Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6721
Sztereó erősitők
Már inkább örülni kellene annak, ha valami made in/assembled in China.Ott már rájöttek, hogy ha tényleg nagyon sz@rt csinálnak a kutya nem fog ott gyártatni/összeszereltetni és pont ezért figyelnek oda a minőségbiztosításra.Persze te tudod...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Nem azt mondom hogy esetleg nincs jo hangja, csak ez az ami nem tetszik nekem benne, viszont amugy is lemondtam a CA-rol, nagy felbontasu kepen eszrevettem h Made is China Hat en mar ezzel egyszer megszivtam, nagy marka nagy nev s egy rakas sz..r volt az egesz ebbol kifolyolag, ugyh lehet h nagyon jo nagyon szep de nekem nem kell
hát igen...nekem CAből csak 751 bd van, de annyira nem mondanám szarnak...sőt a konkurens oppo 95/105 ami potom 400eFt környéke az is assembled in China...de Te tudod...
az iphonokat is Kinában rakják össze...
Sztereó erősitők
Mert mint tudjuk, a jó hangot centivel vagy tolómérővel mérve és kilóra súlyozva mérik.
Nem azt mondom hogy esetleg nincs jo hangja, csak ez az ami nem tetszik nekem benne, viszont amugy is lemondtam a CA-rol, nagy felbontasu kepen eszrevettem h Made is China Hat en mar ezzel egyszer megszivtam, nagy marka nagy nev s egy rakas sz..r volt az egesz ebbol kifolyolag, ugyh lehet h nagyon jo nagyon szep de nekem nem kell
Sztereó erősitők
....... A CA-ban egyedul ami nem tetszik azok a kicsi kondik benne ......
Mert mint tudjuk, a jó hangot centivel vagy tolómérővel mérve és kilóra súlyozva mérik.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Megint kapargatom a fejem és sok leírást, tapasztalat irományokat nem találok a neten.
Ezek az erősítők érdekelnek, de nem tudom melyik mitől más és miért jobb vagy épp rosszabb.
Denon pma 860
Denon pma 880r
Denon pma 915r
Denon pma 560
Denon pma 360
Én egy Tannoy Venus 507 hajtanék vele, ami a kétségeimet okozza.
- Szeretném ha az erősítő rendesen meghajtaná a dobozokat, nem vagyok egy olyan aki üvölteti a zenét, de azt gondolom ha van az erősítőben erő akkor normál hangerőn is lesz "ereje, dinamikája" a hangnak(persze lehet teljesen rosszul gondolom). Ezért gondolkozom nagyobb vasban.
- Szeretném ha távirányító funkció is lenne, de nem tudom mindről melyik ilyen típus.
- Nem tudom, hogy a teljesítményben van különbség köztük vagy hangban is óriási az eltérés.
Szeretném jól kiaknázni az opciókat és ezért kérem a tapasztaltak segítségét.
Köszönöm
Nézd meg, hogy újonnan melyik mennyibe került. Nem ismerem őket, de ha egy időszakban gyártott gépek, akkor az áruk adhat némi támpontot. A csúcshoz közelebbi gépek valószínűleg jobbak....
Sztereó erősitők
Sziasztok.
Megint kapargatom a fejem és sok leírást, tapasztalat irományokat nem találok a neten.
Ezek az erősítők érdekelnek, de nem tudom melyik mitől más és miért jobb vagy épp rosszabb.
Denon pma 860
Denon pma 880r
Denon pma 915r
Denon pma 560
Denon pma 360
Én egy Tannoy Venus 507 hajtanék vele, ami a kétségeimet okozza.
- Szeretném ha az erősítő rendesen meghajtaná a dobozokat, nem vagyok egy olyan aki üvölteti a zenét, de azt gondolom ha van az erősítőben erő akkor normál hangerőn is lesz "ereje, dinamikája" a hangnak(persze lehet teljesen rosszul gondolom). Ezért gondolkozom nagyobb vasban.
- Szeretném ha távirányító funkció is lenne, de nem tudom mindről melyik ilyen típus.
- Nem tudom, hogy a teljesítményben van különbség köztük vagy hangban is óriási az eltérés.
Szeretném jól kiaknázni az opciókat és ezért kérem a tapasztaltak segítségét.
Köszönöm
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Na igen nem ez lenne az elso eset A CA-ban egyedul ami nem tetszik azok a kicsi kondik benne Esetleg nem tudjatok milyet hasznal a CA? Nem talatam meg sehol a neten......meg nagy felbontasu kepet sem ahol ki tudnam olvasni, na es az ertekeket rajta
Esetleg szervizben ill az eladótól kellene kérni infót ill képeket!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Vigyázz, nehogy addig filózz míg lemaradsz róluk!
