Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pali923 »

sutemenyx írta:
2022.09.19., hétf. 18:17
Hogy a jelben történő változásokra már hogyan reagálnak az egyes készülékek, az a változó.
Néhány éve történt meg az eset, ha nem hallom saját fülemmel, biztosan szkeptikus lennék. Egy fórumtárs hozott hozzám egy Ethosz erősítőt tesztelni. Hozott vele egy hangfalkábelt is, amit szintén PJ gyártott a gépéhez, de valamilyen csatlakozási probléma miatt macerás volt bekötni az egyik végét az én cuccaimhoz. Ezért kipróbáltuk az én akkori kábelemmel (ha jól emlékszem egy DNM volt), teljesen torz hangot kaptunk, ezt mindketten elég egyértelműen megállapítottuk. Muszáj volt valahogy összehozni a PJ-féle kábellel, és ezután minden kiegyenesedett, és jól szólt a rendszer.

Most akkor az a DNM rossz kábel, vagy az Ethosz rossz erősítő? Én egyikkel sem értenék egyet, de ez a szinergia , illetve a hiánya (sőt, valami több) akkor és ott egyértelmű volt. Lehet, hogy Snipi esete is valami hasonló? gondolkodik.gif
"Több dolgok vannak földön és egen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes." :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

fapaci írta:
2022.09.19., hétf. 19:40
sutemenyx írta:
Különben egész biztos vagyok, hogy vannak bőven helyzetek, amikor tudsz ajánlani egy adott rendszerhez jól passzoló kábelt, vagy javasolni valamit, ami valamerre -egy kívànt irányba- változtat, csak legfeljebb nincs összeállva komplett gondolati rendszer erről.
Irigylem a magabiztosságod, de sok esetet átéltem már az évek során, amik erőteljesen cáfolják a koncepciódat. Találkoztam nyugodt hangú ezüst kábellel és izgága hangú ónozott rézzel, amik ugye szembe mennek a hiedelmekkel. A kábel, ami az egyik rendszert valamilyen irányba tolja, az a kábel egy másik rendszert tolhat más irányba is, miközben a hallgatónak akár mindkettő, vagy akár egyik irány sem tetszik. Ha igazán alapos kábeltudor akarsz lenni, egy kábelt több tucatnyi rendszerben kell kipróbálni és napokon át használni. Na ehhez nekem már jó ideje nincs türelmem.
Így van, nyugodtól, vagy akár punnyadtól a nagyon izgágáig létezik ezüst is és réz is, mert az alapanyag is teljesen változó a tisztaság, a kristályszerkezet és a felület függvényében, de a különféle bevonatok, kezelések, szigetelők, geometriai elrendezések az adott vezetőhöz KÉPEST elég kiszámítható eredményt produkálnak. Azért általában az már nagyon jelentős információ, ha valaki tudja azt, hogy egy adott gyártónak milyen hangú a milyen anyagú vezetéke. Rendszerint ugyanazokat az anyagokat használják különféle elrendezésekben a különféle kábeleikhez. Nem ritka, hogy ezért el is nevezik az anyagaikat, hogy egyértelmű legyen.
Másrészt pedig a kivételek azért kivételek, mert a statisztikát nem erősítik, hanem gyengítik, de attól még a statisztika egy elég jó, prekoncepció kiakakítására alkalmas eszköz, ahogy az élet számos más területén is.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

sutemenyx írta:
Különben egész biztos vagyok, hogy vannak bőven helyzetek, amikor tudsz ajánlani egy adott rendszerhez jól passzoló kábelt, vagy javasolni valamit, ami valamerre -egy kívànt irányba- változtat, csak legfeljebb nincs összeállva komplett gondolati rendszer erről.
Irigylem a magabiztosságod, de sok esetet átéltem már az évek során, amik erőteljesen cáfolják a koncepciódat. Találkoztam nyugodt hangú ezüst kábellel és izgága hangú ónozott rézzel, amik ugye szembe mennek a hiedelmekkel. A kábel, ami az egyik rendszert valamilyen irányba tolja, az a kábel egy másik rendszert tolhat más irányba is, miközben a hallgatónak akár mindkettő, vagy akár egyik irány sem tetszik. Ha igazán alapos kábeltudor akarsz lenni, egy kábelt több tucatnyi rendszerben kell kipróbálni és napokon át használni. Na ehhez nekem már jó ideje nincs türelmem.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2293

