Persze szándékosan volt provokáló amit írtam. Hogy a kábeleknél maradjunk, már korábban is leírtam egybként hogy én hallható egyértelmű különbséget csak hangfalkábeleknél szoktam hallani. (Minden más az én tapasztalatomban eddig a "mintha" kategóriába esett - egy kivétellel - amit én elhanyagolhatónak tartok.)dixie-chicken írta: ↑2021.12.14., kedd 18:50nem okvetlenül a "felbontás" lehet a hibás...egy szeánsz,ismeretlen rendszerben-környezetben,komoly,tapasztalt hifistákat is megtéveszthet-elbizonyitalanithat...
Egyébként tavaly mikor még hifiztem itthon és ismerősöktől voltak itt cuccok, kíváncsiságból csináltam egy mérést a mikrofonommal a fülre is (nem drasztikusan, de azért) hallhatóan eltérő két hangfalkábel között (a kábelet a rendszerbe kötve a hallgatási pozícióban REW-es mérés). A mérés kicsi, de egyértelmű eltérést mutatott. Az egyik hangfalkábellel majdnem a teljes sávban nagyobb volt a hangnyomás érték egy picit mint a másikkal, ami már hallható. Persze ez simán benne van az otthoni használatra szánt egyszerű mikrofon hibahatárában, meg nyilván pontatlan az egész, de amikor ide-oda cserélgettem a kábeleket, mindig ugyanez az eredmény jött ki. Ennek biztos megvan a műszaki oka de ahhoz már én egyáltalán nem értek.
Az a baj szerintem a "csak a meghallgatás a fontos" irányzattal, hogy sajnos a fület a legkönnyebb becsapni.dixie-chicken írta: ↑2021.12.14., kedd 18:50...van hogy hetekig,hónapokig élni kell vlmivel,mire leesik igazán hogy merre is van az arra..nincs mindig meg a John Wayne féle "berúgom a kocsmaajtót,lövök,és majd kérdezek" effektus...a hirtelen "ég és föld" külömbségek veszélyesek...![]()