Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Lemezjátszó
Ritkán van.Mások is vadásznak ezekre.
akkor nekem mákom van, mert simán bele tudok futni decca lemezekbe, nemrég egy 76-os nyomású brahms 1-es szimfóniát vettem.
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
Lemezbörzén találok decca komolyzene lemezeket? Vagy inkább a rockról, jazzről szól a börze?
Ritkán van.Mások is vadásznak ezekre.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Ne ragadj már ennyire hozzá a Kondo-khoz!
Más is tudott kábeleket gyártani jól!
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1191
Lemezjátszó
Lemezbörzén találok decca komolyzene lemezeket? Vagy inkább a rockról, jazzről szól a börze?
Ne ragadj már ennyire hozzá a Decca-khoz!
Más is tudott lemezeket préselni jól!
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 17
Lemezjátszó
A vágás alapvetően ugyan az ("barázdákat" vágnak), persze a gépek mások.
A DMM-nél fém(jellemzően réz) lemezbe vágják az audio jelet, biztos le is lehet közvetlenül játszani, de nem erre készül! Erről ugyan úgy "matrica" készül a préseléshez. A kitalálói azért fejlesztették, mert szerintük kedvezőbb szonikus tulajdonságokkal bír mint a puha lakk vágás, illetve könnyebb kezelni.
Szóval tévedés ne essék, a DMM sem fém hanglemez, ugyan úgy vinylből van az eladásra kerülő lemez, csak a "kezdetekkor" más.
Mi a véleményed( akár másnak is) a DMM vágott lemezek hangminőségéről? Te hogy tapasztaltad, igazolja az eljárást a hangminőség?
Nekem kb. 8-10db ilyen lemezem van, és bizony mind jó, némelyik kiemelkedően jó minőségű. De ez azért biztos nem törvényszerű, lehet más mást tapasztalt. Ez a néhány darabb nem biztos, hogy reprezentatív.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
Lemezjátszó
A DMM-nél fém(jellemzően réz) lemezbe vágják az audio jelet, biztos le is lehet közvetlenül játszani, de nem erre készül! Erről ugyan úgy "matrica" készül a préseléshez. A kitalálói azért fejlesztették, mert szerintük kedvezőbb szonikus tulajdonságokkal bír mint a puha lakk vágás, illetve könnyebb kezelni.
Szóval tévedés ne essék, a DMM sem fém hanglemez, ugyan úgy vinylből van az eladásra kerülő lemez, csak a "kezdetekkor" más.
Mi a véleményed( akár másnak is) a DMM vágott lemezek hangminőségéről? Te hogy tapasztaltad, igazolja az eljárást a hangminőség?
Nekem kb. 8-10db ilyen lemezem van, és bizony mind jó, némelyik kiemelkedően jó minőségű. De ez azért biztos nem törvényszerű, lehet más mást tapasztalt. Ez a néhány darabb nem biztos, hogy reprezentatív.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lemezjátszó
Tisztelt Uraim !
Keresek olyan elvetemült hozzáértő valakit, aki lenne kedves szakszerűen újra pofozni egy AKAI AP-106-C lemezjátszót !? Nem középiskolás fokon !
Semmi baja, leszámítva a negyven valahány évét. Olyan idő hiányban szenvedek, hogy szívesen igénybe venném, nem amatőr valaki segítségét. Kívánságom a, szétszed, megtísztít, újra ken, olajoz, stb., a doboz nem téma. Oda új kell.
Várom valóban hozzáértők jelentkezését.
Tisztelettel,: TEAC
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 783
Lemezjátszó
Telefunken , Teldec lemezeken vannak az eljárások feltüntetve. Amúgy ezek milyen minőségű lemezek?
Én ezekre a címkés lemezekre gondoltam, nem csak Teldec-ben:
Nekem a Teldec-ek általában nem tetszenek, az eredeti Decca-k sokkal jobbak. De ez szigorúan szvsz!
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Telefunken , Teldec lemezeken vannak az eljárások feltüntetve. Amúgy ezek milyen minőségű lemezek?Egész jók, feltéve hogy nincsenek le harcolva.
72audio.com
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Lemezjátszó
Unokaöcsém szerelmes lett a lemezekbe, most szeretne lemezjátszót venni. Kinézett párat, de én sem tudok tanácsot adni, melyiket válassza. Ha valakinek van tapasztalata az alábbiak valamelyikéről, szívesen venném, ha megosztaná. Ezek mindegyike beépített előerősítővel van.
Lenco L-86
Lenco L-90
House of Marley Stir it up
Sony PS-LX300
Teac TN-100
Thomson TT200BT
Köszi.
Na ezekkel és az összes ilyen ócskaságokkal, hamar ki fog szeretni a lemezekből. Persze ha megőrülnék és ezek közül kellene választanom, akkor az L-90.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó
Lemezjátszó
Csak különbség van!
