Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
PC atkotese A/V reciever-re
-
Vendég
Köszönöm a segítséget Mr_Rob!
Megpróbálom a lehetetlent.
Sziasztok, lenne egy "kis" problémám, remélem tud valamelyikőtök segíteni.
SB 5.1-es Digit hangkártyát szeretném az erősítővel összekötni coax kábellel.
Stereo kábelekkel szó nélkül működik (6ch input), de ha coax kábellel kísérletezem, akkor egy hang se akar kijönni. A hangkártyán be van állítva a 'digital output only', de ami érdekes, hogy nincs AC-3-as beállítási lehetőség az AudioHq-s menüjében (Surround Mixerben).
A lényeg, hogy nincs hang és a kábelt se akarja felismerni az erősítő (ami biztos, hogy jó). Ezért gyanakszom a hangkártyára.
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném. Mert már kezdek ideg lenni.
Figyelj arra, hogy a lejátszó progiban is S/PDIF legyen kiválasztva. Ha a Surround Mixerben nem lehet kikapcsolni az AC3 dekódolást, akkor érdemes a registryben körülnézni, de én nem találtam benne, hogy hol lehet állítani. Végső megoldásként nézz fel a creative oldalára és szedj le valami frissebb drivert. Ha ez sem jön össze - és van némi angol tudásod, akkor meg a Chates supportját melegen ajánlom. Nagyon jó szakemberek dolgoznak a túloldalt, nekem már többször tudtak segíteni ennél jóval bonyorultabb problémák esetén. (pl volt, hogy fagyott a gépem, ha feltelepítettem az audigy drivert, erre a számítógép alap beállításait kellett módosítani )
Sok sikert!
-
Vendég
Sziasztok,
lenne egy "kis" problémám, remélem tud valamelyikőtök segíteni.
SB 5.1-es Digit hangkártyát szeretném az erősítővel összekötni coax kábellel.
Stereo kábelekkel szó nélkül működik (6ch input), de ha coax kábellel kísérletezem, akkor egy hang se akar kijönni. A hangkártyán be van állítva a 'digital output only', de ami érdekes, hogy nincs AC-3-as beállítási lehetőség az AudioHq-s menüjében (Surround Mixerben).
A lényeg, hogy nincs hang és a kábelt se akarja felismerni az erősítő (ami biztos, hogy jó). Ezért gyanakszom a hangkártyára.
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném. Mert már kezdek ideg lenni.
a PC PC, a Hi-Fi pedig legyen Hi-Fi (vagy hazimozi). Nemtudom miert akar mindenki PC-bol mast csinalni mint ami. Alapzaj, stb. De ti tudjatok.
Visszakérdezek:
Minek vegyek a PC-hez valami műanyag recsegődobozt amikor ottvan a receiver rajta a rendes hangfalakkal?
És ha már egyszer összekötöm akkor miért ne optikán keresztül tegyem?
Az erősitő D/A konvertere valószínűleg sokkal jobb, mint az alaplapi gagyi hangkártyájé.
ez lett volna a következő a felsorolásban, csak féltem hogy tulságosan belejövök
a PC PC, a Hi-Fi pedig legyen Hi-Fi (vagy hazimozi). Nemtudom miert akar mindenki PC-bol mast csinalni mint ami. Alapzaj, stb. De ti tudjatok.
Visszakérdezek:
Minek vegyek a PC-hez valami műanyag recsegődobozt amikor ottvan a receiver rajta a rendes hangfalakkal?
És ha már egyszer összekötöm akkor miért ne optikán keresztül tegyem?
Az erősitő D/A konvertere valószínűleg sokkal jobb, mint az alaplapi gagyi hangkártyájé.
Samsung LE27-S71, Panasonic TX-32PS11P, Marantz DV4200, Samsung DVD-HR720, ONKYO TX-SR501E, 2x Wharfedale Dmnd-8.4, 2x Wharfedale Dmnd-8C, 2x Jamo Studio 180
a digitálisan küldöd ajelet, semmi alazaj nem lesz
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )
első ok, hogy van lehetőség rá és akkor miért ne.
én pl. sok audio kazettámat bedigiztem. ugyanolyan minőségben van meg a gépen mint amilyen a kazi voflt. nem volt kedvem feljavitami, mert cirka 300 db-rol van szo. némelyik botrányos minőségű, de szívesen hallgatom. akkor meg tök mindegy, hogy gépről megy vagy kaziról, de minek koptassam tovább a szalagot. kiirni meg nem fogom őket, mert akkor nem férnék el a lemezektől.
kiveszek egy DVD-t tékábol és közben mégsem sikerül egyből megnéznem. nem akarok mégegyszer fizetni érte, hogy az utolso fél orát is láthassam, ezért felrakom gépre. kiirni megintcsak nem fogom, mert ha tetszik megveszem eredetiben, ha nem tetszik akkor meg felesleges még egy irhato DVD-t is pazarolni rá.
A nap legnagyobb részét a gép előtt töltöm, igy egyszerűbb a zenéket a billentyűzetről irányitani.
és még sorolhatnám orákig...
