Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
Ez az elemes phono volt mm verzióban is?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5352
Ezért kell lebegőtápos verziót készíteni, ahol a jelföld független a tápföldtől. Megmarad a direkt csatolt bejárat, és nem tud tönkremenni a pickup semmilyen hiba esetén sem.
Készítettünk ilyet anno, semmilyen mc trafó nem rúgott labdába mellette. Csatornánként 1-1 9 voltos elemmel ment, persze lehet LiFePo4 akkukal is etetni, (2x 3db sorba) Az elem csere nyűgje miatt nem sok készült belőle, lehet, hogy a vinil feltámadás miatt készítek még belőle, bár az akkuk és a töltő miatt nem olcsó mulatság. A tranzisztorokat is erősen válogatni kell. Persze egy igazán jó trafónál azért sokkal olcsóbb. 200µV/5cm/s érzékenység esetén még nem zajos, a kimenete nem érzékeny a kábel impedanciára meg a riaa bemenetére.
Készítettünk ilyet anno, semmilyen mc trafó nem rúgott labdába mellette. Csatornánként 1-1 9 voltos elemmel ment, persze lehet LiFePo4 akkukal is etetni, (2x 3db sorba) Az elem csere nyűgje miatt nem sok készült belőle, lehet, hogy a vinil feltámadás miatt készítek még belőle, bár az akkuk és a töltő miatt nem olcsó mulatság. A tranzisztorokat is erősen válogatni kell. Persze egy igazán jó trafónál azért sokkal olcsóbb. 200µV/5cm/s érzékenység esetén még nem zajos, a kimenete nem érzékeny a kábel impedanciára meg a riaa bemenetére.
- O_S
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 169
Gondolkodom egy Hiraga MC preamp megépítésén. A kapcsolást nézegetve felmerült bennem, hogy ez a megoldás (DC csatolt hangszedő) nem lehet veszélyes a hangszedőre? Azért gondolom ezt, mert:
- nagyon érzékeny műszer kell a nulla DC belállításához
- nulla DC elmászhat hő, alkatrészek öregedése miatt
- tápból bejutó zavarjelek, ki-be kapcsolás lökései káros impulzusokat generálhatnak
Valakinek van tapasztalata ezzel a kapcsolással?
Köszi.
- nagyon érzékeny műszer kell a nulla DC belállításához
- nulla DC elmászhat hő, alkatrészek öregedése miatt
- tápból bejutó zavarjelek, ki-be kapcsolás lökései káros impulzusokat generálhatnak
Valakinek van tapasztalata ezzel a kapcsolással?
Köszi.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
de azokon mindig csak oroszul volt mindenpali923 írta: ↑2018.09.04., kedd 09:01![]()
Nem tudom, hányan emlékeznek a régi Szovjetunió c. újságra, amit időnként osztogattak az átkos pártállamban. Annak volt néha melléklete egy kék színű hanglemez, amit akár össze is lehetett hajtogatni, de állítólag szólt valami rajta. Azok a lemezek ennél gagyibbnak néztek ki.
néha próbaképpen feltettük hallgatni, hogy a minősége milyen volt hangilag arra nem emlékszem.
(off.: amúgy maga az újság hihetelenül színvonalasra volt megnyomva, simán hozta egy akkor nyugati magazin minőségét, sőt...)
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Nem tudom, hányan emlékeznek a régi Szovjetunió c. újságra, amit időnként osztogattak az átkos pártállamban. Annak volt néha melléklete egy kék színű hanglemez, amit akár össze is lehetett hajtogatni, de állítólag szólt valami rajta. Azok a lemezek ennél gagyibbnak néztek ki.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- Voyager
- V.I.P.

Szép hobbi! :)
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
dixie-chicken írta: ↑2018.08.24., pén. 15:44jó kis imbolygó tányér..SSS írta: ↑2018.08.24., pén. 14:50nyomtatható lenco, mondjuk az a kar nem tűnik túl stabilnak...
https://vimeo.com/281965356
IKEA pártiknak:
http://www.schiller-phono.de/de/ready-made
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2903
jó kis imbolygó tányér..SSS írta: ↑2018.08.24., pén. 14:50nyomtatható lenco, mondjuk az a kar nem tűnik túl stabilnak...
https://vimeo.com/281965356
IKEA pártiknak:
http://www.schiller-phono.de/de/ready-made
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
- dixie-chicken
- V.I.P.

