Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- alto
- Törzsgárda

- Értékelés: 3609
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Durva leszek, bocs! Látva a rendszered elemeinek listáját és a szobád elrendezését, szerintem pont nem az erősítő, meg a kábelek cseréjén kellene gondolkodnod. A fárasztóan soknak megélt magas hangok erőteljes torzításra utalnak. A DAC és a hangsugárzó eléggé alapszint, ezekhez képest még a szobád is jó adottságokat mutat. Ezzel a két készülékkel nem jutsz sokkal messzebb, akármilyen erősítőt is vadászol közéjük. A szobádon is lenne mit javítani, de nem reménytelen a helyzet. Sajnos a fejed felett lévő ferde mennyezet, a hátfal és a vízszintes mennyezet is pont a füledre ver rá sok elsődleges reflexiót, gyakorlatilag a legrosszabb helyen, egy gyűjtőpontban ülsz. Amúgy is sok a csupasz felület a szobában, szóval az akusztikával is van meló.
A helyedben én kölcsönkérnék egy megbízható forrást (pl. egy jófajta békebeli CD játszót) és annak analóg jelével megkínálnám a rendszert. Ha komoly javulást tapasztalsz ettől, akkor a DAC-od máris mehet a kukába és lehet gondolkodni új forráskészüléken. Ha nem javul a helyzet, akkor a hangdobozod a felejtős. A készülékektől függetlenül az akusztikára is szánj némi időt, de a tojástartós, meg a vékonyka szivacsos szenvedést nyugodtan felejtsd el! Ezek csak elhangolják a szobát, komolyabb problémákon nem segítenek. Az elrendezés 180 fokos elfordítása egy reményteljes lépés lehet. Szánj rá egy fél napot, pakold át a cuccot, a fotelt ne told rá teljesen a hátsó falra és lehetőleg állíts mögé a falnak döntve egy matracot. Ha így jobban tetszik a produkció, akkor megvan az irány, lehet finomítani a beavatkozást.
Lényegében egyetértek, elsősorban akusztikai problémának tűnik, másodsorban a DAC lehet a hunyó. A Phonar viszont egy jó kis hangfal, ha nincs megbuherálva, nem valószínű, hogy ő lenne a felelős a nem megfelelő hangért. Erősítőt is lehet, hogy érdemes cserélni, de előtte a fenti két dolgot volna érdemes letisztázni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Sztereó erősitők
Durva leszek, bocs! Látva a rendszered elemeinek listáját és a szobád elrendezését, szerintem pont nem az erősítő, meg a kábelek cseréjén kellene gondolkodnod. A fárasztóan soknak megélt magas hangok erőteljes torzításra utalnak. A DAC és a hangsugárzó eléggé alapszint, ezekhez képest még a szobád is jó adottságokat mutat. Ezzel a két készülékkel nem jutsz sokkal messzebb, akármilyen erősítőt is vadászol közéjük. A szobádon is lenne mit javítani, de nem reménytelen a helyzet. Sajnos a fejed felett lévő ferde mennyezet, a hátfal és a vízszintes mennyezet is pont a füledre ver rá sok elsődleges reflexiót, gyakorlatilag a legrosszabb helyen, egy gyűjtőpontban ülsz. Amúgy is sok a csupasz felület a szobában, szóval az akusztikával is van meló.
A helyedben én kölcsönkérnék egy megbízható forrást (pl. egy jófajta békebeli CD játszót) és annak analóg jelével megkínálnám a rendszert. Ha komoly javulást tapasztalsz ettől, akkor a DAC-od máris mehet a kukába és lehet gondolkodni új forráskészüléken. Ha nem javul a helyzet, akkor a hangdobozod a felejtős. A készülékektől függetlenül az akusztikára is szánj némi időt, de a tojástartós, meg a vékonyka szivacsos szenvedést nyugodtan felejtsd el! Ezek csak elhangolják a szobát, komolyabb problémákon nem segítenek. Az elrendezés 180 fokos elfordítása egy reményteljes lépés lehet. Szánj rá egy fél napot, pakold át a cuccot, a fotelt ne told rá teljesen a hátsó falra és lehetőleg állíts mögé a falnak döntve egy matracot. Ha így jobban tetszik a produkció, akkor megvan az irány, lehet finomítani a beavatkozást.
