Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
-
Vendég
Cd játszók
De miért is?
Mert nem a CD-ről leszedett adatfolyamból nyeri vissza az órajelet.
Az adatokat egy tárolóból olvassák ki, melyek egy nagy pontosságú órajel segítségével olvasódnak ki onnan és így kerülnek a DA átalakítóra. (Linn DS playerek)
Sajnos annál a PC-s megoldásnál, hol a PC csak adattároló és fájlkezelő funkcióval bír és akármilyen digitális kábelen (koax, optikai, USB) keresztül megy a jel egy külső DA átalakítóba a jitter változatlanul jelen van. Csak nagyon kevés külső DA függetleníti a belső órajelét a bemenetére érkező adat órajel tartalmától.
Léteznek pedig ilyen DAC-ok, USB DAC-ok is, de azok úgyszintén elég drágák - de jók is. (Ayre QB-9 USB DAC).
http://www.ayre.com/products_detail.cfm?productid=18
Ha valakit részletesebben érdekel, hogy hogyan működik.
Hg
Cd játszók
Sőt, ennyi pénzért sokkal, de sokkal hallgathatóbb LP rendszert lehet találni.Az LP-nek az a hatalmas előnye, hogy viszonylag olcsón is egészen jó hangot lehet kicsikarni belőle.
Már annak, aki képes tolerálni az LP nyilvánvaló hibáit. Mert aki nem, annak a legdrágább sem lesz jó.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2744
Cd játszók
Szerinted egy olyan LP rendszer, ami közelítőleg kihozza az LP-n lévő információ mennyiségét, mennyibe kerül?100 eFt? 1 millFt? 10 millFt?
És a CD játszó mennyibe kerül?
Nekem az információ nem kell, nekem a zene kell.
Egyszer már megvolt ez a rendszerem, de nem nyugodtam, és kicseréltem egy háromszor drágábbra - kaptam cserébe egy rakás információt, de eltűnt a zene....
Bakker :taps: fene érti
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2744
Cd játszók
Sőt ! Az új rendszer sokkal szebben és természetesebben szólal meg, mint egy Steinway & Sons zongora élőben!
Hát ja, valahol olvastam (szerintem HFM) hogy az egyik tesztelőt egyszer kevesellte a rendszer magasait, de mondták neki, hogy az a hangzás élőben pont ilyen volt, mire ő: Tudom, de én a Zeneakadémián is szeretném kicsit feltekerni a magasakat!....
-
Vendég
Cd játszók
Azért arra kiváncsi lennék, hogy 10 darab laptop/dac konfiguráció flac-al, meg 10 darab cd (legyen egydobozos), és 10 darab LP játszó konfig kozul amik a 200 ezer koruli kategóriákból valók egy teszten hogy muzsikalnának? Kijonne-e a pc-nél elonykent említett 192 kHz mintavételezés, illetve a jitter hiányának hangminoségbeli elonye?
A saját tapasztalatom: Nem jon ki a pc alapú zene elonye ezen az ár szinten.
Szerintem sem jön ki. Sajnos.
Sőt, ennyi pénzért sokkal, de sokkal hallgathatóbb LP rendszert lehet találni.
Az LP-nek az a hatalmas előnye, hogy viszonylag olcsón is egészen jó hangot lehet kicsikarni belőle. (mint a csövesből a félvezetős ellenében)
Sajnos ez a digitális formátumokról nem mondható el.
Hiába hordozta magában az SACD a lehetőséget, sosem terjedt el, mert nem volt másolható és az olcsó multijátszók SACD-n is sz@rul szóltak, nemcsak CD-n.
Ebből persze az jött le, hogy akkor meg minek.
Pedig hihetetlen jó tud lenni az SACD, ha a lejátszó alkalmas erre.
A PC-s megoldásoktól sem szabad csodát várni.
