Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Panasonic DVD-S35

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Mr_Rob »

Én nem tudom, hogy mi bajotok a dizájnal, szerintem a fekete egész kultúráltan néz ki, ráadásul dettó olyan árnyalatú a kijelzője, mint a kenwood erősítőmnek . Mondjuk a szürke az tényleg csúnya

Kalasnikov
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Kalasnikov »

Én is megvettem.

Első tapasztalataim lenyűgözőek. Mindent játszik, gyorsan olvassa be az adatokat, minimális az ugrás rétegváltáskor, stb. Nekem a képekkel sem volt gondom, állított, fektetett, minden oké. Pedig ettől nagyon féltem... Igaz, hogy a szerkesztett jpg-ket még nem próbáltam, majd megírom a tapasztalatokat. Talán ezt az új sorozatot már javított szoftverrel adták ki

Érdekes, hogy nekem is automatikusan bekapcsolja a tv-t, pedig vidón keresztül van bekötve (videó kikapcsolva). Sajnos csak egy scart bemenet van a tv-n. A leírás azt írja, hogy a másolásvédelemmel ellátott filmeket csak közvetlenül tv-re kötve lehet lejátszani. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Kipróbáltam az RGB-s scart átvitelt!

Köszi mindenkinek a tanácsot + segítséget!

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Tami »

- Annyit fuznek meg hozza, hogy talan 1 megfoghato eset utalhat az elforgatas tenyere, akkor amikor az X felbontas kisebb mint az Y.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Tami »

Honnan tudja szerencsétlen készülék, hogy a kép állítva volt fényképezve?(hacsak nem onnan, hogy már számítógéppel elforgattad és ezzel átméretezted 800x600-ból lett 600x800)

van a jpeg képeknek egy (EXIF?) info része, abban bennevan h el van forgatva ez alapján a készülék alapbol forgat

- Szerintem nem.
- Hacsak nincs a fenykepezogepben valami gravitacios irany mero..
- De azert nezzunk meg egy exif-infot: Exif info. a kep jobb felso sarkanal levo fenykepezogep iconra kattintva jelenik meg az exif info.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Nekem úgy tünt, hogy az állitottan fényképezett képeket nem tudja megjeleniteni. De ha a sz.géppel elforgatod, akkor jó lesz. (És a pana vissza is tudja forgatni) Képszerkesztéssel még nem próbálkoztam.

Honnan tudja szerencsétlen készülék, hogy a kép állítva volt fényképezve?
(hacsak nem onnan, hogy már számítógéppel elforgattad és ezzel átméretezted 800x600-ból lett 600x800)

van a jpeg képeknek egy (EXIF?) info része, abban bennevan h el van forgatva ez alapján a készülék alapbol forgat

A fényképezőgép honnan tudja, hogy el van forgatva mielőtt fényképezel vele?
gordon314.fw.hu

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: TechnoMan »

Az enyém kiírja kijelzőre, de ha havi egy alkalommal ezen hallgatok mp3-at inkább bekapcsolom a tv-t... legalább látom is hogy minek áll szándékában következni...Maszek képet csináltam? 

Van egy keresztkérdésem, Mester: a másik topicban leírtad, hogy baromság megkérdezni, hogy a Pana mennyivel ér többet Dimarsonnál. A Te lejátszódat 54eFt-ért adják a boltok - ha jól tudom, a Pana S35-öt 37-ért. Amikor vetted a lejátszód, biztos más árak voltak, de.... szerinted most, ezeket az árakat nézve megér +17e Ft-ot a Sony? Ha igen, akkor miért? Ja, igen. A kép zseniális!

TechnoMan: szoftverfrissítésről tudsz valamit mondani?

NEm tudok, de minek az. Neme KITÜNŐEN müködik a gépem:)))
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Mester »

Én 49-ért vettem az MM-ben. Panasonicon valahogy nem is gondolkodtam, mert nem tetszett az alakja meg a távirányítója sem. Ennek a Sonynak az elődje tesztgyőztes volt a decemberi home cinemában, és az is teccett egy ismerősnél. Ebbe meg van jobb menüszerkezet, talán többet tud mint az. Nem is igazán emlékszem, hogy a Pana akkor mennyibe került... mindegy, ezt választottam, eddig jó, és legalább szép.

Kalasnikov

Panasonic DVD-S35

Az enyém kiírja kijelzőre, de ha havi egy alkalommal ezen hallgatok mp3-at inkább bekapcsolom a tv-t... legalább látom is hogy minek áll szándékában következni...Maszek képet csináltam? 