Sok mindennel egyetértek! Talán a P30 Premium amit nem neveznék alapszintnek - különösen a többi elemhez képest... Ettől persze, lehet, hogy nem odavaló!
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY
Sztereó erősitők
A fárasztóan soknak megélt magas hangok erőteljes torzításra utalnak.
....és/vagy mélyhiányra. Tehát nem a közép/magas sáv a sok, hanem a basszus kevés.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11512
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Mindezektől függetlenül is elkélne egy komolyabb erősítő, ami méltó módon kiszolgálná a Phonarokat.
- rozoga62
- Fórumlakó

- Értékelés: 95
Sztereó erősitők
Sok jó tanácsot kaptál a fórumtársaktól, most ne a bikábelezés foglalkoztasson. Azt hagyd inkább legutoljára.
(A szőnyeg tényleg sokat tud javítani)
- Belashx
- Újonc fórumos

- Értékelés: 6
Sztereó erősitők
Normális hangfalkábel is tervben van, mert a mostaniakat a Celestion-ök eladójától vettem, szimpla 1,5-es madzagok. Az IC pedig AQ Topaz. A másik hangsugárzók bikábelezve voltak bekötve, ezekkel még nem jutottam odáig. A Phonarok gyárilag jumperkábellel vannak szerelve, azokat nem bántottam.
Elég sokat tologattam a dobozokat, de még nincs vége, ha jól sejtem. A beforgatással szórakozok jelenleg.
Mindenképp jön a cuccok gazdája is, ez nem kérdés.
Somogy megye DNY-i fertályán lakom. Eljönnél meghallgatni?
Laptopot használok, a szoftveres oldallal nem hinném, hogy bajok vannak (Windows 10 , foobar - Wasapi), a többivel meg nem tudok mit kezdeni.
Panoráma módban fényképeztem, azért csalókák a képek.
Topping E50(TMP táppal), Primare A10, Phonar P30 Premium + a madzagok(Pointe Power Cord V3 tápkábel, Supra USB, Belden 8412 IC, VDC 268-544-000 hangsugárzó kábel)
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat!
Lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam, de a fárasztó hangot is úgy értettem, hogy sok a magas, így kellemetlen hallgatni, de ez csak bizonyos zenéknél áll fenn. Ezeknél egyébként kisebb hangerőn is jelentkezik, de ott még nem annyira vészes.
Egy biztos, most már megvárom az emlegetett hallgatózást, amire mindenképp sor kerül a héten.
Valóban kisebbnek látszik a szoba a képeken!
Nos, a Roteledqlap állapotban nem egy fárasztó készülék!
És ismerve Zoliékat (Fülelek, HiVox) biztos vagyok benne hogy csak finomabb lett!
Próbáld meg kicsit tologatni a dobozokat, kérdés hogy mennyit változik!
Hangfal, IC kábelt is kellene próbálnod!
Mit használsz most?
Próbára a Technics is jó, de a Rotel nagyon jól kijön a Philips, Marantz lejátszókkal...
Ha a spanod ráér akkor invitáld meg őt is (több fül többet hall)!
Merre laksz?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam, de a fárasztó hangot is úgy értettem, hogy sok a magas, így kellemetlen hallgatni, de ez csak bizonyos zenéknél áll fenn. Ezeknél egyébként kisebb hangerőn is jelentkezik, de ott még nem annyira vészes.
Próbálj ki másféle hangsugárzó kábelt is szerintem. Szimplán (jumper ugyanabból a vezetékből) és bi-kábelezve is. Változó, melyik válik be jobban adott helyen.
A PC (is) sajnos tud ám bántani!!!, ha nincs kellőképpen 'feljavítva' audio célra..., a Dac-ot nem ismerem. (?)
