Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Elárulod, hogy hol?
Malajzia vagy Philippines
szerintem semmivel sem jobb (vagy rosszabb) mint a kínai tájék
- elektrorudi
- Fórumlakó

- Értékelés: 150
Sztereó erősitők
sok esetben még csak nem is kínában gyártják hanem "rosszabb" helyeken!
Elárulod, hogy hol?
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Nem azt mondom hogy esetleg nincs jo hangja, csak ez az ami nem tetszik nekem benne, viszont amugy is lemondtam a CA-rol, nagy felbontasu kepen eszrevettem h Made is China Hat en mar ezzel egyszer megszivtam, nagy marka nagy nev s egy rakas sz..r volt az egesz ebbol kifolyolag, ugyh lehet h nagyon jo nagyon szep de nekem nem kell
Ahogy a többiek is leírták már... azért mert valamire az van írva hogy madejin csájná még nem biztos hogy gáz!
Egy ismerős (elektroműszerész) mondta hogy amit nem kínában csinálnak az vagy gagyi vagy hamisítvány!!!
Persze mindenkinek van véleménye és tapasztalata, benyomása... de ha nincs saját tapasztalat akkor nem szabad készpénznek venni bármit is...
Sajnos nekem is vannak rossz tapasztalataim az "új" készülékekkel (sajnos nem hosszú időre vannak tervezve ill gyártva) de nem minden esetben van így és lehet hogy csak a nagy számok törvénye a sok meghibásodás!?
Szerintem saját tapasztalás nélkül csak gondolatok lehetnek, nem vélemény!
Én kiállok az mellett hogy a CA és a H/K is jó cuccokat gyárt annak ellenére hogy sok esetben még csak nem is kínában gyártják hanem "rosszabb" helyeken!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- gabo01
- V.I.P.

- Értékelés: 448
Sztereó erősitők
Ha tetszik a soner, akkor meghallgathatnál egy 100W-os végfokot, most van is a Zolinál 3db egy hagyatékból, nem kérdeztem, hogy mennyiért, de biztos olcsóbb, mint az új.
Ha tényleg érdekel a Research, milyen a 90dB-s T+A-val, szívesen látlak, egyeztessünk priviben.
Egyébként néha e-bayen lehet találni.
Nekem is mondta a múltkor, hogy lesz 3 db nagy végfok. 2 baj van ezzel: egy kicsit kemény a mostani erősítőmnek is a hangja gondolom a nagy is hasonló karakter a másik meg, hogy ahhoz még kell egy előfok is az meg már húzós lenne anyagilag!
Néztem a neten az erősítődet de mostanában nem volt eladó! Gondolom nem véletlenül!
Köszi a lehetőséget élni fogok vele!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Monolith htp-1+Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Monolith htp-1+Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1675
Sztereó erősitők
Azért annyira nem válogatós csak kicsit nehezebb eset az átlagnál! A Soner integrált is meg tudja szólaltani a maga 2x40 wattjával!
A dobozt nem tervezem lecserélni mert elég sokban van és mivel diy gondolom a feléért lehetne eladni!
Viszont ha lenne rá lehetőség tényleg nagyon érdekelne az erősítőd hangja még ha szinte lehetetlen is olyat beszerezni!
Ha tetszik a soner, akkor meghallgathatnál egy 100W-os végfokot, most van is a Zolinál 3db egy hagyatékból, nem kérdeztem, hogy mennyiért, de biztos olcsóbb, mint az új.
Ha tényleg érdekel a Research, milyen a 90dB-s T+A-val, szívesen látlak, egyeztessünk priviben.
Egyébként néha e-bayen lehet találni.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- gabo01
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Köszi, a nevében is
Hát igen, azzal valószínűleg a Research sem tudná kifutni magát. Én inkább a válogatós dobozt cserélném, de ez én vagyok
Azért annyira nem válogatós csak kicsit nehezebb eset az átlagnál! A Soner integrált is meg tudja szólaltani a maga 2x40 wattjával!