Szerintem nincsenek ám akkora különbségek...
Na igen nem ez lenne az elso eset A CA-ban egyedul ami nem tetszik azok a kicsi kondik benne Esetleg nem tudjatok milyet hasznal a CA? Nem talatam meg sehol a neten......meg nagy felbontasu kepet sem ahol ki tudnam olvasni, na es az ertekeket rajta
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Hello!
Nos még mindig hezitalok az erősítő vételén Találtam jó áron CA 640A-t de meg mindig ott van a hk970 Ami még változott h dobozokat lecsereltem, most egy quadral shogun mk IV-esem van! Szerintetek melyik illik jobban a dobozokhoz?
Előre is köszi
Vigyázz, nehogy addig filózz míg lemaradsz róluk!
Szerintem nincsenek ám akkora különbségek...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Hello!
Nos még mindig hezitalok az erősítő vételén Találtam jó áron CA 640A-t de meg mindig ott van a hk970 Ami még változott h dobozokat lecsereltem, most egy quadral shogun mk IV-esem van! Szerintetek melyik illik jobban a dobozokhoz?
Előre is köszi
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Sziasztok
Egy olyan kerdesem lenne hogy ha az erossitohoz (hk 970b) megeri egy hozza tartozo (hk 970b) lejatszot is venni? Megeri azt a penzt a lejatszo?
Koszi elore is
Kérdés mennyi az annyi?
A 970-es cd elég jó és akár külön DAC-ként is használható... persze ha minden rendben van vele!
Az más kérdés hogy te ki is használnád vagy csak "dísznek" lenne-e!?
Ezt neked kell mérlegelned!
Sztereó erősitők
Sziasztok
Egy olyan kerdesem lenne hogy ha az erossitohoz (hk 970b) megeri egy hozza tartozo (hk 970b) lejatszot is venni? Megeri azt a penzt a lejatszo?
Koszi elore is
Sztereó erősitők
Mondjuk én inkább elvinném egy szakemberhez azt a jobb sorsra érdemes erősítőt mielőtt nagyobb baj lesz, mert aki áramkörben a kimeneti bipoláris tranzisztorokról méréssel nem tudja megállapítani, hogy az jó vagy sem, ott csak a vakszerencse segíthet!
Néha látok ilyen erősítőket amiket az önjelölt szaki alaposan szétgányolt(mert még forrasztani sem tud!), és legszívesebben elverném a kezét úgy hogy egy hétig a p..ét se tudja megfogni.
Még az előzőre is a válasz: igen próbáltam ütögetni, onnan tudom, hogy kontak hiba.
Szak embernél van, aki nem én vagyok hanem az apám. Neki volt a tippje a tranzisztor mert azt mondta, hogy általában az megy tönkre. De még nem lett szétszedve, nyilván a tipp után jött volna a kimérés. Csak én meghallgattam az előfokot szétszedés előtt, hogy onnan is hibásan jön-e a hang. Ha végfok tranzisztor lenne a hibás, akkor az előfokból tökéletes hang jönne, de sajnos ez nem így van. Valami kontakt hibás benne, mert rázogatás hatására elmegy és visszajön a jobb oldal vagy a bal, és ha elmegy akkor se teljesen megy el, nagyon halk lesz.
Igen most az a játék jön, csatlakozások átnézése, aztán kontakt spay! Meg sajnos van még egy alap zúgása is, lehet a testel is van valami, akkor szokott zúgni. Majd kiderül.
Remélem sikerül életet lehelni ebbe a masinába, mert nagyon jó kis gép! Sajnos az előző tulaj belegányolt, forrasztások is elég rondák, szóval nagy munka lesz vele.
Köszönöm a válaszokat!
Harman/Kardon HK 3490, Harman/Kardon HD 980, Dali Concept 2, Neotech KS-1515 M
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Még nincs nálam a vas, mert agyalok nagyon.A képeken látszódik, hogy van egy két nagyobb karc a vason(persze megértem, mert azért nem mai darab) és ilyenkor elgondolkozom, hogyan kerülhetett oda, mert kisebb karcok ok, de az ilyenek engem mindig aggasztanak, hogy mert a tulaj szart rá és ezt én annyira nem kultiválom.Persze lehet sok emberen átment és ezért, mindegy is ez az én saját kis vívódásom.Ami ellene szól, hogy nincs meg a távja, ami viszont mellette, hogy jó áron adja.
Tehát most itt tartok.Azóta kaptam már egy árajánlatot egy Hivox csati cserére és egy tuningra.
