt ki sima bicikli, és aszfaltútonúton.. Elegem lett. Nem akartam sokkal nehezebb gumit, rendelten Angliából Panaracer speckó kevlár szalagot, ami 40 gramm kerekenként kevlárból van, s állítólag nagyon tüskeálló, megjön a héten, majd írok a tapasztalatokról... a reklám videón jól állta a tűvel, késsel való szúrást, meglátjuk...
Üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kerékpározás
Mint már említettem... fel lettek rakva (kb 1 hónapja) a "Continental City Contact" külsők és első nap defektet kaptam...
Na mindegy, a királydinnye nem válogat, gumis ismerős mondta hogy autógumin is simán átmegy a rohadék... sőt múlt héten a cipőm talpát is átszúrta (adidas futócipő)!
Tehát pár hete használom és azóta csend van...
Kis kihagyás után tegnap délután tekertem (leszámítva a napközbeni városi rohangászást), 30km/65 perc nyugis tempóban.
Csendben suhan és jól fekszi az utat!
Nem tudom vizes úton hogy fog viselkedni de eddig tetszik!
Sajna csak 2.1-es így nekem a súlyom miatt elég keskeny és jól felfújva elég komfortszegény (rossz úton eléggé ráz) de jó úton nagyon jó!
Egyébként bosszantó dolgok hogy pl a fél éves külső repedezett szét (előtte ami volt majd 8 évig volt fent és semmi baja nem volt csak a futófelülete kopott el, mondjuk használva is volt), és a pár hónapos belső meg olyan mint egy nylon harisnya... nem csoda hogy hetek alatt akár állásban is leenged!
Valszeg ezt a defektvédő löttyöt én is ki fogom próbálni... nem tudom hogy pl hogy viseli a meleget, hideget... mert télen is használom napi szinten a bicajt!
Igaz én csak hobbi szinten használom de naponta 10-20 km-t tekerek...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11029
- Kapcsolat:
Kerékpározás
Az utóbbi időben igen sok defektet kaptam!
Az én deffekt paranoiám már extrém szintre fejlődött.
Évekig egy durva bütykös külsőm volt, ami szörnyen hangos és kényelmetlen volt, de egyetlen defektet sem kaptam vele, pedig voltak strapás utak... Aztán tavaly elkezdtem a bringát nem csak sportra, hanem közlekedésre is használni, tehát sokkal magasabb lett a városi arány. Mivel azzal a gumival kínlódás volt az aszfalton haladni, felraktam egy átmeneti gumit. A defekt probléma eszembe sem jutott vásárlás közben, mivel régóta nem volt hozzá szerencsém. Sikerült a bolti szakértő tanácsára egy nagyon gagyi kínai CST gumit választanom, amivel szépen gurult a szamár száraz betonon, de konkrétan 5 defektem volt 1 hónap alatt, nedves úton meg szinte tökmindegy neki, merre áll a kerék, képes bármilyen irányba elindulni, szóval drámai volt a helyzet.
Miután már a 2. hegyi túrát akasztottam meg dupla defektes nyűgömmel határozott fintorgásra késztetve a kedves sporikat, fegyverkezésbe kezdtem. Tettem védőszalagot a kerékbe, amitől sokat romlott a komfortérzet, viszont nem védett semmi ellen, így pár hetes tesztelés után ment a kukába. Vettem vastag falú belsőt is, de úgy tűnik, nem ezen múlik a dolog, sokkal inkább a külső mintázata és anyaga a fontos. 10 ezerért már vannak protektoros külsők, amiktől igyekeztem távol tartani magam az áruk és a súlyuk miatt, de végül rászántam magam egy ilyen set vásárlására. Már vettem elő a zsetont a kasszánál, mikor a szaki elém tett egy Schwalbe CX Comp gumicskát, esküdözve rá, hogy nekem ez a megoldás. Baráti ára van, 4e körül van darabja, a mintázata is szimpatikus, valami védelem is van benne, hát felrakattam iziben. Reményteli örömöm nagyjából 5 km-en át tartott, mikor az ismerős utálatos érzéssel kísérve leeresztett a hátsóm egy jól irányzott üvegszilánk által. (Észleltétek, milyen sok üvegtörmelék lett mostanában a belvárosi bringautakon?)
Ezen affértól eltekintve 3 hete nincs gondom a Schwalbeval. Széleken vannak rajta normális stoplik, így korlátozottan terepre is alkalmas és nagyon jó a komfortja. Fura módon le tud tapadni 20 km/h alatt, de felette példásan gördül, nagyon halk és stabil. Remélhetően beválik és enyhül majd általa a paranioám, ami már olyan durva szintre fejlődött, hogy percenként nézek le a gumikra. Nem is értem, slick gumival hogyan lehet létezni...