Van egy keresztkérdésem, Mester: a másik topicban leírtad, hogy baromság megkérdezni, hogy a Pana mennyivel ér többet Dimarsonnál. A Te lejátszódat 54eFt-ért adják a boltok - ha jól tudom, a Pana S35-öt 37-ért. Amikor vetted a lejátszód, biztos más árak voltak, de.... szerinted most, ezeket az árakat nézve megér +17e Ft-ot a Sony? Ha igen, akkor miért? Ja, igen. A kép zseniális!

TechnoMan: szoftverfrissítésről tudsz valamit mondani?

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Panasonic DVD-S35

Az enyém kiírja kijelzőre, de ha havi egy alkalommal ezen hallgatok mp3-at inkább bekapcsolom a tv-t... legalább látom is hogy minek áll szándékában következni...
Maszek képet csináltam?

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S35

Mégegy dolog jutott eszembe. Lehet a tv bekapcsolása nélkül mp3-at, vagy audio cd-t hallgatni (el lehet navigálni a képernyő nélkül)?
Természetesen, ugyan úgy , mint ha "sima" CD lejátszót hallgatnál (természetesn ebbe az esetbe nem tudod az előadó nevét,szám címét beazonosítani, erre való a TV )
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350

Vendég

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mégegy dolog jutott eszembe. Lehet a tv bekapcsolása nélkül mp3-at, vagy audio cd-t hallgatni (el lehet navigálni a képernyő nélkül)?

Kalasnikov

Panasonic DVD-S35

Csak képet akarsz nézegetni? Írd ki neroval VCD-be a képeket, léptetgetéssel szórakozhatsz vele, meg kapsz menüt is.

Nos.................... nem csak azt, de ez egy fontos szempont nálam.
Csak azért foglalkozok ennyit ezzel a témával, mert az S35 összes többi paramétere oké: kiváló hang- és képmutatók, minden formátumot játszik, olvassa az írott cuccokat, még az ára is megfelelő. Bár, igen ronda a készülék, de ez érdekel a legkevésbé. Csak azt nem tudom, hogy a fekete, vagy a szürke kevésbé csúnya .

A szoftverfrissítésről nem tud valaki valamit? TechnoMan is régen szólalt meg ebben a témában...

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Panasonic DVD-S35

Csak képet akarsz nézegetni?
Írd ki neroval VCD-be a képeket, léptetgetéssel szórakozhatsz vele, meg kapsz menüt is.

Kalasnikov

Panasonic DVD-S35

Mostanában szeretném megvenni első (!) asztali dvd lejátszómat. Egyelőre az S35-ös a legszimpibb (ezt a topicot is végigolvasva  ). Nálam elég fontos lesz a jpg nézegetés szerepe, így egy kicsit elriasztott a "meg nem jelenített képek" tapasztalat. Kb. hány százalékban fordul ez elő? Jutott valaki többre ezügyben? Kb. mennyi idő alatt jelenít meg egy jpg-t (1-2 megapixelest)? 
Köszi a segítséget.

Nekem úgy tünt, hogy az állitottan fényképezett képeket nem tudja megjeleniteni. De ha a sz.géppel elforgatod, akkor jó lesz. (És a pana vissza is tudja forgatni) Képszerkesztéssel még nem próbálkoztam.

Úgy tűnik, hogy ez egy bug a készülékben (szerintem egy kicsit nevetséges, hogy egy Panánál ekkora hibát vétenek ). Ez az egyetlen dolog, ami miatt gondolkodom azon, hogy mégse S35-öst vegyek.

Lehetséges, hogy szoftverfrissítéssel meg fogják oldani ezt a problémát? Létezik egyáltalán szoftverfrissítés a Panánál?

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: arty »

(hacsak nem onnan, hogy már számítógéppel elforgattad és ezzel átméretezted 800x600-ból lett 600x800)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

gordon314.fw.hu

Bruce
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Bruce »

Mostanában szeretném megvenni első (!) asztali dvd lejátszómat. Egyelőre az S35-ös a legszimpibb (ezt a topicot is végigolvasva ). Nálam elég fontos lesz a jpg nézegetés szerepe, így egy kicsit elriasztott a "meg nem jelenített képek" tapasztalat. Kb. hány százalékban fordul ez elő? Jutott valaki többre ezügyben? Kb. mennyi idő alatt jelenít meg egy jpg-t (1-2 megapixelest)? 
Köszi a segítséget.

Az a legnagyobb vesztes az, aki nem veszi észre, hogy nyert!

Vendég

Panasonic DVD-S35

A http://www.dvdrhelp.com-on elolvasgattam a hozzászólásokat. Nos... eléggé vegyes volt. Az egyik srác azt írta, hogy a szerkesztett (pl. Photoshop) képeket egyáltalán nem tudja megjeleníteni. Ez eléggé riasztó. + az írott DVD-kel is akadtak gondok. Lécci írjatok tapasztalatokat!