Ha sok mindent kipróbálsz (kiváltasz, meghallgatsz) előbb utóbb tuti megtalálod a bibit. Ez egy ilyen "játék"!
- Belashx
- Újonc fórumos

Sztereó erősitők
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat!
Tudom, hogy kevés a berendezés, igyekszem kezdeni valamit ezzel. Talán a képek csalókák, de ez nem olyan pici szoba, mint a képek alapján tűnhet, kb. 25 m2. Ha sok lenne ide a hangfal, nem a mélyeknek kéne döngenie az állóhullámok miatt? Az átrendezés necces, de igyekszem kitalálni valamit. A legnagyobb gond az, hogy az álló szekrény mögött van egy ajtó (ami egy lomtáré), meg máshova nem is nagyon fér. Ettől függetlenül már felkészítettem a Denon gazdáját, hogy kicsit pakolódunk + kellenének a hangfalai is, a még alaposabb ellenőrzés végett. Amúgy megkérdeztem, a cd-lejátszója Technics SL-PG770D.
Hogy legyen kicsit ON is:
Nekem is tetszik az erősítő hangja, igaz csak a korábban említett Denonnal tudom összehasonlítani. Sokkal megfogottabbak a mélyei, dinamikusabb is. Volt olyan vélemény is, hogy esetleg erőlködik az erősítő nagyobb hangerőn, ezért is gondoltam egy kicsit komolyabbat, de akkor ez sztornó.
A tojástartó jó ötlet, igyekszem szögelés nélkül megvalósítani. A legkönnyebben megvalósítható a drapéria az erkélyajtó elé. körül is nézek a héten.
Egy biztos, most már megvárom az emlegetett hallgatózást, amire mindenképp sor kerül a héten.
Topping E50(TMP táppal), Primare A10, Phonar P30 Premium + a madzagok(Pointe Power Cord V3 tápkábel, Supra USB, Belden 8412 IC, VDC 268-544-000 hangsugárzó kábel)
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
Sztereó erősitők
Semmi csillapítás nincs abban a szobában nem csoda, ha közepes hangerőnél már zavaró a hang...
Abszolút egyetértek. Anélkül, hogy láttam volna a szobát, én is arra indultam el.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Sztereó erősitők
Semmi csillapítás nincs abban a szobában nem csoda, ha közepes hangerőnél már zavaró a hang. Hivox által tuningolt Rotelek igen jó hangúak, nem is érvényesek rájuk a 20éves-gyári-Rotel-tapasztalatok, mint pl. a vékony, mélyhiányos hang, meg a torz magas.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Sajna nem tudom, hogy kell mindkét hozzászólást idézni, de mindkettőtöknek szól.
Egyszerűbb képen megmutatni a körülményeket. (Rendet rakni nem volt kedvem, bocsi. Tisztában vagyok vele, hogy a falakkal kellene valamit kezdeni. Tervben van jó vastag drapéria az erkélyajtó/ablak elé, valamint a szoba ajtajához is gondoltam egyet. Bár a képeken nem látszik, de a falat szövet tapéta borítja. A szoba átrendezésére nem nagyon van lehetőség, de ha minden kötél szakad.. Próbáltam a fotelek mögé, a 45o-os falra kifeszíteni egy polár plédet, csak úgy próbaképp, valamit javult is, de úgy csak nem maradhat.
A DAC-ra - állítólag - semleges hang jellemző, de az előbbiek(Line6) fényében nem vagyok biztos benne.
Egy cimborám Denon PMA-710AE-t ki fogok próbálni, egy Technics CD lejátszóval(nem tudom a típusát, de valami jóféle, talán SL-PG580) egyetemben. Amikor a Celestion-öket vettem, a Denon simán alul maradt a Rotellel szemben, de sose lehet tudni.
Ja, ma tettem egy próbát egy Millenium dvd-vel, nem tartott 2 percig. Szörnyű volt, nem tudom, mire számítottam.