A dobozt nem tervezem lecserélni mert elég sokban van és mivel diy gondolom a feléért lehetne eladni!
Viszont ha lenne rá lehetőség tényleg nagyon érdekelne az erősítőd hangja még ha szinte lehetetlen is olyat beszerezni!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
- viri
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Na a Te Audio Research-öd még jobban érdekelne mert nagyon sok jót hallottam róla!
A nehezen hajtható doboz megvan (86db) tehát nem sok csöves jöhet szóba sajnos!
Köszi, a nevében is
Hát igen, azzal valószínűleg a Research sem tudná kifutni magát. Én inkább a válogatós dobozt cserélném, de ez én vagyok
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- gabo01
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Technicista, gépies
Azért nem volt annyira rossz, hozta a hifis paramétereket, de a csövest visszakötve, boldogan tettem félre, amíg vissza nem adtam. (ez a saját véleményem, nehogy nekem ugorjon egy dussun tulaj )
Na a Te Audio Research-öd még jobban érdekelne mert nagyon sok jót hallottam róla!
A nehezen hajtható doboz megvan (86db) tehát nem sok csöves jöhet szóba sajnos!
- viri
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Lehet kicsit erős a jellemzés, de ez tényleg tetten érhető nála. Ízlés és műfajfüggő a dolog. Komorabb stílusú zenéken, rockon, akusztikuson még nem is volt vele gond, de a vidámabb zenéket már kicsit kockán közvetítette, csövesekhez képest pláne. Mindezek ellenére megéri az árát, és megfelelő partnerekkel egészen emészthetővé tehetőek a hibái is. Megépítése pedig példaértékű.
Igen, így azért kerekebb a vélemény.
Azt elfelejtettem írni, hogy amennyiért általában hozzá lehet jutni, rá lehet mondani, hogy ár/érték arányban tényleg jó vétel, ha valakinek nehezen hajtható dobozai vannak, vagy valamiért félvezetősben gondolkozik.
Sztereó erősitők
Technicista, gépies
Azért nem volt annyira rossz, hozta a hifis paramétereket, de a csövest visszakötve, boldogan tettem félre, amíg vissza nem adtam. (ez a saját véleményem, nehogy nekem ugorjon egy dussun tulaj )
Lehet kicsit erős a jellemzés, de ez tényleg tetten érhető nála. Ízlés és műfajfüggő a dolog. Komorabb stílusú zenéken, rockon, akusztikuson még nem is volt vele gond, de a vidámabb zenéket már kicsit kockán közvetítette, csövesekhez képest pláne. Mindezek ellenére megéri az árát, és megfelelő partnerekkel egészen emészthetővé tehetőek a hibái is. Megépítése pedig példaértékű.
- viri
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Ez egy Dussun V6i??
Birizgálja a fantáziámat egy ideje, hogy milyen lehet a hangja!
Technicista, gépies
- gabo01
- V.I.P.

Sztereó erősitők
Vannak jó kínai erősítők is. Itt van egy, aminek a hangja is jó, megépítését még neves gyártók is megirigyelhetnék. Mondjuk a partnereire igényes a cucc.
Ez egy Dussun V6i??
Birizgálja a fantáziámat egy ideje, hogy milyen lehet a hangja!
Sztereó erősitők
Nem lehet megoldani? Telerakod gyenge minőségű, melegedő helyre betervezett elkókkal és kész is. (találkoztam már hűtőbordák közzé tervezett 85C°-ossal is) Panelszétégető, határérték közelében működtetett ellenállások, egyéb alkatrészek. Kispórolt védelmek. Kérdezz meg egy szervizest, mikkel nem találkozik.
Processzoros vezérlésnél pl. azt teszel, s akkor a géppel amit csak akarsz, és nem is ellenőrizhető. A javításuk ill. ma már komplett alaplap cseréjük pedig a vételi ár 60-80%-a, ami miatt inkább egy újat veszel.
ezek elég szélsőséges esetek
az alap gondolat, miszerint a hifi erősítők természet-ellenes avulása mértékadó lehet, én erre írtam, hogy ebből a szempontból biztonságosak jobban mint az egyéb termékek.
