Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fórummal kapcsolatos észrevételek

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 183
Kapcsolat:

Re: Fórummal kapcsolatos észrevételek

Hozzászólás Szerző: csandaz »

Ezt már többször jeleztük a szolgáltatónak....

A szolgáltató szerint túllépjük az erőforrásokat. Igyekszek valamit csinálni vele, de nem fűzök hozzá nagy reményeket

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Egy pár napja, sokszor nem enged belépni a fórumra, ezt az üzenetet kapom:
Screenshot - 2020_ 09_ 09.png
Screenshot - 2020_ 09_ 09.png (225.45 KiB) Megtekintve 1742 alkalommal
Volt már olyan, hogy kérdeztem mást pont ekkor és nála nem volt ilyen gond.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Javítva xD

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6305

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

audioline írta:
2020.07.28., kedd 08:27
Nálatok is "hosszászólásod" olvasható...?
Eddig fel sem tűnt, de igen.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Nálatok is "hosszászólásod" olvasható...?
Csatolmányok
Screenshot_20200728_082346_com.android.chrome.jpg
Screenshot_20200728_082346_com.android.chrome.jpg (449.79 KiB) Megtekintve 1912 alkalommal
.

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 246

Re: Aktuális fórummal kapcsolatos GY.I.K.

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

Pooli1971 írta:
2020.07.15., szer. 14:36
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék arról, van-e olyan lehetőség, hogy egy bizonyos témán belüli hozzászólást vagy egy konkrét hirdetést megjelöljek/nem az én általam indítottakról van szó/magamnak és esetleg kövessem,hogy mi is történik vele. Hozzá szól-e valaki, hirdetésnél esetleg csökken-e az ár....stb.
Ha van ilyen lehetőség légy szíves tudassátok velem tudatlannal.
A téma figyelés, értesítés pipa azt értem, használom!

Tisztelettel :

Pooli
Szeretném megkövetni magam!
Rájöttem!
Azt hittem ezt a részt csak a feladó kezelheti!
"Hozzáadás a kedvencekhez"

Még egyszer elnézést!
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 246

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék arról, van-e olyan lehetőség, hogy egy bizonyos témán belüli hozzászólást vagy egy konkrét hirdetést megjelöljek/nem az én általam indítottakról van szó/magamnak és esetleg kövessem,hogy mi is történik vele. Hozzá szól-e valaki, hirdetésnél esetleg csökken-e az ár....stb.
Ha van ilyen lehetőség légy szíves tudassátok velem tudatlannal.
A téma figyelés, értesítés pipa azt értem, használom!

Tisztelettel :

Pooli
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

alma 1988
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: alma 1988 »

Sunyi poszt

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

robi20064 írta:
2020.06.27., szomb. 12:01
csandaz írta:
2020.06.24., szer. 11:08
robi20064 írta:
2020.06.24., szer. 10:56
Nincs bekapcsolva az egyszerusitett mod es ha ujra toltom az oldalt lehuzassal akkor is kijelentkezve marad sajnos.

Valamilyen idokorlattal lesz osszefuggesben, kilepek teljesen es megprobalom behatarolni hogy mennyi ido utan jon elo a hiba.
Legyen bepipálva az "Emlékezz rám"
Egyelore nem jott elo ujra a hiba, de azt sem igazan ertem hogy vagyok meg mindig bejelentkezve 3 nap utan ha elvileg 24 ora a limit gondolkodik.gif
Szerintem lejárat előtt automatikusan megújul a 24 órás lejáratú security token (v. beléptető süti), ha az elmúlt x (24? 12?) órában volt aktivitás. Elemezni kellene a kódot, hogy hogy működik, de fenének van rá ideje és kedve. A viselkedés viszont egyértelműen magyarázható ezzel, és mi is programoztunk már ilyen viselkedést saját rendszer webAPIján, szóval ez talán nem annyira meglepő.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1256

Hozzászólás Szerző: Tul »

Most nálam is megoldódott a probléma, 2-3 napja rendben, nem dobál ki :smile29:

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2020.06.24., szer. 21:43
Szerintem ezt érdemes megnézni. Ma készítettem. Ugyanazon a fülön, főoldalra lépve kidob, onnan navigálva nem vagyok bejelentkezve. Visszalépve addig, ahol még nem voltam kidobva, onnan továbbnavigálva, megint be vagyok jelentkezve. Főoldalra lépés: kidob. Satöbbi. Mindez dokumentálva a linkelt videóban. iMac, macOS (Catalina, legfrissebb), Chrome.
https://www.dropbox.com/s/8t8z7bwmp2q63 ... b.mov?dl=0
Még mindig arra gyanakszom, hogy be van gyorsítótárazva a főoldal még akkor amikor nem vagy bejelentkezve.
Pontról pontra végigmentem a lépéseiden admin-al és a sima felhasználómmal chrome-ban és nem léptetett ki

Csináld azt, hogy amikor odafutsz a főoldalra, hogy ki vagy jelentkezve, jelentkezz be és aztán ctrl+f5 (apple + R vagy command + R) ez erőlteti az oldal újratöltését. Ha ez eltűnteti a főoldalon a kiléptetést akkor cache gond lesz.