-
Vendég
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )
szegény Mr Rob már idegbajt kap tőlem :taps: :kiraly:
vigyázz, mert úgy kimoderál...
próbálom magam moderálni, nem kimoderáltatni
Kötélből vannak az idegeim!
szegény Mr Rob már idegbajt kap tőlem :kiraly:
próbálom magam moderálni, nem kimoderáltatni
-
Vendég
szegény Mr Rob már idegbajt kap tőlem
szegény Mr Rob már idegbajt kap tőlem
Nálam is egy audigy 2 van digitálisan összekötve az erősítővel és küldi rendesen a DD jelet. Egy mono RCA-RCA koax kábelt használok egy mono jack-RCA átalakítóval.Egy trükk van, a vezérlőpultban az AudioHQ-ban be kell állítani, hogy ne a hangkártya dekódolja az Ac3-as jelet. Én is szívtam az elején, mert ez a menüpont csak a vezérlőpulton keresztül érhető el az audigy bar-ból nem.
és így a speaker test is szól? nekem csak a frontok
A DD (és DTS) jelet igen! De mást nem! Nem tudja előállítani, csak lejátszani ezeket a forrásokat! Nem szoftveres hiba, egyszerüen nem tudja, minthogy a trabi sem tud 200-al repeszteni! Ezen felesleges vitázni.
Nálam is egy audigy 2 van digitálisan összekötve az erősítővel és küldi rendesen a DD jelet. Egy mono RCA-RCA koax kábelt használok egy mono jack-RCA átalakítóval.Egy trükk van, a vezérlőpultban az AudioHQ-ban be kell állítani, hogy ne a hangkártya dekódolja az Ac3-as jelet. Én is szívtam az elején, mert ez a menüpont csak a vezérlőpulton keresztül érhető el az audigy bar-ból nem.
és így a speaker test is szól? nekem csak a frontok
Nálam is egy audigy 2 van digitálisan összekötve az erősítővel és küldi rendesen a DD jelet. Egy mono RCA-RCA koax kábelt használok egy mono jack-RCA átalakítóval.
Egy trükk van, a vezérlőpultban az AudioHQ-ban be kell állítani, hogy ne a hangkártya dekódolja az Ac3-as jelet. Én is szívtam az elején, mert ez a menüpont csak a vezérlőpulton keresztül érhető el az audigy bar-ból nem.
TV: Samsung Qled 82" Hangfalrendszer: Martin Logan 60XT 50XT FX Szub: SVS SB-3000 Erősítő: Anthem MRX 540 Végfok: AUDIOPHONICS MPA-M250NC Lejátszó: Nvidia Shield TV
grrr...a creative hangfaltesztnél nem szól csak a 2 front...
Ezt magyarázom mióta!
Nem is fog!
akkor ez elvileg sw-es hiba...
grrr...a creative hangfaltesztnél nem szól csak a 2 front...
Ezt magyarázom mióta!
Nem is fog!
grrr...
a creative hangfaltesztnél nem szól csak a 2 front...
a játéknál ez nekem is eszembe jutott,m csak nem voltam benne biztos és nem akartam hülyeséget irni. de nekem meg a film sem szolt DD-ban, ma meg nem volt időm megvenni az átalakitot.
Lehet, hogy be volt kapcsolva a hangkártya saját dekódere. Ezt nézd meg!
richies: Csak, és kizárólag a Soundstorm (Nforce integrált hangvezérlő) képes erre
a játéknál ez nekem is eszembe jutott,m csak nem voltam benne biztos és nem akartam hülyeséget irni. de nekem meg a film sem szolt DD-ban, ma meg nem volt időm megvenni az átalakitot.
szenyósááág, nah köszi azért! belenyuxok...
az uj audigy2 (zs) az már dd-s, ugye?
Live! csak PCM-et fog neked kiadni. DD-, DTS-ből csak streamet. Tehát ha digiten kötöd be, akkor a játékok nem fognak 5.1-ben szólni csak a filmek, meg ac3-as zenék.
u.i.: Az ilyen "Na?"-s hozzászólásokat kerüljük.
Audigy2-m van
nem vágom, egyre jobban nem
miért ne jöhetne át 5.1 gaménél, neki nem mind1, hogy film, vagy game?!
dd pcm-en akkor nem jön át?! Stream??? wáddö?
Az Audigy2-nél sem. A lényeg az, hogy nem tud DD jelet előállítani a kártya. Erre jelenleg csak az NVidia Soundstormja képes. És ahoz, hogy a mondjuk a colin 5.1-ben szólhasson, erre lenne szükség. A filmeknél, zenei fájloknál már DD-ben van kódolva az anyag, így azt csak át kell küldeni a digit kimeneten.
Röviden: játékok nem fognak digit kimeneten 5.1-ben szólni.
Live! csak PCM-et fog neked kiadni. DD-, DTS-ből csak streamet. Tehát ha digiten kötöd be, akkor a játékok nem fognak 5.1-ben szólni csak a filmek, meg ac3-as zenék.
Audigy2-m van
nem vágom, egyre jobban nem
miért ne jöhetne át 5.1 gaménél, neki nem mind1, hogy film, vagy game?!
dd pcm-en akkor nem jön át?! Stream??? wáddö?