A hangerőpoti 10 órás állása felett már zavaró, de mondom, ez csak a sokszereplős zenéknél igaz. Bántó pl. a torzított gitár, a sok hegedű - csak, hogy be tudjátok lőni melyik frekvenciákkal van gond. Az Interstellar zenéje gyakorlatilag hallgathatatlan volt. Ezen segített a villásdugó megfordítása, eltűnt a kásásság is a közepeknél általa. Azt nem tudom, hogy ez eddig miért nem jutott eszembe..
Remélem, elég alapos voltam.
Pár választ kaptál már!Nézve a képeket...
Én úgy kezdeném hogy kompletten megfordítanám a szobát!
Valamelyik kisboltban kunyerálnék 10-12 tojás tálcát és próbaként betenném a dobozok mögé vagy a falra!
Én éltem együtt az említett Rotel-el, egy 6 ohm, 87 dB -es monitor doboz (Clarus Charon Pro) társaságában egy 16 nm-es csillapított szobában...
Nem volt gond vele, főként akusztikus, rock és jazz zenékkel!
Mindenképpen ki kell próbálni másik forrással és kábelekkel másik erősítő vásárlása előtt!
A Denont azért hoztam fel mert egy erős de lágy hangú készülék!
A Roteled lezenéli bármikor!
A zavaró ill fárasztó hang miben nyilvánul meg?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Sztereó erősitők
A Rotel kapcsán éppen az a tapasztalatom, hogy valamiért nem szereti a 4 Ohmos hangfalakat, még 90 dB környéki érzékenységgel sem. Valaki majd oszt-szoroz, és megmondja miért. Három útból pláne.
A szobát elnézve egyébként én is inkább monitort képzelnék el oda. De hát ez rossz hír, mert ahogy nézem, még a Celestionök is ott állnak, és a teljes szobaátrendezés mellett most megint hangfalat kellene cserélni, ráadásul a Rotelhez párosítva - ami nem lesz egyszerű, ha a Phonarok szintjét akarja hozni az ember.
Lehet, hogy korábban kellett volna kérdezni?
Sérelmekről pedig nem tudok.
Sztereó erősitők
Véleményem szerint a P30 91-92 dB körüli érzékenysége nem igényli az átlagon felüli izmosságot. A plusz energia természetesen sosem baj...csak legyen/maradjon tiszta a produkciója nagyobb hangerőn is.
>
Sztereó erősitők
És ha már ajánlgatni kell, azt én is tudok:
Audioo Analogue Puccini
Audiolab 8000A vagy SE
Creek 6060
Nem kell, csak a fórumtárs kér(dez)te, tehát lehet.
Lehetne a hétfőt normális hangnemben indítani, a korábbi vélt vagy valós sérelmeken felülemelkedve?
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
Sztereó erősitők
Köszönöm, hogy foglalkoztok a problémámmal!
Valóban elég üresek. Láttam egy blogon olyan képeket, amik mögött csillapító anyag van, ennek a beszerzése jár a fejemben.
Azt tudnám, mit tegyek a 45o-os falra.
A dugót tegnap fordítottam meg, és tényleg javult, de lenne hova fejlődni.
Meglátjuk milyen eredménnyel zárul a hallgatózás a másik erősítővel.
Mindezektől függetlenül is elkélne egy komolyabb erősítő, ami méltó módon kiszolgálná a Phonarokat.
Ha jól értelmezem doky hozzászólását, akkor maradhatok a Rotelnél, mint márkánál.
Erre valami tipp, csak, hogy tudjam, merre induljak?
Ebben a szobában nehéz lesz előre lépni. Több probléma is van, tulajdonképpen csak problémák vannak, minden téren. Első körben, ez a doboz túl nagy ide, valami sokkal kisebb, közeltéri, monitorra lenne szükséged. A dobozokat a másik oldalra kell elhelyezni, és csillapítani a szemben lévő falat, és a fal előtti padlót is, vastag nem műszálas szőnyeggel.
-
Vendég
Sztereó erősitők
És ha már ajánlgatni kell, azt én is tudok:
Audioo Analogue Puccini
Audiolab 8000A vagy SE
Creek 6060
Sztereó erősitők
Ha jól értelmezem doky hozzászólását, akkor maradhatok a Rotelnél, mint márkánál.
Nem kétlem, hogy jobb lesz a hang, ha az eddigi javaslatokat megfogadod. Erősítőben én azért ezekkel próbálkoznék, ha 1. megteheted, 2. nincs asszonyfaktor és 3. nem zavar a táv hiánya. A hangja miatt sztem megéri.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... n-dc300a2/
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 40w-8-ohm/
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
TÜŰ Bendegúz
-
Vendég
Sztereó erősitők
Lehet, hogy jó az a Rotel, de tapasztalatom szerint nem igazán szereti a 4 Ohmos, érzéketlenebb hangfalakat, pláne ha kicsit bonyolultabb a váltójuk. Apósom ugyanezt a Rotelt egy B&W DM4-essel hallgatja (azzal szépen boldogul), ám a vas járt nálam korábban többször: elég háklis tud lenni arra, mit köt az ember utána. Az akusztikán, a forráson és a kábeleken is érdemes persze dolgozni, de én mindenképpen kipróbálnám egy stabilabb, nagyobb teljesítményű erősítővel a Phonarokat.
Sztereó erősitők
Valóban elég üresek. Láttam egy blogon olyan képeket, amik mögött csillapító anyag van, ennek a beszerzése jár a fejemben.
Az erősítőd szerintem jó. A hangfalad ugyan nem hallottam, de azért mégsem a gagyi kategória.
Ergo vagy a forrásod viccel meg vagy a kábeleid. A hangfalak mögé próbaképpen valami vastagabb anyagot próbálj ki (hirtelen pl. ágymatrac).
A hátsó falad szerintem a problémádat nem okozza, ha okoz is valamit, akkor szerintem nem ezt (erre lehet, hogy van konkrét mérési élménye Fapacinak)...
- Belashx
- Újonc fórumos

Sztereó erősitők
Sztereó erősitők
Elég üresek azok a falak...
Az SLPG580-tól ne várj sokat. Egy régebbi Philips CD játszó sima hangja okozhatna talán meglepetéseket, vagy egy olyan DAC és/vagy erősítő, mely nyugisabb, tisztább hangú. (Hallatlanban online nehéz jó tanácsot adni...)
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2169
Sztereó erősitők
A hangerőpoti 10 órás állása felett már zavaró, de mondom, ez csak a sokszereplős zenéknél igaz. Bántó pl. a torzított gitár, a sok hegedű - csak, hogy be tudjátok lőni melyik frekvenciákkal van gond. Az Interstellar zenéje gyakorlatilag hallgathatatlan volt. Ezen segített a villásdugó megfordítása, eltűnt a kásásság is a közepeknél általa. Azt nem tudom, hogy ez eddig miért nem jutott eszembe..
Akkor most már minden OK?
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
- Belashx
- Újonc fórumos

Sztereó erősitők
Balashx!
Sok összetevős a problémád!
Az említett Rotel pont nem fárasztó, egy zenei hosszan halgatható kissé mélyhiányos (ez kábelezéssel ill forráskészülékkel egyszerűen orvosolható) de nagyon jó készülék!
Nem tudom miket hallgatsz... de pl Iron Maiden nem fog jól szólni... ebben a kategóriában!
Fárasztó lessz!
Hajlok arra hogy forrás ill akusztikai gondok lesznek!
Pc-n kívül is ki kellene másik forrással próbálni!
Mondanám hogy próba képpen próbálj ki ehy Denon PMA 500 - 700AE-t... de ott csak annyit profitálnál hogy egy lágyabb hangot kaphatnál (valszeg)!
Mekkora szoba, csupasz padló, falak?
Mekkora hangerő?
Sajna nem tudom, hogy kell mindkét hozzászólást idézni, de mindkettőtöknek szól.