Közben tovább kutakodtam, képbe jött még egy lejátszó: Yamaha DVD-S540. Erről van valakinek tapasztalata?

Vendég

Panasonic DVD-S35

Mostanában szeretném megvenni első (!) asztali dvd lejátszómat. Egyelőre az S35-ös a legszimpibb (ezt a topicot is végigolvasva ). Nálam elég fontos lesz a jpg nézegetés szerepe, így egy kicsit elriasztott a "meg nem jelenített képek" tapasztalat. Kb. hány százalékban fordul ez elő? Jutott valaki többre ezügyben? Kb. mennyi idő alatt jelenít meg egy jpg-t (1-2 megapixelest)?

Köszi a segítséget.

NZS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: NZS »

Nyitok egy Loewe topicot, ha nem bánjátok, a TV és projektor rovatban. Akit érdekel, vagy véleménye van, ossza meg velem.
Üdv: NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...

Vendég

Panasonic DVD-S35

OFFHa már Loewe a téma, én tavaly vettem egy 4:3 72cm-s Arcada-t. A színek az élesség kítűnő volt, de engem zavart, hogy a vízszintes vonalak a képernyő két szélén -alul felfelé, felül pedig lefelé- görbütek, -kb. mint a párnatorzítás csak vízszintetsen-. Ezt a fajta hibát a szervízmenüből sem lehet orvosolni. A Loewe németországi supportjával volt némi levelezésem, de ők csak annyit mondtak, hogy az Arcada ilyen. Ezért aztán némi ráfizetéssel lett belőle egy szintén 4:3 72cm-s síkképcsöves Aconda. Itt a gemometria rendben volt de a képernyő két szélén az árnyékmaszk túlságosan látható árnyékot vetett, amit a képcső defókuszálásával lehet ugyan csökkenteni de akkor ugye az élességnek annyi. Volt képcső és alaplapcsere is de egyik sem használt. Ismét Loewe support, erre azt írták, hogy az ennél a fajta képcsőnél egy ismert jelenség és egyelőre nem terveznek másfajta képcsövet használni. Kovergenciahiba egyik TV-nél sem volt.
A Basys maximálisan korrekt volt, így visszakaptam a pénzem és békével elváltunk.

A következő TV-vásárláshoz felszerelkeztem egy DVD Discovery teszt DVD-vel, és ahol hagyták végignéztem a tesztábrákat. Végül egy Sony 29FQ76 lett belőle. Persze alapból ez sem volt tökéletesre állítva de a vízszintes vonalk rendben voltak, és mivel apretúra rácsos a képcső, így sok zavaró árnyék sem lehetett.
A kép méretét és pozícióját párnatorzítást ill. a bal felső sarokban egy kis konvergencia hibát kellet beállítani. Nem értem, hogy a TV gyártók miért dugnak el a szervízmenübe olyan beállítási dolgokat ami pl. egy monitornál tök természetes.

A Loewe menuje azért jobban tetszett, kár hogy nem lehet a Loewe elektronikját egy Sony képcsővel összehozni.

A legjobban azon akadtam ki, hogy hiába fizet ki az ember fél millát egy TV-ért, az még korántsem jelenti azt hogy a készülék tökéletes.

ON

Ezért szerettem bele a plasma/LCD TV-kbe. Ott nincs torzítás, konvengercia, homályosodás.

A Loewe amolyan OEM felhasználó, a hardvereket mástól veszi és saját elektronikát és designt épít köré. Olyan, mint audióban a Bang&Olufsen. A Loewe Philips képcsüveket használ amelyek szerintem nem rosszak vagy legalábbis nem rosszabbak, mint bármelyik másik. Most éppen a Sharp-al közösen dolgoznak egy LCD TV szérián, az LCD-t a Sharp szállítja az elektronikát pedig a Loewe fejleszti bele. Én vevő lennék rá látatlanban is.

Offnak végleg vége.

lgirus

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: lgirus »

OFF
Ha már Loewe a téma, én tavaly vettem egy 4:3 72cm-s Arcada-t. A színek az élesség kítűnő volt, de engem zavart, hogy a vízszintes vonalak a képernyő két szélén -alul felfelé, felül pedig lefelé- görbütek, -kb. mint a párnatorzítás csak vízszintetsen-. Ezt a fajta hibát a szervízmenüből sem lehet orvosolni. A Loewe németországi supportjával volt némi levelezésem, de ők csak annyit mondtak, hogy az Arcada ilyen. Ezért aztán némi ráfizetéssel lett belőle egy szintén 4:3 72cm-s síkképcsöves Aconda. Itt a gemometria rendben volt de a képernyő két szélén az árnyékmaszk túlságosan látható árnyékot vetett, amit a képcső defókuszálásával lehet ugyan csökkenteni de akkor ugye az élességnek annyi. Volt képcső és alaplapcsere is de egyik sem használt. Ismét Loewe support, erre azt írták, hogy az ennél a fajta képcsőnél egy ismert jelenség és egyelőre nem terveznek másfajta képcsövet használni. Kovergenciahiba egyik TV-nél sem volt.
A Basys maximálisan korrekt volt, így visszakaptam a pénzem és békével elváltunk.