Gondolkozom, meg keresgélek hátha találok valakit akinek van ilyen erősítője meghallgatásra.Nem igazán szeretnék meggondolatlanul dönteni, mert akkor csak a pénzem bukom ami sajnos itt nem terem a paprika mellett...
Igen, általában mi vigyázunk a cuccainkra... de elég egy rossz mozdulat hosszú évek után és meg van a baj!
Sajnos én is jártam már így, de ha dobálva volt akkor azért nem csak pár (akár nagyobb) karc van rajta!
Dönteni neked kell!
Sztereó erősitők
Ebben az esetben lehet marad az a verzió hogy a vas oldalon nem banános lesz vagy valakivel kicserélteted (valóban párezres történet... amit nem fogsz visszakapni ha cseréled a vasat)!
Csak ötlet ill kérdés:
Nem lehet hogy csak a "szorítókupak" nem fogadja a banándugókat?
Tehát mondjuk ha meg lenne fúrva ill tágítva (mint jó pár Yamaha HM esetében megtették páran) akkor fogadhatná a banándugókat!?
Csak ötlet volt...
Vagy a banánt cserélni villára?!
Egyébként szimpi a vas.
Mellékesen megjegyzem...
Pár napja hallottam hogy zenél egy Fisher CA 905-ös erősítő (nem mai darab)...
Hát pislogtam kicsit!
Nagy erőtartalék, jó dinamika és nem igen válogatós (amit én tapasztaltam) erősítő!
Még nincs nálam a vas, mert agyalok nagyon.A képeken látszódik, hogy van egy két nagyobb karc a vason(persze megértem, mert azért nem mai darab) és ilyenkor elgondolkozom, hogyan kerülhetett oda, mert kisebb karcok ok, de az ilyenek engem mindig aggasztanak, hogy mert a tulaj szart rá és ezt én annyira nem kultiválom.Persze lehet sok emberen átment és ezért, mindegy is ez az én saját kis vívódásom.Ami ellene szól, hogy nincs meg a távja, ami viszont mellette, hogy jó áron adja.
Tehát most itt tartok.Azóta kaptam már egy árajánlatot egy Hivox csati cserére és egy tuningra.
Gondolkozom, meg keresgélek hátha találok valakit akinek van ilyen erősítője meghallgatásra.Nem igazán szeretnék meggondolatlanul dönteni, mert akkor csak a pénzem bukom ami sajnos itt nem terem a paprika mellett...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Nem megy.Ezek úgy vannak megcsinálva, hogy van valami félkör alakú "keret" (nem tudom máshogy mondani) a szorítók aljánál, és ezért csak a csupasz kábelvég megy bele.(azért, hogy megszorításkor ne tudja maga alól kinyomni a kábelvéget a csavar teste)
Jogos, már leesett nekem is! Igazad van megint!
De mint tudjuk barkácsban nagyok a magyarok!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Tanácsra lenne szükségem a következővel kapcsolatban:
Van egy Audio GD NFB-10ES2 DAC és B&W 683 frontok.
Köztük jelenleg egy Yamaha RX-V1700 HM erősítő, ami be van állítva teljes bypass-ra, szóval semmilyen DAC, ADC, DSP stb. nem kavar be a hangzásba és szépen is erősít.
Azon gondolkodom, hogy kéne beszereznem egy végfokot, mert a DAC előerősítő is és biztos jobb ez a része, mint a házimozié.
Továbbá egy végfok is jobb lehet talán, mint a mostani HM végfokja.
Kérdés az, hogy a DAC-ot pl. egy Rotel RB-1080-al balanced csatikkal összekötve hoz olyan számottevő minőségbeli javulást a frontokon, ami indokolja a külön végfok vásárlását?
Ha igen, milyen más balanced bemenettel rendelkező végfokot tudtok ajánlani adott frontokhoz? (Rotel RB-108 beszerezhető ár 150000-ért és kb. ennyi is a maximum amit áldoznék rá.)
Vagy a HM-et cserélem le jobbra.
Mindenképpen lesz változás!
Egy jó elő/végfok párosítás mindig jobb lesz mint egy gyári vas (igaz hogy itt + költségek is vannak), mindenképpen próbálj meg szerezni megfülelésre több készüléket (itt a csapat segítőkész!!!) és tapasztald meg hogy mi ill mik a változások!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6721
Sztereó erősitők
Nem megy.Ezek úgy vannak megcsinálva, hogy van valami félkör alakú "keret" (nem tudom máshogy mondani) a szorítók aljánál, és ezért csak a csupasz kábelvég megy bele.(azért, hogy megszorításkor ne tudja maga alól kinyomni a kábelvéget a csavar teste)
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Mondjuk én inkább elvinném egy szakemberhez azt a jobb sorsra érdemes erősítőt mielőtt nagyobb baj lesz, mert aki áramkörben a kimeneti bipoláris tranzisztorokról méréssel nem tudja megállapítani, hogy az jó vagy sem, ott csak a vakszerencse segíthet!
