megériAAttila írta: ↑2023.05.28., vas. 08:51Olyan szakágban, ahol mindig "grammoznak", nem fognak ilyeneket bevállalni.(szvsz)asebestyen írta: ↑2023.05.28., vas. 08:40Montin nem esik le, mert az 1x hajtáson ilyen tányérok vannak, nézd meg a fogak hosszát:
.
mtb 1x.jpg
.
Aztán ha keményebb szakágról van szó, nem XC, akkor még rásegítenek láncvezetővel is pluszban:
.
láncvezető.jpg
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Persze,mindenütt van szekértő,ott sok,pont Roglic láncleesését tárgyalták.asebestyen írta: ↑2023.05.28., vas. 09:49Montin a hátsó váltókon van a láncfeszítőn kuplung, ami gátolja a lánccsapkodást. Ha ez nincs bekapcsolva vagy bemegy egy fadarab a lánc meg a tányér közé, akkor leeshet a lánc. Bármi megtörténhat persze, főleg ha a facén is írják.![]()
.
youtu.be/uJmMDZOSaBA
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8263
Montin a hátsó váltókon van a láncfeszítőn kuplung, ami gátolja a lánccsapkodást. Ha ez nincs bekapcsolva vagy bemegy egy fadarab a lánc meg a tányér közé, akkor leeshet a lánc. Bármi megtörténhat persze, főleg ha a facén is írják.
.
youtu.be/uJmMDZOSaBA
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
A facén pont téma volt ,ott sokan meg az írták,hogy monti is ledobja…asebestyen írta: ↑2023.05.28., vas. 08:40Montin nem esik le, mert az 1x hajtáson ilyen tányérok vannak, nézd meg a fogak hosszát:
.
mtb 1x.jpg
.
Aztán ha keményebb szakágról van szó, nem XC, akkor még rásegítenek láncvezetővel is pluszban:
.
láncvezető.jpg
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5572
A mostani Dura szettem előtt az összes első váltóm rugóját meggyengítettem, mivel a leváltásnál a brutál rugóerő hajlamos egy óriási csattanással a középcsapágyig pofozni a láncot, különösen rázós úton. Mivel ehhez nem volt szívem hozzányúlni, inkább vettem egy láncelkapót. Mióta felraktam, nem volt egy leesés sem. Azt hiszem, az újabb mechanikus Sramoknál ez már gyári tartozék.
Olyan szakágban, ahol mindig "grammoznak", nem fognak ilyeneket bevállalni.(szvsz)asebestyen írta: ↑2023.05.28., vas. 08:40Montin nem esik le, mert az 1x hajtáson ilyen tányérok vannak, nézd meg a fogak hosszát:
.
mtb 1x.jpg
.
.
láncvezető.jpg
- asebestyen
- V.I.P.

Montin nem esik le, mert az 1x hajtáson ilyen tányérok vannak, nézd meg a fogak hosszát:
. .
.
Bocsika.revox írta: ↑2023.05.27., szomb. 22:14semi. egy kiragadott momentum, ami lehet az elején. végén, bárhol, ami a bringák erőátvitekének hatásfokáról szól csak. ráadásul tegnap roglic leszedte thomast. nem szól eredményről. de pl Lacee bedobta, hogy jó thomas. de kevés volt.. a döntő nap ilyet betolni azért combos... mindegy. úgyis bazi késő ismétlik... végülis. csak azt tudom, hogy thomas beszopta... a többit szerencsére nem olvastam. bár a dráma szó is megvolt véletlenül. ami azt sejteti. roglicnak se jöt össze. de majd kiderül...Vinkler írta: ↑2023.05.27., szomb. 21:56No, ilyenkor mi van?revox írta: ↑2023.05.26., pén. 20:48na. akkor giro.. nyugi, nem a szakash, csak technika...