Hozzászólás Szerző: cables »

Baryll írta:
2022.09.19., hétf. 18:21
Kérdezni szeretnék tápfeszültségkábelekkel kapcsolatban.
Vagyunk itt egy páran, akik vintage CD-lejátszókat is használunk forráskészülékként (Philips-ek, Sony-k, stb.). Van-e közöttünk valaki, aki már kipróbálta azt, hogy mennyire érdemes elmenni ezen készülékek esetében a tápkábelek felfejlesztési szintjét illetően? Érdemes ezeknél is felfelé lépegetni a kábelek minőségi ranglétráján a jobb hangzásbeli eredmény érdekében, vagy van az a szint, ahonnan már nincsen értelme ennek a fajta tuningolásnak? Leegyszerűsítve a kérdésem, milyen kábelt ajánlanátok ezekhez a koros masinákhoz?
Szia!

Kétszer is érdemes meggondolni egy vintage készülék tápkábel tuningját. Egyrészt ezekbe a készülékekbe a gyártók elég jó hálózati kábeleket tettek. Másrészt egy ilyen belenyúlással elvész a készülék vintage jellege. Én azt javaslom, hogy próbáld a CD játszót egy külön elosztóból, vagy másik fali aljzatból táplálni, ugyanis a forrás készülékek hálózati táplálásánál a zaj kérdés dominál. A hálózati zaj jelentős része a saját rendszer készülékeiből származik és ha nem egy elosztóban vannak a készülékek az zaj szempontból előnyös lehet.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Baryll írta:
2022.09.19., hétf. 18:21
Vagyunk itt egy páran, akik vintage CD-lejátszókat is használunk forráskészülékként (Philips-ek, Sony-k, stb.). Van-e közöttünk valaki, aki már kipróbálta azt, hogy mennyire érdemes elmenni ezen készülékek esetében a tápkábelek felfejlesztési szintjét illetően? Érdemes ezeknél is felfelé lépegetni a kábelek minőségi ranglétráján a jobb hangzásbeli eredmény érdekében, vagy van az a szint, ahonnan már nincsen értelme ennek a fajta tuningolásnak? Leegyszerűsítve a kérdésem, milyen kábelt ajánlanátok ezekhez a koros masinákhoz?
Én tettem Philips CD304-be már Neotech madzagot, de hasonló, csak újabb TDA1541-es Rotelbe is másik tapkabelt. Rendszerfüggő nyilvan, de bőven hallani.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Baryll »

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

fapaci írta:
2022.09.19., hétf. 17:49
sutemenyx írta:
2022.09.19., hétf. 16:59
Tudom, hogy borzalmasan nehéz elhinni, de a kábelgyártók általában elég jól értik, hogy mit miért csinálnak...
Tehát néhány kábelgyártó szándékosan "rossz" termékeket dob piacra? Nem hiszem, hogy így van. És azt sem hiszem, hogy az általad felsorolt paraméterek hatása tökéletesen egzakt. Én legalábbis nem találtam meg a szoros összefüggéseket 35 év alatt.
Nem gyártanak direkt rosszat, hanem azért gyártanak műszakilag silányabbat, mert pontosan tudják, hogy van, ahol az fog beválni.
A jelre gyakorolt hatásuk egzakt. Hogy a jelben történő változásokra már hogyan reagálnak az egyes készülékek, az a változó. Ha elég kábelt cserélgetsz elég kábelhez képest és sokféle készüléken, akkor kialakulnak fejben megközelítő statisztikák, aztán lehet fokozni minél szintetikusabbnak tűnő tesztekkel is különféle rendszerekben, és a végére egész jó kis tulajdonságmátrix is kialakulhat fejben, de ehhez nyilván eléggé kell a témának érdekelnie. Különben egész biztos vagyok, hogy vannak bőven helyzetek, amikor tudsz ajánlani egy adott rendszerhez jól passzoló kábelt, vagy javasolni valamit, ami valamerre -egy kívànt irányba- változtat, csak legfeljebb nincs összeállva komplett gondolati rendszer erről.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
Tudom, hogy borzalmasan nehéz elhinni, de a kábelgyártók általában elég jól értik, hogy mit miért csinálnak...
Tehát néhány kábelgyártó szándékosan "rossz" termékeket dob piacra? Nem hiszem, hogy így van. És azt sem hiszem, hogy az általad felsorolt paraméterek hatása tökéletesen egzakt. Én legalábbis nem találtam meg a szoros összefüggéseket 35 év alatt.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