Néha látok ilyen erősítőket amiket az önjelölt szaki alaposan szétgányolt(mert még forrasztani sem tud!), és legszívesebben elverném a kezét úgy hogy egy hétig a p..ét se tudja megfogni.
valóban érdemes lenne inkább szakemberhez vinni (aki rendelkezik már rutinnal) mert valóban értékes dologról van szó!!!
De sajnos sok esetben "szakszervizben" is kóklerek dolgoznak (tehát az sem tuti)!
Tehát attól mert valaki elektroműszerész... attól még lehet hogy éppen a mosógép a szakterülete...
Valóban mindenképpen fényképezni, rajzolni, címkézni kell széthúzás előtt!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Szia.
Én pont ezzel az eladó példánnyal szemezgetek és itt sajnos ilyen a csati.
Ebben az esetben lehet marad az a verzió hogy a vas oldalon nem banános lesz vagy valakivel kicserélteted (valóban párezres történet... amit nem fogsz visszakapni ha cseréled a vasat)!
Csak ötlet ill kérdés:
Nem lehet hogy csak a "szorítókupak" nem fogadja a banándugókat?
Tehát mondjuk ha meg lenne fúrva ill tágítva (mint jó pár Yamaha HM esetében megtették páran) akkor fogadhatná a banándugókat!?
Csak ötlet volt...
Egyébként szimpi a vas.
Mellékesen megjegyzem...
Pár napja hallottam hogy zenél egy Fisher CA 905-ös erősítő (nem mai darab)...
Hát pislogtam kicsit!
Nagy erőtartalék, jó dinamika és nem igen válogatós (amit én tapasztaltam) erősítő!
- gyurmaember
- Fórumlakó

- Értékelés: 101
Sztereó erősitők
Köztük jelenleg egy Yamaha RX-V1700 HM erősítő, ami be van állítva teljes bypass-ra, szóval semmilyen DAC, ADC, DSP stb. nem kavar be a hangzásba és szépen is erősít.
Azon gondolkodom, hogy kéne beszereznem egy végfokot, mert a DAC előerősítő is és biztos jobb ez a része, mint a házimozié.
Kérdés az, hogy a DAC-ot pl. egy Rotel RB-1080-al balanced csatikkal összekötve hoz olyan számottevő minőségbeli javulást a frontokon, ami indokolja a külön végfok vásárlását?
Ha igen, milyen más balanced bemenettel rendelkező végfokot tudtok ajánlani adott frontokhoz? (Rotel RB-108 beszerezhető ár 150000-ért és kb. ennyi is a maximum amit áldoznék rá.)
Tuti, hogy hoz, de mielőtt elköltöd a ràszànt összeget, halgass meg több kèszülèket is. Ha itt a fórumon veszed biztos van rà lehetősèg. Ès vàlaszd a fülednek legjobban tetszőt!
- yesname
- Nincs visszaút

- Értékelés: 13
Sztereó erősitők
Processzor: Arvus H1-D DAC: Merging Hapi MKII + DA8P és Merging Anubis Pro DRC: Audiolense Végfok: 2xNilai 500DIY Mono, Apollon 5xNCx500 / Zajkeltők: Elac FS 407, Elac CC 400, B&W 685 S2 Kábelek: AQ Carbon USB, AQ King Cobra XLR IC, HiDiamond 8 Display: Samsung QE65QN95 Egyéb: Isotek EVO3 Sirius és Premier
Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Tudod is hogy mit jelent vagy csak kigugliztad?
Egyébként egyenárammal mérve nem béta hanem B paraméter!
Bétára válogatják.
Sztereó erősitők
Kontakthiba esetén akkor is elmenne és vissza is jönne ha megrázod és meglapogatod az oldalát, tehát tekergetés nélkül is. Úgy próbáltad?
Persze, párba szokták! Sőt, ha kicserélem akkor mind a 4-et kicserélem, De sajnos benéztem, még se a végfok tranzisztor a hibás. Az előfokból se szól csak nagyon halkan a jobb oldal. Túlterheltem a jobb oldalt, balance és max hangerő, beindult! Ilyet se láttam még. És úgy néz ki kontakt hiba, mert ha kicsit megrázom az erősíttőt már megint elmegy, aztán ha újra adok neki visszajön. Na kezdődhet a kontakt hiba megtalálása...
Esetleg vmi tipp? Ez a túlterhelős dolog elég érdekes, mindig visszajön a jobb oldal ezzel a módszerrel.