És hát a nagy(obb) nevű gyártók nagy(obb) készülékei azért nem engedhetik meg az ilyesmit.
Sztereó erősitők
Ez a beépített avulás eléggé nagy marhaság.
Persze nem tagadható, hogy a - főleg számtech gyártók - eleve beépítenek pár "okosságot" a holmikba, így pl a nyomtatópatronok újratölthetőségét akadályozandó, vagy a laptop akkuk töltési ciklusának korlátozása (bár abban is van ráció mert van amelyik még azt a kb 1000 töltést sem bírja ki de van amelyik többet is)
De hogy egy 99%-ban mozgó alkatrészek nélküli erősítőben mi a frász tudna beépítve avulni, azt én el se tudom képzelni.
Trafó? nem lehet úgy megoldani hogy pont 5 év után égjen le.
Végfok? kb ugyanaz.
Ráadásul van aki napi több órát jártaja majd, van aki havonta egy két órát.
Szóval egy hifi vagy akár házimozi erősítő ebből a szempontból biztonságosnak mondható
A DVD játszók és egyéb ilyen optikai olvasókkal szerelt dolgok már sajnos nem annyira biztonságosak, a kiolvasó fej áramának emelésével simán elérhető a korai avulás és sajnos itt tapasztaltam is hogy ez bizony előfordul.
Ja amúgy a 13 éves, annó 180e ft-ba került Panasonic DVD játszóm (EISA díjas is volt) érdekes módon, a mai napig hibátlanul megy.
A kb 8 éves szintén Pana divx-es is.
ellenberger egy Thomson cd-s ilyen mindentbele mini 7 hónapig se húzta, és az olcsó DVD játszók is hajlamosak 2-3 év után felmondani.
Szóval én az erősítők miatt nem aggódnék
Nem lehet megoldani? Telerakod gyenge minőségű, melegedő helyre betervezett elkókkal és kész is. (találkoztam már hűtőbordák közzé tervezett 85C°-ossal is) Panelszétégető, határérték közelében működtetett ellenállások, egyéb alkatrészek. Kispórolt védelmek. Kérdezz meg egy szervizest, mikkel nem találkozik.
Processzoros vezérlésnél pl. azt teszel, s akkor a géppel amit csak akarsz, és nem is ellenőrizhető. A javításuk ill. ma már komplett alaplap cseréjük pedig a vételi ár 60-80%-a, ami miatt inkább egy újat veszel.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6729
Sztereó erősitők
OFF
Én sem konkrétan a hifinél gondoltam a beépített avulásra (mint azt írtam is:inkább a háztartási gépekre), csak hirtelen jutott eszembe a dolog a kolléga felvetésére.
Az erősítőknél én sem aggódnék, pláne a kínai készítés/összeszerelés miatt.
A hm vasak is inkább csak a gondosan adagolt turbózás miatt erodálódnak (5.1-->6.1-->7.1, HD, 3D mittoménmilyen formátumok),nem műszakilag.
OFF
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Sztereó erősitők
Ez a beépített avulás eléggé nagy marhaság.
Persze nem tagadható, hogy a - főleg számtech gyártók - eleve beépítenek pár "okosságot" a holmikba, így pl a nyomtatópatronok újratölthetőségét akadályozandó, vagy a laptop akkuk töltési ciklusának korlátozása (bár abban is van ráció mert van amelyik még azt a kb 1000 töltést sem bírja ki de van amelyik többet is)
De hogy egy 99%-ban mozgó alkatrészek nélküli erősítőben mi a frász tudna beépítve avulni, azt én el se tudom képzelni.
Trafó? nem lehet úgy megoldani hogy pont 5 év után égjen le.
Végfok? kb ugyanaz.
Ráadásul van aki napi több órát jártaja majd, van aki havonta egy két órát.