ma néztem megint Thomast, amikor megindulás volt. mondhatjuk, hogy ez nem bicajfüggő, hanem erő, de az, hogy egy-egy megindulást miként tud kivitelezni a versenyző, vagyis hogy kell tekernie, az szól a technikáról is. már a bicajról.
megint néztem, amikor ritmust kell váltani és hirtelen reagálni, míg Roglicnak izomból kell megoldania, addog Thomas csak mepöccinti a Dogmát, szinte egyenes testtartással és megy...
mondjuk a Pincsi nagyobb méreteknél combosabb vázcsöveket használ. nekem az 500csavarodott és az 500as F12 se hozta, amit vártam tőle (míg a vaskosabb karbonból gyártott Gan meg igen), Lehet a nagyobb méretek nagyobb csöveivel működnek ezek a gépek![]()
Carapaz esetén nem emléxem ilyen megindulásokra (size: 500), persze nem látjuk, mi is ez a masina most pontosan Thomas alatt alatt, lehet már az FF tech...![]()
![]()
Azt nem írtam,hogy kevés volt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
egyetértek. bár most úgy nézett ki, itt a megleletés. mellé thomas vakamikor jó volt időfutamon,... megöregedett...
de a roglic láncápa, az kemény volt... nem láttam, milyen láncterelője volt. de ha csak a szokásos belső, az kevés. nekem a télin van egy tányér és a kicsit tettem a nagy helyére, a láncvonal úgy kedvezőbb, de colt, hogy nagy pofaszélben fel kellett húzni és jártam így leváltáskor, ha nagyon fentről kellett ledobni. annyira keresztbeállt a lánc, hogy ledobta. de nem befele, ahol a láncvezető van, hanem kifele. nem kiabálom el, vettem egy másik hajtóművet, kb 4mm-el eltérő láncvonallal, azzal nem sobja le, bár azóta finomabban dobálom lefele és a hátsó váltón is finomhangoltam kicsit. de ez utánpótlásnál államdó probléma lehet. ott vagy fel van szerelve egy első váltó,ami nincs bekötve, határolóócsavarokkal fixálva a megfelelő pozícióban. így kívül-belül vezeti a láncot és sokkal-sokal nehezebb így ledobni. a másik. hogy külső láncvédő, vagy leköszörült nagytányér szolgál a lánc ledobását megakadályozni.
az érdekes. hogy montiknál, vagy CX sokal neccesebb a terep, mégse dobálják le a káncot (vagy csak nem látjuk...) ez Sebi asztala...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Szerintem a dráma szóval nem árultam el semmit.
Majd megnézed/meglátod. De azt fenntartom, hogy ez a drámák versenye volt. 
semi. egy kiragadott momentum, ami lehet az elején. végén, bárhol, ami a bringák erőátvitekének hatásfokáról szól csak. ráadásul tegnap roglic leszedte thomast. nem szól eredményről. de pl Lacee bedobta, hogy jó thomas. de kevés volt.. a döntő nap ilyet betolni azért combos... mindegy. úgyis bazi késő ismétlik... végülis. csak azt tudom, hogy thomas beszopta... a többit szerencsére nem olvastam. bár a dráma szó is megvolt véletlenül. ami azt sejteti. roglicnak se jöt össze. de majd kiderül...Vinkler írta: ↑2023.05.27., szomb. 21:56No, ilyenkor mi van?revox írta: ↑2023.05.26., pén. 20:48na. akkor giro.. nyugi, nem a szakash, csak technika...
ma néztem megint Thomast, amikor megindulás volt. mondhatjuk, hogy ez nem bicajfüggő, hanem erő, de az, hogy egy-egy megindulást miként tud kivitelezni a versenyző, vagyis hogy kell tekernie, az szól a technikáról is. már a bicajról.
megint néztem, amikor ritmust kell váltani és hirtelen reagálni, míg Roglicnak izomból kell megoldania, addog Thomas csak mepöccinti a Dogmát, szinte egyenes testtartással és megy...