persze,amig a készletek kitartanak..de már a bejelentés után emelkedtek az árak...elvétve még lehet szerezni eredeti áron....
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Sziasztok,
kaptam egy Elipson Alpha50-es lejátszót. olyan, mint ez: http://www.elipson.com/gb/alpha-100/35- ... -black_mat csak nem Ortofon OM10, hanem OM5 hangszedő van benne. Meg hozzá egy Cambridge Audio CP1 phono fokozatot.
A gyári beállítással nagyon ugrottak, pattogtak a lemezek, még a vadi újak is (azok persze csekély mértékben). Addig tekergettem a súlyt meg az anti-skatinget, hogy ez már nem jellemző (viszont ezeket a beállításokat jó eséllyel szétbarmoltam, csak az volt a lényeg, h minél kevesebbet ugorjon). Viszont elég sokszor nagyon ingadozik a hangerő. 1-2 mp-enként elhalkul, felhangosodik és ezt csinálja 10 mp-től 1-2 percig is, gyakorlatilag élvezhetetlenné téve az egészet. Ezt főleg használt régi lemeznél csinálja, de újnál is előfordul sokkal kisebb mértékben.
A lemezeket megmostam Disco Antistat-tal, van vmi inakustik carbon szálas kefém is. de nem segít, a hangerő hullámzás ott van.
Mi lehet a baj?
Előre is köszönöm.
ui: ezek az infók gondolom nem relevánsak a hibajelenség szempontjából, de azért leírom őket, hátha mégis...
1. egy Disco Antistat mosást követően is elég jelentős mennyiségű szöszt szed össze a tű egy oldal alatt, de ezt utána onzow zerodust-tal leszedem, a hangerő ingadozás továbbra is fennáll. meg anyámnál a vacak ION lejátszó vígan játssza a 40 éves mosatlan meselemezeket, amik pattognak ugyan de nem ingadozik a hangerő, ezért gondolom nem relevánsnak.
2. a gyári beállítások mellett sokat ugrott a tű és azt figyeltem meg, hogy a kis résben, amiben mozogni tud, nagyon balra, a lemez belseje felé húzott, szinte a rés széléig. de ahogy elpiszkáltam a beállításokat most nagyjából a rés közepén marad, nagyon picit inog.
kaptam egy Elipson Alpha50-es lejátszót. olyan, mint ez: http://www.elipson.com/gb/alpha-100/35- ... -black_mat csak nem Ortofon OM10, hanem OM5 hangszedő van benne. Meg hozzá egy Cambridge Audio CP1 phono fokozatot.
A gyári beállítással nagyon ugrottak, pattogtak a lemezek, még a vadi újak is (azok persze csekély mértékben). Addig tekergettem a súlyt meg az anti-skatinget, hogy ez már nem jellemző (viszont ezeket a beállításokat jó eséllyel szétbarmoltam, csak az volt a lényeg, h minél kevesebbet ugorjon). Viszont elég sokszor nagyon ingadozik a hangerő. 1-2 mp-enként elhalkul, felhangosodik és ezt csinálja 10 mp-től 1-2 percig is, gyakorlatilag élvezhetetlenné téve az egészet. Ezt főleg használt régi lemeznél csinálja, de újnál is előfordul sokkal kisebb mértékben.
A lemezeket megmostam Disco Antistat-tal, van vmi inakustik carbon szálas kefém is. de nem segít, a hangerő hullámzás ott van.
Mi lehet a baj?
Előre is köszönöm.
ui: ezek az infók gondolom nem relevánsak a hibajelenség szempontjából, de azért leírom őket, hátha mégis...
1. egy Disco Antistat mosást követően is elég jelentős mennyiségű szöszt szed össze a tű egy oldal alatt, de ezt utána onzow zerodust-tal leszedem, a hangerő ingadozás továbbra is fennáll. meg anyámnál a vacak ION lejátszó vígan játssza a 40 éves mosatlan meselemezeket, amik pattognak ugyan de nem ingadozik a hangerő, ezért gondolom nem relevánsnak.
2. a gyári beállítások mellett sokat ugrott a tű és azt figyeltem meg, hogy a kis résben, amiben mozogni tud, nagyon balra, a lemez belseje felé húzott, szinte a rés széléig. de ahogy elpiszkáltam a beállításokat most nagyjából a rés közepén marad, nagyon picit inog.
- Voyager
- V.I.P.

Tűt még sokáig lehet majd venni.
- dixie-chicken
- V.I.P.

Voyager írta: ↑2018.08.20., hétf. 23:23Szerintem, akkor is érdemes pótolni az eredetit (legalább tudod, hogy mit csináltál)![]()
https://hqelektronika.hu/szorakoztatoel ... -eps-270ed
Egyébként próbálj meg egy ilyet: SHURE M97XE
+ egy kis video
youtu.be/43njgJ6RKLs
ezzel azért legyünk tisztában:
http://www.shure.com/americas/news-even ... o-products
- Voyager
- V.I.P.