Szóval egy hifi vagy akár házimozi erősítő ebből a szempontból biztonságosnak mondható
A DVD játszók és egyéb ilyen optikai olvasókkal szerelt dolgok már sajnos nem annyira biztonságosak, a kiolvasó fej áramának emelésével simán elérhető a korai avulás és sajnos itt tapasztaltam is hogy ez bizony előfordul.
Ja amúgy a 13 éves, annó 180e ft-ba került Panasonic DVD játszóm (EISA díjas is volt) érdekes módon, a mai napig hibátlanul megy.
A kb 8 éves szintén Pana divx-es is.
ellenberger egy Thomson cd-s ilyen mindentbele mini 7 hónapig se húzta, és az olcsó DVD játszók is hajlamosak 2-3 év után felmondani.
Szóval én az erősítők miatt nem aggódnék
Sztereó erősitők
Mondasz te valamit es lehet hogy reszben igazad is van, de azert nem teljesen ha az en velemenyemet kerdezed. Az a baj a mai uj dolgokkal ami ugyebar 80%-ban made in china (olcso munkaero) lehet az erossito, hangfal, huto, porszivo.......barmi, nem az a lenyeg a gyartonak hogy minoseget csinaljon, mert akkor sokat tart es nem veszed meg az ujjabbat es ebben neki semmi haszon. En igy latom soot igy is tapasztaltam, sajnos, es most nem a csucskategoriarol beszelek, azert arra valoban odafigyel a marka. (meg ha Kinaban gyartjak is) Ez csak egy velemeny
A hűtőm 7 éves, a mosógép 6. Nincs gondjuk. "Melléküzemágként" csináltunk az Electroluxnak vezérlő paneleket és a komplett műanyag házba gombsorral szerelve tamponnyomva szállítottunk Porcia-ba. Ne tudd meg, hogy mennyit csesztettek minket a minőséggel. Nem igaz, hogy a gyártó eleve 3-4 évre tervezi, mert olyan hülye nincs a világon, aki megreszkírozná, hogy garancia lejártával ledöglik a gép és a vásárló meg szépen elsétál és megveszi a másik márka gépét.
Ha valaki a szar francia autókról beszél kiráz a hideg. Amit a PSA nyomul a motorvezérlőink miatt az nem emberi. 0,3 12 hónapos IPTV a mostani teljesítményünk. Ez azt jelenti, hogy 1000 autóból 0,3 az arány amikor a vevő visszamegy a szervízbe a termékünk miatt. Ebben az is benne van, hogy semmi gond a vezérlővel de regisztrálták, hogy olyan furcsán megy az autó és egy diagnosztikát futtattak. Minden egyes "walk home failure"-t vagyis nem induló vagy leálló motor problémát azonnak DHL-lel küldik elemzésre és hetekig konferenciázunk a problémáról. Az autók alkatrészeinek többségét 15 évesnek megfelelő nyúzótesztnek teszik ki. Ha esetleg garanciaidőn túl tömegesen jelentkezne probléma, akkor is felelősek vagyunk a termékért és karóba húznak minket Ne mondja nekem senki, hogy az avulást tervezik mindenhol. Amiről szó van az az, hogy egy árszintért az azért járó minőségű alkatrészt kapja a kuncsaft.
Persze jön mindjárt a villanykörtés sztori meg a 100 éve égő izzó. Aha. Odamennék és tízszer föl lekapcsolnám és már ki is égett....