A DMM (Direct Metal Mastering) egy lemez vágási eljárás, a másik talán nyilvánvaló...
Telefunken , Teldec lemezeken vannak az eljárások feltüntetve. Amúgy ezek milyen minőségű lemezek?
Lemezjátszó
Sziasztok!
Készül egy Teszt LP, akit érdekel emailben jelezze. Mivel külföldről lesz ideszállítva, összegyűjtöm az igényeket, hogy spóroljunk a szállítási költségen. Irányár 20 USD, de ez még minimális mértékben változhat.
Üdv
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
A vágási eljárás alapvetően ugyanaz, csak míg DMM-nél egy lejátszható lemezt a végeredmény(némi felületkezelés után) , addig sorozatgyártásnál a nyomómatrica előállításához szükséges pozitív nyomóforma.
Lemezjátszó
Köszönöm. És akkor milyen vágási eljárás van még?
A vágási eljárás alapvetően ugyanaz, csak míg DMM-nél egy lejátszható lemezt a végeredmény(némi felületkezelés után) , addig sorozatgyártásnál a nyomómatrica előállításához szükséges pozitív nyomóforma.
Thorens 320 MK3 - Jelco 750 D - Denon DL103R
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
Naim Uniti Atom
AN-E/Snell Type E/III hibrid
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ha sokszorosításról van szó, nem egyedi 1-2 db-os "gyártásról", akkor a "hagyományos" : https://hu.wikipedia.org/wiki/Hanglemez ... rt%C3%A1sa
Pár hete tett fel valaki egy jó kis filmet erről (vagy a hangszedős topikba ). Keresd meg...
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó
Lemezjátszó
Csak különbség van!
A DMM (Direct Metal Mastering) egy lemez vágási eljárás, a másik talán nyilvánvaló...
- peterson
- V.I.P.
Lemezjátszó
Dmm technológia és a digital recording között van különbség?
Csak különbség van!
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó
Lemezjátszó
Dmm technológia és a digital recording között van különbség?
- Indy
- V.I.P.
Lemezjátszó
Nekem van egy Jelco eladó.
https://m.ebay.ie/itm/JELCO-HEADSHELL-F ... XQCtlRS2vp
Köszönöm, de ez nekem túl nehéz.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Lemezjátszó
Szia!
Mennyi a súlya és a képeken nem látom hol lehet állítani az oldaldőlési szöget.
Nekem van egy Jelco eladó.https://m.ebay.ie/itm/JELCO-HEADSHELL-F ... XQCtlRS2vp
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- stx
- V.I.P.
- Értékelés: 455
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Unokaöcsém szerelmes lett a lemezekbe, most szeretne lemezjátszót venni. Kinézett párat, de én sem tudok tanácsot adni, melyiket válassza. Ha valakinek van tapasztalata az alábbiak valamelyikéről, szívesen venném, ha megosztaná. Ezek mindegyike beépített előerősítővel van.
Lenco L-86
Lenco L-90
House of Marley Stir it up
Sony PS-LX300
Teac TN-100
Thomson TT200BT
Köszi.
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
Szia!
Szia!
7,62 gramm,de mégse jó neked mert az oldaldőlési szöget nem lehet állítani.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- Indy
- V.I.P.
Lemezjátszó
Csak óvatosan!
Én is hasonló cipőben jártam, mert ezt találtam jó megoldásnak egy problémára, és rá is találtam az Ortofon jó drága LH-8000 shelljére, ami 3 grammal könnyebb, mint a Jelco kar saját shellje. Hurrá.
Csak sajns az az újabb probléma adódott, hogy így viszont túl könnyű lett a hangkar, és nem lehetett az előírt tűnyomást beállítani, de még csak megközelíteni sem.
Tűnyomással nem lesz probléma, az 1.58 g. A mostani shellem (7 g) ferde egy picit, ez helyett keresek újat.
- Pointe
- V.I.P.
- Értékelés: 468
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Kifejezetten könnyű, állítható azimuth lehetőségével keresek SME kompatibilis shellt. Van ötlet?
Csak óvatosan!
Én is hasonló cipőben jártam, mert ezt találtam jó megoldásnak egy problémára, és rá is találtam az Ortofon jó drága LH-8000 shelljére, ami 3 grammal könnyebb, mint a Jelco kar saját shellje. Hurrá.
Csak sajns az az újabb probléma adódott, hogy így viszont túl könnyű lett a hangkar, és nem lehetett az előírt tűnyomást beállítani, de még csak megközelíteni sem.
Szerintem beszélgessünk inkább arról, mi az eredeti problémád, amire szerinted a könnyű shell a megoldás :-)
- Indy
- V.I.P.
Lemezjátszó
Nekem van egy ilyenem eladó.
https://www.ebay.co.uk/itm/ADC-Removabl ... 7675.l2557
Szia!