robi20064 írta:
2022.09.19., hétf. 17:04
sutemenyx írta:
Tudom, hogy borzalmasan nehéz elhinni, de a kábelgyártók általában elég jól értik, hogy mit miért csinálnak, a gyakorlatban megbízhatóan működő elvi meggondolások szerint gyártanak különféle vezetékeket és kábeleket éppen azért, hogy kielégítség, lefedjék akár több szegmens készülékeinek az összekötetés-minőségi igényét is. Szóval nem az van, hogy random csinálnak mindent, ami az eszükbe jut, aztán ahogy esik, úgy puffan.

Tökéletesen tudható, hogy mit okoz ugyanannak a vezetőanyagnak az ónozása, ezüstözése, aranyozása, ródiumozása. Tökéletesen tudható, hogy mit okoz több vezető összesodrása, vagy mit okoz a vastagítása, vékonyítása.
Az is, hogy mit okoz, ha tisztább az anyag, mit ha kevésbé töredezett, mit ha jobban töredezett.
És aztán lehet folytatni a sort a szigetelőbevonatokkal meg a vezetőelrendezéssel, csatlakozókkal.
Annál is inkább, mert előfordul, hogy egy gyártó mégsem vesz mindent figyelembe, és bár csinál egy tökjó vezetőt, de aztán nemjól szigeteli, mert nem jut eszébe, hogy megváltoztatja vele a vezetőt.
Most akkor jol ertik a dolgukat vagy nem jut eszukbe hogy a szigeteles hogyan valtoztat? Ez igy elegge ellentmondasosra sikerult.
Szerintem összefügg a gyakorlottsággal, a gyártói tapasztalattal. A leírásomban a Neotech-re gondoltam, elmondom miért.
Soksok meghallgatással arra jutottam, hogy a Neotech tömör réz vezetők nagyon jók, de arra is, hogy valamiért csak a PVC-vel borított vezetőjük jó. A teflonos bizonyos helyzetekben nem teljesített jól. Az is feltűnt, hogy a teflonos “merevebb”, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget.
Egész addig, míg el nem kezdtem foglalkozni ezüstökkel, hogy melyik miért olyan, amilyen és hogy vajon a jó ezüstöt gyártó cégek mit csinálhatnak, mit tudhatnak.
Annyira elkezdtem vele foglalkozni, hogy végül több körben kísérleteztem is vele, hogy megváltoztassam az anyagjellemzőiket.
A végére egészen tisztává vált, hogy a kapott hangban döntő jelentőségű, hogy mennyire töredezett a vezető kristályszerkezete. És az is, hogy a vezető keménységével teljesen arányos a kristályszerkezet töredezettsége.
És akkor eszembejutott, hogy a Neotech OCC vezetékeket gyárt a magasabb szegmensben. Teszi ezt azért, mert az OCC gyártás nem töredezi szét a kristályszerkezetet úgy, mint a hagyományos, mechanikus vezeték-húzás, így jobb lesz a hangja, de inkább úgy mondanám, hogy kevesebb lesz az áthaladó jel mikrotorzítása. - Legalábbis ezt tudni az OCC-ről.
Viszont szerintem átgondolatlanul ráugrottak, hogy akkoor csinálnak teflonost, hiszen köztudottan a teflon “jó” szigetelő.
Csak arról feledkeztek el, hogy 500fokra kell hevíteni ehhez a teflont, és az a kész, kihűlt OCC vezetőt tönkreteszi, mert megkeményíti, tehát töredezettebbé teszi.
És akkor eszembejutott, hogy a teflonos vezetőjük bizony valóban merevebb fogásra.
Azóta valószínűleg rájöttek, mert a legújabb szériájuk már PE szigetelést kapott, azt lehet már 100fokon is rotyogtatni, és nem tesz tönkre egy OCC rezet, ha keresztültolják rajta.
A Neotech nemrég óta gyárt. Valószínüleg nem véletlen, hogy egy Van Den Hul nem csinál ilyen baklövést.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1213