Abban TJ-nek tök igaza volt, hogy a PC-kben rengeteg zavarforrás van. Tápegységek, futóművek, merevlemezes meghajtók, amik működése mind zavarja az analóg fokozatokat, a DA átalakítást. Igen ez így van. De ezeket nem muszáj ugyanabban a dobozban tartani a DA átalakítóval és az analóg fokozatokkal. Sőt lehetőség szerint egy szobában se legyenek azokkal. Ezért is van az, hogy a LINN DS lejátszói nem tartalmaznak semmiféle olyan digitális elemet, ami megzavarhatná a konverziót és az analóg fokozatokat. A Klimax DS addig ment el ebben, hogy az analóg kimeneti fokozata is transzformátoros, hogy az őt követő analóg elektronikákba még véletlenül se jusson semmiféle digitális zaj, zavar.
Hg
Cd játszók
Abban igazad van, hogy aki a csúcsokat akarja elérni, annak igen sokat kell áldozni.
Szerinted egy olyan LP rendszer, ami közelítőleg kihozza az LP-n lévő információ mennyiségét, mennyibe kerül?
100 eFt? 1 millFt? 10 millFt?
Nem is ez a lényeg, hanem hogy Lp-t lemezjátszó nélkül nem tudsz hallgatni. Legyen az Tesla, vagy SME. A cd-lejátszáshoz sem árt cd, de egy WAV-ot le lehet játszani hálózati lejátszó nélkül, a hangkártyáknak is van digitális kimenete, usb nélkül meg már nincs is gép, tehát maga a láncszem kicserélhető egy egyszerű DAC-kal.
Cd játszók
igen HG én pl értem hogy a jitter a nagy ellensége a cd-nek és ez nincs jelen a PC alapú rendszerben.
De miért is?
-
alfaati
Cd játszók
Sőt ! Az új rendszer sokkal szebben és természetesebben szólal meg ,mint egy Steinway & Sons zongora élőben !
Én ezt sosem állítottam.
A többin pedig inkább gondolkozz el, hogy mit és mi alapján állítottam.
Arról nem is beszélve, hogy nekem módomban állt ezt kipróbálnom.
Azonos gyártó, azonos kategóriájú (árú is) hálózati lejátszója szebben, természetesebben szólt, mint a CD játszó, amibe azt a CD-t raktam, amiről berippeltem EAC-vel a zenét.
Ugyanabban a rendszerben, ugyanaz a zene, még a kábelezés is tök ugyanaz és ugyanakkor meghallgatva a zenéket egymás után.
És ennek igencsak kézzelfogható okai vannak, amiről lehet nem tudomást venni, de azok attól még léteznek.
igen HG én pl értem hogy a jitter a nagy ellensége a cd-nek és ez nincs jelen a PC alapú rendszerben. De akkor azt mondom halgassunk LP-t ott nincs jitter!
Azért arra kiváncsi lennék, hogy 10 darab laptop/dac konfiguráció flac-al, meg 10 darab cd (legyen egydobozos), és 10 darab LP játszó konfig kozul amik a 200 ezer koruli kategóriákból valók egy teszten hogy muzsikalnának? Kijonne-e a pc-nél elonykent említett 192 kHz mintavételezés, illetve a jitter hiányának hangminoségbeli elonye?
A saját tapasztalatom: Nem jon ki a pc alapú zene elonye ezen az ár szinten.
-
Vendég
Cd játszók
Sőt ! Az új rendszer sokkal szebben és természetesebben szólal meg ,mint egy Steinway & Sons zongora élőben !
Én ezt sosem állítottam.
A többin pedig inkább gondolkozz el, hogy mit és mi alapján állítottam.
Arról nem is beszélve, hogy nekem módomban állt ezt kipróbálnom.
Azonos gyártó, azonos kategóriájú (árú is) hálózati lejátszója szebben, természetesebben szólt, mint a CD játszó, amibe azt a CD-t raktam, amiről berippeltem EAC-vel a zenét.
Ugyanabban a rendszerben, ugyanaz a zene, még a kábelezés is tök ugyanaz és ugyanakkor meghallgatva a zenéket egymás után.
És ennek igencsak kézzelfogható okai vannak, amiről lehet nem tudomást venni, de azok attól még léteznek.