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
Mondasz te valamit es lehet hogy reszben igazad is van, de azert nem teljesen ha az en velemenyemet kerdezed. Az a baj a mai uj dolgokkal ami ugyebar 80%-ban made in china (olcso munkaero) lehet az erossito, hangfal, huto, porszivo.......barmi, nem az a lenyeg a gyartonak hogy minoseget csinaljon, mert akkor sokat tart es nem veszed meg az ujjabbat es ebben neki semmi haszon. En igy latom soot igy is tapasztaltam, sajnos, es most nem a csucskategoriarol beszelek, azert arra valoban odafigyel a marka. (meg ha Kinaban gyartjak is) Ez csak egy velemeny
Amiről te beszélsz az nem Kína függő dolog.A "beépített avulás" már szinte minden cégnél tetten érhető, és ez nem a gyártó országtól függ, hanem a fogyasztói társadalom kialakulása szülte szükségszerűség.Én is boldogabb lennék ha nem kellene 4-5 évente új mosó hűtő meg mittoménmilyen gépet vennem.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Sztereó erősitők
Made is China Hat en mar ezzel egyszer megszivtam, nagy marka nagy nev s egy rakas sz..r volt az egesz ebbol kifolyolag, ugyh lehet h nagyon jo nagyon szep de nekem nem kell
Vannak jó kínai erősítők is. Itt van egy, aminek a hangja is jó, megépítését még neves gyártók is megirigyelhetnék. Mondjuk a partnereire igényes a cucc.
Sztereó erősitők
Már inkább örülni kellene annak, ha valami made in/assembled in China.Ott már rájöttek, hogy ha tényleg nagyon sz@rt csinálnak a kutya nem fog ott gyártatni/összeszereltetni és pont ezért figyelnek oda a minőségbiztosításra.Persze te tudod...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Sztereó erősitők
Már inkább örülni kellene annak, ha valami made in/assembled in China.Ott már rájöttek, hogy ha tényleg nagyon sz@rt csinálnak a kutya nem fog ott gyártatni/összeszereltetni és pont ezért figyelnek oda a minőségbiztosításra.Persze te tudod...
-
Vendég
Sztereó erősitők
Nem azt mondom hogy esetleg nincs jo hangja, csak ez az ami nem tetszik nekem benne, viszont amugy is lemondtam a CA-rol, nagy felbontasu kepen eszrevettem h Made is China Hat en mar ezzel egyszer megszivtam, nagy marka nagy nev s egy rakas sz..r volt az egesz ebbol kifolyolag, ugyh lehet h nagyon jo nagyon szep de nekem nem kell
hát igen...nekem CAből csak 751 bd van, de annyira nem mondanám szarnak...sőt a konkurens oppo 95/105 ami potom 400eFt környéke az is assembled in China...de Te tudod...
az iphonokat is Kinában rakják össze...
Sztereó erősitők
Mert mint tudjuk, a jó hangot centivel vagy tolómérővel mérve és kilóra súlyozva mérik.
Sztereó erősitők
....... A CA-ban egyedul ami nem tetszik azok a kicsi kondik benne ......
Mert mint tudjuk, a jó hangot centivel vagy tolómérővel mérve és kilóra súlyozva mérik.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Megint kapargatom a fejem és sok leírást, tapasztalat irományokat nem találok a neten.
Ezek az erősítők érdekelnek, de nem tudom melyik mitől más és miért jobb vagy épp rosszabb.
Denon pma 860
Denon pma 880r
Denon pma 915r
Denon pma 560
Denon pma 360
Én egy Tannoy Venus 507 hajtanék vele, ami a kétségeimet okozza.
- Szeretném ha az erősítő rendesen meghajtaná a dobozokat, nem vagyok egy olyan aki üvölteti a zenét, de azt gondolom ha van az erősítőben erő akkor normál hangerőn is lesz "ereje, dinamikája" a hangnak(persze lehet teljesen rosszul gondolom). Ezért gondolkozom nagyobb vasban.
- Szeretném ha távirányító funkció is lenne, de nem tudom mindről melyik ilyen típus.
- Nem tudom, hogy a teljesítményben van különbség köztük vagy hangban is óriási az eltérés.
Szeretném jól kiaknázni az opciókat és ezért kérem a tapasztaltak segítségét.
Köszönöm
Nézd meg, hogy újonnan melyik mennyibe került. Nem ismerem őket, de ha egy időszakban gyártott gépek, akkor az áruk adhat némi támpontot. A csúcshoz közelebbi gépek valószínűleg jobbak....