Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 117
Pc alapú audio lejátszás
... a csúcs áram felvétel elég durva tud lenni, .....
És semmit sem könnyű orvosolni ilyen terhelések esetén.
Khmm... kemény 2 w. Vajon mennyi az a durva csúcs áram?
● Power Consumption: 0.33W Active (Typical),
0.14W Slumber (Typical)
Adata XPG SX930 120 GB
Mindig, mindennél van jobb!
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5266
Pc alapú audio lejátszás
A merevlemez problémáját arra szokták visszavezetni, hogy az SSD-vel ellentétben "rángatja" a feszültséget/áramot a mechanika működése. Erre megoldás lehet a merevlemez külön tápra kötése és így csak az adat van egy körön a PC-vel.
Persze lehet, hogy az is csak urbán legenda, hogy hallhatóan beleszól a merevelmez mechanikája a PC tápellátásába, de ha így is van, azt gondolom viszonylag könnyen orvosolható.
Hát nem, pont fordítva, az ssd sokkal jobban rángatja a tápot, a kis fogyasztása csak átlagban igaz, a csúcs áram felvétel elég durva tud lenni, nagyobb az órajel is -nagyobb zavart okoz.
És semmit sem könnyű orvosolni ilyen terhelések esetén.
- Mézga Aladár
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 117
Pc alapú audio lejátszás
Érdemes kipróbálni mekkora a különbség a foobarnál ha memóriából megy a lejátszás. Ez kb ua mint a hdd/ssd közötti különbség.
Ha valaki memóriából akar lejátszani hdd-ről, hogy állítja be azt mekkora legyen a memória mérete. Ha nagy akkor a rendszer válaszideje nő meg, ha kicsi akkor a lemez ugyan úgy dolgozik hogy utánatöltse.
Ezért jó az ssd akkor ha lokális a tárolás.
És ekkor jön be a képbe a nas.
Mindig, mindennél van jobb!
Pc alapú audio lejátszás
Őszintén szólva azt még el tudom fogadni, hogy a tápvonalon keresztül nem kívánatos frekvenciák jutnak be a gépbe akár a HDD miatt.
De mi a helyzet akkor, amikor merevelemez feladata mindössze annyi, hogy a memóriába töltse be az anyagot (zenét) és a kiolvasás már onnan történik. Ez szinte minden esetben így van, tehát a háttértár tényleg csak háttértár, tehát az, hogy milyen technológia tárolja a nullákat és egyeseket szerintem már erősen a hifi voodoo és ezotéria stb. témája, de nem akarok megbántani senkit...
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
Pc alapú audio lejátszás
A merevlemez problémáját arra szokták visszavezetni, hogy az SSD-vel ellentétben "rángatja" a feszültséget/áramot a mechanika működése. Erre megoldás lehet a merevlemez külön tápra kötése és így csak az adat van egy körön a PC-vel.
Persze lehet, hogy az is csak urbán legenda, hogy hallhatóan beleszól a merevelmez mechanikája a PC tápellátásába, de ha így is van, azt gondolom viszonylag könnyen orvosolható.
ez még esetleg hagyján (tenyleg akkora U,I felvetele van, hogy egy normalis, vagy "a" tap megerzi ??)
de az eredetiben ugye az is allt, hogy minden SSD maskepp szol. persze. meg ha mas a paratartalom - szoval kondicionaljuk (ez nem is vicc) - ha mas a Hold allasa - szoval legjobb ürhajoban pontos palyat tartva hallgatni
Pc alapú audio lejátszás
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Pc alapú audio lejátszás
Véleményem az, hogy ez bullshit.
Van az a rendszer...
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Pc alapú audio lejátszás
USB kártyát lehet már 40 körül kapni, táp meg mondjuk olyan 60-tól.
Köszi, úgy gondolom, egyelőre más irányban fogok nézelődni.
