Orion is válaszolhat, ha akar...
Milyen elvi hátránnyal járhat a szalagkábel, más kábelezéssel szemben ?
Gyakorlatilag kiválthatóak lennének, paneltől - panelig forrasztott jobb minőségű drótokkal ?
Az ostoba vagdalkozó személyeskedésed sem változtat a tényen, hogy az Accuphase- ben - mint másik száz gyártmányban - van trafó, kettő is. De Te nem akarod látni benne.
1. Aki szalagkabelt tesz analog es digit koze (amin gondolom tisztaban vagy milyen jelek futnak), es az analog jelet az xlr kimenethez szalagkabelen vezeti le, ott felmerul nehany kerdojel. Bennem legalabbis. Hogy neked ez teljesen ok, az a te dolgod. Hogy nekem nem felel meg, az meg az enyem. Ugy gondolom meg nyiltan elmondhatom itt a velemenyemet, ugye? :)juliush írta: ↑2026.08.30., vas. 17:131. A kiindulópont a Te állításod volt, amelyben kiragadtál egy konkrét termékben alkalmazott technikai megoldást azt illusztrálandó, hogy aki ilyet használ, az alsóbbrendű termékeket állít elő, és ezt általánosítottad a kínai audio-iparra.
2. Elővettem a korábban tárgyalt, és _chord fórumtársunk által kipróbált, sőt folyamatosan használt Gustard eszközöket, és azt találtam, hogy mit ad Isten, nem is folyamodnak szalagkábeles összeköttetésekhez. Vagyis az általánosítás már érvényét vesztette.
3. Mutattam egy általánosan (még saját Fórumtársaink által is) rendkívül jó hangúnak tartott, viszonylag magasan árazott amerikai DAC típust, a Bricasti M1-et, amely olyannyira nem találta rossznak ezt a fajta összeköttetést, hogy még a továbbfejlesztett verzióban is megtartotta. Az ellenpéldával, amellyel előjöttem azt igazoltam, hogy ez a megoldás korántsem olyan rossz, ha ilyen neves, és elismerten jó hangú eszközben is megfelelőnek találják. Tehát a szalagkábelre történő hivatkozás arra alkalmatlan, hogy általánosságban erre mutogatva törjünk pálcát más gyártók és termékeik fölött.
4. Igazából nem értem, milyen döntést hozol meg a Bricasti meg nem hallgatásával. Egyébként meg lehet, hogy pont ez az élmény akadályozott volna meg a szalagkábelre való hivatkozásban.
5. A "Tessek itt van meg egy csoda, vegyed es hallgasd nagy megelegedessel!" lezárás hangnemében egy durcás tini szintjét üti meg, pláne így ékezetek nélkül.

Viszonylag jó hangszóróim vannak szerencsére, amik sokak számára bizonyára túlárazottak, de semmi okát nem látom, hogy ezzel foglalkozzak.
Ha most “jofejkedni” probaltal, akkor arnyekra vetodtel, mert mar legalabb 5 eve egy mart haz sem hagyta el a muhelyunket :)
1. A kiindulópont a Te állításod volt, amelyben kiragadtál egy konkrét termékben alkalmazott technikai megoldást azt illusztrálandó, hogy aki ilyet használ, az alsóbbrendű termékeket állít elő, és ezt általánosítottad a kínai audio-iparra.
Es mi a tapasztalatod ezekkel a csoda AKM OPA-kkal?
Az a bejegyzés másik részére utalt, de nyilván nem várhatom el, hogy megértsd. Ha már egyszer leírtad magadról:Rock60 írta: ↑2026.08.30., vas. 15:50Akkor az Akkufázist se akard látni. Ott vannak benne a fránya trafók...orion írta: ↑2026.08.30., vas. 15:09
Szép képek és mindenki azt hallgat, amit akar, de a magam részéről semmilyen trafót nem akarok a házon belül látni, akár hájend akár chifi.
...Sőt az újabb sable PRO chipekkel és opa1612-vel már az Accuphase is szenved. Bonyolult zajkioltó mechanizmust kellett bevezetniük kényszerből.
![]()
Nyugodtan fuss letiltatni.wasiliy888 írta: ↑2026.08.30., vas. 16:39Hamar elrepül az egy hét... Nyilván a CineMag line input transzformátorokról sem hallott még a "tisztelt kolléga".Rock60 írta: ↑2026.08.30., vas. 15:50Akkor az Akkufázist se akard látni. Ott vannak benne a fránya trafók...orion írta: ↑2026.08.30., vas. 15:09
Szép képek és mindenki azt hallgat, amit akar, de a magam részéről semmilyen trafót nem akarok a házon belül látni, akár hájend akár chifi.
...Sőt az újabb sable PRO chipekkel és opa1612-vel már az Accuphase is szenved. Bonyolult zajkioltó mechanizmust kellett bevezetniük kényszerből.
![]()
![]()

Hamar elrepül az egy hét... Nyilván a CineMag line input transzformátorokról sem hallott még a "tisztelt kolléga".Rock60 írta: ↑2026.08.30., vas. 15:50Akkor az Akkufázist se akard látni. Ott vannak benne a fránya trafók...orion írta: ↑2026.08.30., vas. 15:09
![]()
Az egybe-kimart készülékház pedig elhozza a keresett hangminőséget, miközben szaladhat az ár felfelé rendesen, mert azért 'anyag az van benne', az tény.
Es mi a tapasztalatod ezekkel a csoda AKM OPA-kkal?orion írta: ↑2026.08.30., vas. 15:09Szép képek és mindenki azt hallgat, amit akar, de a magam részéről semmilyen trafót nem akarok a házon belül látni, akár hájend akár chifi. De való igaz, hogy a kínaiak letarolják a piacot és jót is gyártanak nemcsak futottak még kategóriát.
Az érdekel majd a lenti új architektúrából mit hoznak ki. Mert az akm-nél is rájöttek, hogy a tömeg gyártott opamp-ok elérték hardveres korlátaikat és velük nincs hová fejlődni. Ezért inkább sajátot fejleszt. Sőt az újabb sable PRO chipekkel és opa1612-vel már az Accuphase is szenved. Bonyolult zajkioltó mechanizmust kellett bevezetniük kényszerből.
https://www.audiophil-online.com/news/a ... processor/
https://www.akm.com/global/en/about-us/ ... 26-ak491x/
Akkor az Akkufázist se akard látni. Ott vannak benne a fránya trafók...orion írta: ↑2026.08.30., vas. 15:09
Szép képek és mindenki azt hallgat, amit akar, de a magam részéről semmilyen trafót nem akarok a házon belül látni, akár hájend akár chifi. De való igaz, hogy a kínaiak letarolják a piacot és jót is gyártanak nemcsak futottak még kategóriát.

Ennek semmi köze a DAC-ohoz, vagy a felbontáshoz, de az Éjjeli őrjárathoz annál inkább.
Akkor nézzük ismét a tényeket! Egyrészt konkrét típusokról esett szó:wittao írta: ↑2026.08.30., vas. 11:58Szerintem addig, amig a kinaiak altalanos szemlelete a meresi eredmeny, nehany AN kondi mutatoban es nagy kategorias dac chip, kb. rulett h. az jol fog szolni, vagy nem. Egyszeruen ok inkabb feltesznek a polcra 5-fele termeket, valamelyik csak tetszik a sok valogatonak.
Szoval amig ilyenre kepesek, addig mas galadsagokra is...

Biztosan ezen a nyomon kell felgöngyölíteni a bűnesetet? Az alábbi képeken 3,5 és egy 5,5 MFt áron kínált, komoly piaci megbecsülésnek örvendő készülékek belvilága látható:
Nem szoktam hosszabb hozzászólásokat teljes terjedelmében idézni, sem a fölöslegesen foglalt tárhely, sem a fórumtársak szintén felesleges időrablásának okán.Luxor Audio írta: ↑2026.08.29., szomb. 10:25
Süketszobában garantáltan nem éreznéd jól magad néhány percnél hosszabb ideig.
Biztosan szükséges egy etalon, egy viszonyítási alap ahhoz, hogy eldöntsük az élményről, számunkra milyen? Avagy a HiFi-ben a JOBBat, vagy a JÓ-t érdemes-e keresni? Mennyire kell, hogy engem érdekeljen, a szomszéd cucca hogyan szól?
A probléma onnan fakad, hogy a JÓ/ROSSZ végpontokkal személyenként kijelölt vonalak nem párhuzamosak. Ami nálad szintugrás, az másnak lehet oldalazás, de még az is előfordulhat, hogy ami számodra JOBB, az másnak ROSSZABB. Én is jártam úgy, hogy egy szerintem nagyszerű rendszert hallgatva fennhangon lelkesedtem, a mellettem ülő kolléga pedig húzta a száját, hogy ez hallgathatatlan. Nem csak a szobáink akusztikájában vannak izmos eltérések, nem csak ezt kellene "szabványosítani", egymáshoz közelíteni, hanem a véleményalkotásunkat, preferenciáinkat is, amennyiben közös nevezőre akarunk jutni és egyfajta hangminőség paramétert bevezetni. Én ezt lehetetlennek gondolom. A néhai ORTO is gyorsan elhalt, mert ami néhányak számára +2 orto különbség volt, az másnál -0,5 lett.
Ha lennénk annyira bátrak és körbelátogatnánk egymást, meghallgatnánk egymás rendszereit, a többség szerintem arra jutna, hogy a sajátja a legjobb, ami erősen kizárja az elképzelt hangminőség skála létjogosultságát.
Némileg off.

Tökéletes kérdés. Bár lehetnek kivételek. Mondjuk százszor inkább az Aphrodité mint a

Süketszobában garantáltan nem éreznéd jól magad néhány percnél hosszabb ideig.Rock60 írta: ↑2026.08.29., szomb. 06:01Sajnos süketszoba és meghallgató bizottság nincsen mindig kéznél.![]()
Még szerencse, hogy amikor elmegyek megfülelni egy portékát és viszem magammal a kontroll darabot is - úgy érdemes - süket szoba és publikum nélkül is el tudom dönteni melyik a jobb.![]()
Az én fülemnek, persze.