Kerékpározás
Gratula a Mátra Marci teljesítőinek!
Kékes után jó öt kilométerrel dobtam egy előreszaltót egy ostoba hiba miatt, nem tudtam továbbmenni, visszagurultam a rajthoz...
Kerékpározás
Köszi az ötletet, sajna nekem max 622/25-ös lehet, ballonosabbat nem kajálja a villám, meg nem is megy úgy... :-))))
A fődolog meg a kanyarbeli tapadás, vizes kockakövön, ha már jön az ősz.
Ha fent lesz a gumi, rakok fel képet a vintage drágaszágról :-))).
Akkor az más tészta.
A vízzel nincs baja, szépen szórja.
Kerékpározás
Bocsánat, nem vágom a bringás szlenget, mit jelent az, hogy "királydinnye"?
Előre is köszi a választ!
ez nem szleng, a királydinnye ebben az esetben az jelenti, hogy....királydinnye
Kerékpározás
Bocsánat, nem vágom a bringás szlenget, mit jelent az, hogy "királydinnye"?
Előre is köszi a választ!
Kerékpározás
Szia!
Nekem Schwalbe Marathon Plus-om van, azóta nem ismerem a defekt kifejezést sem.
http://www.testbike.hu/velemeny/kulso-g ... athon-plus
Annyi hátránya van, hogy leginkább betonra jó és csínján vele a kanyarokban.
Köszi az ötletet, sajna nekem max 622/25-ös lehet, ballonosabbat nem kajálja a villám, meg nem is megy úgy... :-))))
A fődolog meg a kanyarbeli tapadás, vizes kockakövön, ha már jön az ősz.
Ha fent lesz a gumi, rakok fel képet a vintage drágaszágról :-))).
Kerékpározás
Most rendeltem én is ilyen gumikat, meguntam a 2-3 defektet szezononként. Királydinnyés területen lakunk...
Az nyírja a gumikat.
Az enyém már 4 éves és még elmegy. Télire én is veszek újat.
Kerékpározás
Most rendeltem én is ilyen gumikat, meguntam a 2-3 defektet szezononként. Királydinnyés területen lakunk...
Szia!
http://www.testbike....e-marathon-plus
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Kerékpározás
Ha elöregedett a gumid, akkor a defekt ellen sem véd rendesen. Lehet, hogy csak le kellene cserélned, vagy, ha nagyon tüskés terepen tekersz, akkor extra defektvédelemmel ellátott külsőt kellene venned. Vannak ilyen tömitőlöttyök is erre a célra, amit bele kell önteni és kitölti a lukat...
Szia!
http://www.testbike.hu/velemeny/kulso-g ... athon-plus
Kerékpározás
Már neveztünk teljes áron .....mi is a középtávra megyünk.
Írok privátot, fussunk össze!
Kerékpározás
Hemzsegnek az átadó nevezések, még ingyen is van! :-O
http://forum.bikemag...mber-02-a-2880/
Már neveztünk teljes áron .....mi is a középtávra megyünk.
Kerékpározás
Egyébként jó húzós összeg a nevezés (9000Ft!)
Hemzsegnek az átadó nevezések, még ingyen is van! :-O
http://forum.bikemag.hu/versenyek-42/xi ... 02-a-2880/
Kerékpározás
michelin pro race 3 nekem nagyon bejött.Azóta nincs defektem.
Köszi, Arzi! :-)))
Csekkoltam, de ez valami versenygumi, nem? Nekem elsősorban kockakőre kell, optimális esetben vizesre, jó sok üvegszilánkkal, kátyúkkal, a 85 kilós säggem alá. Szóval, nem annyira a súly a legfontosabb, hanem, hogy üveggel benne imááádja a farolgatást, blokkolást. (Azóta sincs ABSem a bicajon. :-))) ).
Meg, most nézem, majdnem 13 píz darabja.... Sajna, ehhez én kisfiú vagyok.
Kerékpározás
Jó magasan van az ülésszárad, ilyen magas vagy, vagy kicsi lett a váz?
Úgy tudom, a pyxisből nem volt nagyobb, mint az enyém (19-es). 185 magas vagyok, kényelmes a bringa, nem fáj a csuklóm.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Kerékpározás
Ki mivel küldi??? Kérlek Benneteket, írjátok be. Köszi előre is.
michelin pro race 3 nekem nagyon bejött.Azóta nincs defektem.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kerékpározás
Jó magasan van az ülésszárad, ilyen magas vagy, vagy kicsi lett a váz?
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.
Kerékpározás
ÉS hol vannak a törpék :)De még a felnink is majdnem ugyan az, csak az enyém az excalibur, csak extra dekorral.