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Alex_Aston írta:
2022.09.19., hétf. 17:16
gyongyhalas írta:
2022.09.19., hétf. 17:08
sutemenyx írta:
2022.09.19., hétf. 16:22
Kezd tragediába fordulni ez a topic.
Pedig még a Pc zsinór mindenek felett álló hívők ,még nem szóltak bele... Vicc akart lenni :D :smile53:
Szólnék, de sajnos jó másfél hónapja, az ajándékba kapott táp kábel bent maradt az erősítő mögött, mivel számomra pozitív irányba változtatta a hangot.
Cat kábelt emiatt már nem is merek tesztelni, mert akkor tényleg egy világ omlana össze bennem, ha az is hallható lenne :D
Én vettem egy kéket hatszázé'. Érezhetően hűvösebb a hangja :-O

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

gyongyhalas írta:
2022.09.19., hétf. 17:08
sutemenyx írta:
Pedig még a Pc zsinór mindenek felett álló hívők ,még nem szóltak bele... Vicc akart lenni :D :smile53:
Szólnék, de sajnos jó másfél hónapja, az ajándékba kapott táp kábel bent maradt az erősítő mögött, mivel számomra pozitív irányba változtatta a hangot.
Cat kábelt emiatt már nem is merek tesztelni, mert akkor tényleg egy világ omlana össze bennem, ha az is hallható lenne :D
Csak a Marantz! :-D

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

sutemenyx írta:

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

Szalon írta:
2022.09.19., hétf. 13:26
mishow írta:
2022.09.19., hétf. 09:42
robi20064 írta:
2022.09.19., hétf. 09:34
A mostani nem eleg jo?
viewtopic.php?f=147&t=77177
DE! :smile32:
Hát akkor ez meg is oldódott! ;)

Ps: Mióta az egyetlen gyártó, akit követtem, kikerült ebből az alkönyvtárból, már nem olvasom, ezért kerülhette el a figyelmemet :smile53:
Lehet nekem nem világos, de szerintem valótlan és félrevezető is egyben, olyan személyeket a Gyártók és Kereskedők csoportjába tenni, akik a legalapvetőbb kereskedelmi feltételeknek sem felelnek meg... Igazságtalan a valós gyártókkal és kereskedőkkel szemben is, akik adóznak, számlát adnak... stb, mivel jelentős árhátrányba kerülnek a kendácsolókkal szemben, akiknek semmilyen garanciális ügyintézéssel sem kell pl foglalkozniuk, nem hogy adót fizetniük... Továbbá az esetleges gyanútlan vásárlókkal szemben is több, mint kétes szerintem egy lapon emliteni a 2 csoportot, mert ezáltal egy hamis biztonságérzetet, minőséget sugallnak a kendácsolók "termékeivel" szemben... amiből néha nem találunk 2 egyfomát sem... nem hogy olyanokat, amik megfelelnek a kereskedelmi forgalomba hozatalhoz sükséges engedélyekkel...
Szóval egy ingyenes céginformációs lekérdezés után, gyorsan meg lehetne tisztitani a Kereskedők és Gyártók csoportot, hogy valóban csak azok mardjanak ott, akik odavalóak... Persze SZVSZ gondolkodik.gif
NAV ra gondolsz ...próbavásárlás és egyebek ....mert akkor tényleg borul a bili. :D :smile53:

