Szerintem pedig teljesen egyértelmű a dolog, és te is tudod, mert benne van az írásodban.Shimano írta: ↑2020.09.14., hétf. 09:52Az én fejemben ma már úgy működik ez a hifi mánia,hogy időnként kipróbálva ezt azt tök jó érzéssel tölt el az mikor visszatérek a kiinduló állapotra,nyugtázva azt hogy ez az ami kell nekem,és nem kell mást keresnem.cables írta: ↑2020.09.13., vas. 07:37Az én fejemben a HiFi mánia valahogy úgy van elképzelve, hogy hallok valahol egy hangzást, olyat ami megdöbbent. Ami jobb, mint amit eddig hallottam. És megyek ez után. Nem az árhatárt viszem feljebb, vagy szebb - akár vintage - készülékre vágyok, hanem jobb hangra. Mert bárki bármint mond van olyan, hogy jobb hang. Amit nem megszokás, sokáig hallgatás után tartunk jobbnak, hanem a zene első másodperceiben már érezzük, hogy ez jobb, ez természetesebb nekem.
Jobb hangot hallottam már,és éltem is együtt velük,de hogy az a jobb hosszabb távon nem hozott nagyobb zenehallgatási kedvet is,azt mindig is éreztem.Én a jobb hangot nem tudom értékelni,sőt értelmezni sem nagyon bár tudom hogy mi van mögötte,mert nem a jobbra kell gyúrni,ha nem "csak" arra a jóra ami nekünk való,szerintem.
Kevés hifis tud egy magának való olyan jó rendszert összerakni ami nem lesz kérész életű,pedig ez a megoldás,és nem az hogy mindig fussunk a tálcán kínált jobb után.
Én ha ma kezdeném,tuti hogy csak komplett rendszerben gondolkodnék,és kérném azok véleményét,akik ilyeneket sok sok év tapasztalat után tudnak kínálni,és be is mutatni.Másképpen ez nagyon nehéz,és könnyen belefuthatunk abba a hibába is,hogy a lényeges dolgokat nem tudjuk megkülönböztetni a lényegtelenektől,sőt egy idő után már a lényegtelen lesz a prioritás.
A jobb az egyertelmuen megallapithato azzal, hogy több kedved van-e zenet hallgatni az adott rendszeren. Ha igen, akkor az a rendszer jobb. Ha ugyanannyi, mint a masikon, akkor csak “más”. Ha viszont kevésbé, akkor az visszalépés...akármennyire is lehengerlő az előzőhöz kèpest. Ezeknek a berendezéseknek a célja szerintem a jóérzéshez hozzájárulás. Minden más paraméter mellékes és csak akkor szabad följebb tornászni, ha az előbbi ezzel nem sérül.