mondjuk a Pincsi nagyobb méreteknél combosabb vázcsöveket használ. nekem az 500csavarodott és az 500as F12 se hozta, amit vártam tőle (míg a vaskosabb karbonból gyártott Gan meg igen), Lehet a nagyobb méretek nagyobb csöveivel működnek ezek a gépek![]()
Carapaz esetén nem emléxem ilyen megindulásokra (size: 500), persze nem látjuk, mi is ez a masina most pontosan Thomas alatt alatt, lehet már az FF tech...![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10132
No, ilyenkor mi van?revox írta: ↑2023.05.26., pén. 20:48na. akkor giro.. nyugi, nem a szakash, csak technika...
Carapaz esetén nem emléxem ilyen megindulásokra (size: 500), persze nem látjuk, mi is ez a masina most pontosan Thomas alatt alatt, lehet már az FF tech...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
spoiler vagy 24 órás kuss...

halfnote.hu
halfnote.hu
Egyébként őszinte leszek, én G Thomastól nem vártam ekkora formát. Minthogy Froome-tól v Bernaltól sem várok már semmit.
De lepjenek meg nyugodtan
De lepjenek meg nyugodtan
Jó látni olyanokat, akik (az utóbbi idei) önmagunkhoz képest, milyen nagyot nyújtottak. Pinot sem egy TT menő, jó azért ez durván hegyi volt, de szerintem hatalmasat ment önmagához képest.
Vagy a kanadai srác, Gee. 7 szökésben volt benne és 4 v 5 második helyet szerzett.
De a segítők is mekkorákat mentek. Akár Kus, akár az Ineos segítők.
Vagy a kanadai srác, Gee. 7 szökésben volt benne és 4 v 5 második helyet szerzett.
De a segítők is mekkorákat mentek. Akár Kus, akár az Ineos segítők.
Igen,volt egy pár ember akinek szurkoltunk,hogy nyerjen legalább egy szakaszt pl. Pinot,vagy még esetleg holnap Cavendish mert eddig neki sem jött semmi,a többit meg nem említem mert lehet valaki nem látta.
Anélkül, hogy bármit is elárulnék,nyugodtan mondhatjuk,hogy az idei Giro, a drámák 3 hetese volt. 
- asebestyen
- V.I.P.

Mi megint Mezőtúron vagyunk,ráadásul most nem tudtam hozni a bicót,mert nem fért.asebestyen írta: ↑2023.05.27., szomb. 10:48A hétvégén pöccintsen mindenki a gépen, igen szép idő van kilátásban.Ha valaki nem tudja leszedni egy pöccintéssel Rogličot, ne keseredjék el azért!
![]()
Sajnos alig tekerek,de majd változik ez egyszer
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5572
Gépen nehéz pöccinteni, ágyban ezerszer kellemesebb.
Én már tekertem egy jót reggeli után.
Én már tekertem egy jót reggeli után.
- asebestyen
- V.I.P.

A hétvégén pöccintsen mindenki a gépen, igen szép idő van kilátásban.
Ha valaki nem tudja leszedni egy pöccintéssel Rogličot, ne keseredjék el azért! 
Persze. Érdekes lenne egy wattkilos adatot látni a meginduládoknàl. Szerintem Roglic nagyobb teljesítményt mozgósít a megindulásoknàl amit Thomas könnyedén átvesz,látszik, hogy kisebb erőbefektetéssel.
Amikor indult a giro, úgy éreztem Roglicé. Lassan átálltam, lehetThomas érdemli meg a gyözelmet
halfnote.hu
halfnote.hu
Hát figya,ennyi km. után,ilyen emelkedőkön ITT már a nüansznyi technikai fölény is kifizetődő…..
ezek a megindulások nem eró miatt mások. Roglic is nagy erőt ad bele. a difi inkáb az, hogy Roglicnak nagy erőtt kell belehajtania, míg Thomas látszik, hogy jobb hatásfokal adja át az erőt.ugrósabban mozog sokkal.
halfnote.hu
halfnote.hu