Most komolyan ....Én örülök ,hogy olvasgathatok és ha van valami ,amit netán valaki itt készít és elérhetem...netán több figyelemmel és segítséggel jutok egy dologhoz...az nekem jó!!! Aki nem így látja ,az úgyse fog foglalkozni ezen emberekkel...Miért kellene jogi és kereskedői hálózattá alakítani ezt a beszélgetős topicot.Szvsz. :smile53:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Tudom, hogy borzalmasan nehéz elhinni, de a kábelgyártók általában elég jól értik, hogy mit miért csinálnak, a gyakorlatban megbízhatóan működő elvi meggondolások szerint gyártanak különféle vezetékeket és kábeleket éppen azért, hogy kielégítsék, lefedjék akár több szegmens készülékeinek az összeköttetés-minőségi igényét is. Szóval nem az van, hogy random csinálnak mindent, ami az eszükbe jut, aztán ahogy esik, úgy puffan.

Tökéletesen tudható, hogy mit okoz ugyanannak a vezetőanyagnak az ónozása, ezüstözése, aranyozása, ródiumozása. Tökéletesen tudható, hogy mit okoz több vezető összesodrása, vagy mit okoz a vastagítása, vékonyítása.
Az is, hogy mit okoz, ha tisztább az anyag, mit ha kevésbé töredezett, mit ha jobban töredezett.
És aztán lehet folytatni a sort a szigetelőbevonatokkal meg a vezetőelrendezéssel, csatlakozókkal.
Annál is inkább, mert előfordul, hogy egy gyártó mégsem vesz mindent figyelembe, és bár csinál egy tökjó vezetőt, de aztán nemjól szigeteli, mert nem jut eszébe, hogy megváltoztatja vele a vezetőt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutemenyx 2022.09.19., hétf. 17:05-kor.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

fapaci írta:
2022.09.19., hétf. 15:41
Snipi írta:
2022.09.19., hétf. 14:14
Van ilyen? Egy drága és mennybe menesztett kábel, csak azért szól csapnivalóan a rendszeremben (amellett, hogy az én olcsó gagyi kábelemmel jó), mert kihozza az ócska, gagyi rendszerem összes hibáját?
Van, de ez egy elég komplex téma, nehéz két mondatban reagálni rá. Egyrészt ha egy rendszer produkciója ilyen nagyot változik néhány kábel cseréjétől, az felveti a gyanút, hogy ott valami komolyabb bajok vannak. Másrészt - néhány ritka kivételtől eltekintve - szerintem egyetlen kábeltípusról sem lehet kijelenteni abszolút értékben a jellemzőit, pláne hogy mennyire JÓ. A produkció nagyban függ magától a rendszertől, megítélése pedig a hallgatótól, hiszen kinek mit jelent a "csapnivalóan" és a "piszok jól szól"... Ezek nem egzakt jelzők.

Velem előfordult, hogy a részemről próbára kiosztott, egyforma kábelekről teljesen eltérő véleményeket kaptam vissza attól függően, milyen rendszerbe kerültek és milyen volt a véleményalkotó ízlése, megszokása. És az is előfordult, hogy a tömegek által ajnározott akkori aktuális divatmadzag nálam középszerűen szerepelt és semmivel sem volt jobb, mint a kb annyiba kerülő bármi. Ezért gondolom azt már egy ideje, hogy kábeleknek nincs önálló produkciójuk, csak az összekötött berendezések megszólalását tudjuk hangolni velük egy szűk (?) tartományon belül.
Tehát két viszonylag könnyű próbálkozással nem találtál egyértelmű mintázatot, összefüggéseket a kábelek hatására vonatkozóan. Ez nem csoda, mert ehhez ez kevés. Viszont nem jelent sem többet sem kevesebbet annál, hogy te nem találtál. Azt például semmiképp nem jelenti, hogy nincs is összefüggés.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3488