A következő TV-vásárláshoz felszerelkeztem egy DVD Discovery teszt DVD-vel, és ahol hagyták végignéztem a tesztábrákat. Végül egy Sony 29FQ76 lett belőle. Persze alapból ez sem volt tökéletesre állítva de a vízszintes vonalk rendben voltak, és mivel apretúra rácsos a képcső, így sok zavaró árnyék sem lehetett.
A kép méretét és pozícióját párnatorzítást ill. a bal felső sarokban egy kis konvergencia hibát kellet beállítani. Nem értem, hogy a TV gyártók miért dugnak el a szervízmenübe olyan beállítási dolgokat ami pl. egy monitornál tök természetes.

A Loewe menuje azért jobban tetszett, kár hogy nem lehet a Loewe elektronikját egy Sony képcsővel összehozni.

A legjobban azon akadtam ki, hogy hiába fizet ki az ember fél millát egy TV-ért, az még korántsem jelenti azt hogy a készülék tökéletes.

ON

TechnoMan
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD-S35

...visszatérve a topic címére. az S35 XV10 összehasonlításával kapcsolatban:Nekem S35 van, havernak XV10-es. Mindenféleképpen az S35-öt ajánlom, ami leginkább mellette szól, az a felirat erejének állítása (szerintem autora állítva a legjobb), és az 54Mhz/10bit feldolgozásnak köszönhetően SVCD-n sokkal szebb képet produkált (DVD-n annyira nem feltünő)
Persze nem utolsó a DVd-Audio, meg a Jpeg támogatás, bár én túl lassúnak tartom, míg beolvas egy jpg-t.

Amúgy tud valaki valamit arról, hogy esetleg lessz-e valami szoft frissítés, hogy felismerje a magyar feliratot is? Ez az, amit a legjobban hiányolok rajta

ROB: nem tudok róla , hogy utólagosan a Panákat frissíteni lehetne (pontosítva, hogy bizonyos- azidáig nem kezelhető- dolgokat is frissíteni lehetne). Érdekes módon ezt a szolgáltatást kihagyták a 2003-as szériákból. Nem tudom miért (?!) Nem tudok róla, hogy lefagyott volna emiatt a lejátszó (legalábbis nekem otthon nem) és inkább elvetette a cég a további alkalmazást.

Vendég

Panasonic DVD-S35

(persze biztos vagyok benne, hogy több száz ezer ft-os tv-kénél már nincsenek geometiai torzulások, de azt már nem mindenki engedheti meg magának)
Ne legyél benne biztos. Az 5-700 ezer Ft-os Sonykban egy egyenes vonalat nem lehet találni. Tisztelet annak a 10% kivételnek.

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Panasonic DVD-S35

Hozzászólás Szerző: Mr_Rob »

A Síkképcső, nem síkképcső témában egyetértek Mr Templarral. Nekem is volt szerencsém összehasonlítani több tv-t, és a domború tv-knek szerintem is sokkal jobb a geometriájuk (csak általánosságról beszélek). Emléxem, mikor még a sarkított képcsöves TV-k jelentek meg, ott is sokáig gond volt, hogy a sarkokban nem volt éles a kép, a Flat képnek is még fejlődnie kell talán (persze biztos vagyok benne, hogy több száz ezer ft-os tv-kénél már nincsenek geometiai torzulások, de azt már nem mindenki engedheti meg magának)

Visszatérve a topic címére. az S35 XV10 összehasonlításával kapcsolatban:
Nekem S35 van, havernak XV10-es. Mindenféleképpen az S35-öt ajánlom, ami leginkább mellette szól, az a felirat erejének állítása (szerintem autora állítva a legjobb), és az 54Mhz/10bit feldolgozásnak köszönhetően SVCD-n sokkal szebb képet produkált (DVD-n annyira nem feltünő)
Persze nem utolsó a DVd-Audio, meg a Jpeg támogatás, bár én túl lassúnak tartom, míg beolvas egy jpg-t.

Amúgy tud valaki valamit arról, hogy esetleg lessz-e valami szoft frissítés, hogy felismerje a magyar feliratot is? Ez az, amit a legjobban hiányolok rajta

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”