Általában a kereskedelemben (és ez különösen érvényes a hifizésre, high-end audióra) jelen van egyfajta hitelességi deficit.Rock60 írta: ↑44 perccel ezelőtt" Szeretik azt hinni."MrCollector írta: ↑Ma, 07:24
Én mindig visszakérdezek, hogy ez számukra miért lényeges. Van aki saját, van aki mások tapasztalataiból kiindulva "ragaszkodik" valamihez. Tehát eleve kizárja azokat a kábeleket amik pl. nem ezüstből készültek, anélkül, hogy meghallgatná ezeket. Hidd el sok ilyen van.
Az emberek szeretik azt hinni, hogy attól lesz jó egy kábel, ha minden összetevője jó drága. Ezért a csatlakozóknál is elvárják ezt.
Ár aránnyal összefüggésben kell megfogalmazni az elvárásokat.
Botorság azt gondolni, hogy X áron alul nemesfémből kihozható jó hangú kábel.
Kevesebb pénzből meg inkább legyen nagy tisztaságú rézből kiegyenlített, mint gagyi ezüstből visítós.
Ez biztos.
Ha viszont van rá bőven fedezet, akkor egy drága drótnál már érthető és jogos felvetés/kérdés, hogy miből van, mert ott már elvárható a jó minőségű ezüst/stb alapanyag és az arról asszociált legjobb hang.
Szerintem.
Pici túlzással bárki azt állít a termékéről, amihez csak kedve van.
Ha a hifi gyártó ad egy műszakilag értelmezhető, valós specifikációt, információt az összetevőkről, alkatrészekről, akkor ennek a hitelességi problémának a feloldására törekszik, a hiteles tájékoztatással. Szerintem. Megtiszteli a vásárlóit az információval. Attól teljesen függetlenül, hogy a vásárló ebből mit ért meg, vagy milyen következtetést von le.
Vagyis én a magam részéről arra bíztatnék mindenkit, hogy ne spórolja el az időt a tájékoztatástól.