Pc alapú audio lejátszás
en sem esnek tulzasokba, azaz egyetertek.
finoman fogalmazva: sok mas helyen lehet inkabb különbsegokozast eszrevenni, fokuszaljunk azokra, ne a semmi/igen kicsi/ BS mendemondakra
Pc alapú audio lejátszás
Ahogy olvasom/hallom többektől, minden merevlemez és SSD máshogy szól.Érdekelne a véleményetek/tapasztalatok!
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Ezzel nagyjából tisztában vagyok, csak azzal nem, hogy ez kb mennyibe kerül. Mert míg az integrált procis alaplap, RAM, SSD standard komponensek, melyeknek tudok az árával számolni, mert bármely pc üzlet kínálatában ott szerepel, addig épp a többi - amitől audio pc lesz - nem az (főleg lineáris táp, vagy csak nem ott keresek, ahol kellene - említett bármely üzlet)
USB kártyát lehet már 40 körül kapni, táp meg mondjuk olyan 60-tól.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Langesz
- Törzsvendég

- Értékelés: 23
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Ahogy olvasom/hallom többektől, minden merevlemez és SSD máshogy szól. Sokak szerint a zenehallgatás jövője mindenképpen az SSD.
A kérdésem az volna, hogy ti milyen SSD-ről hallgatok zenét és melyik vált be? Érdekelne a konkrét márka/típus.
Írták neten, hogy a Samsung EVO SSD mesterséges, vékony hangot generál. Nekem is az van, kipróbáltam, a merevlemezhez képest jóval tisztább, dinamikusabb volt a hang, de én is észleltem, amit olvastam, hogy mintha valóban mesterségessé vált volna és elveszett volna belőle a zeneiség.
Érdekelne a véleményetek/tapasztalatok!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11121
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Ha audio pc építésén-építtetésén gondolkodom, akkor kb milyen költséggel kell számolnom?
Erre így nehéz válaszolni, de igényektől függően 150e és 1,5M Ft közötti összegről van szó. A szélső értékek nyilván vitaalapot képeznek és arról is hosszasan el lehet vitázni, hogy egy PC mitől lesz audio PC, de ebbe most inkább ne csapjunk bele!
Pc alapú audio lejátszás
Ezzel nagyjából tisztában vagyok, csak azzal nem, hogy ez kb mennyibe kerül. Mert míg az integrált procis alaplap, RAM, SSD standard komponensek, melyeknek tudok az árával számolni, mert bármely pc üzlet kínálatában ott szerepel, addig épp a többi - amitől audio pc lesz - nem az (főleg lineáris táp, vagy csak nem ott keresek, ahol kellene - említett bármely üzlet)
Itt jon a kepbe a budzse kerdese, mert mig mondjuk egy USB kartya konnyen behatarolhato lehet anyagilag (120-180E Ft), addig ez pl a tap eseteben a csillagos egig mehet.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Pc alapú audio lejátszás
Onnan lehet kiindulni, hogy Audio PC megnevezés feltételez egy legalább alapabb lineáris tápellátást, USB kártyát és passzív kiépítést. Ezen kívül egy integrált procis alaplap, 4GB RAM, SSD meghajtó árát számold még hozzá.
Pc alapú audio lejátszás
Valaki el tudna nekem magyarazni, hogy mi a fene az a clocking? Eddig annyi vilagos belole, hogy a digitalis jel feldolgozaval kapcsolatos idozetes, ami a jelek pontosabb feldolgozasat segiti, de nem ertem, hogy ez most hogy mukodik a gyakorlatban. Olvasni olyat, hogy a tobb re-clock jobb, de csak akkor, ha a clocking pontos es hogy a legpontosabb clocking a DAC elott legyen, meg hogy master clock, GPS clock meg atomic clock es tarsaik hogyan kerulnek bele a kepbe. Szeretnem megerteni, hogy ez hogyan nez ki folyamataban es mi az, hogy re-clock egyaltalan.
Elore is koszi!
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok
Szeretném fejleszteni a hangkeltőket:)
Jelenleg egy Sony MHC-RG330 és egy házilag épített mélyláda szól egy videoton erősítő társaságában....