-
Vendég
Cd játszók
Azért van ebben egy fonákság. Ahhoz, hogy tényleg jó minőséget kapjunk amiért megéri 15000Eurós kütyüt venni, nemárt SACD-ről Masterszalagról stb rippelni. A zenék 99%-a nem elérhető ilyen formában, tehát a nagy tömegek eleve nem érintettek ilyenben.
Egy állítás úgy hangzott el, hogy az LP jobb, mint a CD, ami meg jobb, mint a PC alapú zene.
Ez egy elvi álláspont, amire azt válaszoltam, hogy az LP és a CD viszonylatában igen, az PC alapúban már nem.
Hogy az elvileg lehetséges minőségből ki és mennyit tud kinyerni, az már nem a hanghordozón múlik.
De ez pont így van az LP és a CD esetében is.
A lényeg az, hogy a hanghordozón milyen mennyiségű információt tudunk tárolni.
Ez pedig abszolút objektív dolog. Független a lejátszó rendszer képességeitől.
Abban igazad van, hogy aki a csúcsokat akarja elérni, annak igen sokat kell áldozni.
Szerinted egy olyan LP rendszer, ami közelítőleg kihozza az LP-n lévő információ mennyiségét, mennyibe kerül?
100 eFt? 1 millFt? 10 millFt?
Ugyanez a helyzet a PC-s rendszerekkel is. Egy egyszerű Laptop/DAC összeállítástól, ami mondjuk 200 eFt-be kerül, ne várj csodákat. De a lehetőség adva van(mint az LP esetében), ami a CD esetében sajnos csak nagyon korlátozott.
A csúcs termékeket sosem a tömegeknek készítették. Azok megmaradnak azoknak a kiváltságos helyzetben lévőknek, akik megengedhetik maguknak és igényük is van rá.
Hg
Cd játszók
azért azt hozzá tenném, hogy a klimax DS meg a tobbi ilyen cucc nem létezhet CD lemez nélkul. Ugyanis a merevlemezre CD-rol másoljuk fel az anyagot. Az audiofil minoségi zenét tartalmazó torrent oldalak szervereire is cd lemezrol kerul fel az anyag. Szoval értitek???
én tovabbra is megveszem az erdeti cd lemezt
Nem egészen!
Az ilyen lejátszók magukban hordozzák azt a hatalmas előnyt, hogy nagyfelbontású anyagokat is kezelni tudnak.
Nagyon sok kiadó ma már studio master minőségű anyagokat árul.
Letöltheted azt a nagyfelbontású (pl.24/96) studio mastert, amiről lekonvertálással készül a 16/44-es CD.
Egyre több kiadó kínál már ilyen letöltési lehetőségeket.
Ezt a stúdió minőséget te CD-ről sohasem fogod visszakapni.
Természetesen a berrippelt CD is jobban tud szólni egy jó hálózati lejátszóról.
Miért?
Mert pl. az EAC annyiszor olvassa újra a CD-t, amíg hibátlanul azt ki nem olvassa. A CD játszó olvas, ha van hiba, hát van, majd a hibajavító kód kikompenzálja. Ha van jitter, hát van - Istenem, legfeljebb egy kicsit sz@rabbul fog szólni.
A hálózati lejátszó pedig hibátlan adatot kap egy ethernet kábelen keresztül, azt betárolja a saját átmeneti tárolójába és onnan olvassa azt ki. Ezzel gyakorlatilag mindennemű jitter probléma kiküszöbölve. A szerver akár két emelettel is odébb lehet - a hangminőséget nem zavarja.
Az ismeretségi körömben igen nagy számban rippelik CD állományukat most be, mert az hálózati lejátszón jobban szól.
Ez van. Tetszik, nem tetszik.
Nekem se tetszik, mert nem tudom megfogni a tokot, lapozgatni a borítót.
De sok file kezelő felület már egészen emberbaráti kivitelű.
Hg
"Természetesen a berrippelt CD is jobban tud szólni egy jó hálózati lejátszóról."
A korong élettartama pedig minimum 100év .