Egyszerűbb képen megmutatni a körülményeket. (Rendet rakni nem volt kedvem, bocsi. Tisztában vagyok vele, hogy a falakkal kellene valamit kezdeni. Tervben van jó vastag drapéria az erkélyajtó/ablak elé, valamint a szoba ajtajához is gondoltam egyet. Bár a képeken nem látszik, de a falat szövet tapéta borítja. A szoba átrendezésére nem nagyon van lehetőség, de ha minden kötél szakad.. Próbáltam a fotelek mögé, a 45o-os falra kifeszíteni egy polár plédet, csak úgy próbaképp, valamit javult is, de úgy csak nem maradhat.
A DAC-ra - állítólag - semleges hang jellemző, de az előbbiek(Line6) fényében nem vagyok biztos benne.
Egy cimborám Denon PMA-710AE-t ki fogok próbálni, egy Technics CD lejátszóval(nem tudom a típusát, de valami jóféle, talán SL-PG580) egyetemben. Amikor a Celestion-öket vettem, a Denon simán alul maradt a Rotellel szemben, de sose lehet tudni.
Ja, ma tettem egy próbát egy Millenium dvd-vel, nem tartott 2 percig. Szörnyű volt, nem tudom, mire számítottam.
Remélem, elég alapos voltam.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Vásároltam egy pár Phonar P30 Premium hangsugárzót (itt a fórumon), mert a régi Celestion-ök hangja bántóan éles, fárasztó volt nagy hangerőn. Ezzel se szűnt meg, továbbra is fárasztó a magas tartomány. A helyzet jelentősen javult és sokkal több a részlet, szebb a mélye is, bár soknak nem mondanám (a régiével se volt különösebben bajom). Eddig úgy véltem, hogy ők(C F30) voltak a ludasok, de rá kellett jönnöm, hogy csak részben.
Nyilvánvaló volt, hogy a régi erősítővel nem fogja magát kifutni rendesen, szándékomban áll lecserélni a nem túl távoli jövőben. Ehhez kérném a tanácsotokat, véleményetek.
A hangfalakat természetesen meghallgattam, és vittem a többi motyót is, nem akartam a véletlenre bízni, de ott egészen mások voltak az akusztikai körülmények, valamint a hangerő se volt olyan szinten, ahogy egyedül szeretem hallgatni.
A helyzetet bonyolítja, hogy a múltkor volt nálam egy cimborám Line6 UX1-es hangkártyája, amivel teltebb, hallgathatóbb hangja volt, annak ellenére, hogy nem volt akkora felbontása. Azzal megvolt a rockzenék dögje is, ellenben a saját DAC-ommal. Általánosságban viszont kiegyenlítettnek írják a hangját, a Line6 pedig eleve gitárosoknak készült, ezért lehet olyan karaktere.
Sokféle zenét hallgatok, és a kevés - főként akusztikus - hangszert felvonultatóaknál nincs is igazán gond a sajátommal se.
Lassan lejutunk a konkrét kérdésig.
Tudnátok javasolni használt erősítőt olyan 100 eFt magasságában, ami passzolna a Phonarokhoz, a fentiek figyelembe vételével?
Tudom, hallgassak a saját fülemre, hisz én fogom hallgatni, de vidéken lakom, nem úgy van, hogy járok egyet a városban, meghallgatok pár erősítőt, na. Ezeket a dögöket se olyan szívesen cipelném az ország másik végébe.
Előre is köszönöm a tanácsokat, tippeket!
A "rendszer":
Pc, Windows 10-zel, foobarral
SMSL Sanskrit (DAC)
AudioQuest Topaz IC
Rotel RA-840BX4 (Hivox által rendbetéve)
valami 1,5-es réz hangfalkábel (Tudom, ezt is le kéne cserélni. Még a Celestionhoz vettem)
Nem a P30 lesz a szűk 'keresztmetszet'. Akusztika, forrás (PC...), és/vagy a kábelek a ludasok. Szvsz. Próbálj kölcsön kérni egy 'normális' CD játszót ill. más kábeleket...ki kell nyomozni mi a gond! A hangsugárzók elhelyezésével is érdemes játaszani...
Sok sikert!
>