Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Hálózati audio lejátszók
Próbaképpen telepítettem a MinimServert a Windows 7-es laptopomra, ami össze van kötve a routerrel, amelyhez csatlakozik a hálózati audió lejátszóm.
A laptopon a Foobar és a Windows Media Player is felismeri a MinimServert UpnP szerverként, a lejátszó viszont egyáltalán nem látja a MinimServert. A laptopon lévő iTunes szervert érzékeli a lejátszó. A MinimServeren csak a contentDir-t állítottam be a laptop SSD-jén lévő mappához, amelyben flac fájlok vannak.
Mit kell még beállítanom, hogy a lejátszóm is lássa a MinimServert?
Hálózati audio lejátszók
Megcsináltam, elmentettem a módosításokat, restart.
Sajnos nincs változás.
Próbáld meg kivenni a routert a rendszerből egy próba erejéig, hogy ki lehessen zárni, mint hibaforrás, és egy számítógépről közvetlenül próbáld csak ki, úgy is akadozik-e.
UI: Jöhet a -, akinek jól esik.
Hálózati audio lejátszók
Egy próbát azért megér az UPC DNS szervereiről átállni a Google publikus DNS szervereire, a korábban leírtak szerint. Hátha.
Megcsináltam, elmentettem a módosításokat, restart.
Sajnos nincs változás.
Hálózati audio lejátszók
Köszönöm a tanácsokat a DNS átállítást meg fogom próbálni.
Az, hogy csak a teszt időszakban mutat hibát a fizetősnél nem ezt nem tudom hova tenni. Akkor hogyan döntsek?
Jelen helyzet szerint még szerencse, hogy van ingyenes időszak mert ha fizettem volna érte még bosszúsabb lennék.
A tesztelt időszakokban figyeltem a nas adatforgalmát, nem volt letöltés, felfele pedig szórványosan de 1 mbit környékén.
Nálam a teszt időszakban voltak ilyen problémák, bosszús voltam, de gondoltam adok nekik egy esélyt. Fizetős időszakban, csak komoly adatforgalom (le/feltöltés közben, nem elegendő sávszélesség) esetén fordul elő hasonló.
Ha az mp3 formátumot választod a streamnél akkor is akad?
Hálózati audio lejátszók
Köszönöm a tanácsokat a DNS átállítást meg fogom próbálni.
Az, hogy csak a teszt időszakban mutat hibát a fizetősnél nem ezt nem tudom hova tenni. Akkor hogyan döntsek?
Jelen helyzet szerint még szerencse, hogy van ingyenes időszak mert ha fizettem volna érte még bosszúsabb lennék.
A tesztelt időszakokban figyeltem a nas adatforgalmát, nem volt letöltés, felfele pedig szórványosan de 1 mbit környékén.
Hálózati audio lejátszók
Igen, ezt én is tudom. Nem az ujjamból szoptam, ha megnézd a linket, ez a telekom support oldaláról származik, és egy ügyfelünknél tényleg ez segített.
Szerver költöztetésnél, karbantartásnál lehet egy átmeneti idő míg segít egy naprakészebb DNS. Lehet ez 2 nap múlva fordul, de mindegy....
Hálózati audio lejátszók
Egy próbát azért megér az UPC DNS szervereiről átállni a Google publikus DNS szervereire, a korábban leírtak szerint. Hátha.A google dnst még én írtam be és tényleg csak a telekomos neteknél segített, az upc netes ismerőseimnél nem volt ilyen probléma a tidal használata során.Egyébként a nálam a telekomos neten egy ideig valóban ezzel lett jó a tidal, ez akkor tényleg megoldotta a problémát, oda vissza állitgattam és a telekom dns szerverekkel szakadozott, a google dns szerverekkel meg működött. Később viszont 1-2 alkalommal google dns szerverekkel is volt szakadozás, de akkor a telekomossal is. Ez a hiba azonban csak a magyarországi indulás után 1-2 hónapig jelentkezett, a tidal support egy bejelentésemre az elején azt írta, hogy a szervereiken végeznek valamilyen bővítést, karbantartást, ezért fordult elő ilyen.
Az elmúlt 1-2 hónapban nálam nem jelentkezett ilyen probléma, de nem használom minden nap.
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Valakinek tapasztalata a Tidal szolgáltatással kapcsolatban?
Hálózati lejátszóval hallgatom, a bubbleupnp szervert telepítettem a NAS-ra.
A zenék valóban nagyon jó minőségben szólnak (a veszteségmentes verziót fizettem elő) de rengeteg az apró ám bosszantó hiba ami miatt élvezhetetlen. Sercegések, zajok, "pixelesedés" szinte minden második számnál előfordulnak, a felénél abbahagyja a tracket és a következőre vagy az ötödikre ugrik..
Más is tapasztalt hasonlót?
Pixelesedés meg sercegés nálam nem volt, viszont ha sok le- és feltöltés ment, elkezdett ugrálni a következő számokra anélkül, hogy bármelyiket lejátszotta volna. Azóta zenehallgatás közben a nason szüneteltetek mindent és gyorsan, stabilan működik a Tidal.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Hálózati audio lejátszók
A DNS szerver megmondja hogy milyen IP-n van az adott szerver. Ha kiépült a kapcsolat, már semmi jelentősége.
Igen, ezt én is tudom. Nem az ujjamból szoptam, ha megnézd a linket, ez a telekom support oldaláról származik, és egy ügyfelünknél tényleg ez segített.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Hálózati audio lejátszók
Egy próbát azért megér az UPC DNS szervereiről átállni a Google publikus DNS szervereire, a korábban leírtak szerint. Hátha.
