Egy kicsit más...
Ez is kábel, de kicsi. Nagyon kicsi. Apró. 25mm.
Supravox fórumtársunknál jártam egy rövidke látogatásra, két apró okból.
De, ezt most átugornám, ugyanis szívélyesen fogadott - rendre fellángoló szócsatáink ellenére, amit persze egyikünk sem vesz igazán komolyan - és betessékelt a " szentélybe ".
Megcsodáltam a rendszerét, a különleges fatölcséres Odeon - t és kiszolgálóit.
Kérdezte, van - e időm belehallgatni.
Naná...
Nehezen tudnám megfogalmazni, mitől is tettszett nagyon, mitől volt q. jó...
Parádés ritmus, úgy tiszta és precíz, a frekisáv szélein is, hogy mégis kerek és lágy, a klasszikus és a jazz is kifogástalanul szólalt meg, nem kérdés, hogy a hard rock sem fogna ki rajta.
A legfeltűnőbb számomra a különösen csendes, " fekete " háttér volt.
Ja, LP - ről.
A tér is nagyszerű, talán ez az egyetlen jellemző, ami nálam sem rosszabb, ettől eltekintve jól hallható, hogy más ligában játszunk.
Na, a két apró ok.
A találka előtt kérdeztem a Rod - ról, honnan, milyet, stb, erre ajánlott fel készségesen, hogy kipróbálásra szívesen kölcsönadja, ha érdekel.
Naná...
Távozásomról kezembe nyomta két ezüst Rod-ot - kamubizti - tartalmazó dobozkát.
Most nem arról szeretnék beszélni, hogy mennyire veszélyes és senkinek nem ajánlható dolog a biztosítékház áthidalása, a kigyulladó készülék és a leégett családi ház okán, hanem a tapasztalatomat szeretném megosztani a hangminőség változásról.
Csövi Mastersound BOX belsejében lévő két Aucharm bizti helyére pattintottam be a két ezüst rudacskát és fülelni kezdtem.
Távirati stílusban:
Csökken a maszat, mint amikor az optikát sikerül élesre állítani, vagy az 5 Megapixelesre butított képet visszahúzzuk 24 Mp-re.
Csökken a szellemlép, miközben több felharmonikus hallatszik.
A beszéd érthetőség nőtt, a magas hangok felszabadultabbak lettek
Az a bizonyos háttér is sötétebbé vált.
Ezzel arányosan a mikro - és makrodinamika is nagyobb lett.
Persze mindez nem éjszaka és nappal - hogy a külföldi tesztelők szavaival éljek - de sok kicsi sokra megy és nem kérdés, hogy a biztosíték nagy rombolást végez a hangban, a jobbak és méregdrágábbak nyilván kevesebbet.
Hátra van még egy próba, az IEC melletti SR Orange bizti kiváltása, de nincsenek kétségeim.