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

fapaci írta:
2022.09.19., hétf. 15:20
Szalon írta:
Lehet nekem nem világos, de szerintem valótlan és félrevezető is egyben, olyan személyeket a Gyártók és Kereskedők csoportjába tenni, akik a legalapvetőbb kereskedelmi feltételeknek sem felelnek meg...
A valós probléma mellé odatenném az információt, hogy az AVX fórumon a KERESKEDŐ plecsni jelenleg szinte kizárólag hátrányokkal jár, tehát ez inkább egyfajta büntetés, mint előny.
Fordítsuk meg a dolgot. Gyártónak, kereskedőnek lenni nem csak felelősség, szabványoknak, biztonsági és piaci törvényi előírásoknak is meg kell felelni, adózni stb, stb. A hátrány valójában az, hogy itt(?) az AVX-en elő-elő fordul, hogy valaki fuser, garázs DIY-er dolgai valódi gyártók, kereskedők termékei mellé kerülnek tesztelgetésre is, és évek óta folyik a hozsanna, lám-lám, cégfelszámolásból és színesfémhulladék udvarból kimentett anyagokból milyen versenyképes kábelek készülhetnek.

/az már csak egy epizód, hogy neki konkurenciának gondolt kábelt elviszi fém-anyag vizsgálatra egyértelmű lejáratás céljából. Persze a saját drótjai vizsgálatáról hallgat/

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Snipi írta:
Van ilyen? Egy drága és mennybe menesztett kábel, csak azért szól csapnivalóan a rendszeremben (amellett, hogy az én olcsó gagyi kábelemmel jó), mert kihozza az ócska, gagyi rendszerem összes hibáját?
Van, de ez egy elég komplex téma, nehéz két mondatban reagálni rá. Egyrészt ha egy rendszer produkciója ilyen nagyot változik néhány kábel cseréjétől, az felveti a gyanút, hogy ott valami komolyabb bajok vannak. Másrészt - néhány ritka kivételtől eltekintve - szerintem egyetlen kábeltípusról sem lehet kijelenteni abszolút értékben a jellemzőit, pláne hogy mennyire JÓ. A produkció nagyban függ magától a rendszertől, megítélése pedig a hallgatótól, hiszen kinek mit jelent a "csapnivalóan" és a "piszok jól szól"... Ezek nem egzakt jelzők.

Velem előfordult, hogy a részemről próbára kiosztott, egyforma kábelekről teljesen eltérő véleményeket kaptam vissza attól függően, milyen rendszerbe kerültek és milyen volt a véleményalkotó ízlése, megszokása. És az is előfordult, hogy a tömegek által ajnározott akkori aktuális divatmadzag nálam középszerűen szerepelt és semmivel sem volt jobb, mint a kb annyiba kerülő bármi. Ezért gondolom azt már egy ideje, hogy kábeleknek nincs önálló produkciójuk, csak az összekötött berendezések megszólalását tudjuk hangolni velük egy szűk (?) tartományon belül.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2523

Hozzászólás Szerző: supravox »

gyongyhalas írta:
2022.09.19., hétf. 14:31
Snipi írta:
Én nem mennék bele az kendácsoló-kereskedő ingoványos talajú témába, se az egyes gyártók (és nem gyártók) közötti elvetemült témába, inkább felvetnék egy másik kérdést (szösszenetet) ami velem történt meg, és hallottam - olvastam is - ilyet és van róla egy nagyon kialakult véleményem. Mivel most nem vitát szeretnék generálni, hanem mások véleményére lennék kíváncsi a témával kapcsolatban (már ha van ilyen) inkább csak elmesélem az esetet, és az olvasottakat (és hallottakat) - mind ugyanarról szól - és egy véleménynyilvánításra lennék kíváncsi nagy tisztelttel.