Szerintem, akkor is érdemes pótolni az eredetit (legalább tudod, hogy mit csináltál)
https://hqelektronika.hu/szorakoztatoel ... -eps-270ed
Egyébként próbálj meg egy ilyet: SHURE M97XE
+ egy kis video
youtu.be/43njgJ6RKLs
Köszi a segítséget!Voyager írta: ↑2018.08.20., hétf. 20:51Ha tetszik a 270 hangja, akkor ne válts. Vegyél bele egy ilyet, és boldog leszel!
Elliptical Stylus:
https://www.jico-stylus.com/product_inf ... 5vrbbkdre4
Conical Stylus:
https://www.jico-stylus.com/product_inf ... cts_id=635
Első lejátszóm ez, így nincs viszonyítási alapom h ez tetszik e továbbra is, vagyis kipróbálnék mást, akár azt is megpróbálnám h ebből a 100as keretből venni két külöböző karaktert és így a hármat összehasonlítva vmerre elmozdulni.
- Voyager
- V.I.P.

Ha tetszik a 270 hangja, akkor ne válts. Vegyél bele egy ilyet, és boldog leszel!
Elliptical Stylus:
https://www.jico-stylus.com/product_inf ... 5vrbbkdre4
Conical Stylus:
https://www.jico-stylus.com/product_inf ... cts_id=635
Lassan időszerűvé válna a tű csere a lemezjátszómba, tudnátok tippet adni mit érdemes egy régi technics sl-1900 hoz venni a technics 270c tű helyett?
A plafon 100e ft lenne.
Egyelőre csak érdeklődök, nézelődök.
Köszi ha jön válasz
A plafon 100e ft lenne.
Egyelőre csak érdeklődök, nézelődök.
Köszi ha jön válasz

- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- dixie-chicken
- V.I.P.

http://apro.hifipiac.hu/category-table- ... mero,50686antizigün írta: ↑2018.08.16., csüt. 08:30sziasztok,
ilyesmit lehet kapni itthon, nagyjából hasonló áron?
https://amzn.to/2OEzzgZ
kínai próbálkozásaim általában elakadtak útközben, ezért most inkább itthonról
régebbi hirdetés,lehet hogy van még...
sziasztok,
- béres-jános
- Fórumlakó

- Értékelés: 299
Persze hogy van különbség! Ez csak egy volt a sok közül! Vegyük példának a hivoxot ő sincs fikázva udvariasságból vagy netán más okból? Vegyünk egy Alcest! Na az aztán hogy néz ki? Egy műhelybe sem tenném be nem hogy egy lakásba! A tuningjairól már ne is beszéljünk.peterson írta: ↑2018.08.12., vas. 15:15Azért egy alapvető különbség van! Az általad linkelt tipikban nem eladó készülékek vannak, mindenki a saját örömére építette őket, a saját ízlése, lehetőségei szerint!béres-jános írta: ↑2018.08.11., szomb. 10:16Szerintem itt nyugodtan kiélhetitek a vágyaitokat! Itt aztán van mit kritizálni ,még sincs egyetlen negatív kritika sem!![]()
http://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=28&t=23898
Amiről a diskurzus itt folyt, az egy (elvileg) széria érett termék, amit ráadásul jóval a "konkurencia" (Michell, Origin Live...) fölé pozicionáltak árban. Ezért fogalmazódott meg pár kritika a külalakkal szemben...![]()
Én sem érzem a fórumozás mikéntjének, hogy csak jót, szépet lehet hozzászólni. Akkor nagyon hamis kép alakulhat ki, semmi információ értéke nem lenne akár az AVX-nek sem! ...Minden csak jó, jobb esetben a negatív tapasztalás, kritika el van hallgatva, rosszabb esetben pedig a rossz is jónak van titulálva, udvariasságból?!Na ne! Nem hinném, hogy ez a megoldás.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 844
Azért egy alapvető különbség van! Az általad linkelt tipikban nem eladó készülékek vannak, mindenki a saját örömére építette őket, a saját ízlése, lehetőségei szerint!béres-jános írta: ↑2018.08.11., szomb. 10:16Szerintem itt nyugodtan kiélhetitek a vágyaitokat! Itt aztán van mit kritizálni ,még sincs egyetlen negatív kritika sem!![]()
Amiről a diskurzus itt folyt, az egy (elvileg) széria érett termék, amit ráadásul jóval a "konkurencia" (Michell, Origin Live...) fölé pozicionáltak árban. Ezért fogalmazódott meg pár kritika a külalakkal szemben...
Én sem érzem a fórumozás mikéntjének, hogy csak jót, szépet lehet hozzászólni. Akkor nagyon hamis kép alakulhat ki, semmi információ értéke nem lenne akár az AVX-nek sem! ...Minden csak jó, jobb esetben a negatív tapasztalás, kritika el van hallgatva, rosszabb esetben pedig a rossz is jónak van titulálva, udvariasságból?!
- béres-jános
- Fórumlakó

- Értékelés: 299
Szerintem itt nyugodtan kiélhetitek a vágyaitokat! Itt aztán van mit kritizálni ,még sincs egyetlen negatív kritika sem!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
- Voyager
- V.I.P.

Én nem szeretnék olyan fórumot, ahol csak a szépet és jót lehet olvasni. Szerintem mindenkinek joga van leírni a gondolatait és aztán bárki eldöntheti, hogy mivel tud azonosulni.
Peace!

Peace!