A CD formátumról írták le komoly szaklapban a fenti állításokat még a 80-as évek legelején .
Szerintem igen elgondolkodtató és tanulságos mondatok ezek ,szóval csak óvatosan az újdonságokkal .Egy régi mondás jutott szembe erről :nem mind arany ami fénylik ...:taps:
Cd játszók
Azért van ebben egy fonákság. Ahhoz, hogy tényleg jó minőséget kapjunk amiért megéri 15000Eurós kütyüt venni, nemárt SACD-ről Masterszalagról stb rippelni. A zenék 99%-a nem elérhető ilyen formában, tehát a nagy tömegek eleve nem érintettek ilyenben. Nem tudom mennyi a fellelhető pontos FLAC/128kbps mp3 arány a DC-n, de van egy gyanúm, hogy nem kiegyenlített. Tehát elég nehéz neten is anyagokat találni és itt vonatkoztassunk egy Diana Kralltól és Stingtől. A tömegek itt sem jelentkeznek.
Az ár a forrás fellelhetősége és műfajfüggősége magában is rétegműszerré teszi. Már a cd-vásárlók köre is rohamosan szűkülő tábor. Aki nem vesz cd-t az nem is tudja begrabbelni. Akinek meg megfelel az mp3 annak hogy lehet eladni egy ilyet?
-Itt egy remek kis szerkezet
-És mit tud?
-Lejátsza a PC-den lévő zenéket
-Azt a winamp is tudja...
-
alfaati
Cd játszók
Letöltheted azt a nagyfelbontású (pl.24/96) studio mastert, amiről lekonvertálással készül a 16/44-es CD.
Miért?
Mert pl. az EAC annyiszor olvassa újra a CD-t, amíg hibátlanul azt ki nem olvassa. A CD játszó olvas, ha van hiba, hát van, majd a hibajavító kód kikompenzálja. Ha van jitter, hát van - Istenem, legfeljebb egy kicsit sz@rabbul fog szólni.
A hálózati lejátszó pedig hibátlan adatot kap egy ethernet kábelen keresztül, azt betárolja a saját átmeneti tárolójába és onnan olvassa azt ki. Ezzel gyakorlatilag mindennemű jitter probléma kiküszöbölve. A szerver akár két emelettel is odébb lehet - a hangminőséget nem zavarja.
Az ismeretségi körömben igen nagy számban rippelik CD állományukat most be, mert az hálózati lejátszón jobban szól.
Hg
ebben igazad van en is láttam már olyan kiadói oldalt ahol jelen van a master letoltés lehetosége, de az túlzás hogy sok van! Csak a R.R. oldalára ugrottam fel gyors, és még náluk sincs ilyen lehetoség. Ok is a "hagyományos" cd, sacd, hrx lemezeket árulják. Vajon mért?
Cd játszók
És mivel lesz majd tele az e-bay? FLAC állományokkal? Metallica - Master of Puppets FLAC folder/cover.jpg M/VG+ ? :taps:
ki fog belőle pénzt látni ha "ingyenes"?
Cd játszók
És mivel lesz majd tele az e-bay? FLAC állományokkal? Metallica - Master of Puppets FLAC folder/cover.jpg M/VG+ ?
Cd játszók
eddig ami volt/van ilyen nagyfelbontási muzsikám ha azt lekonvertálom cdda-ba akkor sokkal jobb lesz mint a CD-ről berippelt, ill. szvsz mint a CD lejátszva ...
pl. ha van ilyenem az adott albumból akkor inkább ezeket szoktam kiírni :taps:
-
Vendég
Cd játszók
azért azt hozzá tenném, hogy a klimax DS meg a tobbi ilyen cucc nem létezhet CD lemez nélkul. Ugyanis a merevlemezre CD-rol másoljuk fel az anyagot. Az audiofil minoségi zenét tartalmazó torrent oldalak szervereire is cd lemezrol kerul fel az anyag. Szoval értitek???
én tovabbra is megveszem az erdeti cd lemezt
Nem egészen!