Az eset a következő : Adott egy rendszer egy XY kábellel. A rendszer (az enyém) hangja nekem tökéletes, immár kb. 15 éve megelégedéssel hallgatom. (Ezt már talán említettem.) Másoknak is tetszik állítólag, vagy csak nem merték eddig előttem fikázni, ha másért nem figyelembe véve, hogy kb. kétszer annyi vizet szorítok ki mint egy átlagember. :D
Jön egy másik kábel tesztelésre. Kb. 15-20-szor drágább mint az enyém. (Nem nehéz, az enyémnek kb. - ha jó tudom - 2-3 e FT métere.) Bekötöm, és sz&rul szól. De nagyon.
Majd visszakötöm az enyémet és tök jó lesz megint. (A hozott kábel sem új, bejáratott stb. ,csak éppen rohadt drága.) A tulaj megjegyzése : az ő kábele sokkal jobb, csak az a baj, hogy kihozza az én gagyi rendszerem hibáit. Még egyszer nyomatékosan hangsúlyozom : az én olcsó kábelemmel piszok jól szól a cucc.
Csak gondolkodósan és nem tutira mondva,,,sőt hasonlókat tapasztalva évekkel ezelőtről....más rendszer, mint most és még mindíg meglepetést tud okozni egy két dolog.....Na szóval egy "értékesebb"( idézőjelben néha olcsóbb is) és jól megépített kábel arra törekszik ,hogy minnél kevésbé nyúljon bele és minél kevésbé korlátozzon bármit is ami áthalad rajta ....és a külső zavart is megfelelően védje....Innen kiindúlva lehet a rendszered pont azt a kábelt igényli ami eltakar,elvesz, vagy bezavar vagy úgy minden együtt . Mi a gond ezzel ? Megtaláltad a megfelelő kábelt .Próbálgatás ha nem kerül pénzbe ,akkor jó lehet.SZVSZ gondolkodik.gif :smile53:

Egyébként sem külön-külön hallgatod a komponenseket hanem egyben.
Nincs olyan,hogy most kábelt,dac-ot,pc-t etc. hallgatok.
Hanem azok összességének kell jól, illetve a TULAJDONOSÁNAK tetsző módon szólni.
Szóval Snipi engedd el😀
Egyébként is az EGÉSZ több mint a részek összessége..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1186
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Snipi írta:
Majd visszakötöm az enyémet és tök jó lesz megint. (A hozott kábel sem új, bejáratott stb. ,csak éppen rohadt drága.) A tulaj megjegyzése : az ő kábele sokkal jobb, csak az a baj, hogy kihozza az én gagyi rendszerem hibáit.
Szerintem alapvetően hibás a gondolatmenet. Ott kell megállítani, hogy "az ő kábele sokkal jobb". Előbb ezt kéne tisztába tenni. Honnan tudja, hogy sokkal jobb? Az ár és a minőség között nincs összefüggés, az meg hogy nála jobban szól szintén elég gyenge érv (mert erre lehetne azt mondani hogy nálad meg rosszul szólt tehát sokkal rosszabb...). Ha majd kétséget kizáróan bizonyítani tudja hogy a kábele (univerzálisan) sokkal jobb akkor utána lehet a többiről beszélni szerintem.
Egyébként én már nem foglalkozok ilyen hifis hallgatózással. Ha valahová hívnak, vagy valahol tényleg valami kuriózumot lehet hallani, oda szívesen elmegyek, de az, hogy ide jöjjenek idegenek és köpködjék a cuccot, na azt már nem. Nekem ez tetszik és marhára nem érdekel hogy másnak tetszik-e vagy hogy másé milyen. Ha valakit a zene érdekel az más, de az hogy hifisták ide jöjjenek, abból én már kinőttem.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Szalon írta:
Lehet nekem nem világos, de szerintem valótlan és félrevezető is egyben, olyan személyeket a Gyártók és Kereskedők csoportjába tenni, akik a legalapvetőbb kereskedelmi feltételeknek sem felelnek meg...
A valós probléma mellé odatenném az információt, hogy az AVX fórumon a KERESKEDŐ plecsni jelenleg szinte kizárólag hátrányokkal jár, tehát ez inkább egyfajta büntetés, mint előny.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Snipi írta:
Én nem mennék bele az kendácsoló-kereskedő ingoványos talajú témába, se az egyes gyártók (és nem gyártók) közötti elvetemült témába, inkább felvetnék egy másik kérdést (szösszenetet) ami velem történt meg, és hallottam - olvastam is - ilyet és van róla egy nagyon kialakult véleményem. Mivel most nem vitát szeretnék generálni, hanem mások véleményére lennék kíváncsi a témával kapcsolatban (már ha van ilyen) inkább csak elmesélem az esetet, és az olvasottakat (és hallottakat) - mind ugyanarról szól - és egy véleménynyilvánításra lennék kíváncsi nagy tisztelttel.