A sony tipikus gyári hibás (elvileg) valami biztonsági relé rossz benne és kis hangerőn sokszor elhallgat az egyik vagy mindkét fele....
Tervben van egy hangkártya vásárlása , jelenleg egy régi via VT1708S alaplapi van csak...
Van egy Xiaomi Piston 2 füllhallgatóm mint öszehasonlítás, hát annak milliószor jobb a hangja...
Zenék amiket hallgatok azok inkább minimal, electrohouse magyar rap széles a skála:)
Kérdés mit érdemes venni, egy 2.1-es aktív hangfal szettet, vagy venni külön egy erősítőt és hozzá 2 monitor hangsugárzót és egy mélyládát, a 2.0-ás szettben nem lenne szerintem elég a mély...
Ha külön erősítős megoldás lenne jó, akk szetereó erősítő mennyivel szólna jobban mint egy 5.1-es hm erősítő?
Késöbb ha esetleg megcsinálnám az 5.1-et akk jó lenne mert ott lenne az 5.1-es erősítő, bár igazából kb 90% zenére lenne , néha néha film de az nagyon másodlagos...
A szoba kicsi 14nm:)
Pc alapú audio lejátszás
lehet csak figyelmetlen vagyok és elsiklottam felette, de nem láttam ilyen infót.
Ha audio pc építésén-építtetésén gondolkodom, akkor kb milyen költséggel kell számolnom?
Onnan lehet kiindulni, hogy Audio PC megnevezés feltételez egy legalább alapabb lineáris tápellátást, USB kártyát és passzív kiépítést. Ezen kívül egy integrált procis alaplap, 4GB RAM, SSD meghajtó árát számold még hozzá.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok,
lehet csak figyelmetlen vagyok és elsiklottam felette, de nem láttam ilyen infót.
Köszi, Robi
Nem vagy figyelmetlen, mert ezt nehez meghatarozni. Igeny- es rendszerfuggo, nem utolsosorban penztarcafuggo. Kb olyan a kerdes, hogy "autot szeretnek venni, mennyire szamitsak".
Kezdesnek - iranymutataskeppen, en egy 150E Ft-ot hataroznek meg, de szerintem meg ezzel is sokan vitatkoznanak. En onnan kozelitenem meg, hogy milyen ertekben van a rendszered tobbi resze es ahhoz megfelo budzset meghataroznek es abbol a legjobbat kihoznam, ahogy en is tettem anno.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok,
Köszi, Robi
Pc alapú audio lejátszás
91.000 dolláros gépnél műanyag pohár a kábelalátét???
Nyilvan eladott mar mindent
- fenyő
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Pc alapú audio lejátszás
.Érdemes költeni egy hangtalan ventilátorra, nekem is az van és nem hallom
Nekem ez van, bevállt.
Pc alapú audio lejátszás
91.000 dolláros gépnél műanyag pohár a kábelalátét???
- Peger
- V.I.P.

- Értékelés: 133
Pc alapú audio lejátszás
Nagyon rápörögtetek a ventilátorra.
Nem muszáj használni hiszen elég szellős a ház.
Állítható, hőfokhoz köthető a bekapcsolása.
Biztonsági szempontjából hibátlan megoldás.
Ami itt elveszik azt máshol duplán visszahozom.
Lépjünk túl rajta mert nevetséges ezen lovagolni.
"Állítható, hőfokhoz köthető a bekapcsolása."
Ez hogyan milyen programmal megy?
Egyénként Én a kell venti oldalon vagyok. Több passzív alaplapom elszállt már, bár százezres passzív házam nem volt, csak olcsóbbak, azok nyáron nem működtek jól. Értsd elszálaltak az alaplapok.Érdemes költeni egy hangtalan ventilátorra, nekem is az van és nem hallom
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee
- kaboca36
- Fórumlakó

- Értékelés: 223
Pc alapú audio lejátszás
Lehet a Voodoo topikba kellett volna beraknom?!
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).