Nem nagyon tudok vele mit csinálni, a chrome-ba nem tudok beleszerkeszteni.

Viszont kutatás során ráfutottam egy érdekességre.
Chrome változtatott a biztonsági előírásain sütikkel kapcsolatban. A más oldalról érkező sütiket máshogy kell elkészíteni. Nálunk a google csinál ilyen idegen sütiket, a reklámokkal ez most nem tesz jót a sütiknek. Lehet ez a baj

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Szerintem ezt érdemes megnézni. Ma készítettem. Ugyanazon a fülön, főoldalra lépve kidob, onnan navigálva nem vagyok bejelentkezve. Visszalépve addig, ahol még nem voltam kidobva, onnan továbbnavigálva, megint be vagyok jelentkezve. Főoldalra lépés: kidob. Satöbbi. Mindez dokumentálva a linkelt videóban. iMac, macOS (Catalina, legfrissebb), Chrome.
https://www.dropbox.com/s/8t8z7bwmp2q63 ... b.mov?dl=0
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Lassan ket napja be vagyok jelentkezve, azota nem dobott ki
gondolkodik.gif
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Nos, iMac, Chrome, egyik fülön bejelentkezve, a másikon kidobott. Reprodukálni valószínűleg nem fogom tudni, de ez az állapot most tartós, tehát az egyik fülön jelenleg bejelentkezve tudok navigálni, a másikon pedig bejelentkezetlenül. Videót is készíthetek róla, de hidd el, így van. Rettenetesen fura. Mit nézzek most meg, amíg tart ez az állapot?
.
Screenshot 2020-06-24 at 18.04.53.jpg
Screenshot 2020-06-24 at 18.04.53.jpg (896.9 KiB) Megtekintve 2209 alkalommal
Screenshot 2020-06-24 at 18.08.12.jpg
Screenshot 2020-06-24 at 18.08.12.jpg (836.36 KiB) Megtekintve 2207 alkalommal

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

robi20064 írta:
2020.06.24., szer. 10:56
Nincs bekapcsolva az egyszerusitett mod es ha ujra toltom az oldalt lehuzassal akkor is kijelentkezve marad sajnos.

Valamilyen idokorlattal lesz osszefuggesben, kilepek teljesen es megprobalom behatarolni hogy mennyi ido utan jon elo a hiba.
Legyen bepipálva az "Emlékezz rám"

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Látom, utánzom, de nem akarja az igazat.

Nincs bekapcsolva az "egyszerűsített mód"?
Beállítások -> Egyszerűsített mód.
Ha be van kapcsolva akkor chrome nagyon erősen gyorsítótáraz, hogy ne töltse le újra.
Ha a gyorsítótárban az van, hogy nem voltál bejelentkezve, akkor azt az oldalt rakja be neked.

Azt is próbáld ki, amikor ráfutsz egy ilyen kijelentkezett oldalra, hogy húzd le az oldalt, hogy újratöltődjön, ha akkor is ki vagy jelentkezve akkor nem voltál bejelentkezve.

Vagy az a baj, hogy azt mutatja, hogy be vagy jelentkezve és mégsem vagy. A Chrome gyorsítótára kavarja meg a dolgokat.

csandazoltan
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: csandazoltan »

robi20064 írta:
2020.06.23., kedd 19:28
Tegnap folyamatosan tudtam reprodukalni a dolgot. A fooldalon be voltam leptetve, amint rament az adas-vetelre, kileptetett. Egy sima back, fooldal es megint be vagyok leptetve, uzenofalra klikkelve marad. Ujra adas-vetel es ujra kileptetve. Megprobalom valahogy felvenni videora. iPad-en volt "szuz" Chrome-al mindenfele kiegeszito es AV vagy mas nelkul. A ?sid= nem volt az URL-ben.

Hogy mentél az adásvételre? Főmenü fent, almenü lent, főoldalon lementél és ott a adás vétel fejlécére kattintottál, van egy mentett linked?
Új ablak, új privát ablak esetleg?

Ezek részletek amik fontosak és mi csak segíteni akarunk, mi nem káromkodtunk

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9169

Re: Fórummal kapcsolatos észrevétele

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

robi20064 írta:
2020.06.23., kedd 22:56
Vinkler írta:
2020.06.23., kedd 22:52
robi20064 írta:
Tegnap folyamatosan tudtam reprodukalni a dolgot. A fooldalon be voltam leptetve, amint rament az adas-vetelre, kileptetett. Egy sima back, fooldal es megint be vagyok leptetve, uzenofalra klikkelve marad. Ujra adas-vetel es ujra kileptetve. Megprobalom valahogy felvenni videora. iPad-en volt "szuz" Chrome-al mindenfele kiegeszito es AV vagy mas nelkul. A ?sid= nem volt az URL-ben.
iPad-en miért nem Safarit használsz. gondolkodik.gif
Én azzal tolom évek óta, hibátlanul teszi a dolgát.
Mert a Chrome-ot jobban szeretem, de ez nem bongeszo specifikus hiba.
Próbáld meg légyszi safarival is. Kíváncsi vagyok az eredményre.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9169

Re: Fórummal kapcsolatos észrevétele

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

robi20064 írta:
iPad-en miért nem Safarit használsz. gondolkodik.gif
Én azzal tolom évek óta, hibátlanul teszi a dolgát.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

A robi20064 miatt amit eddig írtam mindig a x-edik fülről csináltam, minden eszközön, főoldalról elindulva és minden kattintás új tab amíg eljutok ide vagy profilon, vagy értesítésen keresztül.

Igen a normál tabok osztoznak a sütiken, nem véletlen inkognítót nyittok, az nem osztozik, ott újra be kell jelentkezni.
Vagy nincs valami instanceoló védelem, ami minden tabnál szűz környezetet hoz létre hogy "ne lehessen téged nyomon követni"

Én még mindig azt mondom, hogy kliens oldalon van valami plugin, takarító progi vagy vírusírtó ami takarít anélkül, hogy tudnátok róla

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

csandazoltan írta:
2020.06.23., kedd 12:39
Az alábbit csináltam most.... pc-n bejelnteztem, chrrome-on és firefoxban, telefonról pedig mobilneten ugyanarra a felhasználóra és most mindhárom be van lépve mindhárommal tudok mozogni és postolni chaten, 1,2,3 üzenet 3 különböző eszközről!
Engem nagyon ritkán dob ki (az iPad-emen gyakorlatilag soha nem kell bejelentkeznem, mert napi többször is használom, és úgy tűnik, a bejelentkezési tokent megújítja, ha az elmúlt napban /fél napban?/ volt aktivitás), de...
... a tegnap a Mac-en, Chrome-ban egy link új tabon való megnyitásánál az új tabon váratlanul bejelentkezést kért. A régi tabon valahogy bejelentkeztetve maradtam. Nagyon fura, és sajnos nem tudtam reprodukálni. Hasonló szcenáriót azt hiszem robi20064 írt. Ilyen szinten már tényleg fogalmam sincs, mi okozhatja, akár böngészőhiba is lehet (a taboknak osztozniuk kellene a kukikon, a HTML5 kód meg szerintem nem ismeri a böngészőtab fogalmát /sorry, ha tévedek!!!/, szóval tényleg nagyon fura, hogy tud ez megtörténni...). Gondoltam csak jelzem, talán ezt is próbálgathatod, ha ráérsz: egyszer-egyszer új tabon nyiss meg egy linket. Hátha elcsíped a fülét a hibának. Bár nem tudom, mit lehetne kedeni vele, annyira sporadikus....

Most, hogy gondolkodtam rajta, amíg ezt leírtam, elvben lehetséges egy szcenárió, ami ezt okozhatja, de az nagyon vad és nagyon kicsi az esélye... ááá, nem hiszem. Nem tudom. :smile51:

csandazoltan
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: csandazoltan »

asebestyen írta:
2020.06.23., kedd 12:26
csandaz írta:
2020.06.23., kedd 09:29
Tehát:
1 ugyanazon a felhasználó
2 különböző eszközön
3 különböző böngészőben

bejelentkezve maradt a 24 órás időszakon belül.
Várom az információkat mástól is, hogy mit csinálnak másként, mert nekem "Emlékezzen rám" pipával, emlékezve volt rám 1 napig
Ha 2 eszközről, de ugyanarról az IP-ről vagyok bejelentkezve, belépek egy harmadik eszközről egy másik IP-ről, akkor valamelyik már belépettet kidobja.
Az alábbit csináltam most.... pc-n bejelnteztem, chrrome-on és firefoxban, telefonról pedig mobilneten ugyanarra a felhasználóra és most mindhárom be van lépve mindhárommal tudok mozogni és postolni chaten, 1,2,3 üzenet 3 különböző eszközről!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7667

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

csandaz írta:
2020.06.23., kedd 09:29
Tehát:
2 különböző eszközön
3 különböző böngészőben

Várom az információkat mástól is, hogy mit csinálnak másként, mert nekem "Emlékezzen rám" pipával, emlékezve volt rám 1 napig
Ha 2 eszközről, de ugyanarról az IP-ről vagyok bejelentkezve, belépek egy harmadik eszközről egy másik IP-ről, akkor valamelyik már belépettet kidobja.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

jelenleg én több mint 24órája ben vagyok most éppen
nem kellett ma még újra belépnem
Chrome pc
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

csandaz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Tehát:
2 különböző eszközön
3 különböző böngészőben

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”