Az eset a következő : Adott egy rendszer egy XY kábellel. A rendszer (az enyém) hangja nekem tökéletes, immár kb. 15 éve megelégedéssel hallgatom. (Ezt már talán említettem.) Másoknak is tetszik állítólag, vagy csak nem merték eddig előttem fikázni, ha másért nem figyelembe véve, hogy kb. kétszer annyi vizet szorítok ki mint egy átlagember. :D
Jön egy másik kábel tesztelésre. Kb. 15-20-szor drágább mint az enyém. (Nem nehéz, az enyémnek kb. - ha jó tudom - 2-3 e FT métere.) Bekötöm, és sz&rul szól. De nagyon.
Majd visszakötöm az enyémet és tök jó lesz megint. (A hozott kábel sem új, bejáratott stb. ,csak éppen rohadt drága.) A tulaj megjegyzése : az ő kábele sokkal jobb, csak az a baj, hogy kihozza az én gagyi rendszerem hibáit. Még egyszer nyomatékosan hangsúlyozom : az én olcsó kábelemmel piszok jól szól a cucc.
Igen, abszolút van ilyen. Ezüst kábelekkel pl gyakra megesik, hogy béna, fényes hangú, fárasztónak titulálják őket. Van persze nemjó ezüst is, de az is gyakori, hogy csak az előtte lévő készülék torzítását viszik át túl őszintén.
Ahogy korábban írtam, régebbi nyomókamrás fémmembrános ( pl JBL, Altec ) magasakkal pl nem ritka, hogy direkt tompító hangú vezetékeket muszáj eléjük tenni.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

Snipi írta:

Csak gondolkodósan és nem tutira mondva,,,sőt hasonlókat tapasztalva évekkel ezelőtről....más rendszer, mint most és még mindíg meglepetést tud okozni egy két dolog.....Na szóval egy "értékesebb"( idézőjelben néha olcsóbb is) és jól megépített kábel arra törekszik ,hogy minnél kevésbé nyúljon bele és minél kevésbé korlátozzon bármit is ami áthalad rajta ....és a külső zavart is megfelelően védje....Innen kiindúlva lehet a rendszered pont azt a kábelt igényli ami eltakar,elvesz, vagy bezavar vagy úgy minden együtt . Mi a gond ezzel ? Megtaláltad a megfelelő kábelt .Próbálgatás ha nem kerül pénzbe ,akkor jó lehet.SZVSZ gondolkodik.gif :smile53:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 533

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1501

Hozzászólás Szerző: Szalon »

mishow írta:
2022.09.19., hétf. 09:42
robi20064 írta:
2022.09.19., hétf. 09:34
A mostani nem eleg jo?
viewtopic.php?f=147&t=77177
DE! :smile32:
Hát akkor ez meg is oldódott! ;)

Ps: Mióta az egyetlen gyártó, akit követtem, kikerült ebből az alkönyvtárból, már nem olvasom, ezért kerülhette el a figyelmemet :smile53:
Lehet nekem nem világos, de szerintem valótlan és félrevezető is egyben, olyan személyeket a Gyártók és Kereskedők csoportjába tenni, akik a legalapvetőbb kereskedelmi feltételeknek sem felelnek meg... Igazságtalan a valós gyártókkal és kereskedőkkel szemben is, akik adóznak, számlát adnak... stb, mivel jelentős árhátrányba kerülnek a kendácsolókkal szemben, akiknek semmilyen garanciális ügyintézéssel sem kell pl foglalkozniuk, nem hogy adót fizetniük... Továbbá az esetleges gyanútlan vásárlókkal szemben is több, mint kétes szerintem egy lapon emliteni a 2 csoportot, mert ezáltal egy hamis biztonságérzetet, minőséget sugallnak a kendácsolók "termékeivel" szemben... amiből néha nem találunk 2 egyfomát sem... nem hogy olyanokat, amik megfelelnek a kereskedelmi forgalomba hozatalhoz sükséges engedélyekkel...
Szóval egy ingyenes céginformációs lekérdezés után, gyorsan meg lehetne tisztitani a Kereskedők és Gyártók csoportot, hogy valóban csak azok mardjanak ott, akik odavalóak... Persze SZVSZ gondolkodik.gif
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”