Az ilyen lejátszók magukban hordozzák azt a hatalmas előnyt, hogy nagyfelbontású anyagokat is kezelni tudnak.
Nagyon sok kiadó ma már studio master minőségű anyagokat árul.
Miért?
Hg
Cd játszók
azért azt hozzá tenném, hogy a klimax DS meg a tobbi ilyen cucc nem létezhet CD lemez nélkul. Ugyanis a merevlemezre CD-rol másoljuk fel az anyagot. Az audiofil minoségi zenét tartalmazó torrent oldalak szervereire is cd lemezrol kerul fel az anyag.
Téves. Sok HD anyagot LP-ről digitalizáltak.
na megmár vannak sacd-s "digitális" rippek is
dvda-ról nem is beszélve
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11503
- Kapcsolat:
Cd játszók
azért azt hozzá tenném, hogy a klimax DS meg a tobbi ilyen cucc nem létezhet CD lemez nélkul. Ugyanis a merevlemezre CD-rol másoljuk fel az anyagot. Az audiofil minoségi zenét tartalmazó torrent oldalak szervereire is cd lemezrol kerul fel az anyag.
Téves. Sok HD anyagot LP-ről digitalizáltak.
-
alfaati
Cd játszók
Érdekes cikk, mondjuk ez nem is olcsó gép egyik sem... 2000 euró a Logitech, az azért kemény... :kiraly:
2007-es a cikk, amikor a Linn Klimax DS megjelent.
ps.: a Klimax DS ára változatlanul 15.000.-Euro ma is.
A 2.000.- Euro-s Logitech nem tudom mennyi, gondolom valamivel kedvezőbb ma az ára.
jó a cikk!
én tovabbra is megveszem az erdeti cd lemezt :taps:
-
Vendég
Cd játszók
Az eredeti kérdés az volt, hogy az LP > CD > PC vonalon milyen összefüggéseket láthatunk....válaszolok:
Folyamatos hangminőségi visszafejlődést.
Üdv: TJ.
TJ!
Ne csináld!
Az LP valóban jobb a CD-nél, mint hanghordozó.
De azt állítani, hogy bármilyen LP lejátszó rendszer jobb, mint bármilyen CD lejátszó rendszer???
Ez számomra rettenetesen szemellenzős kijelentés.
Olyan sincs, hogy PC.
Mi az, hogy PC?
A digitális audio világában szabványosan rögzített tárolási módok vannak. Mondjuk, a legtöbb információt egy 24bit/192kHz-es anyag hordozza (ma). Összehasonlíthatatlanul többel, mint a CD (sajnos többet, mint az LP). Hogy ebből az egyes PC alapú rendszerek mennyit nyernek ki, az nem a rögzített anyag hibája.
Mint minden lejátszó rendszernek, a PC alapúnak is megvannak a hibái. A kapott hangminőséget erősen befolyásolja a készülékek minősége. És sajnos ezekből is a drágábbak jobbak. A legjobbak meg nagyon drágák.
Pont úgy, mint az LP és a CD lejátszók esetében.
Nincs itt semmiféle csoda.
Pedig nagyon sokan szeretnének hinni a csodákban, de az valahogy sosem történik meg.
Hg
-
Vendég
Cd játszók
OFFTOPIC:
ilyet már láttunk a winfos-nál :taps: fickó magyaráz azt a háttérbe ott a kékhalál
Az hagyján, de az a fickó pont BG volt. :kiraly:
http://www.youtube.com/watch?v=RgriTO8UHvs
-
Vendég
Cd játszók
Érdekes cikk, mondjuk ez nem is olcsó gép egyik sem... 2000 euró a Logitech, az azért kemény... :taps:
2007-es a cikk, amikor a Linn Klimax DS megjelent.
ps.: a Klimax DS ára változatlanul 15.000.-Euro ma is.
A 2.000.- Euro-s Logitech nem tudom mennyi, gondolom valamivel kedvezőbb ma az ára.
Cd játszók
fickó magyaráz azt a háttérbe ott a kékhalál
:taps: