Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Hali !
Szerintetek melyik jobb szett ?
Vagy melyiket ajánlanátok ?
JBL L880-as vagy a Polk Audio RTI A7 szettet.
Ebben a felállásban a JBL a befutó... de meg kell fülelni!
Ha van rá lehetőséged akkor hallgasd meg a Clarus Rhea 5.1-es szettet!
És ezt nem azért írom mert Clarus... hanem mert igen csak szeretik egymást!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- Muszklismick
- V.I.P.

- Értékelés: 229
Masfel het es megerkezett!
Jelenleg gagyi kabellal van osszekotve mert meg nem erkezett meg az interkonnekt, de mar most le vagyok nyugozve az egesztol. Mivel a surrond kabel sem jott meg meg (egyebkent egyutt fognak erkezni) igy csak 3.1-es a rendszer de valami fenomenalis.
Zene tesztelem jelenleg es nagyon meg vagyok elegedve. Film+jatekon majd kesobb mert az emeleten alszanak.
Van meg par beallitas amit nem ertek, feltettem a kerdeseimet a "Melysugarzok" topickban de ettol fuggetlenul es konfiguralatlanul is kijelenthetem, hogy elismeresem nektek aki segitettetek ezt az 5.1-et osszehozni.
Koszonom!
Zenén mindenféleképpen próbáld ki a high level inputot a gyári gagyi 3 pólusó speakon csatis kábellel, érdemes
Valahogy volt egy olyan sejtésem.
szerintem meg kellene fülelnie és akkor ő is rájönne.
A JBL-ek egyébként mozira valóban nem rosszak.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
A kettő közül igen.
Én egy harmadikat ajánlanék.
Valahogy volt egy olyan sejtésem.
Valszeg a JBL-t fogják mások is ajánlani.
A kettő közül igen.
Én egy harmadikat ajánlanék.
Webáruház:
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Erősitő : H/K 445
Mozi 80% zene 20%
Valszeg a JBL-t fogják mások is ajánlani.
Hali !
Erősitő : H/K 445
Mozi 80% zene 20%
Hali !
Masfel het es megerkezett!
Jelenleg gagyi kabellal van osszekotve mert meg nem erkezett meg az interkonnekt, de mar most le vagyok nyugozve az egesztol. Mivel a surrond kabel sem jott meg meg (egyebkent egyutt fognak erkezni) igy csak 3.1-es a rendszer de valami fenomenalis.
Zene tesztelem jelenleg es nagyon meg vagyok elegedve. Film+jatekon majd kesobb mert az emeleten alszanak.
Van meg par beallitas amit nem ertek, feltettem a kerdeseimet a "Melysugarzok" topickban de ettol fuggetlenul es konfiguralatlanul is kijelenthetem, hogy elismeresem nektek aki segitettetek ezt az 5.1-et osszehozni.
Koszonom!
Sony STR-DA2400ES Erosito
Monitor Audio (BR5 frontok, BRLCR center, BRFX surrond) 5.0
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol
...
Nana, hogy tudtal segiteni, sot...
Studio III nem az az arkategoria amit kifizetnek.
A masik, hogy ha az ember szanna ra idot akkor lehetne menni kutakodni second hand kereskedesekben es jo esellyel talalnek de nem tehetem meg sajnos.
Jo par ember volt szives es kinyilvanitotta velemenyet a kerdesben, ezert mar eldontottnek statuszolom ezt a kerdest.
Tokeletes lesz a REL R205-os sub.
Koszonom mindenkinek a segitseget es epito jellegu hozzaszolasat.
Amint megerkezik (nem tom mikor) es tesztelem jovok beszamoloval.
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol
nálam Lehoako fórumtárs (szakkolega ) REL Q100E (30cm-es hangszóró) szubja vendégeskedik egy jó ideje, amit nem is nagyon szeretnék visszaadni
(talán ez mindent elárul)
maj' szólok neki, hogy írjon ide 1-2 jó szót az érdekedben, ő jobban képben van szub témában...
Sokan igy velekednek ami mar nekem boven elegendo.
Koszi, hogy szoltal neki.
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol
500font?
Olvasdd el ezt:
http://www.zaphaudio.com/archives-20.zip
Ez 189 euró:
http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=7097
Ez megy egy 400W erősítő 300euróért.
http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=4708
Persze az epitessel olcsobban jobbat lehet de az nem nekem valo.
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol
Bocsi, annyit kihagytam, hogy télleg audiofil kategóriájú sub, kicsit gyengébb (erőben), mint a q200as, és pláne, mint az ST-széria, de pontosság, muzikalitás (igen, kérem, muzikalitás) és FÍNOMSÁG tekintetében, szóval, ha az erő másodlagos, akkor ezen az áron, és egyébként is nem hiszem, hogy bármi megszoríthatja.
Liverpoolban meg szerintem second-third-fourth-fifth stb. hand fillérekért vesztegethetik, lévén wales-i (azaz Nagy-Brit :-)) ) gyártmány. Persze, ha valaki nudli eléggé megválni tőle. Talán mozihoz a 200ast jobb kompromisszumnak mondanám, dehát, mind2őt meg kell hallgatni. Ha meg nagyon kell a 8 Hz, akkor Studio III. Csak akkor könnyűszerkezetes házban nagyon kell vigyázni, mert nem vicc, hogy széttépi a gipszkartont.
nálam Lehoako fórumtárs (szakkolega ) REL Q100E (30cm-es hangszóró) szubja vendégeskedik egy jó ideje, amit nem is nagyon szeretnék visszaadni
maj' szólok neki, hogy írjon ide 1-2 jó szót az érdekedben, ő jobban képben van szub témában...
Lupus in fabula...
Nakérem, akkor a tisztelt Nagyérdeműt kiokosítjuk szub tekintetében...
Saját tapasztalataimat írom le, minden pusholás és/vagy cikizés nélkül, hiszen mind a saját akusztkai viszonyaim (meg a szobámé is), mind elvárásaim a szubbal kapcsolatban (100% zene, 0% mozi), mind a hanggal kapcsolatban (lehetőleg audiofília, tuci-tuci minimális) nyilvánvalóan egyéniek.
Szóval, a kezdet kezdetén volt egy nagy álló Bowerem (603S3), ami mellé nem kellett szub, akkor 12 négyzetméterben hallgattam, úgy is több volt, mint elég. Aztán áttettem a hallgatózást egy 35 négyzetméteres szobába, és valami miatt a Bowert odavágtam egy Dyno Audience 40esért. Aminek csodaszép mélye van, de értelemszerűen a 7 literes doboz a 12 cm-es mélyközéppel nem nagyon kéredzkedik 55 Hz alá. És itt kezdett el hiányozni a szub. Sokat olvastam utána, sokat hallgatóztam, már külön öltözőszekrényem volt több kommersz gyártó forgalmazójánál, reggelenként croissant-nal, tejeskávéval és a napi friss újsággal vártak, télen együtt mentünk síelni, satöbbi. Aztán egy nap az audioreview.com-on olvastam egy REL Q100E-review-t, és úgy maradtam. Azonnal világos volt, hogy nekem ez a szub köllhet, de, hogy meg kell hallgatnom, az már fájt és sürgetett. Nos, internet felszánt, és azonnal volt 1 jó hír, meg 1 rossz... A jó hír, hogy a REL forgalmazóját jól ismerem, eddigi cuccosaim túlnyomó többségét (2db Magnum erősítő, Marantz 6000KI CD-játszó) náluk szereztem be, a hozzáértésükkel és üzleti hozzáállásukkal maximálisan elégedett voltam. A rossz hír, hogy a RELQ100E-t akkor már vagy 5-6 éve nem gyártották, használtan 5db fehér holló egyenértékes volt, így csaknem reménytelen versenyfutás kezdődött a realitással, melyben egyedül a kis spórolt pénzem szólhatott mellettem, de ellenem szólt, hogy akinek RELQ100E-je volt, nem adta semmi pénzért, mert ebben a kategóriában (zárt, 100Wos erősítő, papírtányér, szinte törhetetlen külső kidolgozás, "adagolható" bekapcsolódás a hangba, fázisválasztás, és a hang) nem volt ellenfele. A távkapocs nem volt szempont, most sem az, ezt szívesen bedobom a hangért akármilyen kompromisszumba.
Egy nap kiderült, hogy VAN még egy (neeeeem, nem Skywalker..., de az is... )bemutató darab a kedvenc Barlangomban a Szondi utcában. Uccu neki, dobtam el a csapot meg a papot, a hátamon cipeltem haza, és azóta boldogság és mosolygás 35 nm-ben, persze, csak picit küldjük, de így is elég, sőőőőőőőt .
Aztán a közelmúltban kivettem a rendszerből, járt BIGFOOTnál, earformance-nál, előtte eizolnál, és nem bőgött le.
Mozira viszont a kis teljesítménye miatt nem annyira ajánlanám, még szétszakadna a kis drága, amit ugye, tulajdonképpeni pótolhatatlansága okán nem szeretnék.
További info: http://www.audioreview.com/cat/speakers ... 41crx.aspx
11 reviewből az átlaga 5.00.
Aki egyszer hallotta, elfelejti a többi márkát, ha szub, akkor az nekem is REL. BIGFOOT tapasztalatai szerint az amúgy is király teljesítményt többszörösen felülmúlóan hálálja meg egy JÓ tápkábel és egy JÓ IC használatával. Ezeken most dolgozom.
Sok sikert, ha segítettem, örülök!
Engem erdekelne, hogy pl. YvsMad, szamóca, doky, earformance, KMT, -KP-, atc, orionr, Muszklismick; stb. melyiket valasztanatok?
Tigris REL R205.
Nem soroltam fel mindenkit, csak az utolso aktivabbakat.
Én is REL-re szavaznék.
Hamarosan lesznek jó Swans Subok is,de azok csak Mo-on lesznek olcsók.
Webáruház:
Engem erdekelne, hogy pl. YvsMad, szamóca, doky, earformance, KMT, -KP-, atc, orionr, Muszklismick; stb. melyiket valasztanatok?
Tigris REL R205.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
500font?
Olvasdd el ezt:
Ez 189 euró:
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
500font?
Olvasdd el ezt:
Ez 189 euró:
Persze nem azt varom, hogy ti dontsetek de ezt mar egyszer lejatszottuk itt. Akkor is volt vagy 8 doboz amikbol vegul a MA BR5 lett a gyoztes. Fingom nem volt az egeszrol es en egy £100 SONY szart akartam megvenni, mert azt hittem jo. Majdnem ugyan ez a helyzet most is, abszolult nem ismerem egyiket sem es megis a MJ tetszett mig fel nem soroltatok itt a dolgokat.
-KP- A REL R205 amugy £700, az MJ £500 atlagban. Am szerencsemre talaltam egy boltot, ahol szinten £5000 a REL!
doky - Mint mar irtam nem talaltam Velodyne subot!
orionr - Ugyan ebben az arban talaltam egy Monitor Audiot R370HD de lehet nem jobb mint a REL.
Mindenkitol kerdezem, hogy jelenleg milyen subot hasznal?
Rel Acoustics R205 .1
Sony KDL-40EX603 TV
Dune HD Smart B1 Player
X360 Elite Konzol
-
Vendég
Egyébként jómagam is inkább építettem magamnak, ami nem egy REL, de Mozira messze jobb mint amit ennyiből kilehet hozni..Az idők során alakítgattam finomítottam, mindig jobb és jobb lett...Akinek nem zenére kell szub azoknak azért érdemes fontolóra venni az építést is...Mindamellett legalábbis nálam, az átalakítás után már elmegy zenéhez is, ha kis monitorokat kötök mellé...Semmivel sem rosszabb, sőt jobb hangot kapok igy vele mint ebben a térben az álló dobozaimmal, amiket ellenben a szubbal nem oda teszek ahova akarok sajnos.
-
Vendég
Mi van a M.A. subbal? Az miért nem jó, ha már a többi is ebből a márkából van.....
Egyébként én sem hallottam a megnevezett típusokat, így én sem akarok okoskodni, majd megteszik a "szakértők"
Az MA szub sem rossz, de nem hozza a REL szintjét...MOndjuk amit én hallottam az olcsóbb is volt mint a REL...Az újakat nem ismerem, mert a Mekka leállt vele a Mission óta sajnos
- orionr
- V.I.P.

- Értékelés: 41
Tigris REL R205.
Mi van a M.A. subbal? Az miért nem jó, ha már a többi is ebből a márkából van.....
Egyébként én sem hallottam a megnevezett típusokat, így én sem akarok okoskodni, majd megteszik a "szakértők"
- Muszklismick
- V.I.P.

Tigris REL R205.
Hogy mit választanék az egy dolog, ezt neked kell eldönteni, a te ízlésednek kell megfelelnie
Neked kell meghallgatni és majd mérlegelni. Sub = REL, de én talán picit elfogult vagyok.
- Muszklismick
- V.I.P.

Jahh, ha ugyanaz a széria, akkor nyilván kevésbé megy mélyre egy kisebb membrános láda. Ezért szubjektíven gyorsabbnak, pörgősebbnek, kevésbé lomhábbnak hallani. Erről asszem kimber is írt pár napja. De egy szubnál nem az a cél, hogy kevesebb mélyed legyen.
Amúgy érdekes téma ez a hangszóró gyorsaság. Ugyanis ennek fizikailag ki kellene merülnie abban, hogy egy nagyobb membrán kevésbé "megy fel", azaz felfele hamarabb kezd el csökkenni a frekvenciaválasza (tehetetlenség). Ami a mélyeket illeti, 70-80 Hz és alatta bőven "lassú" ilyen szempontból egy szubnak. Dinamikus viselkedésnél még nyilván számíthat a membrán tömege, illetve a hangolás, erősítés, szervo; ez egy szérián belül nyilván nem játszik, mint a fent említett esetben sem. De általános következtetéseket én továbbra sem vonnék le.
NJ, Penna, stb mit gondoltok? Kíváncsi lennék, mennyire beszélek sületlenségeket.
Tigris:
Éreztem, hogy szokásodhoz/nevedhez híven támadni fogsz. (: De azért örülnék, ha nem folytatnád a személyeskedést.
Amúgy tudom, hogy kinek írtad, de a téma egészét nézve egyértelmű, hogy ki keres most szub-ot...
KMT tudod kettőnk között csupán az az apró de nem elhanyagolható különbség van hogy te csak elméletileg beszélsz a semmiről, életedbe nem hallottál olyat amiről írsz, én meg a saját fülemmel halgattam . Erről ennyit
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Tigris REL R205.
Ahogy olvasom a dolgot... és látom... ahogyan én látom...
Valszeg a Rel-t (a kinézet modellt nem ismerem de amit hallottam azok igen jók voltak) vagy Velodyne subot keresnék!
Nyilván később is jó lesz másik lánchoz!
De az építésben is van sok fantázia (nagyon sok terv van a neten)!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Őszintén?
Nem akarod hallani a válaszom. (ill olvasni.) Valószínűleg megpróbálnék építeni egy szubot. Mélysugárzót vennék, szuberősítőt is, egyedül dobozt kellene csináltatni vagy csinálni. Persze ott kint nem tudom mennyire megoldható ez. Vagy néznék egy diy kitet...
Remélem nem azt várod, hogy mi döntsünk helyetted Nincs tapasztalatom egyik termékkel kapcsolatban sem, így meg aztán nem tudok mit mondani. Ha nincs túl nagy árkülönbség akkor látatlanban a Rel-re szavazok. Ha igen, akkor az olcsóbbra Mozira meg játékra bőven jó lesz...
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Őszintén?
Nem akarod hallani a válaszom. (ill olvasni.) Valószínűleg megpróbálnék építeni egy szubot. Mélysugárzót vennék, szuberősítőt is, egyedül dobozt kellene csináltatni vagy csinálni. Persze ott kint nem tudom mennyire megoldható ez. Vagy néznék egy diy kitet...
Remélem nem azt várod, hogy mi döntsünk helyetted Nincs tapasztalatom egyik termékkel kapcsolatban sem, így meg aztán nem tudok mit mondani. Ha nincs túl nagy árkülönbség akkor látatlanban a Rel-re szavazok. Ha igen, akkor az olcsóbbra Mozira meg játékra bőven jó lesz...