A DNS szerver megmondja hogy milyen IP-n van az adott szerver. Ha kiépült a kapcsolat, már semmi jelentősége.
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
A zenék valóban nagyon jó minőségben szólnak (a veszteségmentes verziót fizettem elő) de rengeteg az apró ám bosszantó hiba ami miatt élvezhetetlen. Sercegések, zajok, "pixelesedés" szinte minden második számnál előfordulnak, a felénél abbahagyja a tracket és a következőre vagy az ötödikre ugrik..
Az ingyenes próbaidőszak alatt nekem is folyamatosan akadozott a Tidal, amióta fizetek érte, nagyon ritka ez a jelenség.
Hálózati audio lejátszók
Cisco-Linksys E3000 routerem van, azt hiszem nem alapgép bár már vagy 3 éves. Néztem, nem lehet frissíteni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Hálózati audio lejátszók
Az is lehet még, hogy a routered van elfáradva, ilyenkor előfordul hogy akadoznak. Online streamelés esetén érdemes egy kicsit komolyabb, nagyobb teljesítményű belső processzorral rendelkező routert választani, meghálálja. Több ötletem sajnos nincsen.
Cisco-Linksys E3000 routerem van, azt hiszem nem alapgép bár már vagy 3 éves. Néztem, nem lehet frissíteni.
Hálózati audio lejátszók
UPC 120 netem van a tesztelés során néztem, hogy van-e fel vagy letöltés a NAS-on de nem volt.
Az is lehet még, hogy a routered van elfáradva, ilyenkor előfordul hogy akadoznak. Online streamelés esetén érdemes egy kicsit komolyabb, nagyobb teljesítményű belső processzorral rendelkező routert választani, meghálálja. Több ötletem sajnos nincsen.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Hálózati audio lejátszók
UPC 120 netem van a tesztelés során néztem, hogy van-e fel vagy letöltés a NAS-on de nem volt.
Ez a probléma a Thome-s előfizetéseknél szokott jelentkezni, részletesen itt:
https://kozosseg.telekom.hu/t5/Internet ... /td-p/4564
a megoldás röviden: az elsődleges DNS- szervert állítsd 8.8.8.8 -ra, a másodlagosat pedig 8.8.4.4 -re a routereden.
Hálózati audio lejátszók
Ki az internet szolgáltatód?
Ez a probléma a Thome-s előfizetéseknél szokott jelentkezni, részletesen itt:
https://kozosseg.telekom.hu/t5/Internet ... /td-p/4564
a megoldás röviden: az elsődleges DNS- szervert állítsd 8.8.8.8 -ra, a másodlagosat pedig 8.8.4.4 -re a routereden.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
amikor megjelent itthon a szolgáltatás, rögtön előfizettem, és igen, tapasztaltam én is hasonlót, amikor böngészőből történt a lejátszás. amióta androidon akár a tidal appot, akár a bubbleupnp-t, asztali gépen pedig a tidal alkalmazást (ami egyébként egy böngésző alapú cucc) használom, azóta nincs ilyen. a munkahelyemen valami üvegszálas net van, otthon egy alap digikábel csomag megy, mindkettő elég stabil.
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Ki az internet szolgáltatód?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Hálózati audio lejátszók
Van valakinek tapasztalata a cocktail-audio-x12-ről?
http://www.avx.hu/forum/index.php?app=c ... mMainBar=1
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- wigand
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 15
Hálózati audio lejátszók
Van valakinek tapasztalata a cocktail-audio-x12-ről?
- NOGRP90
- Nincs visszaút
- Értékelés: 5
Hálózati audio lejátszók
Miért nem szerzel egy Marantz hálózati lejátszót? Az illene hangban és kinézetre is a többi készülékedhez.Pl: http://www.streamaudio.hu/marantz-na-60 ... mogatassal
hmm, jó ötlet, köszi utánanézek
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Az alábbi kérdésem lenne felétek:
Az aláírásomban adott sztereó rendszeren szeretnék Spotify-t minőségibb hangzással hallgatni mint, hogy jack-el összekötöm az ipadot vagy iphonet. Jelenleg egy apt-x-es bluetoothos dac-om is van, de ez ezek mind messze vannak a minőségtől. Ti mit tanácsoltok? Tervezem a médialejátszóm lecserélését. Esetleg ez megoldás lehetne-e?
Miért nem szerzel egy Marantz hálózati lejátszót? Az illene hangban és kinézetre is a többi készülékedhez.Pl: http://www.streamaudio.hu/marantz-na-60 ... mogatassal
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- NOGRP90
- Nincs visszaút
- Értékelés: 5
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok!
Az alábbi kérdésem lenne felétek:
Az aláírásomban adott sztereó rendszeren szeretnék Spotify-t minőségibb hangzással hallgatni mint, hogy jack-el összekötöm az ipadot vagy iphonet. Jelenleg egy apt-x-es bluetoothos dac-om is van, de ez ezek mind messze vannak a minőségtől. Ti mit tanácsoltok? Tervezem a médialejátszóm lecserélését. Esetleg ez megoldás lehetne-e?
- evola
- Fórumlakó
- Értékelés: 75
Hálózati audio lejátszók
Meridián, utólag telepíthető Youtube kliens segítségével megy a készüléken.
Az ikonokat is meg lehet változtatni, azt hiszem ezen az oldalon van a megoldás:
http://dune-hd.hu/?oldal=termektamogatas
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp